» »

Biopsihologija neakreditiran študij

Biopsihologija neakreditiran študij

«
1
2 3

PrihajaNodi ::

Na Preverjun so pravkar predvajali o tem da je biopsihologija pravzaprav neuporaben študij oziroma se 5 let učiš za papir, ki je neuporaben. V javnem sektorju tak poklic ne obstaja v zasebnem pa takšnega kadra ne iščejo. Torej, kako se lahko kar malo po svoje ustanavlja programe brez vrednosti in akreditacije. Da ne omenjamo da je totalna neumnost mešati malo biologoijo malo psihologijo in malo psihoterapijo in ustanavljati neke hibride samo, da se sliši fancy.
Kako je to regulirano v Avstriji, recimo?

SaXsIm ::

In kaj je narobe z našim sistemom? Kot praviš, študij ni akreditiran, torej (vsaj tukaj) sistem akreditiranja ni zatajil. Izobraževalne vsebine pa lahko producira vsakdo. Prodaja pa jih lahko vsaka pravna oseba, ki ima registrirano to dejavnost.
SaXsIm

PrihajaNodi ::

SaXsIm je izjavil:

In kaj je narobe z našim sistemom? Kot praviš, študij ni akreditiran, torej (vsaj tukaj) sistem akreditiranja ni zatajil. Izobraževalne vsebine pa lahko producira vsakdo. Prodaja pa jih lahko vsaka pravna oseba, ki ima registrirano to dejavnost.Torej po tvoje lahko vsakdo odpre "izobraževalno ustanovo" in prodaja meglo?

A. Smith ::

Natanko to je napisal. Caveat emptor.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

PrihajaNodi ::

Caveat emptorNah, če živiš v Sloveniji plačuješ takšne programe tudi ti, samo v vednost.

otago ::

Link- seznam 329 akreditiranih študijev Link NAKVIS: http://test.nakvis.si/sl-SI/Content/Det...
Seznam novoakreditiranih študijev:
Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto Inženiring in avtomobilska industrija 2 magistrski Prva akreditacija
Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto Inženiring in avtomobilska industrija 3 doktorski Prva akreditacija
Evro-sredozemska univerza - EMUNI Evro-mediteranske in medkulturne študije 2 magistrski Prva akreditacija
ALMA MATER EUROPAEA - Evropski center, Maribor Strateški komunikacijski management 3 doktorski Prva akreditacija
SVZ AREMA Evropski regionalni management 1 visokošolski strokovni Prva akreditacija
UP Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Uporabna psihologija 2 magistrski Prva akreditacija
SVZ AREMA Management transportne logistike 1 visokošolski strokovni Prva akreditacija
B2 Visoka šola za poslovne vede Trženje 2 magistrski Prva akreditacija
Fakulteta za zdravstvene vede Zdravstvena nega 3 doktorski Prva akreditacija

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: otago ()

PrihajaNodi ::

Evro-sredozemska univerza - EMUNI Evro-mediteranske in medkulturne študije 2 magistrski Prva akreditacija


Seriously?

A120 ::

je kje posnetek? ker me res zanima kaj s povedali :D

nekdonekje ::

Znanje za življenje. Živlenje za delo. Delo za znanje. Kaj je zdaj tu narobe, da biopsihologija ni dober model realnosti, ali krogec sam.

Tilen ::

Punca v prispevku ima težavo, ker ne vidi dlje od javnega sektorja. Lahko bi rekli, da je mogoče ostala v nekaterih drugih časih. Obljubljali so ji službo, če bo pridna in se bo učila, sedaj pa službe ni. Vsi ostali diplomanti so seveda po diplomi instantno zaposleni v javnem sektorju, le biopsihologi ne. Krivica, res.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

PrihajaNodi ::

nekdonekje je izjavil:

Znanje za življenje. Živlenje za delo. Delo za znanje. Kaj je zdaj tu narobe, da biopsihologija ni dober model realnosti, ali krogec sam.To da takšen poklic ne obstaja, kot bi rekel sem elektro - zidar. Programi pa se še kar naprej ustanavljajo. ;((

