» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
213 / 380
»»

kumer ::

Pocophone F1 launches in over 65 global market, but not in Canada and U.S
https://www.gizchina.com/2018/08/27/poc...

Drmr ::

gregor je izjavil:

čez kak mesec ali dva ko bodo cene za f1 padle na bolj normalno raven, sedaj bodo sigurno v višavah, je precej velik hype okoli tega telefona

Kako mislis na bolj normalno raven, cena je 300EUR, kar je za specifikacije zelo ugodno in predvsem to je razlog za ves hype.
Cena bo kot pri vseh Xiaomih verjetno res padla, samo ne pricakujem da kaj hitro, oziroma bo zanemarljivo.
Ce bos cakal da pade bodo predstavili pa spet nekaj novega in bos spet lahko cakal.

Klamzi ::

Si že kdo tukaj lasti Mi8?
Gledam da se global verzija pod 400€ s poštnino vred težko dobi, medtem ko je china verzija z global romom nekje 40€ manj. So sploh kakšne omembe vredne razlike, razen tega da je pri china verziji izvzet EU adapter za polnilec in da se omenjajo težave s face id? Ostalo zgleda enako, razen če sem kaj spregledal...

buttcrack ::

Manjka famozbi band 20...

k4vz0024 ::

Katera kurirska služba ali pošta Slovenije iz Hong Konga dostavlja po Sloveniji?

buttcrack je izjavil:

Manjka famozbi band 20...

Ne drzi.
Razlika je da je bootloader odklenjen, ker je rom nalozen naknadno zato appi, ki zahtevajo da je zanklenjen ne bodo delovali.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Drmr ()

Dimnik ::

k4vz0024 je izjavil:

Katera kurirska služba ali pošta Slovenije iz Hong Konga dostavlja po Sloveniji?

Odvisno kje kupiš in kakšno pošiljanje izbereš..

Klamzi je izjavil:

Gledam da se global verzija pod 400€ s poštnino vred težko dobi, medtem ko je china verzija z global romom nekje 40€ manj. So sploh kakšne omembe vredne razlike, razen tega da je pri china verziji izvzet EU adapter za polnilec in da se omenjajo težave s face id? Ostalo zgleda enako, razen če sem kaj spregledal...

Na goldway ga dobiš za 375e s poštnino dhl, global verzija, se registriraš na topcashback in ga dobiš za cca 350e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

gregor ::

Drmr je izjavil:

gregor je izjavil:

čez kak mesec ali dva ko bodo cene za f1 padle na bolj normalno raven, sedaj bodo sigurno v višavah, je precej velik hype okoli tega telefona

Kako mislis na bolj normalno raven, cena je 300EUR, kar je za specifikacije zelo ugodno in predvsem to je razlog za ves hype.
Cena bo kot pri vseh Xiaomih verjetno res padla, samo ne pricakujem da kaj hitro, oziroma bo zanemarljivo.
Ce bos cakal da pade bodo predstavili pa spet nekaj novega in bos spet lahko cakal.

kje se ga dobi za 300 eur?
v mislih sem imel kitajce, HK goldway ipd ki bodo imel ceno na začetku močno nabito, kot je običajno imajo ko pride nov telefon v ponudbo
šele čez čas spustijo na ceno z manj provizije

gregor je izjavil:

Drmr je izjavil:

gregor je izjavil:

v mislih sem imel kitajce, HK goldway ipd ki bodo imel ceno na začetku močno nabito, kot je običajno imajo ko pride nov telefon v ponudbo
šele čez čas spustijo na ceno z manj provizije

Uporabnik kitajc00 je prilepil link od sunsky z dhl expres za 316e, poglej par postov nazaj

k4vz0024 ::

@Ale1213
Na Gearbest-u. Pošiljanje: China Post Unregistered, SingPost Registered

manta ::

Klamzi je izjavil:

Gledam da se global verzija pod 400EUR s poštnino vred težko dobi, medtem ko je china verzija z global romom nekje 40EUR manj. So sploh kakšne omembe vredne razlike, razen tega da je pri china verziji izvzet EU adapter za polnilec in da se omenjajo težave s face id? Ostalo zgleda enako, razen če sem kaj spregledal...

