» »

Bug ali virus? Win10

Bug ali virus? Win10

TehDucky ::

Eno vprašanje imam, ker sem trenutno čisto brez idej kaj se mi je zgodilo v Windows 10.

Torej pridem domov, vklopim računalnik in se čudim desktopu. Manjkalo je polovica ikon, aplikacije (chrome, steam) niso bile inštalirane, tudi iskanje po disku ni obrodilo sadov. Same datoteke so bile še na disku. Sam desktop in vse ostalo je zgledalo kot, da bi bili windowsi inštalirani par dni, bilo je par blizzardovih iger inštaliranih to je bilo pa to.

No sem pa potem resetiral računalnik in voila, vse ikone in aplikacije/igre nazaj na svojem mestu. Ker se sedaj rahlo bojim za svoje datoteke če bi se slučajno spet zgodilo (za dlje časa/trajno), me zanima ali je to le nek hrošč v windowsih ali je na delu kakšen virus?
Če ima kdo idejo naj prosim napiše.

R1710 ::

Ni virus, poglej Event Log, če pokaže kakšno napako.

Mimogrede, danes je bil nek blesav update, pa naenkrat računalnuku manjka določen driver. Na proizvajalčevi spletni strani nič, Google nič ne najde, jaz pa naj jebem ježa. Windows™ pač.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: R1710 ()

MIHAc27 ::

Lahko da je bilo kaj narobe pri zagonu, in te je vrglo v začasni profil...

Drugače pa.. delajte backup ljudje. Virusi, ki brišejo ali zaklepajo stvari so izjemno popularni.

harmony ::

MIHAc27 je izjavil:

Lahko da je bilo kaj narobe pri zagonu, in te je vrglo v začasni profil...

Drugače pa.. delajte backup ljudje. Virusi, ki brišejo ali zaklepajo stvari so izjemno popularni.

Restore si tudi pozabil...namrec velikokrat se zgodi, da obstaja backup, kateri ni bil preverjen / testiran.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samodejna posodobitev in izguba podatkov

Oddelek: Pomoč in nasveti
191898 (1145) harmony
»

Nov botnet na milijonih naprav IoT (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6923163 (20435) SeMiNeSanja
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15444228 (26268) BorutK-73
»

Snežni leopard žre uporabniške podatke (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
506899 (4921) techfreak :)
»

Kako do reda na diskih (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
656358 (4920) Doman

Več podobnih tem