Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
Zimonem ::
Eh jaz sem ga zapackal z čokoladico v žepu. Jezen zaomije ne zna naredit choko proof telefona.
sbawe64 ::
Sicer nikoli take izkusnje ene 5 menjav in ne bom pametoval, vsekakor v tem primeru factory reset, kot so ti predlagali, pa kar bo bo. Bi pa samo omenil naslednje. Pri starih napravah zob casa naredi svoje. Na Mi 9T sem scasoma opazil, da ne slisim vec tako dobro sogovornika, ceprav sem imel volume do konca. Tisti ozek speaker na vrhu se je pac zabasal s prahom/mastjo whateva. Zobna scetka, malce tekocega mila in topla voda ter nezno drgnenje sta naredila obcutno razliko - prakticno nov
Lahko, da je s slotom za SIM ali pa tam kjer pokrov nalega kej podobnega in ne pride cisto v pravo pozicijo...sam razmisljam.
Mobitel je od prvega dneva v flip case etuiju (1), predalček za vlaganje sim/sd kartice je od zunaj neviden/ zaprt od (1), saj nalega na dvignjen bok od (1).
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Buggy ::
kewl...ceprav se neglede na ovitek zavlece svijarija cez leta tudi tja. Sej ne trdim da je to problem, lahko pa vseen malce podrgnes okoli slota, ko imas pokrovcek dol. Kako pa kaze z backupom, je device ze ready za factory reset, ker mislim da smo vsi zdej v pricakovanju kaj bo
Factory reset ni prinesel sprememb, emergency calls only, sim1-2 kot tudi micro sd kartica niso zaznani, posebej ali skupaj.
Poskusil potem airplane on/off, reset network settings (Reset Wi-Fi, mobile networks, and Bluetooth), nič ne pomaga.
Od 2/2021 je bil v uporabi.
Poskusil potem airplane on/off, reset network settings (Reset Wi-Fi, mobile networks, and Bluetooth), nič ne pomaga.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
geofull ::
Bom potreboval avto kamero. Nekaj takega kot 70mai 1S. Do 50eur, če je možno. Samo spredaj zaenkrat. 1080 je dovolj. Samo za vožnjo, parking ni treba, je avto krš. Če ne dobim kaj do 70eur, grem na Garmin za 100eur.
Kaj bi se dobilo in kje? Je kdo kupoval pred kratkim? Ne rabim WIFI povezave.
Hvala.
Hvala.
geofull ::
Bom potreboval avto kamero. Nekaj takega kot 70mai 1S. Do 50eur, če je možno. Samo spredaj zaenkrat. 1080 je dovolj. Samo za vožnjo, parking ni treba, je avto krš. Če ne dobim kaj do 70eur, grem na Garmin za 100eur.
Hvala.
Noben nima kamere v avtu?!
Karen ::
Kaj je pa s 70mai narobe? Zgornja etaža v BTC hali A so včasih imeli, pa še kabel za napajanje ko je avto ugasnjen in je to to.
Factory reset ni prinesel sprememb, emergency calls only, sim1-2 kot tudi micro sd kartica niso zaznani, posebej ali skupaj.
Našel kje je problem: tista bela elastična ploščata gumica (tesnilo proti prahu/vodi ?) na začetku slota (iz notranje strani) je bila 1x zarotirana in se posledično slot ni dobro usedel v ohišje, je bilo cca 0.5 mm roba, dovolj da kartic ni zaznalo.
En drug xiaomi jo tudi ima, LG je nima.
slika, dorisano z rdečo
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
Xiaomi 14 ima zgleda po defaultu cez ekran ze nek screen protector?!? Gledam kako imam lahko na ekranu ze neke poskodbe ob vseh tem oh in sploh zascitah, kjer tekmujejo in pol vidim da je jebena folija cez. Od kdaj je to ze tovarnisko nalimano, ponavadi si dobil zraven poleg case-a. Kar je najbolj smesno, mi je pa hotla refrentka, kjer sem aparat kupil, nalimat/prodat cez se stekleno zascito za 25€.
Drugac pa Android 15 is on the way in baje bo kar nekaj overhaula na podrocju kamere
https://developer.android.com/about/ver...
