» »

Katere proteine??

Katere proteine??

««
3 / 17
»»

stara mama ::

jype je izjavil:

Najprej si napisal "res je", zdaj pa zopet praviš, da ni?

Važno da ti e-tič zraste, če že s pravim ne veš, kaj točno počet. Itak ti prejemaš.

kingsix ::

thramos je izjavil:

louser je izjavil:

To je to.
Ne glede na to kaj boš žrl in ne glede na to kako hudo boš treniral, obstaja omejitev, koliko mišic lahko obesiš na kosti.


To je res, ampak večina bi nas rada mišice pridobila čim hitreje in učinkovito. Ali pa zbila sekunde pri vzponu na Vršič.

Ampak ja, ostaja dejstvo, da nobenega opaznega vpliva na oboje ne bo prineslo do minute natančno doziranje izolata.

Glavne razlike se delajo v pravilni intenzivnosti in količini treninga in celoviti prehrani.


Glavna je genetika, hormoni itd.

Pa da vem ponazorim vpliv npr ščitnice:
Primer kolega:
Skušaj je hujšat praktično celo življenje od OŠ naprej.. Jedel je zdravo itd. Dve leti je tudi delal log hrane, ki sem ga pogledal..bilo je tipi topi. Vsak vikend težji, celodnevni pohodi, kolesarjenje (po 100km+), fitnes... Bil je vseeno debel. Lamp etc. No nato sem ga poslal na testiranje ščitniških hormonov. Ja..tam ni špilalo. Šel k zdravniku itd. Dobi lje nato predpisane ščitniške hormone.
Ko je to dobil sem mu še za foro reko naj doda junk food k prehrani... Ded ni jedel pice ali hamburgerja/fast fooda več kot 10 let...da vidimo če vseeno shujša.
Prvi mesec -6kg. Preveč...ker zna bit veliko ohlapne kože. Dejansko se je moral, glede na prehrano prej , basat da ni hujšal preveč. Zdaj je -28kg...Nekako se je po letu dni hujšanje ustavilo/upočasnilo. Predpisan je sicer bil standard, tako kot vsem, da nadomesti kar bi morala ščitnica delat naravno.

Hormoni se koncu koncev odločijo kako particirat zaužito hrano..ali v mišice, energijo ali v maščobo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kingsix ()

luclucluc ::

jype je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

45 letno zavaljeno prase hahaha :))
Kisu je, ker je 60 let treniral atletiko, pa se niti z eno roko ne more dvignt na drog, en lev biciklist se pa komot.

Alamar je izjavil:

Kaj točno ti ni jasno? Mnogi smo konkretno lačni takoj po dolgem teku in pač ne moremo jesti fižola, lahko pa konzumiramo kaj bolj tekočega.
Saj par kozarcev mleka je, kot praviš, za prvo silo več kot dovolj.


Ajde dej posnemi kako se ti potegneš z eno roko na drog, pa iz vise ne bit kmet. Komaj čakam da to vidim.

kingsix ::

Če hočeš videt kako jype pole-dance'a bi povedal kar naravnost. Slo-tech je zelo progresiven/liberalen forum!

jype ::

luclucluc je izjavil:

dej posnemi
Da bosta ti in stara masturbirala? To vaju bo pa kar drago stalo.

louser ::

Jure, denar trenutno ni problem.

jype ::

Kar začnite s crowdfundingom. Za 500 BTC se posnamem, naslov sporočim naknadno.

Kljub vsemu je vse, kar sem zapisal o prehrani, popolnoma resnično, le nekateri ljudje imajo bodisi prevelik ego, ali pa premalo izkušenj na tem področju, da bi lahko razumeli.

kingsix ::

Bomo počakali da gre BTC proti 0 in ti sporočimo. Eni pravijo, da bo to kmalu. Keep fingers crossed.

luclucluc ::

jype je izjavil:

Kar začnite s crowdfundingom. Za 500 BTC se posnamem, naslov sporočim naknadno.

Kljub vsemu je vse, kar sem zapisal o prehrani, popolnoma resnično, le nekateri ljudje imajo bodisi prevelik ego, ali pa premalo izkušenj na tem področju, da bi lahko razumeli.


