Forum » Na cesti » Ford Focus karavan ali Kia Ceed karavan
Ford Focus karavan ali Kia Ceed karavan
Pezdicek ::
Namen imam kupit nov ali malo rabljen avto. Kak testni ali kaj podobnega. Izbiro sem zožil na Focusa ali ceeda, ki sta se mi na testni vožnji najbolj "dopadla". Vozil sem še leona, i30 in pa megana....
Focusa sem imel že prej. mk2. Dober avto. Brez težav. Samo servisi.
Pri novem, me samo skrbi ta tanov 1.0 eco motor s tremi celindri.... pelje se drugače super.
Ima kdo kio ceed sw 1.4 cvvt karavana?
Je kdo lastnik enega ali drugega? Letniki 2015 naprej?
Focusa sem imel že prej. mk2. Dober avto. Brez težav. Samo servisi.
Pri novem, me samo skrbi ta tanov 1.0 eco motor s tremi celindri.... pelje se drugače super.
Ima kdo kio ceed sw 1.4 cvvt karavana?
Je kdo lastnik enega ali drugega? Letniki 2015 naprej?
- spremenilo: Pezdicek ()
Smurf ::
Jaz sem izbiral med tocno tema dvema avtomobiloma (sicer dizel ne bencinar). Roko na srce, sta si precej podobna (izgled, voznja, prostor). Pri meni je na koncu prevagalo to, da sem lahko dobil v tistem trenutku zelo ugodno kia ceed sw (in me je za podobno opremo prisla ene 2k€ ceneje kot bi imel focus). Prednost Kie je tudi ta, da imas dalj casa garancijo (res pa da so uradni servisi malenkost drazji kot za Forda).
Edino jaz bi priporocal, da se ne vzame najbolj osnovnega motorja (ki ima koliko ze ene 66kw?), vsaj meni se je zdelo premalo (pa se imam za precej pasivnega voznika). Zaenkrat (po 1 letu in 35kkm) sem zelo zadovoljen.
i30 je tudi vredu, ampak spet malce drazji (pa meni osebno ima grd izgled).
Edino jaz bi priporocal, da se ne vzame najbolj osnovnega motorja (ki ima koliko ze ene 66kw?), vsaj meni se je zdelo premalo (pa se imam za precej pasivnega voznika). Zaenkrat (po 1 letu in 35kkm) sem zelo zadovoljen.
i30 je tudi vredu, ampak spet malce drazji (pa meni osebno ima grd izgled).
OmegaM ::
Kia ceed je v druzini.
Pelje se super. Pac pa se pozna pri diesel eco motorju da je napram mojemu italijanu nekoliko podhranjen.
Drugace avto deluje brez napak. In je kupljen nov.
Priporocam ti, da si ogledas servise glede na intervale. Glede tega zna bot kia draga. Vsaj iz nasih izkusenj. Govorim o rednih servisih.
Pelje se super. Pac pa se pozna pri diesel eco motorju da je napram mojemu italijanu nekoliko podhranjen.
Drugace avto deluje brez napak. In je kupljen nov.
Priporocam ti, da si ogledas servise glede na intervale. Glede tega zna bot kia draga. Vsaj iz nasih izkusenj. Govorim o rednih servisih.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!
fikus_ ::
"Pri novem, me samo skrbi ta tanov 1.0 eco motor s tremi celindri.... "
Če si s tem mislil Fordov motor: Saj ga hvalijo, ampak za praktično uporabo pa ni! Navita mašina, pri malih obratih nima moči (za v mesto verjetno dovolj), ko pa pritisneš na gas in dela turbina je pa velika poraba. Vprašanje pa je, kakšna bo življenjska doba motorja, koliko km bo delal brez problemov, ker je navit!
Ga ima en znanec in je razočaran!
Tako da ti svetujem, naj drugi testirajo ta motor.
Če si s tem mislil Fordov motor: Saj ga hvalijo, ampak za praktično uporabo pa ni! Navita mašina, pri malih obratih nima moči (za v mesto verjetno dovolj), ko pa pritisneš na gas in dela turbina je pa velika poraba. Vprašanje pa je, kakšna bo življenjska doba motorja, koliko km bo delal brez problemov, ker je navit!
Ga ima en znanec in je razočaran!
Tako da ti svetujem, naj drugi testirajo ta motor.
Veselinko ::
Jaz sem vozil Forda, motor teče na visokih vrtljajih lepo, a sem tudi jaz mnenja, da naj drugi testirajo. Motor je preveč nov in preveč navit, pa še le tri cilindre ima. To se bo garant kvarilo kot prvi TSI volkswagni. Jaz bi šel raje na sigurno varianto, pa še garancija je daljša pri cee'du.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Veselinko ()
cokipoki ::
Vozim Focusa 1.0 ecoboost 125 KM in ga lahko samo pohvalim. Moči ima dovolj in ga sploh ni treba vozit preko 3000 obratov saj gre pri teh obratih okoli 135 km/h. Če voziš zmerno je poraba ugodna, pri višjih obratih pa zna biti kar žejen. Kar se navitosti tiče sam ne vidim problema, saj pri normalni vožnji ne presežeš 3000 obratov. Da ne bo pomote, jaz sem zmeren voznik in je zame ta avto prva liga tako po moči, porabi in udobju vožnje, verjetno pa za kakšnega mlajšega bolj agresivnega voznika ni najboljša izbira. ( nekak se mi zdi, da se vozi kot dizelaš )
Alessio983 ::
tudi sam sem se odločal mesec dni nazaj o istih avtomobilih. Doma imam že ford mondeona 2011 titanium letnik, pa potem nisma našla kakšnega focusa kot sma ga iskala (oz je bil predrag 3 k več kot kija) in sma uzela kio, pa moram reči da mi je mogoče malo žav. Kia je dober avto za ta denar, a ima nekaj pomanjkljivosti vsaj moja (škripa ventilator na določeni hitrosti ter zadnja šipa se je odločila da se ne bo več spuščala gor in dol - nisem še utegnil peljati na servis). Avto je kar glasen v kabini, sliši se mašina, ter glasnost oz šumenje gum - slaba izolacija proti mondeotu ali fokusu. Je pa avto udobno za vozit, je mehak in luknje dobro požira ter mala poraba okoli 5 pri 1.6 130 Km , trenutno krajše relacije.
Veselinko ::
Sodeč po zadnjih statistikah glede okvar in kakovosti, se mi zdi tvoja izbira vseeno precej boljša od odločitve za forda. Kia dela in to se mi zdi v tem velikostnem razredu najpomembnejše oziroma bolj pomembno kot od kupovanja avtomobila zato, da rečeš, da voziš to ali uno znamko avta.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup novega avtomobila do 18.000€ (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 22636 (17582) | Netrunner |
» | Nasvet pri menjavi / nakupu avtomobila (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 35991 (28692) | IL_DIAVOLO |
» | qashqai poraba ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 16953 (14466) | polde66 |
» | Nov avto za 15000€ (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 65893 (49659) | kljhjkhkjh |
» | Opel Astra ali Kia Proceed za okrog 4500 EUR?Oddelek: Na cesti | 10066 (8198) | GrimReaper |