Tilen je izjavil:

Punca v prispevku ima težavo, ker ne vidi dlje od javnega sektorja. Lahko bi rekli, da je mogoče ostala v nekaterih drugih časih. Obljubljali so ji službo, če bo pridna in se bo učila, sedaj pa službe ni. Vsi ostali diplomanti so seveda po diplomi instantno zaposleni v javnem sektorju, le biopsihologi ne. Krivica, res.Well, a ni po upravnem faksu tudi tako, pa razne medkulturne, evropske študije, managamenti, poslovne vede? Vedi pa, da si za njeno šolanje plača TI. In sedaj ko je IT in je polno nekih fancy računalniških šol. Koliko je dejansko znanja tam pa vprašanje.

Zgodovina sprememb…

Tilen ::

Trg bo že poskrbel za to, če je dejansko uporabna.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

SaXsIm ::

Poglej, dokler študij ni akreditiran, ti (ali noben drug državljan) nič ne plačuješ za ta študij.
SaXsIm

PrihajaNodi ::

SaXsIm je izjavil:

Poglej, dokler študij ni akreditiran, ti (ali noben drug državljan) nič ne plačuješ za ta študij.Jaz plačujem, da je potem na zavodu za zaposlovanje, skladno s šolanjem, ki sem ga prav tako plačal a ne doprinese noebene dodane vrednosti.

In če tudi je akreditiran, takšen poklic dejansko v praksi ne obstaja. Papir pa vse prenese, očitno.

Ima kdo samo za info, kako je to urejeno v Avstriji?

Zgodovina sprememb…

SaXsIm ::

Pa sicer, od kot ti, da študij ni akreditiran? 2 minuti googlanja, pa dobiš recimo tole.

Sicer pa, tudi nesposobni inženirji obstajajo. In smo kot država plačali njihovo šolanje. Morda res niso na zavodu, ampak dodane vrednosti pa tudi ne ustvarjajo, tako da bojo mogoče do konca življenja vplačali v blagajno toliko, kolikor je njihovo šolanje stalo.
Koliko je kdo sposoben narediti s svojo izobrazbo ni odvisno od izobrazbe, temveč od človeka samega.
SaXsIm

PrihajaNodi ::

Pa sicer, od kot ti, da študij ni akreditiran? 2 minuti googlanja, pa dobiš recimo tole.


Preverjeno

Sicer pa, tudi nesposobni inženirji obstajajo. In smo kot država plačali njihovo šolanje. Morda res niso na zavodu, ampak dodane vrednosti pa tudi ne ustvarjajo,Oni so zaposljivi tudi v tujini.

Koliko je kdo sposoben narediti s svojo izobrazbo ni odvisno od izobrazbe, temveč od človeka samega.


Prav, ampak meni ni všeč da plačujem izobrazbe tipa diplomirana megla.

Pustimo to, bolj me zanima prvotno vprašanje.

McHusch ::

Tilen je izjavil:

Punca v prispevku ima težavo, ker ne vidi dlje od javnega sektorja. Lahko bi rekli, da je mogoče ostala v nekaterih drugih časih. Obljubljali so ji službo, če bo pridna in se bo učila, sedaj pa službe ni. Vsi ostali diplomanti so seveda po diplomi instantno zaposleni v javnem sektorju, le biopsihologi ne. Krivica, res.