Drugac pa Android 15 is on the way in baje bo kar nekaj overhaula na podrocju kamere
https://developer.android.com/about/ver...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
matobeli ::
xiaomiji majo plastično folijo že kar nekaj časa stock gor. Sej je logika, kakorkoli morajo zaščitit ekran za prodajo, pa naj bo zaščita še uporabna.
Sicer pa zanimiva stvar, nisem je dal takoj dol ker sem pač gorenc in smo rekli da jo najprej zgonim če je že gor in po cca mesecu uporabe se je cela folija zamaknila že dobra 2mm navzgor.
Sicer pa zanimiva stvar, nisem je dal takoj dol ker sem pač gorenc in smo rekli da jo najprej zgonim če je že gor in po cca mesecu uporabe se je cela folija zamaknila že dobra 2mm navzgor.
Torej so te super fancy zascite stekel by dafault (kjer tekmujejo ko je jaci) kr neki al zakaj limajo to jebeno plastiko gor in prodajo zascitna stekla? Prvic videl... MI9T tega ni imel.
Torej cimprej dol, in sem golden za 5 let kot imam namen telefon imet.
Torej cimprej dol, in sem golden za 5 let kot imam namen telefon imet.
Zgodovina sprememb…
plastiko ma čist vsak telefon gor na ekranu, večina ima neko matte varjanto z reklamnim potiskom in zarezami za lažje odstranjevanje. Xiaomicje šel v to opcijo da če že morajo z nečem zaščitit ekran tekom proizvodnje, naj bo še uproabno. Sicer komajda, ampak bolje kot pa nekaj kar vržeš stran ker drugač ne vidiš na ekran.
Sicer pa ja, steklo ekrana imaš iz nekega top-notch Corning stekla ki ga proizvaja ločena fabrika, zakaj bi bil slabši kot kitajska plastična folija.
Razen če uporabljaš telefon v razmerah ki niso vsakdanje in ga izpostavljaš prahu, drgneš po njem z umazanim rokavicami ipd. Industrija že dolgo pozna plastične zaščite za ekrane ki delujejo v zoprnih okoliščinah in jih odstranjuješ po potrebi.
Za kolikor toliko čist žep hlač pa ni potrebne ekstra zaščite. Razen če želiš imet matirano folijo na ekranu, to je en izmed legit razlogov da bi to limal na zaslon in na soncu taka folija naredi razliko.
Sicer pa ja, steklo ekrana imaš iz nekega top-notch Corning stekla ki ga proizvaja ločena fabrika, zakaj bi bil slabši kot kitajska plastična folija.
Razen če uporabljaš telefon v razmerah ki niso vsakdanje in ga izpostavljaš prahu, drgneš po njem z umazanim rokavicami ipd. Industrija že dolgo pozna plastične zaščite za ekrane ki delujejo v zoprnih okoliščinah in jih odstranjuješ po potrebi.
Za kolikor toliko čist žep hlač pa ni potrebne ekstra zaščite. Razen če želiš imet matirano folijo na ekranu, to je en izmed legit razlogov da bi to limal na zaslon in na soncu taka folija naredi razliko.
MI9T mi je 5 let zdrzal ekran skoraj brez praske, brez vsake dodatne zascite, zgolj to me preseneca, ker zdej naj bi bile pa default protekcije ekranov in z IP68 certom za overall phone se tolk boljse.
BTW: Prejsni vikend s tamalim poslusava musko na Kolpi. Telefon caka na podrtem deblu, pa mi ga je vseen ratal spravit v vodo cca 30 cm globoko. OK sladka voda se stekam, kako pa to v morju funkcionira (USB priklop je vseeno podvrzen koridiranu) kako ima pa MIC in speaker zascito pa tud nisem ziher glede tovarniske 1.5m pod vodo garancije?
BTW: Prejsni vikend s tamalim poslusava musko na Kolpi. Telefon caka na podrtem deblu, pa mi ga je vseen ratal spravit v vodo cca 30 cm globoko. OK sladka voda se stekam, kako pa to v morju funkcionira (USB priklop je vseeno podvrzen koridiranu) kako ima pa MIC in speaker zascito pa tud nisem ziher glede tovarniske 1.5m pod vodo garancije?
