» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
152 / 379
»»

Dimnik ::

Ja, sem glih dal v košarico in ni opcije eu express, hmm če pa vzameš brez sledenja pa te opalijo za ddv in stroške postopka zelo verjetno

Pa potem ti obračunajo ddv verjetno po polni ceni, ki se s kodo spremeni v večjo od tiste brez kode

Uhh, na 450eur

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

Go-ahead ::

Dimnik je izjavil:

Kdaj si naročil? Jaz sem ga 12.11. pa tudi še ni nič.....verjetno je isto z telefoni, sploh sedaj decembra

19.11

Matej_K ::

Jaz sem sesalec čakal točno 5 tednov. Zadnje par dni ko končno tracking number deluje je šlo zelo hitro.
... .. .

Ja, saj čakam ko se pojavi tracking, da je v uk....

krop ::

Nas je več jz mojega čakam od 16.11

tofast ::

Naročil Xiaomi Mi A1 23.11., pa ga še ni.

Wolfie ::

A ima kdo izkušnje z Mishop.si? Gledam redmi note 4 in je kar ugodna cena glede na to, da ne pošiljajo iz Kitajske, pa še 2-letno garancijo imajo. Dvomim, da dobim kje ugodneje iz EU-ja.

pingec ::

Wolfie je izjavil:

A ima kdo izkušnje z Mishop.si? Gledam redmi note 4 in je kar ugodna cena glede na to, da ne pošiljajo iz Kitajske, pa še 2-letno garancijo imajo. Dvomim, da dobim kje ugodneje iz EU-ja.

Ja, telefon narocil, placal, dobil cez 2 dni. Brez pripomb.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

MrStein ::

antonija je izjavil:

Je pa res da so moje foto izkusnje se iz starih casov, ko smo hodili okrog z merilniki svetlobe in se kregali kateri film da boljse barve, lepso zrnavost, itd. Takrat je veljalo da mora fotograf znati nastaviti zaklop, zaslonko in fokus, kot tudi poskrbeti za pravilno meritev osvetljenosti, ne-tresoco roko, itd.

Iz vasih komentarjev pa sklepam da se danes pricakuje, da bo vse to naredil fotoaparat in pomoznosti s eprilagodil barve tako, da bo vsec vsakemu ocesu?

Točno tak, ata. Vmes so namreč izumili elektriko!
;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MucuCat ::

Imam Mi5 in sem res zelo zadovoljen z njim. Zadnji čas se mi edino pojavlja težava, da res slabo slišim telefonski pogovor. Čeprav imam na največjo glasnost je zvok klicatelja zelo tih. Probal sem menjati ROM in spreminjati vrednosti v mixer.xml datoteki, vendar ni nič pomagalo.

Ma kdo kako idejo?

aborko ::

Mogoče probaj spucat režo zvočnika,...

koc77 ::

Ko takole malo raziskujem vidim, da ima precej malo xiaomijev LTE frekvenco 800 MHZ. Kako kaj to deluje v praksi, lahko tisti,ki uporabljate te telefone (MI6, mi note 3..) malo poveste, kako deluje internet, izven mest, v hišah itd...Takoj bi nabavil mi note 3,samo me to skrbi...

AgiZ ::

Kolega ima Izimobil pa je stalno na LTE v Lj. Se ne bi sekiral če ne podpira 800 mHz v mestih. Izven mest zna biti pa samo 3g, ja, kar pa tudi ni problem v bistvu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AgiZ ()

Tomson ::

Ma na Telekomu lahko rečem, da je praktično vedno 4G, se ne spomnem trenutka ko bi imel 3G povezavo ... Res pa zadnje čase nisem po vaseh hodil. Je pa Note Mi 3 res top telefončič ... Kako je pri drugih operaterjih v praksi bo pa kdo drug povedal ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

antonija ::

MrStein je izjavil:

antonija je izjavil:

Je pa res da so moje foto izkusnje se iz starih casov, ko smo hodili okrog z merilniki svetlobe in se kregali kateri film da boljse barve, lepso zrnavost, itd. Takrat je veljalo da mora fotograf znati nastaviti zaklop, zaslonko in fokus, kot tudi poskrbeti za pravilno meritev osvetljenosti, ne-tresoco roko, itd.