Ej Tilen, tako zelo vsemogočen ali odporen pa trg tudi ni. Zasebni sektor ni nek magični svet, kjer so vsi plačani točno po svojem doprinosu k podjetju in sposobnostim, kjer nesposobni takoj odpadejo in kjer vlada absolutna meritokracija. Tudi v zasebnem sektorju je prekleto pomembno, kakšen papir imaš in katero stopnjo (in neakreditirane ne štejejo), sploh v večjih podjetjih, kjer padeš v njihove interne sistemizacije ipd.
Verjamem, da to veš, samo si to za potrebe svoje teze malo izpustil ane :)

In s tega vidika je ponujati študentom neakreditiran študij oz. ne podaljšati akreditacije med izvajanjem svinarija. (Ne vem, ali je UP akreditirala ali ne omenjeni program, pišem na splošno, ker to ni edini problem z akreditacijami)

PrihajaNodi ::

Pa tudi ce je akreditiran mi lepo prosim povejte kdo in kje je iskal profil diplomanta Evro-mediteranskih in medkulturnih študij?
Mizar vemo kaj dela, elektrikar prav tako, za te nove programe pa nihce ne ve cemu sluzijo. Nategnejo pa nas davkoplacevalce kot studente, ki izguvijo leta na neuporabnih faksih.

Zgodovina sprememb…

Šimpanz ::

Če hočeš diplomirati moraš imeti vsaj toliko pameti, da veš kam se vpisuješ, oziroma kaj misliš početi s svojo izobrazbo. Pri nas pa je še vedno preveč tistih, ki se vpisujejo zaradi papirja/diplome ali statusa. Potem pa jim prav pridejo neki ''psevdo'' študiji s katerimi v življenju ne bodo mogli nič početi. Zaradi mene ima lahko nek šarlatan visoko šolo za zdravljene bolezni z piramidami če to seveda ne plačujemo davkoplačevalci. Bolj kot njega pa bi poslal na pregled tiste ki se vpišejo na tak program.

Pithlit ::

PrihajaNodi je izjavil:

kdo in kje je iskal profil diplomanta Evro-mediteranskih in medkulturnih študij?

Kdor in kjer ga je rabil!

Bolj verjetno pa je da si diplomant poišče šiht ki zahteva znanja ki jih diplomant ima... ne glede na naziv delovnega mesta. V tem primeru bi rekla da se gra za antropologijo (tko, hudo na laično uč).
Life is as complicated as we make it...

Phantomeye ::

PrihajaNodi je izjavil:

To da takšen poklic ne obstaja, kot bi rekel sem elektro - zidar. Programi pa se še kar naprej ustanavljajo. ;((

.


To be fair elektro-zidar sploh ni tako neuporabna kombinacija. Recimo poznam kar par takšnih 'fizikalcev', ki obvladajo oboje, ampak so formalno samo eno. Ne bi rekel, če bi bil elektrotehnik frizerstva ali kaj podobnega :D

SaXsIm ::

Pač, enostavno je pameten bit. A biokibernetika je tud kr en lev študij?

Če ti ne veš, kaj bi počel s takšno izobrazbo, pa če ena pridna deklica, ki je samo hodila na faks in se učila doma, še ne pomeni, da ni uporaben. Nekako pa mi ni jasno, po kakšni logiki, bi ti morala biti služba kar zagotovljena, no questions asked. Tudi inženirjem ni.

Sicer pa, malce si nekonsistenten v svojem prepričanju - moti te, da se študijske programe financira z davkoplačevalskim denarjem, enako socialne transferje na zavodih, ampak ko grejo pa levi inženirji delat v tujino ter vplačajo v blagajno tam in ne tukaj, kjer se je za njih črpalo, te pa ne moti?
SaXsIm

PrihajaNodi ::

Če ti ne veš, kaj bi počel s takšno izobrazbo, pa če ena pridna deklica, ki je samo hodila na faks in se učila doma, še ne pomeni, da ni uporaben.


Dokler ni potrebe na trgu za tak študij je neuporaben.

Tudi inženirjem ni.


Je. V tujini. Če je kolkor toliko sposoben.

ampak ko grejo pa levi inženirji delat v tujino ter vplačajo v blagajno tam in ne tukaj, kjer se je za njih črpalo, te pa ne moti?


Zakaj? Long story short, ker se denar porablja za leve fakse in profesorje ter umetno vzdržuje javni sektro namesto da bi se to porabilo namensko za gospodarsko. In potem jasno, da v Sloveniji ne more biti prihodnosti če plačujemo leve fakse namesto vzdrževanje cest.