Jaz ga imam sedaj slab mesec 6/128 verzijo. Kaj na recem, vredu telefon :) glede na to da ga uporabljam predvsem za navigacijo, telefoniranje, viber in prebiranje novic je super :) fotoaparata ne uporabljam, baterija mi zdrzi do zvecer ko ga priklopim na polnilec...
sem pa vzel kitajsko verzijo, kjer so oni gor nalozil rom. faceid baje ne dela kar mi je vseeno, ker ga v vsakem primeru ne bi uporalbjal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: manta ()

gregor je izjavil:

Najprej pocakaj da bo sploh v prodaji. V zacetku septembra bi naj bil v EU trgocvinah.

Drmr je izjavil:

Huh tale Poco je res kar huda zadeva me ima kr malo da skenslam narocilo mi 8 :p.
V Španiji bo cena za 6GB+64GB različico 300EUR

Vir

louser ::

V Evropi stane 359EUR (Francija) ali 329EUR (Italija, Španija).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: louser ()

k4vz0024 je izjavil:

@Ale1213
Na Gearbest-u. Pošiljanje: China Post Unregistered, SingPost Registered

Pošta Slovenije

Stari maček ::

Poco pomeni zame adijo Samsung. Ne pustim se izkoriščat s precenjenimi gadgeti. 8GB rama in 256 roma bo za en čas dovolj...za ceno 450€ je pa to popolna zmaga.

če bo poco f1 v EU naprodaj za cca 330 eur potem bo odpadel nakup iz kitajske, razen če bodo imeli še veliko bolj ugodno ceno
npr 300 usd z vključeno poštnino in brez carine :D

LP

knap ::

gregor je izjavil:

Pomembno vprašanje ;)
Ali morda veste kje se najceneje dobi nov MI PAD 4 plus?
Hvala
LP

na AE sta 2, 3 prodajalci, ki imajo ceno cca 390 usd, preveč
bo potrebno počakat, da še ostali prodajalci dobijo na zalogo in da bodo cene padle
čez kak mesec ali dva bo bolj primeren čas za nakup

Bajska ::

Ali je kdo ze nabavil preko beograda?
https://www.kupujemprodajem.com//Mobiln...

robertko ::

gregor je izjavil:

Pomembno vprašanje ;)
Ali morda veste kje se najceneje dobi nov MI PAD 4 plus?
Hvala
LP

Kaj pa to:

https://www.honorbuy.com/1521-xiaomi-mi...

Dimnik je izjavil:

Na goldway ga dobiš za 375e s poštnino dhl, global verzija, se registriraš na topcashback in ga dobiš za cca 350e

Kolk gledam so na goldway za tako ceno (350€) le china verzije. Sicer nikjer ne piše katera verzije je, ampak glede na to da imajo odklenjen bootloader sklepam da so china...
Bom še maaalo počakal... :)

Jaz imam v usd naštimano aliexpres, ker pride ceneje če pretvori banka.
Evo global verzija, odstej 6% topcashback in prištej dhl, pretvori v eur in poglej ceno

Global Version Xiaomi Mi 8 Mi8 Mobile Phone 6GB RAM 64GB ROM Snapdragon 845 Octa Core 6.21" 18.7:9 Full Screen 20MP Camera NFC
http://s.aliexpress.com/iYZVNj6V?fromSn... to Clipboard

Hvala za link, sem spregledal to verzijo, imajo nametano vse, malo tu malo tam ;)

Bajska je izjavil:

Ali je kdo ze nabavil preko beograda?
https://www.kupujemprodajem.com//Mobiln...

Ne tega delat!

Pocophone F1 za 306EUR v štirih dneh. Izbrati je treba DHL!
https://www.sunsky-online.com/view/7352...

Zgodovina sprememb…

lopov ::

Stari maček je izjavil:

Na izbiro sta 2 DHL -- DHL eCommerce in DHL Express. Kateri je pravi?

Ma kdo izkušnje s to trgovino?

