» »

Zakup ali koolokacija strežnika? Kje, kako?

Zakup ali koolokacija strežnika? Kje, kako?

Jux ::

Iščem možnost da bi zakupil spletni prostor. Rabim en webmaster paket, ki bi mel močna orodja da lahko hostam več sajtov, rihtam emaile, pač vse zadeve ki si jih zmislm in sem ugotovu da je najboljši način zakup enga serverja al pa koolokacija.

Gledu sem na www.rackshack.net (www.ev1servers.com), dobiš za cca. 100 baksov na mesec Celerona 1.3 z 512 rama (za začetek čez glavo dost) in Enism PRO oz. Ensim Basic oz. Cpanel oz. Plesk (kar ti pač sede), pa še 700GB prometa.

Gledu sem tud pr nas in za isti dnar ne dobiš NIČ v primerjavi z zgornjo ponudbo. Na www.slon.net ponujajo koolokacijo za tam okol 20k sit (po spominu), s tem da moraš SAM kupt server v 2U ohišju in maš samo 8GB mednarodnega prometa.

1. Kolk sploh ena spletna stran zgenerira prometa? Recimo kolk ma slo-tech prometa na dan oz. kolk je to prometa na obiskovalca?

2. A kdo ve za kakšne ugodne rešitve za hosting za webmastra - sam mam ene 6 domen z pripadajočimi pagi, ki bi jih rad postavil, z vsemi kilami email naslovov, itd - pa ni nujno da je to zakup serverja al pa koolokacija, sam da je en res dober webmaster paket.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Jux ::

Pa nujno rabm en dober upravljalski paket zraven, da sam delam dodatne page, pa jih vežem na direktorije, pa dodajam ftp dostop, pa emaile, pa vpisujem domene, pač the worx. Pa fino je če je stvar dost preprosta - mislm sej mam neki pojma, sam en haxor pa nisem :D!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

MOJNET.net ::

Če te zanima ponudba za 400MB ter da gostiš do 40domen za 4400 sit, se oglasi na naši spletni strani in preveri ponudbo ;) . Seveda imaš tudi cPanel, tako da ne bo problemov urejati računov, skrb za delovanje strežnikov pa raje prepusti drugim,...

Še link.
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security Solutions /

Jux ::

verjetno me nisi razumel, potrebujem eno res fleksibilno rešitev, ker iščem dolgoročno rešitev - ta moment sicer gostim samo 6 strani, vendar pričakujem da se bo številka hitro povečevala skozi naslednje leto. Dosti bolj bi mi ustrezal paket, pri katerem imam svoj lasten strežnik, na katerem lahko potem če želim tudi sam naprej prodajam spletni prostor oz. hostam webpage.

Drugače sem pa malo raziskoval, baje www.moj.net (ne www.mojnet.net) ponuja ugodne koolokacije, bom malo raziskal!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Red_Mamba ::

pred kratkim sem naletel na tale site
initialhost

edini šit je paypal plačilo, kreditnih kartic nisem zasledil, drugače bi tudi za sebe zrihtal en paketek pri njih. Res po mailu jim še nisem težil, trenutno čakam na eurocard/master card potem pa neki domen nameravam kupit, potem bom pa se bol v iskanje hosting prostora vrgel.

Ales ::

Za kolokacijo povprašaj tudi Amis, se mi zdi da so bolj ugodni kot moj.net... Na žalost v Sloveniji še ni takega ponudnika, ki bi ponujal kolokacijo ali najem strežnika primerljiv s ponudniki v tujini... Žal. Cene vodov so pri nas enostavno previsoke in trg premajhen. Upam, da bo v prihodnosti bolje.

MOJNET.net ::

Se v celoti strinjam.

Sicer pa SiOL ponuja najem strežnikov pa izredno visokih cenah. Jaz če bi se odločal za gostovanje strežnikov v Sloveniji, bi prav gotovo izbral Agendo oz. omrežje Slon. Saj kaj vejo o Linuxu in znajo prisluhniti uporabniku. Še vedno pa ostaja problem, promet. Pri nekaterih ponudnikih pa tudi hitrost povezave.
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security Solutions /

Matri[X] ::

Priporočam Moj.net , podjetje pri katerem gostuje tudi Slo-Tech.