Horas ::
xiaomiji majo plastično folijo že kar nekaj časa stock gor. Sej je logika, kakorkoli morajo zaščitit ekran za prodajo, pa naj bo zaščita še uporabna.
jaz mam na 12t pro od lanskega januarja še original folijo gor
ne vem kaj vi delate, očitno ste malomarneži na kvadrat.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Horas ()
Mic/sepaker je pokrit s folijo, to je praktično že pri vseh. Če ne drugega ljudje "pljuvamo" v mikrofon, 3.5mm jack je pa isto zalit kot usb C. Samo kovinska peresa gledajo ven.
Tudi slana voda ni instant korozija. Sploh so pa kontakti vsaj pozlačeni in nasploh niso narejeni iz surove pločevine da bi takoj rjaveli.
Spereš pod vodo pa je rešeno.
Jup. Rokavice, industrijska okolja, veliko uporabe in prekladanje. Pa kar delajo zadeve načeloma.
Tudi slana voda ni instant korozija. Sploh so pa kontakti vsaj pozlačeni in nasploh niso narejeni iz surove pločevine da bi takoj rjaveli.
Spereš pod vodo pa je rešeno.
Jup. Rokavice, industrijska okolja, veliko uporabe in prekladanje. Pa kar delajo zadeve načeloma.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Jaz ga dajem v zep, kjer praviloma nimam kovancev je pa res da ga ne ujckam in ga uporabljam kot orodje, pa vseeno je zdej plastika podrgnjena. Odlepit factory default al ne...to je zdej vprasanje
Malo gledam trenutno ponudbo (ne flagshipe za jurja+), in vidim da gre vse skupaj v PM.
koji qurac tlačijo notri virtual proximity sensors
https://www.reddit.com/r/Android/commen...
fm radio in 3.5 jack dajejo stran, infra isto
dual-frequency GNSS obstaja od 2019, a lahko na prste ene roke (karikirano) prešteješ modele, ki ga imajo
https://www.xda-developers.com/dual-fre...
QZSS so japonci (sateliti so samo nad Japonsko), BeiDou kitajci
od xiaomi 12t/12t pro/13t/13t pro modeli so pod 500E, ima proximity sensors in dual gnss
note 9s iz 2020 ima (2021 stal nov nekje 170E): Fingerprint (side-mounted), accelerometer, gyro, proximity, compass
Nima: stereo speakers, gps je bolj tako, galileo satelitov ne zazna sploh, čeprav naj bi to čip omogočal.
Xiaomi Poco X6 Pro/Xiaomi Poco F6 imata virtualni proximity senzor,
imajo pravega: Xiaomi Poco F6 Pro, Xiaomi Poco F5
od letnika 2023 naprej, xiaomi, stereo speakers, 3.5mm jack, proximity:
https://www.gsmarena.com/search.php3?nY...
7 modelov:
Xiaomi Poco X6
Xiaomi Redmi Note 13 4G
Xiaomi Poco F5
Xiaomi Poco X5 Pro
Xiaomi Redmi Note 12S
Xiaomi Redmi Note 12 Turbo
Xiaomi Redmi Note 12T Pro
//nobeden nima dual gnss
grem naprej
od 2023 dalje, xiaomi, BREZ fm radio, ima proximity sensors in dual gnss (search žal ne omogoča tega iskalnega kriterija)
28 modelov:
Xiaomi Poco F6 Pro
https://www.gsmarena.com/xiaomi_poco_f6...
cena po eu od 417 https://geizhals.eu/xiaomi-poco-f6-pro-...
Ob tem sem pogledal kaj se skriva pri iskalnih filtrih na geizhals, bingo !
android 12-14, GPS (Dualband) + Galileo (Dualband), ter ostala "solata" (Fingerprint, accelerometer, gyro, proximity, compass), vsaj 5000 mAh baterija
https://geizhals.eu/?cat=umtsover&sort=...
kar nekaj modelov najde
koji qurac tlačijo notri virtual proximity sensors
https://www.reddit.com/r/Android/commen...
fm radio in 3.5 jack dajejo stran, infra isto
dual-frequency GNSS obstaja od 2019, a lahko na prste ene roke (karikirano) prešteješ modele, ki ga imajo
https://www.xda-developers.com/dual-fre...