Ali lahko inžinirjem zameriš, če gredo v tujino po boljši kruh oziroma kruh nasploh? A ni bolje da gredo kot pa da črpajo socialne transfere.


To be fair elektro-zidar sploh ni tako neuporabna kombinacija. Recimo poznam kar par takšnih 'fizikalcev', ki obvladajo oboje, ampak so formalno samo eno. Ne bi rekel, če bi bil elektrotehnik frizerstva ali kaj podobnega


Se posipam s pepelom. Si dala boljši primer. Kombinacija vodovar, elektrika, zidar, gre skupaj. Kuhar in elektrikar pa malce težje.

mihaf ::

A smo gledali isti prispevek včeraj?
Nihče od teh študentov ne zahteva in ne pričakuje zaposlitve v javnem sektorju. Upravičeno pa pričakujejo, da bi lahko vsaj enakopravno kandidirali na razpisih za te službe. Sedaj ne morejo, ker tega poklica ni v registru. Samo za to gre.

Pithlit ::

PrihajaNodi je izjavil:

Kuhar in elektrikar pa malce težje.

Razen ko je treba mašinerijo popravit. Pa poznam dva kuharja ki sta po izobrazbi elktričarja (en je elektrotehnik, drugi pa rač. tehnik).
Life is as complicated as we make it...

čuhalev ::

In potem jasno, da v Sloveniji ne more biti prihodnosti če plačujemo leve fakse namesto vzdrževanje cest.

Jasno, sem univ. dipl. lit. komp. in rišem tudi tiskana vezija pa trudim se razumeti, kako deluje MOS-FET. Pa zelo sem navdušen nad stvarjo, ki se imenuje Bloom filter. :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: čuhalev ()

PrihajaNodi ::

Pithlit je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Kuhar in elektrikar pa malce težje.

Razen ko je treba mašinerijo popravit. Pa poznam dva kuharja ki sta po izobrazbi elktričarja (en je elektrotehnik, drugi pa rač. tehnik).Zelo malo je takšnih, ki so strokovnjaki kar na vseh področjih. Pravzaprav močno dvomim da sta oba dobra v gostinstvu in elektro stroki. Razumem pa da "mora" (je fino, ni pa nujno) kmet znati popraviti tudi traktor pa zato še ni avtomehanik

mihaf je izjavil:

A smo gledali isti prispevek včeraj?
Nihče od teh študentov ne zahteva in ne pričakuje zaposlitve v javnem sektorju. Upravičeno pa pričakujejo, da bi lahko vsaj enakopravno kandidirali na razpisih za te službe. Sedaj ne morejo, ker tega poklica ni v registru. Samo za to gre.Ja pa naj iščejo v gospodarstvu? Aja, tega pa tam ne iščejo, ironično.

Zgodovina sprememb…

Smurf ::

mihaf je izjavil:

A smo gledali isti prispevek včeraj?
Nihče od teh študentov ne zahteva in ne pričakuje zaposlitve v javnem sektorju. Upravičeno pa pričakujejo, da bi lahko vsaj enakopravno kandidirali na razpisih za te službe. Sedaj ne morejo, ker tega poklica ni v registru. Samo za to gre.

Saj tudi studij ni niti priblizno enakopraven (in enako zahteven, filozofska fakulteta je v primerjavi s tem programom, doktorski studij), naziv ni enak kot ga imajo psihologi. Ne vidim zakaj bi pricakoval, da lahko kandidirajo pri poklicih, kjer je zahteva, da imas diplomo iz psihologije. Oz. jasno bi ti moralo vsaj biti, da bodo vsi psihologi z diplomo z normalnega faksa imeli pri tem prednost (pa ze oni tezko dobijo sluzbo).

Mogoce je pa kje kaksno delovno mesto, kjer iscejo specificno biopsihologe (haha), namesto psihologov. Bodo pa imeli vsaj tam prednost.

Pithlit ::

PrihajaNodi je izjavil:

Zelo malo je takšnih, ki so strokovnjaki kar na vseh področjih.

