Forum » Loža » Ko zavod za zaposlovanje sploh ne preverja delodajalcev ...
Ko zavod za zaposlovanje sploh ne preverja delodajalcev ...
St235 ::
Briljantna logika. Jaz tudi poznam enega, ki mu je v Mercatorju prodajalka vrnila 2€ premalo. Logičen sklep je seveda da so vis zaposleni v mercatorju navadne goljufive pizde in jih treba za 20 let pometat v zapor, ker ziher tudi otroke zlorabljajo.
Saj ne pravi da so _vsi_ nesposobni. Pravi le da se te stvari dogajajo. Kar je normalno (pri nas). Tko kot je normalno (pri nas) da se vzdržuje nebroj različnih baz podatkov namesto da bi imeli eno, iz katere bi lahko vsi organi črpali kar bi pač potrebovali. Posledično ni čudno da se take napake dogajajo.
Meni so, recimo, 8.3. odposlali dopis da je moja obravnava razpisana za 10.3. premaknjena. S čimer seveda ni nič narobe, časa kao dovolj. Je pa par problemov s tem:
- poslano je bilo na napačen naslov (dopisa za prvotni datum obravnave, torej za 10.3. sploh dobila nisem).
- dostavljeno je bilo na 10.3 (hvala kur*u sploh nisem vedela da imam obravnavo in pač nisem kot mona čakala na sodišču).
- jeba... če živiš nekje v Trenti ali podobni vukojebini kjer pošto dostavljajo 2x na teden.
Torej, ja. Se dogaja. Ne vedno... pravzaprav bom rekla da precej, precej redko. Ampak se.
Obvestilo kdaj je nova obravnava razpisana pa sem dobila 8 dni pred obravnavo. Sicer spet poslano na napačen naslov (kar mi pove samo to da je nekdo popolnoma nesposoben). Ampak dobila sem pa le.
Ja, lastna avtoriteta. Jebiga.
Še ena anekdota:
Po 4ih letih dela (in rednih dohodkih, in... hja, normalnem življenju) se grem prijavit na zavod. Nakar mi referentka izstreli "pa vi ste prijavljeni v Southampton-u...". A ni fajn ko človek plačuje za grehe drugih? Ker so nesposobni vzdrževat lastne baze? Pa mi niti pod razno ni jasno kako je sploh možno da sem bila tam gori prijavljena... en tak mindfuck je bil. Pa cca. en teden je šel mimo preden sem zrihtala pol vse papirje (vmes so se pa do mene vsi obnašali kot da sem nek kriminalec). Pač, jaz se sploh ne čudim da imajo nekateri velike probleme z dokazovanjem, recimo, delovne zgodovine... in posledično prejemajo nižje penzije, ali pa jih sploh ne, ker jim pač manjka en papir (ker se je nekje zaradi nesposobnosti založil).
Od takrat naprej raje hodim v vsako pisarno dvakrat. Tudi kadar mi nekdo reče da mi v določeno pisarno sploh ni treba (se je že parkrat izkazalo da je kljub vsemu treba).
Seveda se dogaja, tako kot ti prodajalka narobe vrne drobiž. Samo preveri idiotizme, ki ji iz tega izpelje sandmodnigga pa ti bo jasno očem je bil moj post. Posploševanje v tri dni na podlagi sklicevanja na sosedovo avtoriteto (se je zgodilo bratrancu od čistilke, ki za sosedovo teto kosi travo) je pač izraz pomankanja inteligence in sposobnosti komuniciranja.
sandmodnigga ::
V bistvu bi ti lahko vse tole dokumentiral, pa nekako ni bilo možno, ker uradniki neradi pišejo izjave v smislu "Izjavlam, da sem svetovalna delavka in nimam pojma kako bi naj vi uredili zavarovanje tako, da bi ga častila država." Ampak od teoretičnega pravnike ravno ne pričakujem veliko.
PS Ob izjavi, da nimaš nobenih prihodkov, ki bi jih lahko prikazal državi, nobene zaposlitve, na papirju torej brez vsega imetja in financ.
Sicer pa lahko tebi "izobraženemu" lepo pošljem dokumentacijo, ki dokazuje jajcanje po sodišču. Datum obravnave x dan, obvestilo o prestavitvi obravnave x+1 dan (pisano na x dan). Tole, da se obravnava prestavi sem izvedel po naključju v pisarnah sodišča pol ure prej, ko sem podpisoval neke izjave.