QZSS so japonci (sateliti so samo nad Japonsko), BeiDou kitajci
od xiaomi 12t/12t pro/13t/13t pro modeli so pod 500E, ima proximity sensors in dual gnss
note 9s iz 2020 ima (2021 stal nov nekje 170E): Fingerprint (side-mounted), accelerometer, gyro, proximity, compass
Nima: stereo speakers, gps je bolj tako, galileo satelitov ne zazna sploh, čeprav naj bi to čip omogočal.
Xiaomi Poco X6 Pro/Xiaomi Poco F6 imata virtualni proximity senzor,
imajo pravega: Xiaomi Poco F6 Pro, Xiaomi Poco F5
od letnika 2023 naprej, xiaomi, stereo speakers, 3.5mm jack, proximity:
7 modelov:
Xiaomi Poco X6
Xiaomi Redmi Note 13 4G
Xiaomi Poco F5
Xiaomi Poco X5 Pro
Xiaomi Redmi Note 12S
Xiaomi Redmi Note 12 Turbo
Xiaomi Redmi Note 12T Pro
//nobeden nima dual gnss
grem naprej
od 2023 dalje, xiaomi, BREZ fm radio, ima proximity sensors in dual gnss (search žal ne omogoča tega iskalnega kriterija)
28 modelov:
Xiaomi Poco F6 Pro
https://www.gsmarena.com/xiaomi_poco_f6...
cena po eu od 417 https://geizhals.eu/xiaomi-poco-f6-pro-...
Ob tem sem pogledal kaj se skriva pri iskalnih filtrih na geizhals, bingo !
android 12-14, GPS (Dualband) + Galileo (Dualband), ter ostala "solata" (Fingerprint, accelerometer, gyro, proximity, compass), vsaj 5000 mAh baterija
https://geizhals.eu/?cat=umtsover&sort=...
kar nekaj modelov najde
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
clancy ::
jaz mam na 12t pro od lanskega januarja še original folijo gor
Jaz sem tudi imel na svojem Xiaomi 13 Pro tovarniško folijo gor dobre pol leta, potem sem pa dal nalimati gor zaščitno steklo, zdaj mi pa Finger print senzor sploh več ne zazna prsta. Bom moral dati gor nekaj drugega.
Kateri kvalitetni screen protector priporočate, da bo FP senzor delal kot je treba in da bo tudi zaščita ok?
buttcrack ::
Ima kdo slučajno Redmi Note 13 Pro +?
Kako ste kaj zadovoljni s fotoaparatom?
Pri kolegici se na 200mp včasih kar pojavi mreža in tudi v temi so slike bolj kot ne na ravni Redmi 3 :)
Kako ste kaj zadovoljni s fotoaparatom?
Pri kolegici se na 200mp včasih kar pojavi mreža in tudi v temi so slike bolj kot ne na ravni Redmi 3 :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: buttcrack ()
V-i-p ::
Jezus kristus koliko šuma. Bolje, da ponoči fotka s pralnim strojem ;). Ok, resno ali je senzor ali pa software kriv, jaz bi reklamiral tole takoj.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Redman ::
Xiaomi13 je že kdo imel problem, da mu je šel telefon v restart loop? Opazil sem, da kadar imam telefon v hlačah, predvidevam da je power button problem, kot da bi se zataknil.
Obvozna rešitev: pritiskam power button in volume down, pa se normalno boot-a
Obvozna rešitev: pritiskam power button in volume down, pa se normalno boot-a
Jaz sem tudi imel na svojem Xiaomi 13 Pro tovarniško folijo gor dobre pol leta, potem sem pa dal nalimati gor zaščitno steklo, zdaj mi pa Finger print senzor sploh več ne zazna prsta. Bom moral dati gor nekaj drugega.
Kateri kvalitetni screen protector priporočate, da bo FP senzor delal kot je treba in da bo tudi zaščita ok?
vceraj na Xiaomi 14 nalepil tole https://www.aliexpress.com/item/1005006...
