» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
124 / 380
»»

BlaY0 ::

Ne bo več placa v nobenem primeru, razen če spremeniš particijsko tabelo, samo ne vem če je kod to že počel na tem fonu...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

thed0g195 ::

-valvoline- je izjavil:

ce hocem namestit viber javlja da ni interneta, wifi pa vklopljen in dela? skype lavfa normalno, pravtako chrome in mail, torenti itn. sam viber ne zazna povezavo ostalo dela. whats the catch?
a tole spodaj sta dva zvocnika al dn? men dela sam desni.
kater rom se splaca gor fleshat da bo vec prostora in da bo baterija drzala. cakam na uradni global flyme in to bo to zame. fingers crossed.

Viber je mel izpad, zdaj dela login. Sem tudi sam ravno instaliral na novo telefon pa mi je bilo cudno lol.

Drugace pa sem dal gor LOS 13.1 (hocem xposed) na RN4 in laufa bolano hitro, baterija je odlicna po celem popoldnevu nastavitev. MIUI me ne vidi vec ever, sploh pa po tem kaj so pokazali.

RedMiner ::

Lp,

dva nasveta bi rabil: kje se najbolj splača naročit Xiaomija in kje, da je najmanj komplikacij pri morebitnem servisu/uveljavljanju garancije?

In, kater model do 200€ se najbolj splača uzet (ramzerje cena - kaj dobiš)?

Hvala

-valvoline- ::

kje se izklopi 'raztegovanje' menujev? ker bullshit feature ne mores verjet.

kje so developer options?

Zgodovina sprememb…

ta model 4x pr men ima omnivision kamero, nima sonyjevo. a note 4 brez x imajo vsi sonyjevo ali ne?

robertko ::

Goldway ali Grossoshop.

Pri Goldwayu moraš izbrati DHL shipping in vpišeš kodo GW-EUsupport, dobiš mislim da dva dodatka gratis.

Pri Grossoshop-u imaš sedaj dva dni free shipping, moraš pa vpisati kodo FREESHIP+3ACC, dobiš še tri dodatke gratis.

Garancija servis, že veliko napisanega tukaj, po večini povezano s stroški pošiljanja (npr. v Italijo ali na Kitajsko), če te glede tega točno kaj zanima, reči.

Do 200€ recimo RN4X ali RN4-global verzija z B20. Še ceneje pa Redmi4X.

RedMiner je izjavil:

Lp,

dva nasveta bi rabil: kje se najbolj splača naročit Xiaomija in kje, da je najmanj komplikacij pri morebitnem servisu/uveljavljanju garancije?

In, kater model do 200€ se najbolj splača uzet (ramzerje cena - kaj dobiš)?

Hvala

-valvoline- je izjavil:

ta model 4x pr men ima omnivision kamero, nima sonyjevo. a note 4 brez x imajo vsi sonyjevo ali ne?

Moj Global ima Samsung. Se pa pise da Sony senzorjev sploh ni vec, ter je vecina Samsung in zdaj Omnivision.

Razlika je pa tudi v zaslonih, eni so TIANMA drugi BBB, TIANMA bi naj bli bolj na modro, BBB pa rumeno. Ampak glede na to da je itak v MIUI (ter LOS) color correction podpora, ni neke razlike.

Ce te moti raztegovanje, idi kr na LOS, 13 ali 14 oba sta stable,ceprav 14 se ni official. Cist druga izkusnja telefona.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: thed0g195 ()

first impressions. overall dela kr hitro primerjano z ex ulefone power1, prevec zakomplicirani menuji, pogresam super power mode k ga ma ulefone, baterija pr powerju se mi zdi je vseeno zdrala vec kljub mtkjem noter saj je 6000mah.
pr ulefonu sem mev pogosto tezave z izbiro omrezja, ce so napako odpravili v novejsem power2 se mi zdi boljsa izbira, miui-ja so res mal zasral v novejsih varijantah.
a ve oz ma kdo kasen universalni miui account uporaben za odklep bl?

