» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
380 / 380
»
»»

easyrider3 ::

Jaz samo povem tisto kar doživim in vidim kako se stvari obnesejo. Ne mislim jaz skrivati neke napake in hvaliti neko znamko,ko to ni res.
Vedno povem slabosti in dobre lasnosti vsake stvari nikakor ne mislim nekaj skrivati glede tega in kakšno znamko hvaliti,če to sploh ni res.

Vanadium ::

Pri xiaomi se je treba sprijaznit da je hardware za to ceno p/p ponavadi odličen, software pa je velikokrat nažalost polizdelek oziroma koliko denarja toliko muzike (sploh pri low budget). Npr, ko sem kupil ženi 10+ let nazaj MI1 (ko so še dejansko na polno hoteli kopirat Apple) je to delalo vse b.p. pa tudi njihov flagship model je to bil. Moj bivši telefon Redmi note 9s je imel od novega software bug in je signal padal, čakalo se je 3 mesece na software popravek za kritično napako kar je načeloma nedopustno, zdaj imam od žene stari telefon Redmi note 10 pro in občasno dropdown meni ne deluje dokler ne zaklenem in odklenem telefon (spet bug ampak se da preživet). Pozna se da vržejo ven pač vsako leto 10-20+ novih tipov telefonov, ki jih niso sposobni "vzdrževat". Nažalost oneplus ne ponuja več flagship kilerja za 300€ kolikor je bil njihov prvi telefon in mi je delal odlično več kot 4 leta. Pogrešam da ni kake pametne android one alternative in bo treba začet spet gledat kaj ima oneplus, nothing ali pa celo mogoče motorola... Na koncu bom pa spet verjetno kupil redmi zaradi p/p :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vanadium ()

Technics ::

Vanadium je izjavil:

Pri xiaomi se je treba sprijaznit da je hardware za to ceno p/p ponavadi odličen, software pa je velikokrat nažalost polizdelek oziroma koliko denarja toliko muzike (sploh pri low budget). Npr, ko sem kupil ženi 10+ let nazaj MI1 (ko so še dejansko na polno hoteli kopirat Apple) je to delalo vse b.p. pa tudi njihov flagship model je to bil. Moj bivši telefon Redmi note 9s je imel od novega software bug in je signal padal, čakalo se je 3 mesece na software popravek za kritično napako kar je načeloma nedopustno, zdaj imam od žene stari telefon Redmi note 10 pro in občasno dropdown meni ne deluje dokler ne zaklenem in odklenem telefon (spet bug ampak se da preživet). Pozna se da vržejo ven pač vsako leto 10-20+ novih tipov telefonov, ki jih niso sposobni "vzdrževat". Nažalost oneplus ne ponuja več flagship kilerja za 300€ kolikor je bil njihov prvi telefon in mi je delal odlično več kot 4 leta. Pogrešam da ni kake pametne android one alternative in bo treba začet spet gledat kaj ima oneplus, nothing ali pa celo mogoče motorola... Na koncu bom pa spet verjetno kupil redmi zaradi p/p :))

Honor All the way!

kanarin ::

V čem konkretno pa je SW na Xiaomi "polizdelek" ? Ne štekam vseh ki na veliko šinfajo Xiaomi, saj kdo vas sili da jih kupujete in uporabljate ? Glede na to ,da so tako popularni pa verjetno vseeno nekaj delajo dobro ? Kot vem (tudi po lastnih izkušnjah) je večina uporabnikov zadovoljna in nima praktično težav. Če pa pričakujete da bo SW (kaj šele HW) na telefonu za 100, 200€ na istem nivoju kot na tistem za 1000 € pa je nekaj narobe z vami, ne s Xiaomi. Naj recimo Apple ponudi telefon v tem rangu pa da vidimo kako bo izpadlo. Če ste bolj zahtevni uporabniki in vas motijo stvari katere 90%+ uporabnikov sploh ne opazi kaj šele da jih moti pa pač uporabljajte telefone , ki vam ustrezajo in dosegajo vaše zahteve in pričakovanja, zelo simple.

mancini ::

easyrider3 je izjavil:

JAz vem,da ne mislim več imeti Xiaomi saj sem probal imeti dva PRO modela, Redmi Note 7 Pro in sedaj Poco 5 Pro preveč nekih napak itd....

