Forum » Mobilne tehnologije » Ali cyanogenmod potrebuje prej nalozen android?
Ali cyanogenmod potrebuje prej nalozen android?
Halfdead987 ::
Pozdravljeni.
Torej hotel sem si na Nexus 5 dati Cyanogenmod 13 in sem po nesreči wipal internal storage in zraven zbrisal OS.
Lahko prek TWRP inštaliram Cyanogenmod direktno ali rabim prvo stock?
Hvala,lp
Torej hotel sem si na Nexus 5 dati Cyanogenmod 13 in sem po nesreči wipal internal storage in zraven zbrisal OS.
Lahko prek TWRP inštaliram Cyanogenmod direktno ali rabim prvo stock?
Hvala,lp
BlaY0 ::
Dovolj je TWRP. Recovery je ločen sistem. Zadevo lahko v tem kontekstu primerjaš recimo z dualboot-om na PC-jih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
golf3 ::
Lahko. Če ti zazna PC telefon kot storage potem daš lepo gor .zip roma. Če pa ne zazna potem pa prek adb-ja pushaš file na telefon.
Ni treba da ti ga zazna kot storage. Fajle lahko gor preneseš prek ADB-ja.
Zgodovina sprememb…
Popolnoma samostjen in avtonomen sistem, ki deluje iz rama.
Zgodovina sprememb…
Dr_M ::
But but why? Zakaj bi si s CM se bolj unicil nexusa?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
zakaj uničil? imam probleme z random izklapljanjem in se noce bootati normalno in me zanima če je res motherboard/power button fuč ali je do firmwarea.
btw, če bi rad dal nekoč nazaj stari rom nazaj (stock) se ga da flashati preko twrpja ?
Valda. Tudi TWRP lahko prepišeš s stock recovery-jem in sicer iz TWRP-ja :)
Zgodovina sprememb…
Kebo ::
Aja pa za flashat nexuse je nexus root toolkit zlo fajn programček. Sam označiš, kero verzijo bi rad flashal in to sam prenese in naloži.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kebo ()
Mavrik ::
Halfdead987 je izjavil:
zakaj uničil? imam probleme z random izklapljanjem in se noce bootati normalno in me zanima če je res motherboard/power button fuč ali je do firmwarea.
Izklapljanje / resetiranje zaradi zataknjenega fizičnega gumba je zelo pogost problem na Nexusih 5 in CM pri tem ne bo pomagal.
The truth is rarely pure and never simple.
@Halfdead987: Saj ni nujno da je TWRP, lahko je kateri koli recovery. Kot rečeno, recovery dela iz rama zato lahko njegov boot image brez problema prepišeš tudi takrat ko se nahajaš v recovery-ju.
Zgodovina sprememb…
Halfdead987 je izjavil:
Izklapljanje / resetiranje zaradi zataknjenega fizičnega gumba je zelo pogost problem na Nexusih 5 in CM pri tem ne bo pomagal.
Zaenkrat sicer pomaga saj se mi 1 uro že ni restartal, prej se je na okoli 20min. Mogoče veš kako bi lahko to rešil? Čim ceneje ker nebi ravno rad v tako star telefon vlagal €€.
njyngs ::
Halfdead987 je izjavil:
Točno zaradi tega sem imel pred kratkim dvakrat Nexus5 na servisu. Prvič so menjali gumb in ni pomagalo. Zdaj so mi menjali plato + baterijo + gumb in bi moralo biti bolje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Flashanje Xiaomi naprav (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 104625 (21041) | _ssd_sata |
» | Android -ROOT (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 7112 (3743) | max157 |
» | lg g2 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 17659 (10894) | Mare3 |
» | Google/LG Nexus 4 (strani: 1 2 3 4 … 38 39 40 41 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 348036 (130886) | Mavrik |
» | Dual-boot AndroidOddelek: Pomoč in nasveti | 1103 (872) | bobby |