» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
379 / 379
»
»»

amacar ::

Dela AA brez problema ze od kar je izsel (Global verzija). Meni se sicer pojavlja bug pri aplikaciji messenger, da chat head obcasno obstane cez celi ekran in je potrebno force killat aplikacijo Messenger, ostalih bugov pa pri meni niti ni.

WizzardOfOZ ::

Fizikalko je izjavil:

A kdo lahko napiše real life izkušnje s Xiaomi 14? Ne T verzije, ampak original 14.

Imam. Ampak šele kak teden. Prej sem imel poco x6 5g.
Všeč mi je ker je manjši (bi bil še bolj vesel, če bi bil 5.5" in z istim hardwerom). Nisem opazil neke velike razlike proti pocotu.

Sam sistem dela. Zaenkrat brez napak tako navigacija, obd2 programi in mobilna banka (nlb in nkbm). Plačevanje z nfc iz google walet tudi deluje.

Edini problem sem imel ob updejtu. Če imaš kak custom launcher (jaz imam MS launcher) ga je dobro odinštalirat kadar je kak update sistema, ker se sistem ne zna nazaj postavit. Sem šel v safe mode, odinštaliral launcher in naredil update, pa je šlo brez problema. Ampak to je znan problem na vseh xiaomijih (tudi poco x6 ima isti problem)

Če ga boš z enkratnim zneskom kupil, ga imajo v italiji Media World za 859€ polna cena brez vezave. Jaz sem ga vzel tam. Pri nas je polna cena brez vezave 1099€.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

ZveeZ ::

A ni 12/512gb 659€ na amzn.it?

https://www.amazon.it/Xiaomi-14-12-512G...

Danes ja, ko sem ga kupoval je bil dražji.

sbawe64 ::

Fizikalko
Kaj bi rad od telefona ? Poco F6 je zate premalo ? In kaj recimo manjka galaxiju s23 ? https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy...

https://www.gsmarena.com/xiaomi_14-revi...

Only worry is :::
1) battery life / heating
2) lens fogging issue (quality control issue)

Own a Xiaomi 14 for a couple of weeks now. 2 major complaints.
1. Becoming hot quickly when using Android auto. On a hot day I can get the message that the phone becomes too hot within the hour.
2. Bluetooth. Man, this sucks so badly. Every time the phone rings, it is at first set to the handset instead of the connected earphones. Or when I have it connected to the car, it does not automatically switch back to the earphones for media playback. Aldo, there is no easy way to change this, so I have to switch bluetooth off and on to make it it connect and use the currently connected devices.

Pišejo tudi, da ima neustrezno hlajenje, sploh če igraš igre začne throtlati.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Hlajenje: Xiaomi IceLoop system

To naj bi bilo "vodno" hlajenje?
What is an ice loop cooling system?
A typical ICE cooling system consists of four main components: a coolant, a pump, a radiator, and a thermostat. The coolant is a liquid that circulates through the engine block and the cylinder head, absorbing heat from the combustion chambers and the metal parts.29. mar. 2023

od 4:55
Ko doseže ? 50°C spusti takoj pedal iz gasa do konca (iz 100 na 0%).

Edino če daš v Perfomance mode.

Recimo poleti na plaži ne tako neverjeten scenarij (ni potrebno, da tam gejmaš nekje pod senčnikom).
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

Sicer ne igram igric, android avto pa čim ga priklopiš, štarta google maps. Ampak se ne segreva nič bolj kot ostali telefoni.

Segrel se pa je, ko je bil boost pri filanju baterije. 90W polnilec ima zraven in je baterija od nule do 100% nafilana v manj kot uri. Jaz sem ta boost izklopil, ker se itak ponoči nafila lahko v daljšem obdobju in sedaj se ne segreva več toliko ob polnjenju.

Fizikalko ::

Kaj pa je s tem meglenjem leč? Kao vlaga pride notri, slab quality assurance. Ima kdo ta problem?

Jaz še nisem zasledil, da bi se leče zarosile. Je pa tudi luknjica na dnu zaščitnega stekla kamer, tako da je to narejeno, da se odrosi hitreje. Če se pa zabaše, pa verjetno ne more vlaga ven in se bo rosilo. (Ali pa je mogoče ravno ta luknjica problem???).

Tukaj se jo vidi (spodnji desni kot zaščitnega stekla kamer):

Rešitev (ker naj bi se telefon itak pregreval):
The vapour formed in mobile camera can be removed by running intensive tasks on phone to heat it up.