Jux ::

@ales
ah, pomoje se bo tale trg z vstopom v eu konkretno spremenu - nič bat tisti ki so nekonkurenči bodo 100% propadli.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jux ()

Jux ::

ja pa noben ne ve cen za recimo moj.net in amis? Če ni skrivnost, kolk plačuje slo-tech.com za svoj dostop?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

bosstjann ::

0 sit

Matri[X] ::

Jux: najbolje da vprašaš pa emailu/telefonu in boš zvedel najbolj točno ceno. Ne pozabi navesti vseh podatkov o obremenitvi, namenu, itd....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matri[X] ()

Jux ::

brez skrbi da bom, sam najprej vas povprašam kakšne izkušnje mate. Nagibam pa se k varianti koolokacije, skratka da si kupm strežnik in je čisto moj, pol pa kupm še licenco za ensim pro oz. c-panel (ps: kaj je boljše?).
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Bakunin ::

Na tvojem mestu ne bi kupoval cpanel, ce imas kolokacijo - "SSH uber alles". 0:)

Nenazadnje se z kaksnim Linux znalcem zmenis da ti ga ureja ali pa si uredis Webmin (in da deluje samo s tvojega staticnega IP naslova).

PS: moj.net NI mojnet.net

sash ::

sem bil pred kratkim pri amisu (zarad ene druge stvari) pa sem malo povprašal od teh zadevah pa mi je tip povedal, da je kolokacija cca 35k na mesec (rack dajo oni, ti prneseš samo komponente) in NEOMEJEN promet - za sigurno še preveri pri njih te je okvirna cena, glede prometa pa je mi je tip zagotovil da imajo tolk kapacitet zakupljenih da vsakemu ponujajo neomejen promet (podobno kot pri mailbox-ih ki imajo pravtako neomejene velikosti :D )
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Jux ::

na amisu pride 38-39k sit brez DDV, pa rack moraš kupit. Pa še en downside je - če mam karkoli za počet na strežniku se je treba vozit do maribora - še kar daleč od ljubljane.

Glede SSH-ja, stvar je že vredu če bi rad ta strežnik uporabljal zgolj za lastne potrebe (čeprav je treba priznat, da en cpanel oz. ensim sede nam ki nismo linux proji), če bi pa rad prodajal kot ponudnik naprej kapacitete, pa rabiš en cpanel, ker ti neomejeno olajša vodenje strežnika, ker maš not vse prpravljen za nove userje dodajat, za vodenje posameznih accountov, za obračunavanje, clo odlično je integran tud modul za vodenje dns strežnika - z eno tako rešitvijo rataš reseller domen zlo hiter.

In če hočeš stranki ponudt celovito rešitev, potem je to ena izmed boljših poti za dosego cilja :D.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Jux ::

sploh pa recimo en ensim pro stane 800 dolarjev, cpanel pa tam okol 1200, sam to je enkraten strošek pol maš pa to za vedno. Za enga linux znalca bi pa znal zmetat mesečno od 50k naprej, kar pomeni da se ti sama investicija zlo hitr pokrije.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

marS ::

:\ Kaj pa Volja?
Kolokacija je kar ugodna, se mi zdi. Omejitev prometa je 6Gb, ma vhodni promet. Izhodni promet je brezplačen, ne rabiš racka, lahko je tudi samostojen strežnik? A ima kdo kake izkušnje z kolokacijo na Volji?
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Ales ::

Pri Volji je največji problem v tem, da nima peeringa s SiOL-om. Uporabnikov, ki dostopajo na net preko SiOL-a pa ni ravno vedno manj, prej obratno... S tistim "neomejenim" izhodnim prometom je pa tako, da ko jih vprašaš kaj se zgodi, če bi server kuril 1 Mbit ali bognedaj 5 Mbit ali več, rečejo da je to pa že zelo veliko in da ni bilo ravno tako mišljeno :\

Sicer tipično za 99% ponudnikov, ki ponujajo "neomejene" resource, vendar če so se že odločili za tak marketing storitev, bi lahko tudi stali za njim, ne... Je pa drugače njiov podatkovni center še kar ok (pa nič več kot to) za naše razmere. Škoda res za peering.