V lajfu se ne potegneš enoročno na drog, dvomim da spraviš zgib skupaj.
Te je kaj sram Jure, ko si zavaljeno lažnjivo prase? Je že kaj moreče ko 30 let samo drkaš brez ljubezni?
Kolesar naj bo, če vam je do tega da vam otrok rata fat wizard.

luclucluc ::

http://video.kiberpipa.org/pot_jure_kor...

Hahahahahhahahahahaha o shit fat bald neckbeard leta 2012, fak cornije da bote zgledal tkole, hitr hitr.

nekikr ::

Jerry000 je izjavil:

nekikr je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Vidim da ste zaceli se ze prepirat kaj je bolse in kaj ne. Nekak vidim da je tam tam. Glede na to da mas proteine (prasek) za kak mesec, bom pac poskusil, fental me ne bo, tud konc sveta ne bo, me pa zanima kako bo. In ne, po treningu mi ne pase trda hrana oziroma hrana...pa je lahko se ne vem kok intenziven in tezek...tak sem, jebi ga. Mi pa ful pasejo mlecni izdelki. Sem tak tip da jem vse, kdaj kaksne stvari prevec, kdaj pa premalo. Edina stvar ki pazim je da ne jem pretirano cukra. Zakj proteini? Zanima me in ja, lenoba ker se mi ne da takoj pripravlat za jest ker mi tudi ne pase jest in bi poskusil to kot dopolnilo, ne nadomestek. In ne, ne treniram atletiko, ne treniram nic, sem samo telesno aktiven (skate, kolo, tek, fitnes, trx, bodypump, wakeboard, snowboard,....).

Za po trenignu, če hočeš nekaj na hitro, so proteini ok, ampak v tvojem primeru vzemi tiste (oz. jih naredi sam, ker bo pol ceneje) ki vsebujejo ovseno moko. Merica proteinov in merica ovsene moke (Myprotein jih prodaja pod breakfast proteins se mi zdi). Ker sami proteini so precej prazni. Če resno zastaviš trening, potem tistih 30g beljakovin po treningu ni dovolj za regeneracijo, je še kakšen OH dobrodošel.
Sicer pa čim manj tega, ker dejansko ne rabiš in lahko z minimalno organizacijo z normalno hrano dobiš boljši izdelek. Da pred ali po treningu v blender vržeš nekaj grškega jogurta, pest zamrznjenega jagodičevja, nekaj oreščkov, žlico muslija res ne rabiš več kot 3 minute. Je pa vsaj okusno in kvalitetno.

Ok, konkreten odgovor. Hvala, to z grškim jogurtom in sadjem sem že prakticiral, nisem pa vedel da od tega dobim več kot od proteinov. Če so še kakšne ideje za hrano, se priporočam

Da presekam nabijanje in merjenje tičev ostalih :) :
Kakršnakoli mešanica z jogurtom, grškim jogurtom ali samo mlekom je ok. Probaš pa seveda vključiti vsa pomembna hranila v količini, ki jih rabiš/boš rabil. Se pravi gledaš, da imaš notri beljakovine (prej omenjene plus skuta, skyr, cottage cheese, kvalitetne mašobe (oreščki, semena, lahko tudi arašidovo maslo, tisto pravo, ne Hofer, ki ima 97% sladkorja), kakšen sladkor za okus v obliki sadja, s katerim prikladno pridejo vitamini (kakršnokoli jagodičevje, sadje), pa hidrati po potrebi. Ovsena moka je super, ker te tudi nasiti, pa počasi se sprošča, lahko pa dodaš poljubne muslije. Tudi kakšna zelenjava te ne bo pobrala. Pol paprike se ne bo kaj dosti poznalo, ima pa veliko vitamina C, korenje je super, tudi kakšen list špinače, solate, česarkoli bo povsem ok. Če samo te kombiniraš (ene samo premešaš, druge zmiksaš) imaš vsaj 100 različnih, zelo enostavnih napitkov, ki so vsi boljši kot proteini iz trgovine, vzamejo ti pa 3 minute, počakajo pa praktično cel dan, če jih ne daš ravno na sonce. Skuto lahko ješ tudi samo skupaj s pretlačeno banano in nekaj arašidovega masla ali pa naribanim jabolkom...
Sicer pa "trda hrana" velikokrat pri ljudeh pomeni šnicel in gora krompirja ali podobno, čeprav ni potrebe po tem. Če greš na kolo za nekaj ur, potem boš pa ja pojedel manjši kos rženega kruha in dve šniti sira s 3dc kakava. To ni nek velik obrok, spotoma poješ in popiješ, vzame minuto, ravno prav se absorbira in uleži do naslednjega pravega obroka.
Proteine pa sem in tja, če se ti res ne da, ampak si le vzemi tiste 3 minute, da poješ kvaliteten mini obrok, kar whey vsekakor ni.

