» »

Alta?

Alta?

Drevesce ::

Pozdravljeni,

zanima me, če ima kdo izkušnje z Alto in njihovim vlaganjem. Je to podjetje, ki ti dejansko pomaga plemenititi denar ali je to vendarle še eno izmed "tistih" družb?

Z začetkom prihodnjega meseca, nameravam začeti vlagati 100-200 € mesečno v neke delnice/obveznice/zlato (to pričakujem, da mi boste vi bolj znali povedati kaj se najbolj splača). Mi pa prosim ne predlagajte kakšnih Forex trgovanj, HYIP ali bog ne daj kakšnih piramidnih shem, ker se mi osebno zdi to preveč riskantna zadeva ter se v njih nimam namena poglabljati.

Zdaj pa preden kličem tja ter jim težim - po možnosti me še nategnejo, me zanima, če kdo že vlaga z njihovo pomočjo ter kakšni so osnovni pogoji. Predvsem me zanima naslednja stvar. Če jaz pričnem vlagati v neko stvar - z njihovo pomočjo, moram potem vsak mesec fiksno plačevati tistih 100-200 € ali po želji?

Verjetno sem še kakšno stvar pozabil vprašati, pa vendarle prosim, da mi nekdo na bolj obširno razloži zadevo.

Hvala !

dela ::

Borzni posrednik kot vsak drug. Ko sem nazadnje gledal, so imeli med slovenskimi BP najbolj ugodne provizije ali zelo blizu tega, sem pa tudi že večkrat kje tko bežno prebral, da imajo tuji BP še nižje (ampak osebno z njimi nimam izkušenj). Pri trgovanju na LJSE imajo provizije omejene navzdol, drugače so procentualne, zato se papirjev s tega vidika ne splača kupovat za manj kot ene 1200 evrov naenkrat, tudi vodenje trgovalnega računa stane ene 30 evrov na leto, zato se ravno ne splača met delnic za samo 100 evrov gor, tako da priporočam, da daješ na stran keš in potem vložiš v delnice, ko se ti malo nabere (razen če vohaš kakšno vročo delnico, za katero misliš, da bo vmes ornk poskočila).

Majo pa tud neke vzajemne sklade in če jih boš kar tako klical, te bodo verjetno poskušali v njih prepričat, ker ti tam napram posredovanju poberejo višje provizije. Ampak če se ti ne sanja, v kateri papir bi vložil, je mogoče to zate boljša ideja, ker tam vlagajo namesto tebe, pa morda je tudi progresija provizij drugačna, da se tam splača mogoče že nižje zneske vlagat, ampak osebno izkušenj s tem nimam, tako da vse skupaj preveri še na njihovih cenikih, saj imajo objavljene.

Načeloma ti vsak BP ali skrbnik skladov poskuša pomagati plemenititi denar, ampak če je ekonomija v buli, ti noben ne more kaj dosti pomagat (neka odstopanja pa že so, ampak niso garancija za naprej).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Borzno trgovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7417031 (468) LeQuack
»

Vlaganje 1.000€ na mesec (strani: 1 2 3 4 5 )

24368548 (2565) 111111111111
»

Naložbe 2020

357338 (2214) V-i-p
»

Trgovanje z delnicami

2312200 (11527) LoneWolf

Več podobnih tem