Na vseh področjih? Kdo pa o tem govori? Na dveh, treh področjih si komot lahko strokovnjak.

Prvi kuhar je pustil elektrotehniko (dobro plačan šiht) ker je želel odpreti svojo restavracijo. In jo je. Pol jo je sicer zaprl ker mu poslovni del ni dišal in se je raje zaposlil kot šef kuhinje v enem italijanskem hotelu s 4* (po tem ko je par let oddelal tlako šefa kuhinje v eni slo restavraciji s 5*).

Drugi kuhar je računalništvo obesil na klin za bolje plačano kuharsko pozicijo (prav tako kot šef kuhinje... z malo manj zvezdicami, 3 in 4). Oboje mi je sicer bilo preveč stresno... tako da je sedaj šef enega od regionalnih policijskih centrov. Se ma kar fajn, imho.

Ljudi ki obvladajo več stvari je precej več kot tistih ki obvladajo samo eno stvar. Pravzaprav tem, ki obvladajo samo eno stvar, pogosto rečemo - avtisti.
Life is as complicated as we make it...

mihaf ::

Smurf je izjavil:

mihaf je izjavil:

A smo gledali isti prispevek včeraj?
Nihče od teh študentov ne zahteva in ne pričakuje zaposlitve v javnem sektorju. Upravičeno pa pričakujejo, da bi lahko vsaj enakopravno kandidirali na razpisih za te službe. Sedaj ne morejo, ker tega poklica ni v registru. Samo za to gre.

Saj tudi studij ni niti priblizno enakopraven (in enako zahteven, filozofska fakulteta je v primerjavi s tem programom, doktorski studij), naziv ni enak kot ga imajo psihologi. Ne vidim zakaj bi pricakoval, da lahko kandidirajo pri poklicih, kjer je zahteva, da imas diplomo iz psihologije. Oz. jasno bi ti moralo vsaj biti, da bodo vsi psihologi z diplomo z normalnega faksa imeli pri tem prednost (pa ze oni tezko dobijo sluzbo).

Mogoce je pa kje kaksno delovno mesto, kjer iscejo specificno biopsihologe (haha), namesto psihologov. Bodo pa imeli vsaj tam prednost.


Pomembno je, da jih sedaj zavračajo zaradi tega, ker niso vpisani v nek seznam.
In zaradi tega so upravičeno jezni. Če so jim obljubljali možnost zaposlovanja v javnem sektorju, naj jim to možnost tudi omogočajo. Če že v štartu odpadejo, gre za zavajanje.

Zahtevnost v tem primeru sploh ni relevantna.

PrihajaNodi ::

Ljudi ki obvladajo več stvari je precej več kot tistih ki obvladajo samo eno stvar. Pravzaprav tem, ki obvladajo samo eno stvar, pogosto rečemo - avtisti.


Potem pa najbolje da združimo gostinsko šolo in elektro šolo, pa bodo možnosti za zaposlitve večje.

Pomembno je, da jih sedaj zavračajo zaradi tega, ker niso vpisani v nek seznam.
In zaradi tega so upravičeno jezni. Če so jim obljubljali možnost zaposlovanja v javnem sektorju, naj jim to možnost tudi omogočajo. Če že v štartu odpadejo, gre za zavajanje.

Zahtevnost v tem primeru sploh ni relevantna.


Naj pa iščejo v gospodarstvu ali tujini.

seminal ::

Smurf je izjavil:

mihaf je izjavil:

A smo gledali isti prispevek včeraj?
Nihče od teh študentov ne zahteva in ne pričakuje zaposlitve v javnem sektorju. Upravičeno pa pričakujejo, da bi lahko vsaj enakopravno kandidirali na razpisih za te službe. Sedaj ne morejo, ker tega poklica ni v registru. Samo za to gre.