Zgodovina sprememb…

Buggy ::

Hvala. Kaj pa Android auto, ti dela? Sem bral nekje, da serje zaradi nekih OS oz SW bugov, so to poštimali?
Pa nekaterim se je telefon obesil oz zaciklal v boot zaradi Nova Launcerja.

dela...pri meni sicer na kabel BP. Glih danes me je resil, da sem delal obvoz mimo Golovca po nekih vukojebinah.

Telefon kot telefon, kot sem rekel ce nebi MI9T obstal na Android 10 sploh nebi sel na X14, ta ima podporo do Android 18 tako da bo zdrzal vsaj toliko kot Mi9T...tezav s kamero pa nobenih. Imam v sluzbi sodelavca, ki dela profi slike za koledarje in je bil s slikami ki jih je naredil s tem aparatom navdusen.

kanarin ::

Buggy je izjavil:

ce nebi MI9T obstal na Android 10 sploh nebi sel na X14

Imam Mi9T Pro in je na Android 11. A mogoče kaj konkretnega oz važnega ne dela na tej verziji Androida ? Meni se zdi malo švoh argument, da bi telefon s katerih sem še vedno zadovoljen zamenjal samo zaradi višje cifre Android verzije.

Buggy je izjavil:

Hvala. Kaj pa Android auto, ti dela? Sem bral nekje, da serje zaradi nekih OS oz SW bugov, so to poštimali?
Pa nekaterim se je telefon obesil oz zaciklal v boot zaradi Nova Launcerja.

dela...pri meni sicer na kabel BP. Glih danes me je resil, da sem delal obvoz mimo Golovca po nekih vukojebinah.

Telefon kot telefon, kot sem rekel ce nebi MI9T obstal na Android 10 sploh nebi sel na X14, ta ima podporo do Android 18 tako da bo zdrzal vsaj toliko kot Mi9T...tezav s kamero pa nobenih. Imam v sluzbi sodelavca, ki dela profi slike za koledarje in je bil s slikami ki jih je naredil s tem aparatom navdusen.

Android avto na štirinajstki deluje brez problemov ptreko kabla. Sem pa dokupil "brezkabelni" modul za android avto in deluje tudi brez problemov.

estons ::

Help pls. Na Poco X5 Pro imam SIM kartico, ki je zaklenjena in je treba odklenit s PUK kodo. Kodo imam, ni problem. Ampak kako pridem do opcije, da to kodo kam vtipkam?

AnubisOfDoom ::

Hej, ravno je izsla nova serija Note 14 in 14T. Trenutno imam se Samsung A52s, ki ga bom pocasi zamenjal. Kaj od tega bi bila dobra nadgradnja, predvsem v smilu fotoaparata?
Bi bilo dovolj it do Note 13 pro ali 13T, ali je bolje pocakat na serijo 14?

estons je izjavil:

Help pls. Na Poco X5 Pro imam SIM kartico, ki je zaklenjena in je treba odklenit s PUK kodo. Kodo imam, ni problem. Ampak kako pridem do opcije, da to kodo kam vtipkam?

Če na Poco X5 Pro ne moreš, potem prestavi sim kartico v nek drug telefon, kjer odstraniš zaklepanje kartice.

Na miui je ponavadi tu:

Settings, passwords & security, privacy, sim_kartica, lock/unlock sim card.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

AnubisOfDoom je izjavil:

Hej, ravno je izsla nova serija Note 14 in 14T. Trenutno imam se Samsung A52s, ki ga bom pocasi zamenjal. Kaj od tega bi bila dobra nadgradnja, predvsem v smilu fotoaparata?
Bi bilo dovolj it do Note 13 pro ali 13T, ali je bolje pocakat na serijo 14?

Ni ravno presežek, tvoj sedanji je veliko boljši.
Note 14
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_n...

14t je drug svet
https://www.gsmarena.com/xiaomi_14t-133...

Poco f6 pro ?
https://www.gsmarena.com/xiaomi_poco_f6...
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

Mogoce so za 13T kaksne dobre ponudbe trenutno, glede na to da model gre iz ponudbe?

Morda je opcija tudi Honor 200 za podobno ceno? Hard limit mi je sirina 75 mm, zato tudi ne gledam novih Samsungov A serije

ZveeZ ::

Za tako ceno imas se 1+ nord 4 in realme gt 6t.
Ce je prioriteta kamera, bo xiaomi 14t zmagovalec.
Gt 6t je super telefon (ltpo, sd7+g3) le kamera je podpovprecna.

