Forum » Programiranje » [PHP] Pomoč
[PHP] Pomoč
Stewie ::
Pozdravljeni!
Rabim pomoč pri prijavi v aplikacijo in sicer kako preverim ob prijavi ali je uporabnik ucitelj ali dijak? Se pravi če je ucitelj me preusmeri ucitelj.php ali dijak me preusmeri na index.php
V bazi imam:
iduporabniki
uporabnisko_ime
geslo
email
datum_registracije
pravice (ucitelj ali dijak) -> ucitelj je kot admin
Trenutna koda:
In pa kako lahko uredim, da bi se dalo prijavit z uporabniškim imenom ali emailom?
Hvala
Rabim pomoč pri prijavi v aplikacijo in sicer kako preverim ob prijavi ali je uporabnik ucitelj ali dijak? Se pravi če je ucitelj me preusmeri ucitelj.php ali dijak me preusmeri na index.php
V bazi imam:
iduporabniki
uporabnisko_ime
geslo
datum_registracije
pravice (ucitelj ali dijak) -> ucitelj je kot admin
Trenutna koda:
<?php require('baza.php'); session_start(); if (isset($_POST['uporabnisko'])){ $uporabniskoime = $_POST['uporabnisko']; $geslo = $_POST['geslo']; $uporabniskoime = stripslashes($uporabniskoime); $uporabniskoime = mysql_real_escape_string($uporabniskoime); $geslo = stripslashes($geslo); $geslo = mysql_real_escape_string($geslo); $query = "SELECT * FROM `uporabniki` WHERE uporabnisko_ime='$uporabniskoime' and geslo='".md5($geslo)."'"; $result = mysql_query($query) or die(mysql_error()); $rows = mysql_num_rows($result); if($rows==1){ $_SESSION['uporabnisko_ime'] = $uporabniskoime; header("Location: index.php"); }else{ echo "<div class='form'><h3>Uporabniško ime ali geslo ni pravilno.</h3><br/>Na prijavo <a href='prijava.php'>Prijava</a></div>"; } } ?>
In pa kako lahko uredim, da bi se dalo prijavit z uporabniškim imenom ali emailom?
Hvala
- spremenilo: Stewie ()
am-on ::
Popravi query v:
namesto
daj
V $_SESSION bi bilo dobro dodati še pravice (učitelj/učenec), ker trenutno ti najbrž pusti ogled ucitelj.php čeprav si prijavljen kot učenec (na začetku ucitelj.php preverjaš, če so v seji res zabeležene pravice učitelja, drugače preusmeriš na index.php).
Nisem čisto prepričan, da bo koda delovala, imaš pa prinicp.
$query = "SELECT * FROM `uporabniki` WHERE (uporabnisko_ime='$uporabniskoime' OR email='$uporabniskoime') and geslo='".md5($geslo)."'";
namesto
$_SESSION['uporabnisko_ime'] = $uporabniskoime; header("Location: index.php");
daj
$_SESSION['uporabnisko_ime'] = $result['uporabnisko_ime']; if ($result['pravice']=='ucitelj') { header("Location: ucitelj.php"); } else { header("Location: index.php"); }
V $_SESSION bi bilo dobro dodati še pravice (učitelj/učenec), ker trenutno ti najbrž pusti ogled ucitelj.php čeprav si prijavljen kot učenec (na začetku ucitelj.php preverjaš, če so v seji res zabeležene pravice učitelja, drugače preusmeriš na index.php).
Nisem čisto prepričan, da bo koda delovala, imaš pa prinicp.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: am-on ()
d4vid ::
Živjo, mam še jaz eno vprašanje glede PHP/MySQL. Zanima me, kako naj v PHPju izvedem iskanje po bazi. Tist MYSQL LIKE %iskanje% menda ni najboljši, imate kakšen drug predlog? Rad bi da ni občutljiv na črke, da je vseeno kako napišeš besede (če mam v bazi npr. računalnik amd in napišem amd računalnik, da se ta rezultat pojavi).
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
DeeJay ::
Za tako iskanje boš mogu pa ponucat full text indexer, naprimer Sphinx v povezavi z mysql.
hurlimannxt ::
Pozdravljeni!
Da ne bom nove teme odpiral, bom tukaj napisal kaj vse me muči. Uporabljam PHP - MySQL.
Imam tri tabele, uporabniki, oglasi, slike. Uporabnik lahko ima več oglasov, oglas lahko ima več slik. Tabela oglasi ima ključ od uporabnika, tabela slike ima ključ od oglasa. V tabelo slike shranjujem imena slik.
