» »

Crknil tiskalnik HP 610C ?

Crknil tiskalnik HP 610C ?

[DrAc0] ::

Pozdrav.
problem je takle: Posedujem en star tiskalnik, ki se mu rece HP 610C in pred kratkim me doletela je nevsecnost. Zmanjkalo kartuse. In kakor se za studente spodobi sem lepo narocil Set za ponovno napolnjenje kartuse tako crne kot barvne. Seveda sparamo.
No tako sem usaj mislil. Napolnim crno, pozenem zadevo in dela oz. delalo je.

Vceraj nujno, nujno rabim zadevo, ukopim, cakam. In zadeva se ustavi. Samo rumena lucka utripa in to je to. Ce seveda izpustim tiste piskajoce zvoke za katere nisem gotov ali so del procesa zbujevanja tiskalnika samega ali pa kricajoce upitje da naj ga odresim muk.
Isti problem je imel sosolec, kateri pa je resil problem tako, da je kupil nov tiskalnik.
Hja saj bi ga tudi jaz, pa ga ne morem. Nekako pa sem izvedel da naj bi za ta problem bila kriva barvna kartusa. In da naj si kupim novo barvno kartuso pa ceprav je ta polna.
Pa kaj se. :D

A bi kdo vedel koga moram poklicat (Zastopnika za HP?) al kako naj drugace resim ta problem, ki me bo ocitno dosti stal. Mogoce pa ima kdo kako idejo, kaj storiti mi je ?
Predlogi dobrodosli. Ce ne drugace bo pa : Radostna destrukcija - HP vs. HeavyHammer

Ajde
Takav ti je zivot : Cupav i dlakav..

Duhec ::

Tu zastopnik nima nič. V servisu pa ti bodo itak samo zamenjali kartušo (ali obe) z novimi originalnimi, kar pa lahko storiš tudi sam.
Kaj pa pravi prodajalec Seta za polnjenje kartuš ? Tudi on bo rekel, da s tem nima nič.
Sedaj si sam svoj mojster in mislim, da ne bo več tako poceni kot si sprva mislil.

Han ::

Očisti kontakte na kartuši - včasih se tudi slabo usede in ni dobrega stika...

Dusko ::

A mi prosim poveš kje si dotično zadevo naročil oziroma kak si ti to napolnil.Namreč sam sem imel HP690C in sta se mi naenkrat spraznili obe kartuši tako barvna kot črna in potem sem valda namesto da dam 20.000 za obe kartuši se odločil ,da kupim en set za polnjenje kar sem pol tudi nardil dal 10.000 in mel tako set za crno kot barvno.Ampak meni je crno barvo uspelo napolnit.Pri barvni pa si moral pokrov odlomit napolnit tiste blazinice in pol zapret kartušo in seveda je tu zraven prišel zrak in se je vse skupaj zasušilo.Na koncu sn pol kupil novi tiskalnik. In to canona s500 res je priso 45.000 ampak so locene barve in polnjenje le-teh je prava šala in vse štiri stanejo 11.000.
Tak,da če si ti mel enak sistem da si kje kaken pokrov ovlomil ga pol nisi vakumsko zaprl in se ti je barva zasusila v glavi kartuše.Zdaj nekateri priporocajo ,da upoarbiš alkohol ,da sčistiš glavo na kartuši da bi se pore odmašile.
Drugače pa ti priporočam,da preprosto greš kaj pogledat kaj v inerspar ali pa kam včasih majo kake tiskalnike s črno barvo za 10.000 pol pa samo ko je prazna kartuša vse skup vstran vržeš :)

Han ::

Se verjetno vseeno bolj splača kartušo kupit, ker imajo novi tiskalniki navadno le te na pol prazne. Pa še svinjaš okolje z nepotrebnim odpadom...

[DrAc0] ::

Ja zadeva je taka, da barvne kartuse nisem niti napolnil. Tako, da je samo crna tista, ki sem jo napolnil. In ni mi jasno zakaj je potemtakem barvna crknila, ce sploh je, ce ni kaj tretjega narobe. kajti vseeno se mi zdi kupovati kartuso samo zato, da bi videl ce je tu problem. Posodil mi jo pa nobeden ne bo (nove). Tisti za katere vem, da so ga imeli in bi bili potencialni "posoditelji" kartuse, pa so se jih znebili ze davno od tega.

Kar se pa kontaktov tice, pa sem jih probal ocistit z acetonom, mehko krpico...itd.
Uspeha pa ni pokazalo nikakrsnega. Sosolec pa pravi da je tudi on imel polno barvno kartuso ko mu je naredilo isto napako. A vendarle da ga ni usposobil, nikoli vec.

1 beseda ....Beda.
Takav ti je zivot : Cupav i dlakav..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Polnjenje kartuš (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5514353 (8933) matej5734
»

Katero multifunkcijsko napravo - cca. 100 eu ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
517387 (6101) 5er13
»

Nova anketa: s čim hranite vaš tiskalnik?

Oddelek: Novice / Ankete
385260 (4160) KoKi
»

Tiskalnik ali kartuše?

Oddelek: Kaj kupiti
121530 (1330) roli
»

Koliko barve porabi tiskalnik?

Oddelek: Pomoč in nasveti
162740 (2458) |GrEgOr|

Več podobnih tem