Dhl express, izkušenj nimam, je pa nekaj pisal kitajc00, ampak sedaj več nič od njega.
Se mi zdi malo čudno, da bi s kitajske prišel v 4dneh, brez dodatnih stroškov, tako je omenjal, razen, če pošiljajo iz eu skladišća, ampak o tem nič ne piše

lopov je izjavil:

Stari maček je izjavil:

DHL express. 100% informacijo podam v ponedeljek, ko ga pripeljejo...😆😃😂

Stari maček je izjavil:

Prosim preveri se ce je global version.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Drmr ()

Drmr je izjavil:

Stari maček je izjavil:

Prosim preveri se ce je global version.

Ne igra neke vloge. Itak je odklenjen.

Ima pa slovenščino med jeziki 100%.

Zgodovina sprememb…

Za slovenscino mi dol visi, je ne uporabljam nikjer.
A bootloader je odklenjen? Kolikor sem bral je to lahko problem za nekatere appe.
Malo me cudi da na spletni strani trgovine v specifikacijah ne pise da bi podpiral B20.

očitno bo potrebo odpret posebno temo za poco f1, kaj pravite? :)

Behold the Pocophone F1 internals in its first teardown video
https://www.gizmochina.com/2018/08/28/b...

Alleged Redmi Note 6, Note 6 Pro variants approved by CMIIT, FCC, NCC and EEC
https://www.gizmochina.com/2018/08/29/a...

POCO F1 review: Incredible performance at an unbeatable price
https://www.androidcentral.com/poco-f1-...

Should you buy it? Absolutely

With the F1, POCO isn't going after the likes of OnePlus 6 or even the ASUS ZenFone 5Z. The price point is more in line with that of the Nokia 7 Plus, and the company is targeting current Redmi Note 5 Pro or Redmi Note 4 users looking for an upgrade.

Considering both devices have sold millions of units over the last two years, there's no shortage of potential customers. POCO is in a win-win situation here: it's starting off with a clean slate that's free from any connotations around brand perception, and at the same time it is able to tap into Xiaomi's supply chain.

The phone itself is superb, offering unmatched value for money in this category. The design won't win any awards, but it is great to use on a day-to-day basis. Battery life is outstanding, as is the performance. MIUI feels much more polished than before, and the introduction of a launcher has eliminated a major point point for customers.

It comes down to how the camera holds up against the likes of the OnePlus 6 and other devices in this segment, but ultimately, you're getting more than your money's worth with the POCO F1.

As for when you'll actually be able to get your hands on one, POCO is set to kick off sales from August 29. The phone will be available in weekly flash sales, but POCO says it will ramp up manufacturing to meet initial demand as the weeks go by.

As for other markets, POCO says it will bring the F1 to over 50 markets in the coming weeks and months.

4.5 out of 5

The POCO F1 once again demonstrates just how cognizant Xiaomi is of the Indian market. By launching a Snapdragon 845-powered device at this price point, Xiaomi is able to effectively shift the conversation away from whether the POCO F1 can hold up to the OnePlus 6 and the ZenFone 5Z.

It's another matter entirely that it manages to do so, but the fact that it costs just INR20,999 ($300) makes it one of the best options in the market if performance is what you're after.

Piše med komentarji, da je global verzija.
Za b20 pa piše med specifikacijami telefona, da podpira...samo prebrat je treba.
Pa tudi na gsm arena piše za vse verzije, da imajo b20...

Dzhimen ::

Stari maček je izjavil:

lopov je izjavil:

Stari maček je izjavil:

Lepo bi te prosil da poročaš ko dobiš. :D

Če je res brez dodatnih stroškov (kakih davkov in carin), samo 15€ poštnina al koliko je že, pa če use štima (global rom / b20), da ga lahko tudi ostali (po defaultu malo nezaupljivi) vzamemo. :))

Hvala! ;)

kanarin ::

Sam dokaj težko razumem to silovito navdušenje nad tem novim modelom Pocophone F1, zgleda kot da ljudje doživljajo orgazme že samo ob pogledu oz omenjanju "magične" številke 845 (Snapdragon čipset seveda). Kaj MI8 (SE) je postal že neaktulen (da ne govorimo o očitno že predpotopnem - še kakšen mesec nazaj neverjetno hvaljenem RN5). ?