Znotraj Amisovih prostorov še nisem bil, sklepam pa da je vse skupaj na dovolj visoki ravni... Je bil že kdo od vas not? Bom si šel enkrat pogledat ob priliki, pa še zraven jih bom povprašal, kako je s tem "neomejenim" prometom, pa če lahko pri njih potem postavim kak sourceforge mirror... :8) No, sej ne... Je pa pol zabavno opazovat kakega komercialista kako se ven vleče...

MOJNET.net ::

Hja, zabavno je videti od s5 neta, ki je baje ena majhna sobica v kleti Cankarjevega domu - baje 3-4m2. Ali pa od netsi.net -a , ko so mi hoteli čez! 30k prodat 384k link za strežnik ki je pri njih. Mislim da te kap.
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security Solutions /

Zgodovina sprememb…

sash ::

jaz sem bil v amisovih prostorih na Tržaški v MB (bivša Jeklotehnina stavba) in zadeve niso nič kaj po kmčko narejene ampak so na precej viskokem nivoju, in prav tam sem zvedel za to ponudbo kolokacije za cca 35k z vključenim rackom ter neomejenim prometom.

Sicer pa je zadeva locirana v kleti te stavbe iz katere gredo 3 vhodno/izhodni linki (eden na Elektro omrežje - 500 m stran, eden na železniško omrežje 300 m stran in še eden ki gre nevem kam) , pri čemer ima vsaka povezava redunantni vod napeljan tako da če se ena od njih prekine se ves promet preusmeri na duge linke ter tako zagotovi nemoten promet (morda se kdo spomni primera izpred nekaj let ko je nek kmet telekomu pretrgal in kabl in je blo pol slovenije mrk, to je z redunantnimi povezavami pri amisu bojda nemogoče, saj bi jim morali pretrgat kar 3 kable). Prostor v katerem so njihovi in ostali strežniki je za DEBELIMI železnimi vrati in nevem kolkimi alarmi in videonadzori ter je tako varen pred ognjem, pred vodo ga varujejo tako da so tla na katerih stojijo omare z strežniki dvignjena z cca 50-80 cm spodaj pa verjetno kaki odtoki ali kaj podobnega, pred vročino prostr varujeta 2 klimatski naporavi ki prostor hladita (mislim da) na 15-17 stopinj, tudi tukaj dve zaradi primera če ena od njih crkne. Baterijsko napajanje (UPS) je izvedeno iz drugega prostora v katerem so locirani 3-je OGROMNI ups-i, pri čemer eden drži vso zadevo pri življenju mislim da je tip reko 3-4 ure, kateri pa se tud zelo grejejo in za hlajenje UPS-ov skrbi vent premera 1,5 m >:D ki spušča grozen hrup - prostor je seveda zvočno izoliran tako da hrupa izven prostora ni slišat v prostoru pa ne slišiš niti samega sebe. Vsak izpad serverja/diska/linka/interne povezave/UPS-a/... se takoj javi v nadzorni center (ki je lociran v isti stavbi) pravtako pa tudi določenim servisnim ljudem preko GSM-a z Data Call-om. Vse to in še več sem imel priliko videt, pravtako ogromno izpadov ko je tip tam odklopil določene naprave in mi s tem pokazal da zadeva res funkcionira.

Aja pa še to, amis ima kolokacijo strežnikov možno tudi v LJ in ne samo v MB

Če koga še kaj zanima, lahko napišem :D
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Uporabnik ::

enkrat sem videl ensim in sem bruhnil (ne vem kako je zdej - niti webmail dostopa ni imel), cpanel rox!

Te pa čist razumem Jux, valda da ne boš tm po linuxu cel dan šaril, da boš delu maile,...

Sam sem bil pred isto dilemo, ker pa ni šlo za tolk velik strani, itd. sem najel strežnik v tujini (ker seveda noben v sloveniji ni imel cpanel). Še najbolj so se približali webteh.com, samo je cena pol prevladala.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje gostovati?

Oddelek: Izdelava spletišč
192551 (2137) Vrocipes
»

Gostovanje

Oddelek: Izdelava spletišč
411709 (1186) kopernik
»

www gostovanje za "malo" denarja....

Oddelek: Omrežja in internet
191765 (1409) Gandalfar
»

Kaj naredit s streznikom?Pomoc!

Oddelek: Omrežja in internet
321661 (1156) PaJo
»

Strežniki za nadaljno prodajo ...

Oddelek: Omrežja in internet
312335 (1772) [BISI]

Več podobnih tem