Zgodovina sprememb…

-valvoline- je izjavil:

a ve oz ma kdo kasen universalni miui account uporaben za odklep bl?

Tega noces, ker te lahko kdo zaklene iz telefona. Kreiraj MIUI account, linkaj s tel. stevilko, pojdi na http://www.miui.com/unlock/, napisi razlog da hoces instalirat custom rom, pocakas par ur, loginas MI account na telefon, gres v development settings, enablas "allow OEM unlock", odpres spodaj "Unlock status", ter bindas MI account z napravo. Pocakas 72ur, zlodas Mi Flash, ga pozenes, loginas MI Account, gres v fastboot na telefonu (vol down+power), priklopis na PC, unlockas v 20s.

Zlodas TWRP, flashas kaj zelis.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: thed0g195 ()

@robertko, hvala

Kaj pa npr. mobileshop.si? Ima naročilo v slovenski trgovini kakšne prednosti pri servisu/uveljavljanju garancije? (to me najbolj skrbi - ker ne bi rad pošiljal na kitajsko ipd in bil brez telefona. Če bo delal, pa itak ni problema :) ).

greytex ::

Lastim si Xiaomi Redmi Note 4 Mediatek, naložen imam MIUI Global 8.0 Stable 8.0.5.0.0 in se mi pojavlja ena neprijetna težava. Med pogovorom se mi avtomatsko preklaplja na zvočnik. Zelo je moteče, ko govorim s telefonom pri ušesu in se mi samodejno preklopi na zvočnik in potem moram preklopiti nazaj. To se mi dogajan nenehno med pogovorom.

Mogoče, kdo ve kje bi bil problem?

hrustus ::

Pozdravljeni.

Zanimam se za nakup xiaomi mi max 2 pa me zanima kako je z lte 4g v telemachu, če ima kdo izkušnje. Skrbi me ker telefon ne podpira lte 800 mhz (b 20 ) pa da nebi ostal samo na 2g oz 3g. Večimona se zadržujem v večjim mestih ,MB, LJ, CE....
Asus sabertooth 990fx r2.0,Amd fx 8350 @4.5ghz,sapphire pulse 5600xt,
ripjaws 16 gb, Samsung evo 500 gb, antec 920 h2o,coller master v 850, zalman z9+

ivanuscha ::

Jaz bom tudi verjetno danes naročil Mi Max 2 in sicer International. Plus je ker dobiš EU adapter, sigurno je gor global rom in še v črni barvi je. Grossoshop ima akcijo zastonj poštnina in še 3 dodatke dobiš zraven, cena je 259EUR. Gledam pa da bi prišlo na Goldwayu še kakšne 10EUR ceneje, ampak zna dalj trajati in tudi sicer mislim da ima Grosso boljši EU support.
Kar se tiče LTE frekvenc, tu razlik med navadno in Int. verzijo ni. Če se zadržuješ predvsem v mestih, potem kakšne velike razlike ne bo, 800Mhz se pozna bolj na podeželjih. Je škoda da ga na podpira, sicer pa za to ceno bomba telefon.

Zgodovina sprememb…

next3steps ::

Glede garancije so vsi isti šmorn. Za ziher lahko kupiš direktno, kjer ni teh težav.

ivanuscha ::

Kako misliš direktno?

xiaomi mi max 2 128 gb s kitajskim romom 272 eur, international rom 64 gb pa 256 eur.... a se da spremenit kitajski na international rom ?
ripjaws 16 gb, Samsung evo 500 gb, antec 920 h2o,coller master v 850, zalman z9+

Kakšna je tu razlika

1. Software Informations
ROM Type: Xiaomi Official ROM
ROM Version: Global Stable ROM
Google Apps: Yes
Android 7.1 Nougat
OTA Official Update: Yes

2. Software Informations
ROM Type: Xiaomi Official International ROM
ROM Version: Global Stable ROM
Google Apps: Yes
Android 7.1 Nougat
OTA Official Update: Yes

Ok pri international dobiš eu polnilec , tam pa us pa navodila v angleščini

Če koga zanima...