Jaka muda PRO, kaj ti misliš da je zaradi PRO da sta ta telefona Xiaomi 13 ali 14 (brez pro).
Kaj ti pomaga pro v tem budžetu. Pač dobiš za ta denar kaj si pač kupil, ti pa misliš da imaš zaradi PRO flagship telefon
Še vedno pa si dobil za p/p ok telefon

Pro verzija bi morala biti v vsakem primeru boljša kakor obična verzija a najbrž je isti drek,ko se gre za Xiaomi izdelke. Mene en drek zanima za več kot polovica funkcij in stvari na telefonu ampak tiste glavne naj pa vsaj delujejo. Na obeh dosedanjih Xiaomi telefonih ne deluje konstantno mobilno omrežje in je potrebno delati ponovne zagone ali pa večkrat izklopiti ali preklopiti mobilno podatkovno omrežje.

Pa da se bi obrnil še na recimo kamero potem lahko povem,da samo v svetlem prostoru se,da narediti dobro fotko ,ko pa je malo manj svetlobe pa njihov senzor in vse ostalo sliko ne naredijo kaj dobro. Pojdi samo slikati v temi ali ponoči neke novoletne lučke ali kaj podobnega pa boš videl kaj boš ven dobil. Tudi za kakšne rojstno dnevne slike že pride do problema.

Nekako meni tudi ne odgovarja ta njihov sistem ,ko imaš na polovica zaslona drugačne funkcije in je nekako pri drugih poizvajalcih boljše standarno iskanje preklopmih funkcij.

Morda pa bom naslednjič vendar le šel vzeti kar Iphone,ker tudi na lastne oči sem videl koliko bolje vleče isti signal A1 operaterja.

Tudi sam vidim pri bratu ali kolegu,da neki kitajc Blackwiew dela isto ali celo bolje kakor Xiaomi za manj denarja.

Zgodovina sprememb…

__Devil__ ::

Pomoje se splača počakat na Xiaomi 15 ali Poco F7/Pro, saj kmalu izidejo. Xiaomi 15 CN verzija se dobi že za 799$ kar je ok cena, global verzija bo verjetno malo več od začetka. Najboljši bi bil Xiaomi 15 z Snapdragon Elite procesorjem ali F7 Pro.

easyrider3 je izjavil:

Pro verzija bi morala biti v vsakem primeru boljša kakor obična verzija a najbrž je isti drek,ko se gre za Xiaomi izdelke.

Se vidi da nimaš pojma in pol streljaš kozle, kupi si pač ta iPhone - zakaj bi se sploh še ukvarjal s t.i. "drekom" ?

mancslo ::

Jaz sem se odločal med i 15pro ali g 9 in vzel p 6 pro. Pač 500€ ceneje. Za enkrat top...

mancini ::

kanarin je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Pro verzija bi morala biti v vsakem primeru boljša kakor obična verzija a najbrž je isti drek,ko se gre za Xiaomi izdelke.

Se vidi da nimaš pojma in pol streljaš kozle, kupi si pač ta iPhone - zakaj bi se sploh še ukvarjal s t.i. "drekom" ?

Točno zato sem mu napisal, da PRO v teh modelih ne pomeni, da je telefon nek super telefon.
Kupi tel za 300 in je razočaran, pol pa bo kupil iphona za 1200 in delal primerjave, kako je Apple super, Xiaomi pa šteka.

Če pa mu ni jasno kaj pomeni, ta telefona sta nekje če prevedemo v samsung A35 ali a55, on pa misli ker mu piše Pro da je to Samsung s55

WizzardOfOZ ::

xiaomi 14 je prav lušten telefon. Lahko bi bil še kak inč manjši, bi mi bil še bolj všeč, ampak že sedaj je kr lepo majhen proti ostalim. Imam ga par mesecev (12/512 verzija), opazil nisem nobenih zgoraj opisanih napak. Nadgradil se mi je na Android 15 enkrat vmes in takrat je bil potreben reboot, drugače pa ga zaradi česa drugega še nisem rabil rebootat).