kingsix ::

Arašidovega masla vsekakor ne kupovat.
Najlažje je kupit arašide, vrečt v sesekljalnik in mixat. Par min in imaš čisto arašidovo maslo.
Pa še moj recept:
- neslani arašidi
- kokosovo mleko
- kokosova moka
- whey (navaden, kolegi pravijo da je zakon s vanilijo)
- eni še dodajo mleto ovsene kosmiče
- eni še dodajo neko sladilo kot eritritol

Arašide vržeš v sesekljalnik in mixaš, ko so skoraj v maslu pa začneš dodajat ostale sestavine, prvo itq kokosovo mleko in nato whey, kokosovo moko.. Pač po želji in neki logiki. Prava kalorijska bomba in ima vse potrebno. Iz te mase lahko narediš tudi tablice če dodaš želatino.. Oz ne vem kaj je moja dala zraven, ampak so prišle ok tablice ven.

Unknown_001 ::

A kdo šmrka igle?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

maco-maco ::

Unknown_001 je izjavil:

A kdo šmrka igle?

Sicer ne vem, kaj naj bi to pomenilo, samo glede na nekatere komentarje očitno šmrkajo in zabadajo igle. Samo to mora bit neka huda zadeva.
Kaj?

r00k ::

Js igle kadim.

Alamar ::

kingsix je izjavil:

Arašidovega masla vsekakor ne kupovat.
Najlažje je kupit arašide, vrečt v sesekljalnik in mixat.
Najlažje? Zakaj bi to počel, če imaš na myprotein 100℅ maslo za majhen denar. Par tednov nazaj sem vzel 20 kg po 4.57 EUR na kg s popustom in brezplačno poštnino vred.

kingsix ::

Res je tam dobiš včasoh za tako ceno. Sicer te pa stane tako doma pod 3e na kg.. Pa še modificiraš si malo z kakimi začimbami, raznimi drugimi zadevami.

Hm.. Bom moral myprotein kontaktirat da mi dajo kaj denarja za moje usluge. Bil sem namreč njihov prvi naročnik zunaj UK daljnih cca 12 let nazaj. Sem še sam urejal glede poštnine da so lahko poslali sem. Nato sem jim pa dobil še ene par strank in so začeli s prodajo ven iz UK tudi uradno. Tako za info.. Takrat sem dobil 5kg unflovoured za slabih 30 funtov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kingsix ()

Alamar ::

Kje jih pa dobiš oluščene pod 3 EUR? Nisem zasledil tako nizke cene. No, nekaj je vredno tudi prihranek časa in čiščenja, če imaš lično pakirano v kilskih posodicah.

kingsix ::

Hofer ali Lidl. Nisem ziher katera od teh dveh..to moja nabavi =).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kingsix ()

gendale2018 ::

Unknown_001 je izjavil:

A kdo šmrka igle?

Vbrizgam si naravnost v penis. Iglo porinem not v luknjo za scanje.

kingsix ::

A gre to kako drugače?

thramos ::

kingsix je izjavil:

Glavna je genetika, hormoni itd.


Seveda, a na genetiko nimamo vpliva, s hormoni (steroidi) pa se ni pametno igrat.

Zato ostajajo kvaliteten program treninga, predvsem kvalitetna izvedba tega programa in celovita prehrana.

Unknown_001 ::

kingsix je izjavil:

A gre to kako drugače?