Imam občutek, da se pri Xiaomi-ju ponavlja Apple evforija pri predstavljanju novih nmodelov telefonov oz da se je izoblikovala že kritična masa Xiaomi takorekoč fanatičnih oboževalcev, ki tudi povsem neracionalno planejo po vsem kar novega ponuja ta proizvajalec (in hkrati zavrže prejšnji model). Da ne bo nasporazuma, tudi sam sem že nabavil Xiaomi telefona (Redmi 4 Prime in RN5), res pa je da za glavni telefon (službeni) uporabljam model drugega proizvajalca.

Ok , to bo mogoče res najcenejši telefon s SN 845, ampak ali ta cifra v realnem življenju res sama po se sebi prinese toliko boljši telefon? Sam že na SN636 (RN5) in R4 Prime (SN 625) ne opazim prav nobene podhranjenosti pri običajni uporabi telefona (resda pa ne igram najbolj zahtevnih igric). Sicer obstaja ogromno YT reviewev oz primerjav - ker lahko vsak z lastnimi očmi vidi, da nekih hudih (performančnih) razlik pri uporabi običajnih aplikacij med današnjimi flagship in (celo low) midrange telefonih sploh ni. Benchmark rezultati so pač eno, realna uporaba izkušnja pa drugo. Baterija je res v redu , ampak posledično dobimo velik, težak in debel telefon. Tako isto baterijo imam že v R4 Prime in RN5. Zaslon je tudi zelo podoben pri vseh. Oz ta "notch" mu je objektivno res težko šteti v plus (ne sploh ne zanima da je to IN oz moderno, lepo oz uporabno pač ni) . Kamera ne vem če je kaj boljša kot pri RN5. Za ceno 300 € pa lahko nabavim kar 2 RN5 ! V čem je torej tako velik napredek (v praksi, ne na papirju), da bi za ta telefon plačal 2x ceno) ? Mene bi tak telefon mogoče pritegnil le, če bi za ta isti denar dobil vsaj še AMOLED zaslon. Samo to bil potem seveda že nekako MI8.

V glavnem, mene ta nov model (kot marsikateri predhodnji v zadnjih mesecih) sploh ne navdušuje in čakam na kaj res zanimivega. Mi je pa jasno, da vsak mesec enostavno ni možno objaviti kaj revolucionarno novega oz naprednejšega, za to je potrebno malo več časa (za razvoj), zato je tak tempo objavljanja novih modelov pač bolj kot ne na silo in predvsem nek marketinški spin oz umetno ustvarjanje stalne evforijo oz ohranitve (medijske) pozornosti za neko znamko.

Razlika v delovanju sigurno je...
Že med rn5,sd636 in mi note3 sd660 je razlika opazna pri odpiranju aplikacij in brskanju, ju imam in ko primerjaš oba naenkrat vidiš razliko...seveda, če uporabljaš samo enega, se privadiš in ti je ok...
Mene tudi mika mi8 zaradi večjega ekrana, proti mi note3, v kameri ni razlike, ker sta oba mi serija, kjer so boljše kamere, ois, itd...me pa mika sedaj tale poco, če dalje bolj.....ampak ne zaradi sd845, temveč večji ekran...
Glede mi8se, pa ima pomanjkljivosti, slabša baterije, manjkajo lte frekvence, ni global verzije...

Egidij88 ::

Če ne rabiš ne kupiš, its that simple.

aborko ::

Kanarin sicer si lepo argumentiral, ampak mislim da midva nisma ciljna publika za Pocota. Zadeva ima ogromno surove moči (ranga 5x glede na snapdragon 625) in je odlična za kake phone gejmerje, ki bodo cenili tudi 6GB in 4000 mAh baterijo. Mene tudi high end soc ne gane (no razn to da je varčen zaradi 10nm), imel pa bi veliko baterijo, amoled, pa super kamero, pa četudi samo s snapdragonom 625 ali 636 za 300EUR. Če štancajo toliko modelov, bojo pa še enega zame nardili :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aborko ()

Zico44 ::

Zanima me nakup Xiaomi Mi Max 3 4/64gb črn, global. A ga je že kdo nabavljal in kje?

@kanarin

V življenju nisem imel niti Xiaomi telefona, niti katere druge Xiaomi naprave, tako da se ne štejem med "fanatične oboževalce".