RN4X za 134 EUR z zastonj Priority Line poštnino (7 do 15 dni) do jutri do 13h:

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_...

aborko ::

+ ddv? Ali pride to mimo carine?

scipascapa ::

itaq je še ddv.

no jaz sem narocil svoj n4x pri goldway kar standard shipping, zapakiral so ga kot wifi ruter z ceno 15usd, scam worked nisem placal nic davka :v prispel v 10ih dneh. pri prejsnem ulefonu sem podobno naredo in je biv deklariran kot powerbank.
vajo bi ponovil in narocil spet n4 ali n4x anpak z 32 ali 64gb, al pa mi max 1 ali 2.
kateri model n4 ali n4x ima sonyjev cam noter?

Zgodovina sprememb…

Probam naročit na goldwayu pa mi nagaja - kam lahko vpišem kodo (GW-eusupport)?

buttcrack ::

pod komentar sellerju

aborko je izjavil:

+ ddv? Ali pride to mimo carine?

Meni je s "Priority Line" prišlo direkt v kaslc...

sbor ::

RedMiner je izjavil:

Kaj pa npr. mobileshop.si? Ima naročilo v slovenski trgovini kakšne prednosti pri servisu/uveljavljanju garancije? (to me najbolj skrbi - ker ne bi rad pošiljal na kitajsko ipd in bil brez telefona. Če bo delal, pa itak ni problema :) ).

Mobileshop ima za servis naveden emonagram - le-ti pa nikjer nimajo naveden xiaomi. Uvoznik in serviser za slovenske štacune je elkotex.
Kar se tiče servisiranja na kitajskem - bremeni te strošek pošiljanja (cca. 7€), pa ob vrnitvi te čaka strošek carinskega postopka (20€) in brez telefona si nekje 2 meseca. Ampak tudi kakšen samsung je bil na slovenskem servisu več kot 1 mesec ;)

Mater o teh servisih in garancije pišete toliko, kot da bi imeli 2x na mesec vsaj en telefon na servisu in vsaj 1x na mesec uveljavljali garancijo. Relax, to so Kitajčki. Če crkne pač crkne, kupiš novega, boljšega in gremo dalje. Še vedno imaš fore za par telefonov denarja.

roberto1 ::

sbor je izjavil:

RedMiner je izjavil:

Mobileshop ima za servis naveden emonagram - le-ti pa nikjer nimajo naveden xiaomi. Uvoznik in serviser za slovenske štacune je elkotex.
Kar se tiče servisiranja na kitajskem - bremeni te strošek pošiljanja (cca. 7EUR), pa ob vrnitvi te čaka strošek carinskega postopka (20EUR) in brez telefona si nekje 2 meseca. Ampak tudi kakšen samsung je bil na slovenskem servisu več kot 1 mesec ;)

Če na pošti izpolniš pravilne obrazce in na pošiljko napišejo "zavezano carinskemu pregledu", ti ob vrnitvi ni potrebno plačati ničesar. Preverjeno.
No, jaz sem bil brez telefona točno 6 mesecev, ker se je izgubil in vrnil nazaj z 29% baterije:))))))
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

sbor ::

No jaz pa sem po vrnitvi pošiljke in zahtevi Pošte po dopolnitvi podatkov za carinske postopke preko spletnega obrazca poslal cn23 obrazec, potem so zahtevali da jim izpolnim potrdilo za zastopanje v carinskem postopku in po 10 dneh mi poštar prinese pošiljko z računom za 20€ - specifikacija zahtevno carinjenje (samo za fizične osebe), e-poslovanje.