Buggy ::

kanarin je izjavil:

Buggy je izjavil:

ce nebi MI9T obstal na Android 10 sploh nebi sel na X14

Imam Mi9T Pro in je na Android 11. A mogoče kaj konkretnega oz važnega ne dela na tej verziji Androida ? Meni se zdi malo švoh argument, da bi telefon s katerih sem še vedno zadovoljen zamenjal samo zaradi višje cifre Android verzije.

Mogoce je Mi9T PRO razlicen od mojega MI9T (non-pro) a je obstal moj na Android 10.

Nazadnje sem gledal nek OBD BT dongle in SW za diagnostiko, ki je podpiral device od Android 11 naprej.

c0ck4m0u53 ::

https://customrombay.org/xiaomi-davinci/

Ni vse kar je malo starejše, kar za zavrečt, sam imam, še vedno, kot backup, Mi A1, na android 14 (crdroid 10.9)
If citizens cannot trust that laws will be enforced in an evenhanded
and honest fashion, they cannot be said to live under the rule of law.
Instead, they live under the rule of men corrupted by the law. - Dale Carpenter

Zgodovina sprememb…

vaščan ::

a kdo ve v čem je fora da igre na xiaomi telefonih včasih trokirajo tko opaziš da šteka vse skup laga. To ni problem segrevanja ker to dela igra takoj ko jo poženeš včasih dela res glatko včasih pa šteka. ponavadi rešim zadevo če grem v opcije in vklopim ali izklopim celozaslonski način igra se reštarta in potem dela glatko ampak naslednje jutro ali čez 3 ure ko poženem igro spet isti problem ok vgasnem igro čez eno uro prižgem pa spet dela normalno res prov wtf to majo kitajčki nekaj resno zjebano. imel različne xiaomi telefone na vseh isto sranje s igrami. kot da telefon ne nameni hardwera igri ampak jo lavfa tko v ozadju glih tok da dela.

mancini ::

Katere modele pa si imel, flagshipe ali poceni modele.
Tvoj odg na to, ti bo povedal vse

icemare ::

Xiaomi Redmi A3
https://www.mimovrste.com/telefoni-na-d...

Nisem nikoli prej imel telefonov kitajskih proizvajalcev; kako je s tem trenutno glede Google Play Store, Google maps, in ostale aplikacije...to vse privzeto deluje ali so potrebni kaki workarounds?

Hvala!

Edino Huawei nima Google servisov.
2020 is new 1984
Corona World order

icemare ::

Super, hvala!

Vanadium ::

@vaščan: problem je ker izplunejo vsak mesec 10 novih modelov in niti en nima ok skup zmetan in optimiziran software. Da ne omenjamo še vsega bloata in reklam ki jih namečejo gor. Dejansko je xiaomi postal hujše kot je nekoč bil samsung. Pa sem na xiaomi telefonih od MI1, MIUI sem pa laufal že na HTC Desire S.

mancini ::

O reklamah na Xiaomijih je bilo ze parkrat ugotovljeno, da jih boljsi modeli nimajo.

matobeli ::

Pa še to so bolj ali manj omejene na njihove aplikacije kot so "čistilec" ipd.

amacar ::

Xiaomi je pa letos pohitel. Pravkar dobil android 15 na xiaomi 14ko.

Predstavili so tudi xiaomi 15, malo manjsi kot 14ka, 15% vecja baterija. Ce se ga bo dalo dobiti za 500€ kot se je dalo xiaomi 14ko ob globalnem izidu zamenjam.

GrimReaper3 ::

malo manjsi kot 14ka

Ne vem če so to prave besede za pol milimetra po dolžini in 3 desetinke po širini, to je že skoraj merska napaka če bi meril z navadnim metrom.

Jaz še vedno ne vem glede te velikosti, je res na meji sprejemljivega. Najbolje da si kupim dummy Xiaomi 14 iz AliExpress.
Sicer pa če lahko sedim s Sony Xperia 10V 155mm, 153mm ne bi smel biti problem. Širina pa sploh ne, vsaj malo bolj normalno razmerje 20:9 namesto 21:9 ima, ker Sony je res čudno ozek.
Po drugi strani imaš pa zato večji zaslon. Sem imel kratek čas Xiaomi 13 in je poleg tega tudi zelo svetel v primerjavi z X6 Pro (najslabši) in F5. Bela barva je res čudovita.

Zgodovina sprememb…

damirj79 ::

sbawe64 je izjavil:

Fizikalko
Kaj bi rad od telefona ? Poco F6 je zate premalo ? In kaj recimo manjka galaxiju s23 ? https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy...

https://www.gsmarena.com/xiaomi_14-revi...