Iz vasih komentarjev pa sklepam da se danes pricakuje, da bo vse to naredil fotoaparat in pomoznosti s eprilagodil barve tako, da bo vsec vsakemu ocesu?

Točno tak, ata. Vmes so namreč izumili elektriko!
;)
Ampak se vedno ko grem k kaksnem fotografu, znajo hudici samo nastimat tako zaklop in zaslonko, kot tudi drzijo roko pri miru da se fotoaparat ne trese in je slika ostra.

Zato mi ni jasno, kako so naenkrat fotoaparati zaceli delati slabe slike (kljub boljsi optiki, manj suma na senzorjih, itd.), namesto da bi vsi rekli da so zaceli "fotografi" (izraz uporabljen zelo ohlapno) delati slabe slike...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

matobeli ::

Nimaš pojma.

optika in šum na senzorju pri telefonih so precej višji kot na analog FF z karlzajc

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

antonija ::

Ne vem, no... če si vzel en hiter film (ISO 3200 ali še kaj hitrejsega), si gledal ze ornk skale, pa med njimi je bilo veliko suma ce si slikal pri nizki svetlobi z zaprto zaslonko na stojalu. Se pa strinjam da 50 ISO diapozitivi niso nikoli imeli veliko suma.

Optika na telefonih je res... bolj boga (ubistvu je za en kurac v primerjavi z navadnim objektivom), ampak glede na volumen, ki ga zavzema, je cudo tehnike, sploh v modernih telefonih kjer imas celoten objektiv stlacen v nekaj mm.

Lahko me pa razsvetlis z novim znanjem ce se ne strinjas...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

XS!D3 ::

koc77 je izjavil:

Ko takole malo raziskujem vidim, da ima precej malo xiaomijev LTE frekvenco 800 MHZ. Kako kaj to deluje v praksi, lahko tisti,ki uporabljate te telefone (MI6, mi note 3..) malo poveste, kako deluje internet, izven mest, v hišah itd...Takoj bi nabavil mi note 3,samo me to skrbi...

Kot že miljonkrat predebatiro, je dosti odvisno od operaterja, katere frekvence uporablja. Na Telemachu je LTE brez 800MHz useless, ker je večina baznih na 800MHz. Imajo pa vsaj 3G na 900MHz, tako da če se zadovoljiš s 3G, je to to (pač kompromis pri poceni telefonu).

AgiZ je izjavil:

Kolega ima Izimobil pa je stalno na LTE v Lj. Se ne bi sekiral če ne podpira 800 mHz v mestih. Izven mest zna biti pa samo 3g, ja, kar pa tudi ni problem v bistvu.

Nažalost to ne drži čisto. Res je, da ima tudi Telekom (kjer gostuje Izi) izven mest precej LTE 800, ki ti ne bo delal s telefonom, ki ne podpira Band 20, ampak obstaja velika verjetno, da boš v tem primeru imel le 2G in ne 3G, ker ima Telekom 3G samo na 2100MHz in je pokritost slabša. No nekatere bazne so celo samo 2G in 4G brez 3G. Podoben problem imaš lahko tudi v notranjosti stavb po mestu, kjer LTE 800 jasno lovi boljše kot LTE 1800 in tudi od 3G na 2100MHz. Tako, da v primeru, ko LTE 1800 ne lovi več, boš enostavno na 2G (900MHz), ker 3G na 2100MHz sploh ne bo lovil.

Definitivno je telefon brez B20 kompromis, vsak pa more za sebe vedet, koliko mu je to pomembno.

Tomson ::

Za Telekom mogoče tole na papirju drži, v praksi pa nikakor ne. Kot sem že omenil, se dejansko ne spomnim, da bi kdaj ne imel 4G signala, tudi v stavbah. Je mogoče odvisno od kraja ampak tako posploševati ne gre. Kako je v praksi pri ostalih operaterjih ne vem.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

gregyk ::

Tomson je izjavil:

Za Telekom mogoče tole na papirju drži, v praksi pa nikakor ne. Kot sem že omenil, se dejansko ne spomnim, da bi kdaj ne imel 4G signala, tudi v stavbah. Je mogoče odvisno od kraja ampak tako posploševati ne gre. Kako je v praksi pri ostalih operaterjih ne vem.

