» »

Kolokacija strežnika

Kolokacija strežnika

Matri[X] ::

Katerega ISPja v sloveniji priporočate? Cena mora biti pod 40k/mesec, neomejen promet, UPSji, dober interni peering ter možnost kolokacije za navadnim ohišjem.

[BISI] ::

Uf, taksne ponudbe bi tudi jaz bil vesel... Pri Amisu te uradno pride okoli 46k mesecno, ampak potrebujes 2U 19" rack ohisje.

Soprano ::

Pri KKS-u je podobno. Ponudniki se očitno kar zavzeto borijo proti navadnim ohišjem =)

l0wc4 ::

Jaz imam server na AMISu, so pa imeli da ce podpises pogodbo za kolokacijo za 3 leta dobis rack ohišje za free.

uh, to bi bilo pa kar solidno... me je skoraj iz stola vrglo, ko sem slisal ceno za ohisje namrec.

TheBeeZee ::

Ne vem kje si gledal za cene, ampak rack ohisje ne stane vec kot 50000 SIT. Ce si lahko privoscis kolokacijo, potem ti 50000 SIT (enkratni strosek) ne more biti problem.

Elemen_T ::

Rack ohišje je že 50k...Rack 2U pa ne ravno.

Poleg tega potrebuješ še marsikaj drugega kot le ohišje. Vštej še procesor (verjetno kar dual), 1GB rama in tako naprej.

TheBeeZee ::

Elemen_T, govorim o ceni 2U rack ohišja. Kar se tiče ostale krame, to si tako moral imet že preden si kupoval ohišje, ker zakaj bi drugače razmišljal o kolokaciji?

Kar se tiče 1GB RAM-a, Amis ima kakih 20 serverjev, noben od njih nima 1GB RAM-a ampak 512MB, pa nobenemu ne primanjkuje RAMa. Seveda ne poganjamo Windows NT/2K/XP.

No...
Jest sem o kolokaciji razmišljal iz nule... V tvojem primeru že more biti tako;)

Odvisno kako obiskan pejdz imaš. Namreč, če že uporabljaš svoj večmegabitni vod verjetno pomeni, da tudi stran nima le po 100 obiskovalcev dnevno...

Hmnja Andrej, morda pa vseeno malo pretiravas... Kaksen PII 400 z 256MB rama komot vzdrzi 2000 obiskovalcev dnevno, morda se vec.

herbie: Hm, uradna cena pri AMISu je baje 96.000 SIT...

Sergio ::

Bisi, iz prve roke ti povem: 400 MHz je premalo.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Hm... Vem, da tece en streznik s taksnimi specifikacijami in je vzdrzal. Em, poganjal pa je RedHate. :)

To je zdej ful odvisno...
Če imaš ti 2000 visitorjev dnevno in pregleduje pretežno le preproste statične strani (redkost), potem bi 400MHZ verjetno zadostovalo.
Če pa ljudje brskajo, nadlegujejo skripte, vlečejo dol datoteke in na vse mogoče načine obremenjujejo strežnik pa v nobenem primeru ta hitrost ni dovolj... Slednji primer je npr slotech, mobisux, ipd..

glej zs... :8)

sloncek ::

Kako pa kej dajo povezavo pri AMIS-u , KKS-u ,SIOL-u. Pa a mogoče kej vete kakšna je kej zaščita proti DDOS napadaom. Lahko gdo da kkšne linke na katerih so napisane ponudbe od podjeti za Co-Location.

Uporabnik ::

ping pong

Jaz se nisem videl podjetja, ki bi imelo ponudbo za kolokacijo napisano na spletni strani, vecinoma jih je treba kontaktirat po mailu, kdo ve zakaj...

PaJo ::

Hm, folk slabo vi to iscete, glih amis ima ceno kolokacije na svojih stranih in evo vam link:
http://www.amis.net/amis/pravne_dodatne...

Kar se pa tice ostalih firm pri nas so cene dokaj podobne, pac poklicat je potrebno pa ti zagotovo zaupajo ceno.

Kar se pa tice kiste pa je tako, da ce ze enkaj postavis potem postavis za nekaj casa, kaj pa ves kaj se ti lahko zgodi v 1 letu;( Zato je po mojem enea 400Mhz kista presvoh, pa tudi ne splaca se ce ze das server v kolokacijo:)
Drugace pa so kolokacije v tujini kar ugodne, recimo v nemciji se da dobit za za 30EUR-ov na mesec, pa se oni kisto dajo, no zacetnih stroskov mas 100EUR-ov, pa mas kisto z 2GHz procom in vsaj 256mb rama, ter 40GB disk:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

PaJo, ja ampak je fajn met nekoga, ki to mašino pozna, jo vidi in ima do nje tudi dostop.
Po možnosti ti sam.

V Nemčiji ne vidiš v kakšnem stanju je mašina, niti ne moreš pogledat kakšne specifikacije strežnik dejansko ima ... banalno rečeno.

Uporabnik ::

30 evrov... to je pa zelo ZELO pocen, skor preveč

PaJo ::

Se vsekakor stinjam da je zelo dobro, ce ima nekdo fizicni dostop do kiste, ampak saj dobis kompleten root dostop od masine in lahko sam pogledas specifikacije:D
Sicer pa ce koga zadeva zanima naj si pogleda tule:
www.hetzner.de
www.server4free.com (najcenjdi samo zal samo za nemce:()
www.1und1.com/server (zal tudi samo za nemce)
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

urosh ::

Da malo obudim temo :)

Toraj kako je sedaj s tem? Kdo, kje in za koliko?

Lp

techfreak :) ::

Tuš Hosting, od 99,99 EUR: http://tushosting.si/virtualni_streznik/

Če pa ne rabiš kolokacije pa lahko kakšen VPS.

Zgodovina sprememb…

schtr4jh ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gostovanje/najem strežnika

Oddelek: Omrežja in internet
132098 (1195) fora
»

Spletni streznik - hardware?

111595 (1311) krneki0001
»

Kako "poteka" gostovanje streznika?

213084 (2592) Bakunin
»

Zakup ali koolokacija strežnika? Kje, kako?

213291 (2935) Uporabnik
»

Strežniki za nadaljno prodajo ...

312504 (1941) [BISI]

Več podobnih tem