Saj tudi studij ni niti priblizno enakopraven (in enako zahteven, filozofska fakulteta je v primerjavi s tem programom, doktorski studij), naziv ni enak kot ga imajo psihologi. Ne vidim zakaj bi pricakoval, da lahko kandidirajo pri poklicih, kjer je zahteva, da imas diplomo iz psihologije. Oz. jasno bi ti moralo vsaj biti, da bodo vsi psihologi z diplomo z normalnega faksa imeli pri tem prednost (pa ze oni tezko dobijo sluzbo).

Mogoce je pa kje kaksno delovno mesto, kjer iscejo specificno biopsihologe (haha), namesto psihologov. Bodo pa imeli vsaj tam prednost.

Tukaj se spet posplošuje, poznam dve ko sta šli dalje v LJ, naredli difrencialne in sedaj brez enega problema izdelujeta tvojo velecenjeno UN LJ. Pizda ste eni kratke pameti in LJ oh in sploh, večina študentov spizdi iz LJ v tujino takoj ko je to mogoče torej po diplomskem študiju a veš zakaj? Ker je veni veliko boljše okolje, denarja, raziskav itd...

Pa na biopsih, so je tudi nekaj matematike, genetike in biokemije ki je na goli psihologiji ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: seminal ()

Smurf ::

mihaf je izjavil:


Pomembno je, da jih sedaj zavračajo zaradi tega, ker niso vpisani v nek seznam.
In zaradi tega so upravičeno jezni. Če so jim obljubljali možnost zaposlovanja v javnem sektorju, naj jim to možnost tudi omogočajo. Če že v štartu odpadejo, gre za zavajanje.

Zahtevnost v tem primeru sploh ni relevantna.

Odvisno kdo jih je zavajal. Ce je drzava obljubila potem se strinjam. Ce je to obljubljal nek profesor na informativnih dnevih ima pa to bolj malo veze.

seminal je izjavil:


Tukaj se spet posplošuje, poznam dve ko sta šli dalje v LJ, naredli difrencialne in sedaj brez enega problema izdelujeta tvojo velecenjeno UN LJ. Pizda ste eni kratke pameti in LJ oh in sploh, večina študentov spizdi iz LJ v tujino takoj ko je to mogoče torej po diplomskem študiju a veš zakaj? Ker je veni veliko boljše okolje, denarja, raziskav itd...

Pa na biopsih, so je tudi nekaj matematike, genetike in biokemije ki je na goli psihologiji ni.

Da je UL LJ bolj kvalitetna od Univerze na Primorskem ni posplosevanje ampak dejstvo. Odhodi studentov v tujino in tvoje frustracije z LJ nimajo s tem dejstvom nic.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smurf ()

PrihajaNodi ::

Da je UL LJ bolj kvalitetna od Univerze na Primorskem ni posplosevanje ampak dejstvo. Odhodi studentov v tujino in tvoje frustracije z LJ nimajo s tem dejstvom nic.


Pa že UL je v svetovnem merilu na katerem mestu 500 em?

mihaf ::

PrihajaNodi je izjavil:Naj pa iščejo v gospodarstvu ali tujini.


Tebi se pa ne da dopovedati, kajne?
Vse, kar pričakujejo je, da imajo enake možnosti. Možnosti, da lahko kandidirajo in da niso zavrnjeni zaradi nekega seznama poklicev. Če jim je fakulteta obljubljala, da bodo imeli možnost, se ti ne zdi nepošteno, da tega niso uredili?

Gospodarstvo, zahtevnosti in podobno ... irelevantno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihaf ()

SaXsIm ::

O interdisciplinarnosti in novih smereh pa sploh ne bi, no, resno. Če ti ne vidiš, kakšne možnosti za razvoj so, še ne pomeni da jih ni. In ljudje, ki grejo študirat takšne interdisciplinarne študije, imajo po večini že zelo jasno v glavi, kaj bi radi počeli. Ta punca očitno tega ni mela, ali pa je šla na biopsihologijo, ker je bilo tam dosti lažje priti zraven, kot pa na UL, kjer so pogoji za vpis zelo zahtevni.