OvCa77 ::

-valvoline- je izjavil:

no jaz sem narocil svoj n4x pri goldway kar standard shipping, zapakiral so ga kot wifi ruter z ceno 15usd, scam worked nisem placal nic davka :v prispel v 10ih dneh. pri prejsnem ulefonu sem podobno naredo in je biv deklariran kot powerbank.
vajo bi ponovil in narocil spet n4 ali n4x anpak z 32 ali 64gb, al pa mi max 1 ali 2.
kateri model n4 ali n4x ima sonyjev cam noter?

Je pa loterija, če pa ga pregledajo, plačaš ko majmun...
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

AgiZ ::

Že kako leto nisem spremljal kaj se splača pri Xiaomiju, pa verjamem da bi mi tu znali svetovati.
Edina zahteva je čim boljša kamera. Če je B20 super, če ne, pa tudi ni tak problem.
Hvala!

OvCa77 je izjavil:

Ah, če si dal za vse skupaj 100 EUR, daš potem državi še slabih 30 recimo (davek + carina + postopek) in je to še vedno peanuts proti nabavi Samsunga v SLO.

Če koga zanima Xiaomi mi max 2 priporočam to trgovino thesolutionshop. Na ceno dodate 20 eur in dobite telefon iz evropskega skladišča brez dodatnih stroškov.
Sam sem naročil 128 gb različico za 288 eur kar se mi zdi kar ok cena. (pri nas je 64 gb verzija 352 eura )
Je global rom z ota podporo, google app in je več jezikovni.
Glede international verzij ki jih trgovci prodajajo po 20 eur višji ceni pa so mi z xiaomija odgovorili da je to global rom in nič drugega, razen če ni flash-an telefon z "fake" romom.

hrustus je izjavil:

Glede international verzij ki jih trgovci prodajajo po 20 eur višji ceni pa so mi z xiaomija odgovorili da je to global rom in nič drugega, razen če ni flash-an telefon z "fake" romom.

Jaz v tem primeru ne verjamem nikomur razen sebi. Ko dobim fon v roke, preverim katere band-e dejansko podpira.

Na žalost niti eden ne podpira b20... Cn, global, international verzija.
International in global verzija je isti šmorn , samo da je za eu trg v črni barvi in se imenuje mi max2 s.

renofkinja ::

jeboga dhl. cigo ni poklicu pred dostavo samo listek je v kaslcu pustu. jutri jovo na novo. amater.

so vas poklicali pred dostavo? al ste samo sms dobil da bo tekom dneva pri vas? zanima me izkljucno za dhl.

Dhl ima vmes pajace, k meni en dan sploh ni prišel, ker se ni imel časa furat do mene - je bilo predaleč. Fora je, da to v bistvu sploh niso DHL kurirji, temveč podizvajalci.

OvCa77 ::

BlaY0 je izjavil:

OvCa77 je izjavil:

Ah, če si dal za vse skupaj 100 EUR, daš potem državi še slabih 30 recimo (davek + carina + postopek) in je to še vedno peanuts proti nabavi Samsunga v SLO.

Vseeno cenejše preko DHL, si vsaj 100% da ne plačaš dodatno...
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

Saj pravim da GearBest s svojim "Priority Line" shippingom tudi lifra najprej v UK oz. ostala svoja EU skladišča, potem pa dalje po EU. Pri praktično vseh artiklih nad 30 EUR pa je ta "Priority Line" shipping free of charge.

BlaY0 je izjavil:

Mater o teh servisih in garancije pišete toliko, kot da bi imeli 2x na mesec vsaj en telefon na servisu in vsaj 1x na mesec uveljavljali garancijo. Relax, to so Kitajčki. Če crkne pač crkne, kupiš novega, boljšega in gremo dalje. Še vedno imaš fore za par telefonov denarja.

Kek, ne. Garancijo ima Xiaomi odlično, če kupiš v pooblaščeni trgovini. QUALITY CONTROL je pa soliden do solidno slab.