Vstavljanje in brisanje sem naredil, problem pa imam pri pridobivanju, moj select takle zgleda:
Torej problem imam v tem, da ima oglas 3 slike, potem mi vrne 3 oglase, ki imajo iste podatke, imena slik pa imajo vsak svojega. Kako naj rešim ta problem?
Jaz želim te podatke vrnat, kot json, ki naj bi takle zgledal:
Zanima me še, pišem API za Android app, uporabljam Slim PHP, kako bi ta API zaščitil, da bi samo moj app imel dostop? Lnki ali kakšna druga navodila dobrodošla :)
Da ne bom nove teme odpiral, bom tukaj napisal kaj vse me muči. Uporabljam PHP - MySQL.
Imam tri tabele, uporabniki, oglasi, slike. Uporabnik lahko ima več oglasov, oglas lahko ima več slik. Tabela oglasi ima ključ od uporabnika, tabela slike ima ključ od oglasa. V tabelo slike shranjujem imena slik.
Vstavljanje in brisanje sem naredil, problem pa imam pri pridobivanju, moj select takle zgleda:
$sql = "SELECT * FROM oglasi JOIN slike ON oglasi.oglasi_id = slike.oglasi_id";
Torej problem imam v tem, da ima oglas 3 slike, potem mi vrne 3 oglase, ki imajo iste podatke, imena slik pa imajo vsak svojega. Kako naj rešim ta problem?
Jaz želim te podatke vrnat, kot json, ki naj bi takle zgledal:
{ "oglas_id":"1", "podatek1":30, "slike":[ "imeslike1.jpeg", "imeslike2.jpeg", "imeslike1.jpeg" ] }
Zanima me še, pišem API za Android app, uporabljam Slim PHP, kako bi ta API zaščitil, da bi samo moj app imel dostop? Lnki ali kakšna druga navodila dobrodošla :)
BivšiUser2 ::
To je imo brez veze imeti, ker ti itak ljudje lahko dekompilirajo app in bypassajo vse kar lahko.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
FX6300B ::
raje uporabi nodeJS in mongoDB, ti bo lažje...
sicer pa API boš bolj težko zaščitil, da se ga ampak ponavadi ni razloga za to pač če delaš kak spletni oglasnik je še bolje da pustiš odprto, morda se najde kdo, ki bi lahko te podatke uporabil za izdelavo česa drugega.. jih je veliko lažje pobirati iz API-ja kot pa parsati HTML pa čakat pol ure d ti use skp nardi
sicer pa API boš bolj težko zaščitil, da se ga ampak ponavadi ni razloga za to pač če delaš kak spletni oglasnik je še bolje da pustiš odprto, morda se najde kdo, ki bi lahko te podatke uporabil za izdelavo česa drugega.. jih je veliko lažje pobirati iz API-ja kot pa parsati HTML pa čakat pol ure d ti use skp nardi
May the force be with you!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FX6300B ()
miko22 ::
Eno pomoč bi rabil v povezavi z mysql.
V bazi imam datume kot date. Prikažem vnose po mesecih skozi zanko, za vsak mesec posebej. Problem je ker imam zraven letnice pa mi sortiranje po datumu ne dela ok.
Moral bi sortirati po dnevnu da bi ime vsak mesec od prvega do zadnjega. Je možno kako sortirat po datumu kjer se gleda po dnevu?
Kak predlog? Novega polja ne bi rad ustvarjal.
V bazi imam datume kot date. Prikažem vnose po mesecih skozi zanko, za vsak mesec posebej. Problem je ker imam zraven letnice pa mi sortiranje po datumu ne dela ok.
Moral bi sortirati po dnevnu da bi ime vsak mesec od prvega do zadnjega. Je možno kako sortirat po datumu kjer se gleda po dnevu?
Kak predlog? Novega polja ne bi rad ustvarjal.
Netrunner ::
lahko narediš order by day(tvojdatum)
https://www.w3schools.com/sql/func_mysq...
https://www.w3schools.com/sql/func_mysq...
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pravilno resena naloga tockovana z 0 tockami (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 12667 (9577) | prenasalec |
» | zaključevanje ocenOddelek: Šola | 9261 (8609) | menjalnik |
» | Trera ali ArnesOddelek: Omrežja in internet | 1856 (1484) | Tilen |
» | Siol v ponedeljek z novo ponudboOddelek: Omrežja in internet | 4131 (1681) | antonija |
» | kazenski test 13. junij, a ni da 2 tedna pred koncem... (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 9734 (8314) | ERGY |