» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
380 / 380
»
»»

easyrider3 ::

Jaz samo povem tisto kar doživim in vidim kako se stvari obnesejo. Ne mislim jaz skrivati neke napake in hvaliti neko znamko,ko to ni res.
Vedno povem slabosti in dobre lasnosti vsake stvari nikakor ne mislim nekaj skrivati glede tega in kakšno znamko hvaliti,če to sploh ni res.

Vanadium ::

Pri xiaomi se je treba sprijaznit da je hardware za to ceno p/p ponavadi odličen, software pa je velikokrat nažalost polizdelek oziroma koliko denarja toliko muzike (sploh pri low budget). Npr, ko sem kupil ženi 10+ let nazaj MI1 (ko so še dejansko na polno hoteli kopirat Apple) je to delalo vse b.p. pa tudi njihov flagship model je to bil. Moj bivši telefon Redmi note 9s je imel od novega software bug in je signal padal, čakalo se je 3 mesece na software popravek za kritično napako kar je načeloma nedopustno, zdaj imam od žene stari telefon Redmi note 10 pro in občasno dropdown meni ne deluje dokler ne zaklenem in odklenem telefon (spet bug ampak se da preživet). Pozna se da vržejo ven pač vsako leto 10-20+ novih tipov telefonov, ki jih niso sposobni "vzdrževat". Nažalost oneplus ne ponuja več flagship kilerja za 300€ kolikor je bil njihov prvi telefon in mi je delal odlično več kot 4 leta. Pogrešam da ni kake pametne android one alternative in bo treba začet spet gledat kaj ima oneplus, nothing ali pa celo mogoče motorola... Na koncu bom pa spet verjetno kupil redmi zaradi p/p :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vanadium ()

Technics ::

Vanadium je izjavil:

Pri xiaomi se je treba sprijaznit da je hardware za to ceno p/p ponavadi odličen, software pa je velikokrat nažalost polizdelek oziroma koliko denarja toliko muzike (sploh pri low budget). Npr, ko sem kupil ženi 10+ let nazaj MI1 (ko so še dejansko na polno hoteli kopirat Apple) je to delalo vse b.p. pa tudi njihov flagship model je to bil. Moj bivši telefon Redmi note 9s je imel od novega software bug in je signal padal, čakalo se je 3 mesece na software popravek za kritično napako kar je načeloma nedopustno, zdaj imam od žene stari telefon Redmi note 10 pro in občasno dropdown meni ne deluje dokler ne zaklenem in odklenem telefon (spet bug ampak se da preživet). Pozna se da vržejo ven pač vsako leto 10-20+ novih tipov telefonov, ki jih niso sposobni "vzdrževat". Nažalost oneplus ne ponuja več flagship kilerja za 300€ kolikor je bil njihov prvi telefon in mi je delal odlično več kot 4 leta. Pogrešam da ni kake pametne android one alternative in bo treba začet spet gledat kaj ima oneplus, nothing ali pa celo mogoče motorola... Na koncu bom pa spet verjetno kupil redmi zaradi p/p :))

Honor All the way!

kanarin ::

V čem konkretno pa je SW na Xiaomi "polizdelek" ? Ne štekam vseh ki na veliko šinfajo Xiaomi, saj kdo vas sili da jih kupujete in uporabljate ? Glede na to ,da so tako popularni pa verjetno vseeno nekaj delajo dobro ? Kot vem (tudi po lastnih izkušnjah) je večina uporabnikov zadovoljna in nima praktično težav. Če pa pričakujete da bo SW (kaj šele HW) na telefonu za 100, 200€ na istem nivoju kot na tistem za 1000 € pa je nekaj narobe z vami, ne s Xiaomi. Naj recimo Apple ponudi telefon v tem rangu pa da vidimo kako bo izpadlo. Če ste bolj zahtevni uporabniki in vas motijo stvari katere 90%+ uporabnikov sploh ne opazi kaj šele da jih moti pa pač uporabljajte telefone , ki vam ustrezajo in dosegajo vaše zahteve in pričakovanja, zelo simple.

mancini ::

easyrider3 je izjavil:

JAz vem,da ne mislim več imeti Xiaomi saj sem probal imeti dva PRO modela, Redmi Note 7 Pro in sedaj Poco 5 Pro preveč nekih napak itd....

Jaka muda PRO, kaj ti misliš da je zaradi PRO da sta ta telefona Xiaomi 13 ali 14 (brez pro).
Kaj ti pomaga pro v tem budžetu. Pač dobiš za ta denar kaj si pač kupil, ti pa misliš da imaš zaradi PRO flagship telefon
Še vedno pa si dobil za p/p ok telefon

easyrider3 ::

Pro verzija bi morala biti v vsakem primeru boljša kakor obična verzija a najbrž je isti drek,ko se gre za Xiaomi izdelke. Mene en drek zanima za več kot polovica funkcij in stvari na telefonu ampak tiste glavne naj pa vsaj delujejo. Na obeh dosedanjih Xiaomi telefonih ne deluje konstantno mobilno omrežje in je potrebno delati ponovne zagone ali pa večkrat izklopiti ali preklopiti mobilno podatkovno omrežje.

Pa da se bi obrnil še na recimo kamero potem lahko povem,da samo v svetlem prostoru se,da narediti dobro fotko ,ko pa je malo manj svetlobe pa njihov senzor in vse ostalo sliko ne naredijo kaj dobro. Pojdi samo slikati v temi ali ponoči neke novoletne lučke ali kaj podobnega pa boš videl kaj boš ven dobil. Tudi za kakšne rojstno dnevne slike že pride do problema.

Nekako meni tudi ne odgovarja ta njihov sistem ,ko imaš na polovica zaslona drugačne funkcije in je nekako pri drugih poizvajalcih boljše standarno iskanje preklopmih funkcij.

Morda pa bom naslednjič vendar le šel vzeti kar Iphone,ker tudi na lastne oči sem videl koliko bolje vleče isti signal A1 operaterja.

Tudi sam vidim pri bratu ali kolegu,da neki kitajc Blackwiew dela isto ali celo bolje kakor Xiaomi za manj denarja.

Zgodovina sprememb…

__Devil__ ::

Pomoje se splača počakat na Xiaomi 15 ali Poco F7/Pro, saj kmalu izidejo. Xiaomi 15 CN verzija se dobi že za 799$ kar je ok cena, global verzija bo verjetno malo več od začetka. Najboljši bi bil Xiaomi 15 z Snapdragon Elite procesorjem ali F7 Pro.
««
380 / 380
»
»»