Sem imel Redmi Note 4X brez B20 - lokacija Bled, 1km iz centra ob glavni cesti smer Pokljuka - pa sem 4G imel samo v drugem nadstropju hiše ko se je telefon priklapljal na bazno mislim da v Žirovnici, eno slabo črtico, drugače samo 3G in da, na Telekomu.

Pa si lahko preživel samo z 3g? Ker to je katastrofa imet samo 3g...

Tomson je izjavil:

To da ima Telekom 3G samo na 2100MHz in da nekatere bazne 3G sploh več nimajo je dejstvo, ki v praksi ni nič drugačno kot na papirju. Zato je tam kjer ne lovi LTE 1800 majhna verjetno, da bo lovil 3G, ki je na 2100MHz. Seveda pa je možno, da se večinoma giblješ na območjih, kjer dobro lovi LTE 1800 in tega problema nimaš. Je pa še vedno dejstvo, da na nobenem od teh telefonov vrjetno ne deluje VoLTE, kar pomeni, da si med klicem še večkrat na 2G, kjer ti potem ne deluje prenos podatkov, medtem ko kličeš.

Ki99 ::

Dimnik je izjavil:

Glede na to, da jaz čakam na telefon in da sledenje ta moment še ne deluje... To pomeni, da roba še ni prišla v UK? Res je da, sem zadevo naročil 15 dni nazaj, ampak je bila odpremljena že 2 dni po naročilu. Zdej pa čakam vsak dan, kdaj bo kakšna nova informacija...
Sej roba ne hodi v EU z ladjo, da bi rabili en mesec za sam prevoz.

facepalm ::

Jaz sem dobil danes miband2 iz gearbesta. Narocen 25.11.

facepalm je izjavil:

Jaz sem dobil danes miband2 iz gearbesta. Narocen 25.11.

Ja mi band pride hitrej, sicer je druga vrsta poštnine, jaz sem jo naročil 7.11 in 24.11 dobil, sdaj imam naročeno še eno 6.12 pa, da vidim kdaj pride

Ki99 je izjavil:

Dimnik je izjavil:

Glede na to, da jaz čakam na telefon in da sledenje ta moment še ne deluje... To pomeni, da roba še ni prišla v UK? Res je da, sem zadevo naročil 15 dni nazaj, ampak je bila odpremljena že 2 dni po naročilu. Zdej pa čakam vsak dan, kdaj bo kakšna nova informacija...
Sej roba ne hodi v EU z ladjo, da bi rabili en mesec za sam prevoz.

Ja nekak tako, če si izbral eu opcijo poštnine...ko bo v uk, bo hitro pri tebi

Jaz sem mi robota plačal 12.11, 18.11 so ga kao odposlali in od takrat mi na dpd piše, da so dobili informacijo in čakajo pošiljko.....zato se stvari, ki jih rabiš bolj hitro ne naročajo na gearbest...razen kar imajo v eu skladiščih

Zgodovina sprememb…

Sem pa dobil tale mail pred oar dnevi

Dear Customer,

Thank you for your recent order with us.

The Holiday season is coming and we wish you receive your items on time.

However, kindly note that this is peak season for the shipping companies and local post offices that may face a backlog with deliveries. There has also been adverse weather affecting flight times and the transport of packages to some destinations. We therefore warmly remind you to expect some delays during this time.

Santa Claus has also informed us that he too is overwhelmed this time of year and might be delivering some presents a little late.

We thank you very much for your understanding and support. Please feel free to contact us directly via our Support Center if you have any queries.

Merry Christmas and Happy holidays.

Gearbest Customer Service

Dimnik je izjavil:

Kaj na bi to pomenilo hitro? Glede na cestne in letalske povezave, bi pričakoval da roba ko pride v UK pa do doma potrebuje max 72h.

Ki99 je izjavil:

Dimnik je izjavil:

Kaj na bi to pomenilo hitro? Glede na cestne in letalske povezave, bi pričakoval da roba ko pride v UK pa do doma potrebuje max 72h.

