» »

teac 32x scsi cd-rom

teac 32x scsi cd-rom

ElMeR-FuD ::

Zanima me ce kdo ve koko se stvar prklop na pc oz. ker scsi kontroler je treba met pa ker kabl.
I'm back I'm mean I'm black.

Han ::

Mislim, da rabiš Fast SCSI-2 kartico, npr. tole. Če kupiš box/kit/retail kartico ali CD, dobiš navadno pravi kabel že zraven. Glede priklapljanja ni nobene znanosti - pravilno nastaviš mostičke na CD-ju (ga terminiraš, če je zadnji v SCSI verigi naprav) in pričneš z delom.
Če bi rad uporabljal tudi zagonske CD plošče, kupi SCSI kartico z BIOS podporo za "Boot from CD-ROM"...

ElMeR-FuD ::

To ze samo kje se dobi scsi kontrolerje. Vse kar se pri nas dobi je adaptecov aha2902 kontroler. Pa pomembno je tud kolk pinsk je konektor na kontrolerju. Enota ima 50 pinsk konektor.

Han ::

Jaz sem svojo z Initio procesorjem (ta je po mojem mnenju odlično podprt v različnih OS - z gonilniki ni nobenih težav) kupil v Tech Tradu. Če je Fast SCSI-2, ima zagotovo pravi 50 pinski priključek. Ta Adaptec je načeloma v redu, čeprav mi osebno ni všeč, ker nima biosa, ker je Adaptec in ker je drag. No ja, Iskra Računalniki ga ponuja za 6.720 SIT. :\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SCSI in IDE kontroler -dodatni KRMILNIK

Oddelek: Strojna oprema
7956 (909) imallears
»

SCSI skener problem!

Oddelek: Pomoč in nasveti
101554 (1435) opeter
»