Nekaj interdisciplinarnih študijev za primer:
- biokibernetika
- mehatronika
- IŠRM (interdisciplinarni študij računalništva in matematike)
- medicinska fizika
- bioznanosti
- interdisciplinarni doktorski študij statistike (in ima med drugim modul biostatistika)

Pa še jih je. In nekatere izobrazbe so takšne, da niti ne pomisliš, da so interdisciplinarne (recimo mehatronika).

Drugače pa še več študijev s področja psihologije in teh zadev. Bomo mogoče celo uspeli zregulirati razne "bioenergetike."

Glede pričakovanja enakih možnosti z izobrazbo, ki jo lahko pridobiš tudi na UL, je pa tako ali tako utopično.
SaXsIm

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SaXsIm ()

PrihajaNodi ::

bioznanosti


Kaj je to? Kemija, biologija in malo medicine?

To bi še nekako šlo, če bi človek vedel da fakulteta sodeluje z gospodarstvom in gre že v času študija tja na prakso mogoče pa se kasneje v kakšnem podjetju zaposli. Tako pa zopet polno neke teorije.

Zgodovina sprememb…

mihaf ::

SaXsIm je izjavil:


Glede pričakovanja enakih možnosti z izobrazbo, ki jo lahko pridobiš tudi na UL, je pa tako ali tako utopično.


To ni point. Delodajalec še vedno lahko interno da prednost izobrazbi iz določene univerze. Tega ne moreš preprečiti.

A res ni jasno, kje je point? Tile biopsihologi odpadejo v štartu. Sploh se ne uvrstijo v postopek izbora. Zaradi neobstoja v nekem seznamu.

fosil ::

Pri nekaterih novodobnih študijih dobi človek občutek da so sestavljeni glede na to kakšen nabor "profesorjev" imajo na voljo.
Imaš viška enega biologa in enega psihologa in narediš študij biopsihologije.
Tako je!

SaXsIm ::

Da bomo vedeli, o čem govorimo.

Ne pravim, da se ne strinjam s problematiko, vendar interdisciplinarnost včasih vodi do precejšnjih tehnoloških ali družbenih napredkov (recimo robotika).
Česar sam ne razumem, je zakaj imamo študije s koncesijo (državno financirane v celoti) na zasebnih fakultetah, ko je možno enako izobrazbo že pridobiti na javni fakulteti. Primer - Evropska pravna fakulteta. Ali pa Fakulteta za poslovne vede Katoliškega inštituta. Kaj nam je treba financirati te fakultete, res ne vem, ker samo znižujejo vrednost celotni izobrazbi.
SaXsIm

PaX_MaN ::

SaXsIm je izjavil:

Česar sam ne razumem, je zakaj imamo študije s koncesijo (državno financirane v celoti) na zasebnih fakultetah, ko je možno enako izobrazbo že pridobiti na javni fakulteti.
Primer - Evropska pravna fakulteta. Ali pa Fakulteta za poslovne vede Katoliškega inštituta.

Tadruge se ne financira.

SaXsIm je izjavil:

Kaj nam je treba financirati te fakultete, res ne vem, ker samo znižujejo vrednost celotni izobrazbi.

Svetovnonazorska pluralnost alneki. Cerkvene fakultete se pa lahko ker so backdooral Ustavo.

Glugy ::

Jz mislm da bi mogl pr takih študijih izrecno v oklepajih pisat (neakreditiran študij), da vsak točn ve v kaj se spušča.

RobertDev ::

Glugy je izjavil:

Jz mislm da bi mogl pr takih študijih izrecno v oklepajih pisat (neakreditiran študij), da vsak točn ve v kaj se spušča.


Zakaj le, sej to je študij točno za take, ki se ne znajo pozanimat kaj dejansko študirajo in kje se bodo lahko zaposlili. Torej luftarje.

Cruz ::

Večinoma to študirajo tisti, ki nimajo zadosti povprečja za študij psihologije v LJ in MB.

