» »

Snemanje GSM pogovora na PC disk

Snemanje GSM pogovora na PC disk

umetnic ::

Zivjo!

Uporabljam GSM N7110 in slusalko z mikrofonom za prostorocno telefoniranje.

Celoten pogovor bi zelel posneti na disk, pa me zanima, kako to cimbolj elegantno izvesti, po moznosti brez kaksnih kratkih stikov ipd ;)

GSM Kabel od prostorocnega seta ima tri pine:

-----
3 Analog audio in (Headset) 200mVpp / 2.5 KOhm / BIAS 100..600uA

5 Analog audio out U = 80mV - 1.0V

9 SGND Signal ground / Charging ground
------

Ce na zici, ki gresta v slusalko, prispajkam dve zici in jih speljem v line IN od PC-ja, a bo to uredu? Ali pa bom dobil, samo zvok od sogovornika, svojega pa ne?

Zelel bi namrec posnet zdruzen signal na PINih 3 in 5...

na spodnjem naslovu, so sheme podobne mojemu prostorocnemu setu:

http://www.panuworld.net/nuukiaworld/hardware/headset/index.htm

Prosim svetujte!

dejan
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

sopex ::

ja jest bi to tko naredu...
tisto žičko iz slušalke bi spelju v MIC, tisto ki pa je od mokrofona pa pač v LINE in.... to bi mogl delaš, sam nevem kako...možno bi blo da bi se slišalo hreščanje al pa kej podobnga...

umetnic ::

Dobra ideja...kaj pa pravis na to, da bi glede na to, da ima telefon mono zvok in imam na voljo dva kanala...pac enega priklopil na mic in drugi kanal na slusalko....tko bi imel v vsakem zvocniku svoj zvok, pol bi pa ze zdruzil v racunalniku =) pomoje bi slo...idejo si mi pa ti dal ;)

Za zacetek sem odprl zico, ki pelje v slusalko... notri sta dve barvni zicki, ki sta neizolirani in spleteni okoli belih vlaken. Ce na ti dve zici priklopim kabel, ki pelje v LINE In od zvocne...ne dobim cisto nobenega zvoka, v slusalki pa je zvok..... meni nic jasno....kaj so ta bela vlakna znotraj zicnatega ovoja?! se komu sanja ?

tnx, bye, d
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.

msmiha ::

Ta vlakna delujejo kot žice in so prevodniki. Imajo pa jih vse naprave kje se zahteva kvaliteten zvok. Sam sem jih že naprimer našel v Sonyevih slušalkah. Je pa problem s temi vlakni, ker se zelo težko lotajo. Tak da se boš moral malo znajdit.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

sopex ::

ja.... sej ponavad se to uredu sliš.... :=) vsaj men se.... sm enga tastarga ericssona GA628 in ene slišalke prkluču na kompjuter in mi dela... sam je pa to bl mal uporabn :) razn če se z folka zajebavaš, pa pol na internet daš :) recmo tko kot rumeni telefon al pa kej podobnga.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z menjavo 3.5mm jack konektorja

Oddelek: Zvok in slika
233853 (3387) RatedR
»

Pomoc za TV kartico Fly TV 34+

Oddelek: Pomoč in nasveti
61659 (1585) No Can Do
»