Sam sem telefone menjal tako, da sem vzel kako p/p poceni zadevo (cca 100-150€) novo, in potem zadevo gural dokler mi ni dopizdilo da je tako počasna ali pa neka stvar ni delala in sem nato menjal za nov telefon za 100-150%. Ponavadi je blo to 1 leto, leto in pol.

Recimo zdaj malo več kot 1 leto stara Nokia 5 mi že gre na živce. Telefon dober, na papirju soliden za 144€, baterija zdrži, skoraj stock android, vse lepo in prav. Kake pol leta nazaj sem ga formatiral in se trudim paziti, da nameščam samo nujne stvari gor. Ampak vseeno vsakodnevna uporaba me vedno bolj moti, ker pač šteka. Recimo že odpiranje "lightweight" aplikacij traja veliko časa. Recimo chrome (z 0 odprtimi zavihki) odprem in traja 2 sekundi preden naloži google homepage.
V avtu včasih "OK Google" komande melje toliko časa, da se enkran izklopi vmes lol. Pač rečem "OK Google, play Time by Pink Floyd on Youtube" in pol melje, melje, melje in ekran se izklopi (mam 30s al kolk nastavljeno) in če ne ročno še enkrat vklopim ekrana ni nič.
Pač najbolj se to pozna ko hočem kaj na hitro poiskat, ko se mal mudi, al pa na hitro kako navigacijo al pa kaj podobnega. Ko sem "v elementu" :)), hitri prstki, tipkam, klikam, a vmes postane skoraj nevzdržno čakat eno ali dve sekundi da se telefon odzove na akcijo.

In to je na (skoraj) stock androidu, formatiranim pol leta nazaj in minimalno nameščenimi aplikacijami (koliko možno brez navlake).

Pol pa vidim kolega s skoraj dve leti starim OnePlus 3T, navlake gor da res ni, aplikacij še pa još, a še vedno je "snappy", mojga odpihne kadar hočeš. Al pa drugi z nekim Xiaomijem (nevem kater, kako leto in pol star, cca 200€ da je bil) podobno. Pač dela, je bolj odziven, po 5 minutah uporabe mi je razlika takega ranga kot med HDD pa SSD v PC-ju.

Zato sem pač zdaj kak mesec razmišljal da bi OP6 vzel (kao p/p king), da bo recimo dve/tri leta mir, pa da bom mel soliden telefon, ker vedno več uporabe selim iz laptopa na telefon. Ampak sem eden tistih, ki ne vidi smisla dajat 500€ ali več za telefon (to je že en lep konkreten vikend dopust). Ampak sem si rekel da dam, pa da vidim ali bo kaj razlike, oz. če bo upravičilo tako ceno. Če bo zdržal 3 leta pol super. Pol sem videl da so OP6 cene že skoraj na 400€ sem že mislil naročit ko vidim tale Poco F1, isti SoC za 300€.

AMOLED enkran mi ni nuja (sem popolnoma zadovoljen tudi s sedanjim IPS), tako da to mi ni bistveno.
Kamera je za moje potrebe že tale iz Nokie5 skoraj dovolj, tako da ne dvomim da mi bo pri Pocotu kaj manjkalo.
Plastičen izgled me ne moti (itak bo ovitek čez).
In negativizma glede zareze v ekranu res ne razumem. Če nočeš, izklopiš in maš kvadraten ekran. V najslabšem primeru če nimaš AMOLED zaslona ti tistih par črnih pikslov kuri 5% baterije na dan več.

Moj cilj je to, da bo telefon čez recimo 2 leti še vedno normalno uporaben. To je pa predvsem odvisno od procesorja, zato ciljam na SD845. Ker nočem dajat bajne vsote za telefon, me normalno cena 300€ interesira. In vsi "trade-off"-i tega telefona mi niso pomembni, tako da bom tole reč nabavil. Pa da vidmo če se bo izkazal. :D

Ijus ::

Ma to je ko da bi kupil intel xtreme procesor pa dal najcenejso plato not pa full velik najcenejsega rama pa full ogromen hdd. Poceni pa en kurc vse skup.

Kaj ti pomaga sd8.. Ce je fon 300-500€.

A ni blo prej neki govora o tem? Oz. A ne tece debata o tem - takih fonih?