Glugy ::

Zakaj le? Zato ker je možnih neumnosti ki jih človek lahko naredi enostavno preveč da bi se sami lahko zaščitili čisto pred vsemi. Nekdo je bolj dovzeten za take neumnosti, nekdo drug pa za druge. To ni merilo uspešnega zaposlenega, in ni opravičilo za izkoriščanje drugih.

PrihajaNodi ::

Glugy je izjavil:

Zakaj le? Zato ker je možnih neumnosti ki jih človek lahko naredi enostavno preveč da bi se sami lahko zaščitili čisto pred vsemi. Nekdo je bolj dovzeten za take neumnosti, nekdo drug pa za druge. To ni merilo uspešnega zaposlenega, in ni opravičilo za izkoriščanje drugih.Zato pa bi morale biti regulacije s strani države. Ali pa bi država preprosto nehala financirati takšne zasebne programe in bi jih trg sčasoma spucal.

Blinder ::

PrihajaNodi je izjavil:

Torej po tvoje lahko vsakdo odpre "izobraževalno ustanovo" in prodaja meglo?


Na FRI-ju prodajajo meglo ze 20 let. Sele zdaj ko je racunalnicarckov vec kot je razpolozljivih delovnih mest se vidi realna vrednost FRI-ja.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Ryzen 1700 gtx 970 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

SaXsIm ::

PaX_MaN je izjavil:

SaXsIm je izjavil:

Česar sam ne razumem, je zakaj imamo študije s koncesijo (državno financirane v celoti) na zasebnih fakultetah, ko je možno enako izobrazbo že pridobiti na javni fakulteti.
Primer - Evropska pravna fakulteta. Ali pa Fakulteta za poslovne vede Katoliškega inštituta.

Tadruge se ne financira.

SaXsIm je izjavil:

Kaj nam je treba financirati te fakultete, res ne vem, ker samo znižujejo vrednost celotni izobrazbi.

Svetovnonazorska pluralnost alneki. Cerkvene fakultete se pa lahko ker so backdooral Ustavo.


Ne pravim, da je kaj narobe s tem, da imaš možnost pridobiti enako izobrazbo na zasebni ali javni (ali več javnih) fakulteti. Pravim le, da si na zasebni študij plačaj sam. Se naše javne fakultete dovolj visoko rangirane in kvalitetne, da je država za ponuditi izobrazbo storila dovolj.

Še enkrat - biopshihologija je akreditiran študij. Če pa so ga prvim generacijam študentov študij prodajali ekvivalentnega kot psihologijo na UL ali UM, pa je to malce problem. Če prav je problem tudi v tem, da so dijaki temu verjeli. Nasplošno je znano, da je študij psihologije na UL med najtežjimi ter ima tradicionalno najvišje omejitve, višje kot medicina. Pa tudi sicer verjamem, da tega niso (uradno) počeli. Če bi, bi tej študenti že imeli podlago za tožbo.
SaXsIm

Invictus ::

SaXsIm je izjavil:

Nasplošno je znano, da je študij psihologije na UL med najtežjimi ter ima tradicionalno najvišje omejitve, višje kot medicina.

Mešaš psihologijo s psihiatrijo ...

Pa ja ne boš trdil, da je tista šolska psihologinja bolj izobražena od zdravnika ?!?!?!
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Smurf ::

To, da ima praviloma psihologija visjo omejitev od medicine je res. Koliko je tezka v primerjavi z drugimi smeremi pa je itak tezko primerjati.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ko te nategnejo na maturi (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
826722 (2284) Meizu
»

Fakulteta za organizacijske vede / Alma Mater Europaea

Oddelek: Šola
152787 (2366) otago
»

Študij "vodarstvo in okoljsko inženirstvo"

Oddelek: Šola
415986 (3045) GreatXhan
»

Vpis na FMF v Ljubljani ali na Famnit v Koper

Oddelek: Šola
326843 (5002) mladec
»

Kaj narediti? Študij.. vaša mnenja. :)

Oddelek: Šola
215037 (4075) KK44444444

Več podobnih tem