Only worry is :::
1) battery life / heating
2) lens fogging issue (quality control issue)

Own a Xiaomi 14 for a couple of weeks now. 2 major complaints.
1. Becoming hot quickly when using Android auto. On a hot day I can get the message that the phone becomes too hot within the hour.
2. Bluetooth. Man, this sucks so badly. Every time the phone rings, it is at first set to the handset instead of the connected earphones. Or when I have it connected to the car, it does not automatically switch back to the earphones for media playback. Aldo, there is no easy way to change this, so I have to switch bluetooth off and on to make it it connect and use the currently connected devices.

Pišejo tudi, da ima neustrezno hlajenje, sploh če igraš igre začne throtlati.

1. Ma meni se pa battery life zdi zelo soliden, s kar precej uporabe čez dan, ga ponavadi zvečer priklopim s kake 40% napolnjenosti.
2. se ni še zgodilo, in veliko potujemo in veliko slikam, tako v toplih in vlažnih krajih, kot drugje in je vse BP. Ni m sicer še padel v vodo, ampak iz žepa sem ga pa že vzel celega zarosenega in so leče OK.
3. android auto dela OK, tako čez žico, kot brez, nič se ne segreje kaj bolj, kot drugi telefoni
4. Pri BT jaz nisem opazil te težave, pozvoni v prvo na slušalki oz na zvočniku in v avtu enako.

5. kar se tiče kvalitete slike, ga poseka, in to zelo, Honor Magic 6 Pro. So sicer kar OK, ampak ni da so nevemkako boljše kot na Mi10 5G npr.

kanarin ::

amacar je izjavil:

Xiaomi je pa letos pohitel. Pravkar dobil android 15 na xiaomi 14ko.

Predstavili so tudi xiaomi 15, malo manjsi kot 14ka, 15% vecja baterija. Ce se ga bo dalo dobiti za 500€ kot se je dalo xiaomi 14ko ob globalnem izidu zamenjam.

Zakaj pa bi sploh zamenjal 14-ko ? A je kaj narobe s tem telefonom, kaj a kar naenkrat ni več dovolj hiter oz dober - takoj ko predstavijo po 1 letu naslednika ? Me ras zanimajo vzgibi in (tehtni) razlogi za zamenjavo flagship telefona po samo 1 letu uporabe. Še posebej pri Apple taboru je takih fanatikov kar nekaj.

GrimReaper3 ::

Kupujem Xiaomi 14. Ampak tukaj gledam, da pravi da ima še vedno oglase. Tole mi ne zgleda tako moteče, je to vse kar je?

Nekaj sem sicer našel da se jih da disablati:

Zgodovina sprememb…

Kakšne oglase?
Uporabljam 14-tko že kak mesec, pa nisem zasledil nobenih oglasov.

Sc0ut ::

Kje se dandanes kupujejo xiaomiji? Kar slovenski xiaomi shop al kje drugje?
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Djole ::

Sc0ut je izjavil:

Amazon, dhgate(oziroma forum kaj kupiti), marketplace... :)

Sc0ut je izjavil:

Še v mediaworldu v italiji so cenejši kot pri nas v akcijah.

c0ck4m0u53 ::

Sc0ut je izjavil:

https://sl.xiaomiplanet.sk/

Tu poiščeš model, ki te zanima, poleg pa dobiš tako kode za popust, kot tudi link kje kupit.
If citizens cannot trust that laws will be enforced in an evenhanded
and honest fashion, they cannot be said to live under the rule of law.
Instead, they live under the rule of men corrupted by the law. - Dale Carpenter

dj_andy ::

Je še ena varianta. Če danes vzameš Xiaomi 14 12/256GB v španskem Mi Store, je še dodatnih -10% popusta.
https://www.mi.com/es/event/navidad2024/

Je pa potrebno paket preposlati, recimo prek https://shipping-address-spain.com/
Se splača naročiti več telefonov, pa se strošek prepošiljanja razdeli.

dj_andy ::

Še dodatno -50€ znižano, če koga interesira... 256GB različica ~500€ in 512GB 550€.
Zgleda da želijo vse zaloge prodati in narediti prostor v skladišču za Xiaomi 15.

NajiM ::

Kateri od novih Xiaomijev ima možnost esim?

Sem hotel sicer oneplus nord 4, pa nima...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: NajiM ()

14 ima možnost esim.
««
379 / 379
»
»»