Ma že zdavnaj se je to izkazalo za izgubljanje časa in živcev. Če se ti pokvari prodaš za dele in kupiš novega. Sploh pri kitajčkih je tako ker so 3x cenejši od brand telefonov.

Saj ti pravim, da imajo odlične servisne storitve. Sam človek raje plača preprodajalca, ki utaja davke.

facepalm ::

Ce bi lahko kupili direkt od Xiaomija, bi to storili, saj bi stroske ddv pokrili z nizjo ceno telefona, ker bi privarcevali na proviziji preprodajalca.

Ce flasham kasen starejsi oficialni china rom namest global a se bo uporaben notrajni spomin povecal ali ne? Ko ga odklenes in rootas, ter fleshas recimo eu rom a bo vec prostora ce je biv pred rootanjem in flashanjem china ali global rom gor? Rad bi fleshal tako da bom imel vsaj 10gb frej, po istalaciji roma vkljucno z pico gapps in par aplikacij k jih uporabljam.

Zgodovina sprememb…

Lej, sem enkrat to že razložil zgoraj pa očitno nisi prebral. EMMC notri je razdeljen na particije, ki so navedene v GPT tablei. Naprava je relativno nova, zato dvomim da je bila sistemska particija že kdaj povečana. Lahko probaš z najstarejšim CN romom prek MiFlash-a.

Če boš odklenil in rootal ter potem prek recovery-ja flashal se ne bo nič spremenilo, ker bo particijska tabela še vedno enakak kot prej. Če boš flashal EU rom boš imel na sistemski particiji 1 GB frej ampak bo dalvik cache na data particiji večji za 1 GB, tako da boš imel na koncu na data particiji še manj prostora kot zdaj.

Na račun pico gapps boš bolj malo pridobil. To lahko že zdaj, če disablaš določene gapps-e.

Če bi se rad igral, lahko poskusiš prek TWRP-ja zmanjšat kakšno od particij in na račun tega povečat data particijo, samo moraš vedet kaj počneš ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

kodar ::

Mi5 vs Mi5s 64MB

Ali ima kdo izkusnje ali nasvet pri dilemi med tema modeloma.

Zanimiva mi je predvsem zadnja kamera in trajanje baterije.

Sama CPU moc mi ni pomembna ker mi je RN3 kar se tega tice vec kot dovolj.

(baje ima 5s enako kamero kot Google Pixel, vendar ne vem kako je z velikostjo senzorja, vpliv OIS, ...).

RejZoR ::

A še komu ob skor vsakem zapiranju Opera browserja (z uporabo EXIT knofa v Operi) slednja crashne? Mi gre že mal na jetra. Zaprem browser, pa mi vrže crash report dialog. Wtf. Pa ne vem al je kriva Opera al MIUI...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Verjetno povezano s kakšnimi pravicami ali battery saverjem. Poskusi za Opero "dovoliti" vse. Pa še pod battery saver nastavi za Opero "No restrictions" in poskusi znova. Če bo delalo, počasi odstranjuj pravice, da vidiš kaj točno je vzrok.

Samael ::

Meni se to še ni zgodilo oz. še nisem videl crash report dialoga (Redmi 4 pro, MIUI, Opera mini main browser). Kakšnih posebnih pravic individualno nisem dodajal.
Mimogrede, a imas opero mini ali mobile? Zgolj iz radovednosti, ker mobile ne uporabljam in moj komentar vključuje zgolj Opero mini.

Reinstall opere predvidevam, da si preizkusil, pa ni spremembe?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

MisterR ::

Če kdo prodaja 4X ali podobnega z 2 oz. 3GB, pa da ni note.

MrStein ::

Je možno izklopiti SIM (torej da se ne poveže na mobilno omrežje - ampak zgolj na WiFi) ?
Zgleda, da ne pusti (pri opciji "Turn off" napiše obvestilo "Potem ne boste mogli opravljati klicev..." in po OK ostane vklopljeno)

Redmi Pro
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
««
124 / 380
»»