Če ga recimo primerjam z ženinim Samsungom S23FE (nekje ista velikost in nekje ista cena), se mi zdi samsung en tak čuden polizdelek proti xiaomi 14. Samsunga po pol leta uporabe je že potrebno enkrat na 2 dni rebootat, da normalno deluje.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Verjamem da gre za lušten telefon, konec koncev je to flagship model. Za dokaj spodobno ceno. Ustreza pa predvsem tistim, ki ne želijo imet "cegle". Pri Androidih ni neke velike izbire malo manjših (pod 6,5) telefonov, ne vem očitno ni pravega povpraševanja, skoraj vsi želijo večje modele. Tako da v praksi se pol po mojem večina rajši odloči za podobno zmogljiv T Pro (tudi običajen ne-Pro ni lih švoh) model, ki je tudi občutno cenejši in po karakteristikah deluje celo boljša P/P izbira.

Mene sicer zdaj mikajo tudi Oneplus modeli, samo ne vem kje bi si lahko kakšnega ogledal v živo (sem iz Kopra).

WizzardOfOZ ::

xiaomi 14 in 14 pro sta v osnovi enak hardware, samo da ima pro večji ekran z večjo resolucijo, pa nima možnosti 8gb ram (se začne z 12gb).

Jaz bi recimo bil najbolj zadovoljen s telefonom med 4.7" in 5.3" (da bi šel v vsak žep brez problemov), pa enak hardware kot ga ima xiaomi 14. To bi bila zmaga po celi črti. Vse deluje. Deluje tekoče, brez zatikanj. Ni reklam in ostalih bedarij, kot jih imajo samsungi recimo, ...
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

JazianG ::

In kakšne reklame in bedarije ima po tvoje Samsung? Na 23+ še ene nisem videl, tudi štekanja tvoje žene ne...

Kolikor se piše ima reklame xiaomi...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: JazianG ()

JazianG je izjavil:

In kakšne reklame in bedarije ima po tvoje Samsung? Na 23+ še ene nisem videl, tudi štekanja tvoje žene ne...

Kolikor se piše ima reklame xiaomi...

Ne moreš verjeti da se v xiaomi temi piše o xiaomi :O

Ne moreš verjeti da se o xiaomi reklamah piše povsod, o reklamah na Samsungih pa sem prvič prebral v xiaomi temi.

Pezdicek ::

lol kakšne bedarije. reklame? kje?
Imam s20 fe 5g od novega. Kateri je star 4+ leta. Še vedno dela kot nov. Brez zatikanja. Tudi baterija pride skozi dan bp.

Dejte prosim debatirat o Samsungih v ločeni temi.

JazianG je izjavil:

Ne moreš verjeti da se o xiaomi reklamah piše povsod, o reklamah na Samsungih pa sem prvič prebral v xiaomi temi.

In te je zmotilo?

matobeli ::

Vsi jamrajo o nekih obskurnih reklamah v aplikacijah ki jih nihče ne uporablja.

Pol pa visijo cel dan na Messengerju, Youtubu, Twiteru in kar je še teh Ad infested storitev.

mancslo je izjavil:

JazianG je izjavil:

In te je zmotilo?

Ja, laži na forumu me motijo ja. Tebe ne?

Za vsako reklamo na Xiaomi in Poco telefonih sta zih dve na Samsungih.

WizzardOfOZ je izjavil:

Jaz bi recimo bil najbolj zadovoljen s telefonom med 4.7" in 5.3" (da bi šel v vsak žep brez problemov), pa enak hardware kot ga ima xiaomi 14. To bi bila zmaga po celi črti.

Ti sicer verjamem, ampak dejstvo je, da si v izraziti manjšini. Poglej si razloge zakaj je Apple prenehal izdelovati iPhone Mini model (13 je bila zadnja verzija):

The iPhone Mini was discontinued primarily due to low sales and consumer preference for larger phones. Despite initial enthusiasm, the iPhone Mini accounted for only a small percentage of sales compared to other models. Many consumers preferred larger screens and longer battery life, which the Mini couldn't provide. Additionally, the Mini's price was only slightly lower than the standard iPhone, making it less attractive as a value option

Je pa res, da je Apple imel ta segment pokrit tudi s SE modeli (ki so jih po mojem več prodali podjetjem za zaposlene - pač gre za daleč nejcenejše iPhone - kot posameznikom). Nov SE pa bo 6,1 inčni, torej iste velikosti kot običajni iPhone 16.