Ja saj bo iz uk pri tebi 3-4 dni, ampak traja da pride do uk

gregyk ::

Dimnik je izjavil:

Nisem ... tole pišem iz onostranstva ;)

gregyk je izjavil:

Dimnik je izjavil:

Nisem ... tole pišem iz onostranstva ;)

Tam je 4g ali samo 3g? Ali 2g...

koc77 ::

Od česa je pa odvisno, da ti ocarinijo pošiljko in če se to zgodi kakšni stroški so to?

koc77 je izjavil:

Od česa je pa odvisno, da ti ocarinijo pošiljko in če se to zgodi kakšni stroški so to?

Nisem izkušenj na tem področju, ampak glede na to da podobne stvari študiram ti pa lahko vsaj približno pojasnim.
Carina naj bi bila vedno, vendar te vedno ne pregledajo, ker drugače bi rabili nenormalno veliko številko ljudi, ki bi se ukvarjali samo s tem. Zato imajo carine narejene neke sistemske modele, glede na firme oz. pošiljatelje in na podlagi tega preverjajo blago (več kršitev bo naredil pošiljatelj v nekem obdobju, večja je možnost da bo blago pregledano; bolj so pošiljke čiste (npr. če boš kupil 1 šipco za telefon bo čisto) manjša je možnost da ti zadevo preverijo. Če pa boš naročil 20 parov ponarejenih Nike čevljev (npr. na Kitajskem bo pa par 20EUR), katere par v EU stane 200EUR, pa imaš lahko še težave z organi pregona. Je pa pregledan relativno majhen procent robe, bi rekel da je ta decemberski čas, ko je robe res veliko, pregledan manjši procent robe. Je pa tako, da je določeno, da se do neke vrednosti blaga carina ne izvaja (kar vem je to okoli 25EUR).
Stroški so odvisni, glede na robo. Imaš blago, za katerega ni carinskih dajatev oz. so ti zelo nizki ter ostali. Obstaja prav zapisano, kakšna je stopnja, ampak nikoli nisem tega počel v realnosti in točno sploh ne vem. Niti mi ni jasno, ali se poleg dajatev plača dodatno še DDV.
P.S. Kolega, ki je kupil telefon prek aliexpresa je pri vrednosti telefona okoli 150EUR, plačal še dodatnih 20EUR carinskih dajatev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ki99 ()

Odvisno kje ga kupiš, npr. Goldway, mi global store imata prek dpd brez dodatnih stroškov...

Drugače pa plačaš 22% ddv plus stroške storitve cca 7e

polde66 ::

Jaz dobil danes 2x box iz Gearbesta, naročeno malo pred 11.11. Mimo carine seveda pod 22 eur ampak vseeno. Govorim o dostavi seveda.
polde

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: polde66 ()

ivanuscha ::

Jaz sem naročil Mi Band 2 sredi novembra in ga še vedno nisem dobil.

tomy5 ::

Gearbest računaj na 1 mesec, še posebej ker zbirajo naročila strank in šele potem kupijo dovolj veliko količino da dobijo dobro ceno.
velikokrat pa prikazujejo zalogo zato da naročiš in potem tudi takoj vnesejo št. naročial in paketa na dostavno službo, zato da misliš da so poslali. V resnici pa so si samo rezervirali "slot" pri paketnih službah.

Wolfie ::

Ali je to steklo kaj prida - https://www.mishop.si/zascitno-steklo-z...? Eni tukaj omenjajo Nilkin stekla. Katero bi bilo najboljše za redmi note 4? Predvidevam, da se najbolj splača kupiti s Kitajske (kakšen gearbest)? V glavnem ugodno in kakovostno. Recimo, a je to v redu -https://www.gearbest.com/screen-protect...?

tomy5 ::

Predrag je ta Mi shop, za 6-7 € dobiš Nilkin top ohišje skupaj s steklom ki je tam 5 €, res pa bo dostava 2-3 tedne.

kody ::

Gearbest mi je v letosnji jeseni izgubil 4 posiljke...
Eno Zanflare F1, eno miband, pascke za miband...in polnilec za 18650 baterije
Dobil 2 F1 lucki, drona, slike za na steno ( ki so bile en poden od podna)...

