» »

Kolesarski čevlji

Kolesarski čevlji

kralnahribu ::

Pozdravljeni
Odpiram to temo,ker bo še koga zanimalo kako izbrati kolesarske čevlje za specialko in pa kako rešiti probleme z čevlji,ki jih že ima.
Sam imam namreč čevlje SH-R087W Shimano. Čevlji so ena številka večji,kot pa jih sicer uporabljam.V začetku kolesarstva je bilo vse OK,ko pa sem postal malce zahtevnejši kolesar,pa so se pojavile težave.Na začetku fure je noga OK,ko pa se noge ogrejejo,ali se začne kolesarjenje na moč(klanec)pa mi čevelj postane tesen in to na nartu,se pravi zgornji del stopala,včasih na kaki zahtevnejši dirki tudi mravljinčast podplat.Na čevljih moram popuščati zaponke skoraj do minimuma,tako,da zgornja zaponka drži na prvem zobu,spodnji dve pa komaj kaj in se včasih odpneta.So mi rekli,da je Shimano firma ozek model in naj poizkusim NORTHWAVE,da je širši.
Kaj mi svetujete kolesarski navdušenci,ki vas je na tem forumu kar nekaj.
Hvala in Lp

Gregex ::

Imam Northwave Typhoon Evo Sbs in lahko samo pohvalim. Celo turo noge v odličnem stanju, brez tiščanja, nobenih mravljincev in pa odlično zračenje, tudi poleti v vročini ni noga niti malo prešvicana. Lahko samo priporočam.

DOOM_er ::

potrebuješ drugega proizvajalca čevljev. Meni recimo Shimano pašejo, ne pašejo mi pa FiveOne, imam pa trenutno specialized. Je pa res da vozim enduro, včasih sem gonil specialko.
Enako je pri običajnih čevljih, kjer mi nike recimo niti pod razno ne pašejo na nogo, Vans in Addidas pa kot ulita :D . Mravljinčastih nog ne smeš imeti, zato imaš trd podplat da se sila prenese čez cel del.
Robots will steal your job. But that's OK


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obutev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9421091 (2940) gruntfürmich
»

Kolo in krči v stopalih?

Oddelek: Loža
343191 (1614) jb_j
»

Nabava novega kolesa.

Oddelek: Šport
4714140 (10647) dolenc
»

Specialka

Oddelek: Loža
254921 (4441) R0K

Več podobnih tem