Ide... silom.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

kuall ::

luclucluc je izjavil:

http://video.kiberpipa.org/pot_jure_kor...

Hahahahahhahahahahaha o shit fat bald neckbeard leta 2012, fak cornije da bote zgledal tkole, hitr hitr.

Kdo je ta človek, ki se boji pogledat ljudi v oči?

sm4rt4ss ::

Alamar je izjavil:

kingsix je izjavil:

Arašidovega masla vsekakor ne kupovat.
Najlažje je kupit arašide, vrečt v sesekljalnik in mixat.
Najlažje? Zakaj bi to počel, če imaš na myprotein 100℅ maslo za majhen denar. Par tednov nazaj sem vzel 20 kg po 4.57 EUR na kg s popustom in brezplačno poštnino vred.


V Leclercu in Sparu maš od GO Nutrition 1KG masla za 9€. Brez palmovega olja, cukra in soli. Kvalitetna roba.

gendale2018 ::

kingsix je izjavil:

A gre to kako drugače?

lahko si vbrizgaš skozi anus v prostato, ampak odsvetujem, od tega sem dobil hemeroide

profdoktor ::

Jaz sem šel po naravni poti do mišic ne pa da bi si špikal notri te razne praške wheye, izolate in caseine. To je za goljufe, ki bi radi hitre rezultate. Taka mišica lahko dviguje samo gvihte, ko pa zagusti v klubu take drekače nokovtiramo brez večjih težav. Ravno prejšnji teden sem enega takega goljufivega bilderja malce prizemljil ko mi je nekaj opletal s temi umetnimi mišicami. Najprej sem ga pljusnil, potem je tam neki bil je živčen in se je zašvical ful in sem ga še s kozarcem za pivo (takim masivnim) po glavi vžal in se je malo opotekal in padel po tleh ko mlado tele ko še ne zna hodit. Naslednji dan se mi je prišel še opravičit z 12 šivi na glavi. Sem mu rekel da izgleda ko žoga za ragbi...

nekikr ::

In kdo v tej zgodbi je večji kreten? To si pozabil povedati..... :)

Unknown_001 ::

In potem se je nekdo zbudil in šel sprehodit psa pred odhodom v službo.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

IL_DIAVOLO ::

thramos je izjavil:

kingsix je izjavil:

Glavna je genetika, hormoni itd.


Seveda, a na genetiko nimamo vpliva, s hormoni (steroidi) pa se ni pametno igrat.

Zato ostajajo kvaliteten program treninga, predvsem kvalitetna izvedba tega programa in celovita prehrana.


S pravimi zivili se da vplivat na testosteron, brez steroidov in praskov seveda.

Unknown_001 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

thramos je izjavil:

kingsix je izjavil:

Glavna je genetika, hormoni itd.


Seveda, a na genetiko nimamo vpliva, s hormoni (steroidi) pa se ni pametno igrat.

Zato ostajajo kvaliteten program treninga, predvsem kvalitetna izvedba tega programa in celovita prehrana.


S pravimi zivili se da vplivat na testosteron, brez steroidov in praskov seveda.


Rešitev je v holesterolu. No joke!

Zato si zjutraj kar privoščite jajca s slanino in ocvirki. Če vam žena brani ji lahko očitate, da vas poskuša nutricionistično kastrirat.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

profdoktor ::

Točno tako Raptor. Jajca je treba jest ne pa tiste praške špikat. Če ješ jajca in imaš 2 komada še vedno s sabo v mošnji je čisto enostavno nevtralizirat tako omaro z nabreklimi bicepsi in čiknlegsi. Enkrat se mi je nek bilder hvalil z lentami za miss. Ne spomnim se točno katera kategorija, ono ko se mažejo z vazelinom in neko barvo da izgledajo patetično in potem tam kažejo biceps... Skratka z njim sem pometal tla. Na koncu se je naši družbi opravičil za nevšečnosti in odšel domov pojest casein za pred spanjem. Patetično. :D

kingsix ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

thramos je izjavil:

kingsix je izjavil:

Glavna je genetika, hormoni itd.


Seveda, a na genetiko nimamo vpliva, s hormoni (steroidi) pa se ni pametno igrat.