Fingerprint dela BP, je pa IMO zascitno steklce mal prevelko in kaksen milimeter levo desno ni cisto zalepljen ob okran in se vidi malce sivo. Funkcijo bo za ta dinar pa opravljal bolje kot tista folija ki je bila prej gor.
Dobronamerni nasvet. Da ne bo se kdo padel na isto foro kot sem jaz (Xiaomi 14). Danes je (vsaj pri meni) prisel nov Avgust update za HyperOS in ce uporabljate Nova Launcher in ne privzetega, jo (Nova Launcher) pred update-om OBVEZNO odinstalirajte (ne vem kako je ce samo prestavite na stock), sicer boste po rebootu ostali na boot screenu z napisom HyperOS
Ravnokar razresil tezavo v safe mode-u s tem, da sem Nova Launcher odinstaliral in zdej zadeva z updateom deluje kot mora. Po rebootu namestil Nova Launcher nazaj in nalozil nastavitve iz backupa...all good.
Ravnokar razresil tezavo v safe mode-u s tem, da sem Nova Launcher odinstaliral in zdej zadeva z updateom deluje kot mora. Po rebootu namestil Nova Launcher nazaj in nalozil nastavitve iz backupa...all good.
Zgodovina sprememb…
add-on: ce Nova Launcher nastavis spet kot default launcher in rebootas prides v isti boot-lock. Torej na voljo tri opcije:
-Nova launcher samo zalaufas po boot-u telefona in imas v backgroundu to kot running app, lahko pa normalno bootas telefon
-Nova launcher nastavis na default (dolocene stvari lahko delas samo tako - pri meni quick contacts na desktopu) ter ne rebootas oz. ponastavis pred rebootom
-uporabljas default launcher, ki je prisel s sistemom - no-go zame
..in cakamo na posodobitev Nova Launcherja, ker kot vse kaze je problem v doloceni nekompatibilnosti SW-ja
-Nova launcher samo zalaufas po boot-u telefona in imas v backgroundu to kot running app, lahko pa normalno bootas telefon
-Nova launcher nastavis na default (dolocene stvari lahko delas samo tako - pri meni quick contacts na desktopu) ter ne rebootas oz. ponastavis pred rebootom
-uporabljas default launcher, ki je prisel s sistemom - no-go zame
..in cakamo na posodobitev Nova Launcherja, ker kot vse kaze je problem v doloceni nekompatibilnosti SW-ja
ZveeZ ::
Je ta problem samo pri Nova?
Provaj se ksnega drugega, npr Lawnchair, pa porocaj.
Me prav zanima.. :)
Provaj se ksnega drugega, npr Lawnchair, pa porocaj.
Me prav zanima.. :)
ne hvala, bo ze kdo drug porocal...Z Novo Launcherjem pa nisem osamljen primer, vsaj glede na hitr check po medmrezju
Buggy
Kako prideš v safe mode ?
Ima še kdo težavo miunlock orodjem, ki na veljavno /delujočo Hot simko noče poslati SMS za verifikacijo ?
Ali če greš v xiaomi račun preko browserja (desktop, ne telefon) in bi rad dodal recovery number, isto kot pri miunlock.
Tudi če dam simko v drug telefon SMS ne pride.
Kako prideš v safe mode ?
Ima še kdo težavo miunlock orodjem, ki na veljavno /delujočo Hot simko noče poslati SMS za verifikacijo ?
Ali če greš v xiaomi račun preko browserja (desktop, ne telefon) in bi rad dodal recovery number, isto kot pri miunlock.
Tudi če dam simko v drug telefon SMS ne pride.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
PromeuZ ::
Je kdo že naročal nadomestno baterijo za Mi Robot Vacuum-Mop Essential? Cene na Ali-ju so za nekaj faktorjev nižje od teh pri naših preprodajalcih, ampak me skrbi če pridejo baterije normalno čez carino?