Če je... Fak no. Bedarija.

cvick ::

Glede Mi8,
Pazite če boste kupovali kitajsko verzijo, ker če ga boste odklenil, pa zamenjal rom v global, ga ne smete nazaj zaklenit ker ga boste briknli, politika Xiaomia.
Pri odklenjenem bootloaderju, pa ne dela Google Pay.

Domobrancek ::

Ijus je izjavil:

Ma to je ko da bi kupil intel xtreme procesor pa dal najcenejso plato not pa full velik najcenejsega rama pa full ogromen hdd. Poceni pa en kurc vse skup.

Od plate je bolj malo odvisno (vsaj pri PC je tako..dvomim, da je pri telefonih kaj drugače). Ram in hdd pa sta (glede na predstavitev) precej top of the line.
Cena pa je ubistvu kar realna. Če gledamo, da izdelava iphona X pride nekje 380$ - tukaj je potrebno povedati, da ima iphone bolj napreden face-unlock, boljši AMOLED zaslon, boljše kamere, ima NFC, ki ga pocophone nima..itd..Tako, da je izdelava pocophona verjetno precej cenejša kot izdelava iphona x. Cena je zato precej realna sploh, če v zakup vzamemo še to dejstvo, da ima xiaomi na splošno zelo majhne marže na njihovih telefonih. Pač se zanašajo na to, da bodo prodali veliko količino telefonov in na ta način naredili dobiček.

Ijus je izjavil:

Če je tvoj cilj čim večja zmogljivost procesorja za neko ceno, potem nabaviš pač i7 (ne K) in zraven plato za 70€ ter value RAM.
Če ti ni pomembnih 10 SATA portov, onBoard Wifi & BT, 4 PCIe sloti, lučke, "SUPER ARMOR EDITION" izgled in take reči, zaradi katerih je mamaplata pol 100-200€ dražja, pol vzameš pač budget obično plato. Gets the job done! ;)

Entuziast bo seveda vzel extreme edition matično, pa RGB ram pa use to, ampak tud brez tega bo računalnik delal ravno tako. Vedet moraš kaj rabiš in kaj želiš in narediš kompromis.

Isto je pri tem Pocotu. :)

Ijus ::

ja za kva boš pa rabil sd845 brez teh bonbončkov? za klicat kolege?

MrStein ::

Dzhimen je izjavil:

Sam sem telefone menjal tako, da sem vzel kako p/p poceni zadevo (cca 100-150€) novo, in potem zadevo gural dokler mi ni dopizdilo da je tako počasna ali pa neka stvar ni delala in sem nato menjal za nov telefon za 100-150%. Ponavadi je blo to 1 leto, leto in pol.

Torej v petih letih 333-750 EUR?
Za low-low-end telefon?
A si mogoče zaposlen v vladi? ;)

Ker to je točno to: šparamo, pa naj stane kar hoče.

Za 750 EUR bi namreč lahko dobil telefon, ki bi letel. Vsaj 2 leti, če ne že 5.

Moj cilj je to, da bo telefon čez recimo 2 leti še vedno normalno uporaben. To je pa predvsem odvisno od procesorja, zato ciljam na SD845.

V enaki, če ne celo večji, meri je odvisno tudi od softvera.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Egidij88 ::

...in zato raje kupim Mi A2 ali OnePlus 6.

pukyplay ::

oj,je kdo ze gledal kje bo zadeva na voljo v Sloveniji?
Xiaomi ima objavljeno da bo telefon na voljo tudi pri nas za tako ceno :) da ne uvazam lih iz Spanije. Zakon je tudi to da je v Evropi za razliko od drugega sveta 2 letna garancija za zadevo.

Poco ima face recognition odklep v popolni temi. IR osvetlitev in IR kamera. Apple je potem boljši???

V pobiranju denarja. Apple je like 250 eur boljši. Prodaja se 900eur dražje.

Domobrancek ::

Stari maček je izjavil:

Poco ima face recognition odklep v popolni temi. IR osvetlitev in IR kamera. Apple je potem boljši???

Tudi Apple odklepa v temi. Apple ima povsem drugo tehnologijo. Poco ima pravzaprav samo navadno kamero..Nemaram appla ampak v tem so pač boljši
««
213 / 380
»»