Zato ostajajo kvaliteten program treninga, predvsem kvalitetna izvedba tega programa in celovita prehrana.


S pravimi zivili se da vplivat na testosteron, brez steroidov in praskov seveda.


prosim ne kvasi neumnosti. Da se vplivat v res ektremnih primerih. Nikoli, res not ever ever, pa ne tako kot s steroidi. Če želiš pa lahko greva skupaj skozi šolo endokrinologije. No, jaz bom šel s tabo ponovno.

Seveda se pa strinjam - jajca so zakon. Za slanino pa ni treba posebaj poudarjat =).

Sicer pa kaj pravijo študije: Ena pravzaprav pravi, da imajo vegani cca 10% višji testosteron kot vsejedci oz mesojedci. Vegani so takoj vzklikali... Vse strani, blogi.. Vegani proslavljali.
Seveda pa ali ti vegani nimajo pojma ali pa so prikaldno spustili bolj pmoemben podatek: Vegani so imeli 16% višji SHBG. SHBG, da poenostavim, se veže na testosteron in se tak one more efektivno uporabljat (Celokupen testosteron).. kar ni vezano na SHBG pa je prost testosteron. Z visokim SHBG lahki imaš ne vem kako visok celokupen testosteron in ti ne pomaga kaj veliko. SHBG je pravzaprav tisto pomembno, zraven kopice ostalih zadev, kar je treba gledat pri optimizaciji hormonskega ravnovesja. Zdravniki, vsaj naši, pa o tem nimajo pojma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kingsix ()

thramos ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

S pravimi zivili se da vplivat na testosteron, brez steroidov in praskov seveda.


Dejanski vpliv na vrednosti hormona je zanemarljiv, končni rezultat v količini mišične mase oziroma športnega rezultata pa še bolj nezaznaven.

jype ::

luclucluc je izjavil:

zgledal
Ubožec, ki ga skrbijo platnice, knjige pa sploh prebrat ne zna?

Mimogrede, Counterstrike ni atletika, mi je pa zdaj jasno, zakaj jaz lahko naredim več zgibov zapored na levi ali desni roki, ti pa niti z obema skupaj ne zmoreš enega.

nekikr ::

Zelo si hud, zdaj pa pojdi na kolo.

stara mama ::

jype je izjavil:

luclucluc je izjavil:

zgledal
Ubožec, ki ga skrbijo platnice, knjige pa sploh prebrat ne zna?

Mimogrede, Counterstrike ni atletika, mi je pa zdaj jasno, zakaj jaz lahko naredim več zgibov zapored na levi ali desni roki, ti pa niti z obema skupaj ne zmoreš enega.

Vrjetno bi ta knjiga bila ena sama grozljivka
Te kaj mastra na biciklu ves balast, ki ga voziš okrog v obliki podkožne in trebušne maščobe?

jype ::

nekikr je izjavil:

zdaj pa pojdi na kolo.
Yes, mom.

stara mama je izjavil:

Te kaj mastra na biciklu ves balast, ki ga voziš okrog v obliki podkožne in trebušne maščobe?
Poleti ga nimam, pozimi mi pa precej pomaga, da me ne zebe.

Imam srečo, da nisem manekenka, da bi moral ugajati bivšim športnikom s slo-techa.

Jerry000 ::

Smešno...kako eno staro temo obuditi na slo-tech (odpru pandorino skrinjico). Žalostno pa, da se gre predvsem za merjenje e-penisa, nič konkretnega...

jype ::

Pri tem je najbolj pomembno, da gre za e-različico.

No, OP bo očitno ostal na praških, ker so mu jih kvalitetno prodali.

stara mama ::

jype je izjavil:


Imam srečo, da nisem manekenka, da bi moral ugajati bivšim športnikom s slo-techa.

A prej nisem bil več kot 30 sekund skupaj aktiven, zdaj sem pa bivši športnik?
Get your facts straight!

Sicer si pa v tej temi še najmanj verodostojna oseba.
Kot, da bi ti Jonah Hill pametoval o športu in zdravi prehrani.