Na Android strani pa...ne vem če je sploh kaj (še) obstaja v tem segmentu ...

Pinturicchio ::

Jaz sem šel z xiaomija samo zaradi velikosti, ker nimajo faking enga manjšega telefona (xiaomi 13, 14 mi je predrag). Vzel sem pixel, kjer bom pa popizdil zaradi baterije.

clancy ::

WizzardOfOZ je izjavil:

xiaomi 14 je prav lušten telefon. Lahko bi bil še kak inč manjši, bi mi bil še bolj všeč, ampak že sedaj je kr lepo majhen proti ostalim. Imam ga par mesecev (12/512 verzija), opazil nisem nobenih zgoraj opisanih napak. Nadgradil se mi je na Android 15 enkrat vmes in takrat je bil potreben reboot, drugače pa ga zaradi česa drugega še nisem rabil rebootat).

Če ga recimo primerjam z ženinim Samsungom S23FE (nekje ista velikost in nekje ista cena), se mi zdi samsung en tak čuden polizdelek proti xiaomi 14. Samsunga po pol leta uporabe je že potrebno enkrat na 2 dni rebootat, da normalno deluje.

Jaz pa moram Xiaomi 13 Pro na vsake 2 tedna rebootat, ker mi noče odpreti aplikacij. In to že od samega začetka. Upam, da se s prihodom Hyper OS 2 to popravi. Sicer sem pa od baterije in kakovosti slik, ter posnetkov pričakoval več. UI je tudi kar nekaj zadaj za Samsungovim.

matobeli je izjavil:

Vsi jamrajo o nekih obskurnih reklamah v aplikacijah ki jih nihče ne uporablja.

Pol pa visijo cel dan na Messengerju, Youtubu, Twiteru in kar je še teh Ad infested storitev.

Točno tako. Res mi ni jasno zakaj nekateri tako vztrajno širijo famo o teh "motečih in sitnih reklamah" , še posebej na Xiaomi telefonih - ki jih velika večina ostalih uporabnikov bodisi ne dobiva bodisi (če se že kje kakšna pojavi) pa v bistvu sploh ali skoraj ne opazijo kaj šele da bi koga to res motilo. Nekateri imajo res čas in voljo da se obremenjujejo z napol fantomskimi zadevami.

Na Xiomi,ko odpreš Chrome brskalnik in potem ti ponudi spodaj veliko novic-zgodb in,če odpreš eno se ti kmalu pojavijo oglasi in ne samo eden kar dva včasih vidiš na zaslonu in,ko jih izbrišeš se kar nazaj pojavijo. Kako je to pri drugih proizvajalcih in kolega in brat imata Kitajca Blackwiev kateri je še toliko cenejši od Xiaomi pa pri njiju sploh ni takih oglasov itd....

Pinturicchio je izjavil:

Jaz sem šel z xiaomija samo zaradi velikosti, ker nimajo faking enga manjšega telefona (xiaomi 13, 14 mi je predrag). Vzel sem pixel, kjer bom pa popizdil zaradi baterije.

A Pixel pa je poceni telefon ? Oz občutno cenejši od omenjenega Xiaomija ?

Pinturicchio ::

Pardon, sem pozabil povedat da sem vzel 6a za 300€. Ostali so dražji ja.

easyrider3 je izjavil:

Na Xiomi,ko odpreš Chrome brskalnik in potem ti ponudi spodaj veliko novic-zgodb in,če odpreš eno se ti kmalu pojavijo oglasi in ne samo eden kar dva včasih vidiš na zaslonu in,ko jih izbrišeš se kar nazaj pojavijo.

No, to ni normalno. Mal preveri kaj maš naloženo vse na telefonu in med razširitvami v Chrome.

matobeli je izjavil:

Za vsako reklamo na Xiaomi in Poco telefonih sta zih dve na Samsungih.

Se bolje počutiš, da si kupil reklamast xiaomi, ko se zlažeš o Samsungu?

Sem bil pod vtisom da je tekma kdo se bolj.
««
380 / 380
»
»»