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->
amacar ::
Jaz sem vzel za mop p pro z alija (od tega https://a.aliexpress.com/_Evv51jf in je res enaka kot original) in kasneje se eno za xiaomi laptop in sta obe prisli mimo carine, pri obeh pa je bila postnina seller's shipping.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
darck ::
Jaz mogoče ne bom več v bodoče kupil Xiaomi telefon saj pri obeh Redmi Note 8 Pro in Poco X5 Pro imam ves čas neke težave pri prenosu mobilnih podatkih saj na čase pride,da ni prave hitrosti prenosa in potem moram telefon dati v ponovni zagon in pride nazaj hitrost mobilnih podatkov. Tudi sedaj s tem novim Xiaomi Hyper OS se telefon dosti dlje čaka na novi zagon.
darck ::
Seveda imam in to se zgodi včasih saj drugače deluje BP. Ponavadi ko opazim,da mi noče odpreti kaj na brskalniku grem prvo pogledati hitrost mobilnih podatkov in takoj vem ali bo potrebno narediti ponovni zagon ali pa sedaj sem našel tudi drugo opcijo,ker imam dve SIM kartici v telefonu grem preklopit mobilne podatke na drugo in nato nazaj na prvo in imam podatkovno hitrost normalno. Nisem pa še pomislil,da morda je lahko kriva ta druga SIM kartica v telefonu,da pač telefon zaradi tega kaj moti pri podatkovnih podatkih čeprav ni takrat aktivirana.
ZveeZ ::
Ce se ti ista tezava pojavlja na dveh razlicnih telefonih, bi ugibal, da je problem v sim kartici. Ne s tisto v drugem slotu, temvec s tisto s katero dosegas prenizko hitrost.
Djole ::
Seveda imam in to se zgodi včasih saj drugače deluje BP. Ponavadi ko opazim,da mi noče odpreti kaj na brskalniku grem prvo pogledati hitrost mobilnih podatkov in takoj vem ali bo potrebno narediti ponovni zagon ali pa sedaj sem našel tudi drugo opcijo,ker imam dve SIM kartici v telefonu grem preklopit mobilne podatke na drugo in nato nazaj na prvo in imam podatkovno hitrost normalno. Nisem pa še pomislil,da morda je lahko kriva ta druga SIM kartica v telefonu,da pač telefon zaradi tega kaj moti pri podatkovnih podatkih čeprav ni takrat aktivirana.
Kako se odlocis s katerega profila bos pisal? Easyrider ali darck.
easyrider3 ::
Kako se odlocis s katerega profila bos pisal? Easyrider ali darck.
Odvisno v kateri temi sem že sodeloval
Sedaj sem prvič tudi kot easyrider3 tukaj odgovoril,ker sem bil pač prijavljen pod tem profilom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: easyrider3 ()
kanarin ::
Rabim eno pomoč oz nasvet. Včeraj mi je Pad 5 padel na tla in ekran je šel v franže (steklo je sicer celo ampak se ne vidi skoraj nič). Se pa vseeno vidi da sama tablica menda še vedno deluje v redu. Torej , verjetno bi rabilo samo zamenjat LCD ekran samo. Zdaj, malo sem že googlal in recimo na mobistekla.si našel ponudbo za 145€ kar je bistveno preveč (nov Pad 6 pride nekaj čez 200 €). No potem sem gledal v tujini in našel eno sumljivo nizko ponudbo za 23 € (+10€ poštnine):
https://www.sunsky-online.com/p/SPS4141...
Na Alixpress sem našel ponudbo za 56€ (piše 100% new original).
Gledal sem video kako se zamenja ekran in se mi ne zdi neka velika znanost - tako da bi se načeloma tega lotil kar sam. Kaj pravite, ima kdo že kakšne podobne izkušnje s tem ?
https://www.sunsky-online.com/p/SPS4141...
Na Alixpress sem našel ponudbo za 56€ (piše 100% new original).
Gledal sem video kako se zamenja ekran in se mi ne zdi neka velika znanost - tako da bi se načeloma tega lotil kar sam. Kaj pravite, ima kdo že kakšne podobne izkušnje s tem ?
Mene tudi zanima ta kitajska spletna trgovina Sunsky-online.com saj imam tudi za zamenjati LCD panel na tablici Lenovo M10 katera v tej trgovini stane 26 Eur+ 8 Eur poštnina a na Aliexpress stane pa 35 ali 44 Eur.
Malo je treba pobrskati
https://www.trustpilot.com/review/www.s...