Zgodovina sprememb…

jype ::

stara mama je izjavil:

Sicer si pa v tej temi še najmanj verodostojna oseba.
Reče nekdo, ki se baše s precenjenim junkom in je videti tako, da kolesari z deko na glavi.

stara mama ::

jype je izjavil:

stara mama je izjavil:

Sicer si pa v tej temi še najmanj verodostojna oseba.
Reče nekdo, ki se baše s precenjenim junkom in je videti tako, da kolesari z deko na glavi.

Bolj ne bi mogel falit pri obojem

jype ::

stara mama je izjavil:

Bolj ne bi mogel falit pri obojem
Hahaha.

Ampak jaz sem boljši od tebe in ne bom prilepil fotke, kjer se z vampom naslanjaš na top tube.

stara mama ::

jype je izjavil:

stara mama je izjavil:

Bolj ne bi mogel falit pri obojem
Hahaha.

Ampak jaz sem boljši od tebe in ne bom prilepil fotke, kjer se z vampom naslanjaš na top tube.

Ker ne obstaja in nikoli ne bo.
Raje se stradam, kot da sem tak kot ti.

jype ::

Ubožec. No, v vsakem primeru veliko sreče, pa nikar ne pozabi: Vse, kar sem zapisal, drži in je znanstveno dokazano.

stara mama ::

jype je izjavil:

Ubožec. No, v vsakem primeru veliko sreče, pa nikar ne pozabi: Vse, kar sem zapisal, drži in je znanstveno dokazano.

Sploh da so cornyi dobri za tvojo postavo?
Vsekakor! ;)

kingsix ::

Če porabljaš ogromno energije potem corniji MORDA niso nek problem. Je pa lahko dolgoročno:
https://www.outsideonline.com/2201466/a...

pa prihajajo vedno nove študije, da to kar dela jype ni ravno pametno. Tudi statistike diabetesa etc pri maratonsih/kolesarih niso spodbudne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kingsix ()

Kayzon ::

profdoktor je izjavil:

Točno tako Raptor. Jajca je treba jest ne pa tiste praške špikat. Če ješ jajca in imaš 2 komada še vedno s sabo v mošnji je čisto enostavno nevtralizirat tako omaro z nabreklimi bicepsi in čiknlegsi. Enkrat se mi je nek bilder hvalil z lentami za miss. Ne spomnim se točno katera kategorija, ono ko se mažejo z vazelinom in neko barvo da izgledajo patetično in potem tam kažejo biceps... Skratka z njim sem pometal tla. Na koncu se je naši družbi opravičil za nevšečnosti in odšel domov pojest casein za pred spanjem. Patetično. :D



Se ti sploh zavedas kaksne neumnosti pises? Bog pomagaj,mislim da ce nekdo nima pojma o doloceni temataiki,naj bo raje tiho.

nekikr ::

Kje je potem gušt? Teme bi samevale in sploh ne bi bile zanimive. Samo predstavljaj si tole:

OP: Zanima me kaj naj naredim v zvezi z X.
Forumaš 1: Tole in tole, preverjeno večkrat.
Forumaš 2: Ima prav, bodi pozoren tudi na tole.
OP: Hvala!

Sedaj je pa to cela komedija:

OP: Kaj naj naredim v zvezi z X?
Forumaš 1: Sam si kriv, itak si bedak.
Forumaš 2: Chemtrails, Alu folija, random words.
Jype: Kolo. Pa vsi ste bedni, jaz sem največji, najboljši, ostali ste smeti.
Forumaš 3,4,5: Ti si beden.
Jype: Ne pa ne, because kolo, večvrednosti kompleks, nadrasa.
Forumaš 5: Mogoče naredi to in to?
Prispevki od 6 do zaklepa teme: udrihanje po random temah, Trumpu, Rusih, socializmu, jypu, vmes pa jype nazaj.

To se prodaja! :)
««
3 / 17
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljša trgovina za športne(prehranske) dodatke (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8712257 (667) Kekokekič
»

katere proteine kupiti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15036755 (13925) link_up
»

KATERE PROTEINE (WHEY)

Oddelek: Loža
4818806 (7383) ramiz?!
»

Weight Gainer katerega ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5318621 (16278) D3m

Več podobnih tem