Se dobro, da jih lahko preko paypal jebem nazaj v glavo...
Ocena trgovine -3/2....dobre cene, roba hodi mesec +, fake opisi in zavajanje z velikostjo (slik, dronov itd.)

radmannsdorf ::

Jaz sem kupil 360° ohišje za Note 4, pri katerem sem dobil poleg tudi steklo, ki pa sen ga zdaj po treh tednih ostranil, furam samo ohišje, kajti note 4 ima zaobljen ekran ob straneh, in ko daš gor steklo, se ta ob robovih ne prilega ekranu, ker je pač na robovih zaobljen. Tako zgleda ob desnem in levem robu kot neka bela črta. Sicer na delovanje nima vpliva, ampak je čudno. :)
Mogoče bi bila boljša folija ki je upogljiva in bi se totalno vsedla na ekran.

ncc2000 ::

28.11. naročen box iz GB, včeraj dostavljen. Jih božiček zgleda še ni čisto zasul... Za sledenje pošiljk "brez sledenja" poizkusite tole stran, včasih pokaže kaj več kot kakšna druga, no vsaj meni je ..

Killermode ::

radmannsdorf je izjavil:

Jaz sem kupil 360° ohišje za Note 4, pri katerem sem dobil poleg tudi steklo, ki pa sen ga zdaj po treh tednih ostranil, furam samo ohišje, kajti note 4 ima zaobljen ekran ob straneh, in ko daš gor steklo, se ta ob robovih ne prilega ekranu, ker je pač na robovih zaobljen. Tako zgleda ob desnem in levem robu kot neka bela črta. Sicer na delovanje nima vpliva, ampak je čudno. :)
Mogoče bi bila boljša folija ki je upogljiva in bi se totalno vsedla na ekran.

Iz mojih lastnih izkušenj. Pri naročilu 7ih RN4 I so bili štirje takšni, ki se jim na ekran steklo prilega, ter trije takšni kot si ti opisal. Tako, da je velika verjetnost, da imajo 2 različni verziji touch screena.
Tako kot možnost, da dobiš različn senzor kamere.

knap ::

gledam HK GW, pa nimajo več navedeno da gre preko uk v EU, torej očitno je ponovno z carino...?
mi global še ima brez carine
LP

Sem glih danes dobil od njih odgovor, da še gre v uk in potem naprej, tako da dhl opcija brez dodatnih stroškov je

Odgovor
Yes, DHL shipping to Slovenia with no tax, no custom duty.thanks
Se

Imajo pa pri nekaterih modelih telefonov še stari opis, kjer en čas ni bilo brez dodatnih stroškov...

Zgodovina sprememb…

ncc2000 je izjavil:

28.11. naročen box iz GB, včeraj dostavljen. Jih božiček zgleda še ni čisto zasul... Za sledenje pošiljk "brez sledenja" poizkusite tole stran, včasih pokaže kaj več kot kakšna druga, no vsaj meni je ..

O mojem boxu naročenem 11.11 pa še vedno ne duha ne sluha... :(

radmannsdorf ::

OvCa77 ::

Danes sem dobil Xiaomi HD Pro slušalke in zanimivo za 16$ so original (preveril preko spletne strani). Tako da če kdo rabi kodo: 9c4ff9 na Banggood.
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

-valvoline- ::

A se da v miui nekakor vse kontakte,zgodovina klicev ter sms, nastavitve telefona, appe, gesla itn enostavno prenest na drug xiaomi telefon? Dobu sem enga redmi 3, mev bi ga za rezervo. K sem mel meizuja je noter bil menu backup telefona, sem naredo celoten backup ter shranil mapo na pc, pol bi lahko tega backupa nalozo na katerkoli meizu telefon. Torej iscem podobno opcijo za xiaomi, brez rootanja itn.

Zgodovina sprememb…

facepalm ::

Xiaomi ima sync z mi accountom na micloudu. Backupa vse zivo (sms, call history, contacts, pics, installed programs..).
z drugim xiaomijem se preprosto logiras v mi account in avtomatsko sinhronizira.

-valvoline- ::

facepalm je izjavil:

Xiaomi ima sync z mi accountom na micloudu. Backupa vse zivo (sms, call history, contacts, pics, installed programs..).
z drugim xiaomijem se preprosto logiras v mi account in avtomatsko sinhronizira.

Pozabil geslo pa se ne morm logirat. Na zivce mi grejo z temi accounti in podobnim sranjem. Raje mam shranjeno na pc,cd,usb kot pa v nekem cloudu.

Zgodovina sprememb…

««
152 / 379
»»