Saj sem to že poprej našel vendar zanimalo me je ali je že kdo od Slovencev kaj nabavljal iz te trgovine.
urosz ::
primerjam Redmi 13 Pro (12 / 512 GB) in Redmi 13 Pro 5G (12 / 512 GB). Na Amazon.de je razlika v ceni približno 100€ (250€ vs 350€).
je med tema dvema modeloma še karkoli omembne vredne razlike ali gre izključno podporo 5g?
potem pa vprašanje.. koliko je 5g podpora relevantna za naslednje 2-3 leta? telefon se v veliki večini uporablja doma kjer je wireless.
je med tema dvema modeloma še karkoli omembne vredne razlike ali gre izključno podporo 5g?
potem pa vprašanje.. koliko je 5g podpora relevantna za naslednje 2-3 leta? telefon se v veliki večini uporablja doma kjer je wireless.
Nekaj malenkosti pa je drugačnih, oziroma, če smo natančni sta to čisto drugačna telefona, niti ohišje ni enako.
https://m.gsmarena.com/compare.php3?idP...
https://m.gsmarena.com/compare.php3?idP...
urosz ::
aaa vidim. performance drugače bolj ali manj tam tam.
kako pa je glede 5g podpore - kako pomembno bo to v naslednjih 2-3 letih?
kako pa je glede 5g podpore - kako pomembno bo to v naslednjih 2-3 letih?
Težko vedet, ampak imam na sumu da ne bo to igralo blazne vloge, sploh če ne veš da res rabiš neko specifično 5G tehnologijo.
Mimogrede, a si zares prepričan da v tem razredu telefona res rabiš 12G rama in 512G spomina? 8/256 je zelo solidna izbira in je tvoj za cca 250. Tehnologija pa bolj ali manj stagnira, oziroma, če ne bo 8G dovolj, verjetno tudi 12G ne bo.
Mimogrede, a si zares prepričan da v tem razredu telefona res rabiš 12G rama in 512G spomina? 8/256 je zelo solidna izbira in je tvoj za cca 250. Tehnologija pa bolj ali manj stagnira, oziroma, če ne bo 8G dovolj, verjetno tudi 12G ne bo.
Kaj te pa zanima? Imam X14 12/512 z Nova Launcherjem, ter nekaj optimizacijami (ugasanje servisov in nastavitve - imas na googlu) glede prikazovanja ogasov. Slike so kewl, avtonomija tudi. Kupil sem si se Xiaomijem 50W Wireless charger z ventilatorjem in ga uporabljam za filanje med 20-cca80%. Zicni napajlec 90W pa zjutraj, ko grem srat fliknem gor in je baterija spet za cez dan, ne delam pa drame tudi ce je na njem cez noc in 100%.
Igric razen candycrush (ja smej se) ne igram, sem pa rabil nadomestek za Mi9T ki je obstal z uradnim Androidom na 10 in dolocene aplikacije, ki jih rabim niso vec delalo gor + baterija je kazala ze degradacijo v avtonomiji.
Vsec mi je ker je majhen, ekran in barve od prejsnega boljse (vzemi z rezervo, ker to ti govori nekdo ki menja ocala na dve leti). V vodo (reko) mi je tudi ze padel in IP68 je funcional
Igric razen candycrush (ja smej se) ne igram, sem pa rabil nadomestek za Mi9T ki je obstal z uradnim Androidom na 10 in dolocene aplikacije, ki jih rabim niso vec delalo gor + baterija je kazala ze degradacijo v avtonomiji.
Vsec mi je ker je majhen, ekran in barve od prejsnega boljse (vzemi z rezervo, ker to ti govori nekdo ki menja ocala na dve leti). V vodo (reko) mi je tudi ze padel in IP68 je funcional
Zgodovina sprememb…
Fizikalko ::
Hvala. Kaj pa Android auto, ti dela? Sem bral nekje, da serje zaradi nekih OS oz SW bugov, so to poštimali?
Pa nekaterim se je telefon obesil oz zaciklal v boot zaradi Nova Launcerja.
Pa nekaterim se je telefon obesil oz zaciklal v boot zaradi Nova Launcerja.