Ampak to sklicevanje na sosedovo avtoriteto in podobno sranje, ki leti iz tvojih sveta nevidečih očk mi pravi, da nisem dobil povrnjenih potnih stroškov, niti jih nebi, tudi če bi bil 200 kilometrov oddaljen.
PS Ob izjavi, da nimaš nobenih prihodkov, ki bi jih lahko prikazal državi, nobene zaposlitve, na papirju torej brez vsega imetja in financ.
Sicer pa lahko tebi "izobraženemu" lepo pošljem dokumentacijo, ki dokazuje jajcanje po sodišču. Datum obravnave x dan, obvestilo o prestavitvi obravnave x+1 dan (pisano na x dan). Tole, da se obravnava prestavi sem izvedel po naključju v pisarnah sodišča pol ure prej, ko sem podpisoval neke izjave.
Ampak to sklicevanje na sosedovo avtoriteto in podobno sranje, ki leti iz tvojih sveta nevidečih očk mi pravi, da nisem dobil povrnjenih potnih stroškov, niti jih nebi, tudi če bi bil 200 kilometrov oddaljen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sandmodnigga ()
Recimo jajcanje po sodiščih številka xyz+žnj:
Podpišem par izjav, predam Okrožnemu sodišču. Trdijo, da teh ne sprejemajo. Povprašam Vrhovno sodišče, trdijo, da jih sodišča sprejemajo in morajo posredovati ustreznemu prejemniku.
Kaj porečete na to, gospod teoretik?
In ne mi glumit z nekim sranjem, uporabi google, ne bom ti jaz iskal prava. Si namreč bolje izobražen v njem in bi ti moral iskati nam.
Podpišem par izjav, predam Okrožnemu sodišču. Trdijo, da teh ne sprejemajo. Povprašam Vrhovno sodišče, trdijo, da jih sodišča sprejemajo in morajo posredovati ustreznemu prejemniku.
Kaj porečete na to, gospod teoretik?
In ne mi glumit z nekim sranjem, uporabi google, ne bom ti jaz iskal prava. Si namreč bolje izobražen v njem in bi ti moral iskati nam.
Zgodovina sprememb…
ja, in na podlagi negativne osebne izkušnje si kot predstavnik manj izobražene kaste prišel do modre ugotovitve, da je cel sistem zanič in da delavci na Zavodu za zaposlovanje vsi povrsti zanič delajo, ker imaš ti težave z povsem tretjim zaposlenim v povsem drugi inštituciji. Povsem v skladu z mojo analogijo o prodajalki v mercatorju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
ja, in na podlagi negativne osebne izkušnje si kot predstavnik manj izobražene kaste prišel do modre ugotovitve, da je cel sistem zanič in da delavci na Zavodu za zaposlovanje vsi povrsti zanič delajo, ker imaš ti težave na sodišču.
Okej okej, ne se sprenevedati. Ti si nagovarjal ljudstvo, da so ta dejanja izmišljotine. Sedaj pa, ko ti podam določene situacije za komentirat, pa vlečeš neke izmišljene trditve?
PS Policija - določeni problemi, kasneje ustrezno sankcionirani, ZRSZ nima pojma o delodajalcih ali o tvojih možnostih, sodišča ne znajo obvestiti ali povrniti potnih stroškov (obratna situacija je pa malce bolj strožje kaznovana), potem imaš še navezo Policija - Sodišče, kjer je sodišče zavrnilo nekatere dokaze priložene od Policije in jih zahtevalo, da jih sam osebno prinesem (ti si nekaj let nazaj trdil, da si organi prepošljejo dokaze. Lej, bo treba malce v šolo, si jih ne, če naletiš na gluhega sodnika).
Ampak OK, lahko praviš, da je vse plod moje izmišljotine. S strani države plačanci itak zaslužite samo polovico denarja. Drugo polovico šenka država, ko papirje iz drugega kupa preložite nazaj na prvi kup.
Okej okej, ne se sprenevedati. Ti si nagovarjal ljudstvo, da so ta dejanja izmišljotine. Sedaj pa, ko ti podam določene situacije za komentirat, pa vlečeš neke izmišljene trditve?
Kaj ko bi sproduciral kak vir, kjer sem trdil, da je karkoli izmišljeno? Govorim o tem, da na podlagi posameznih izkušenj (ponavadi celo iz 15 roke) postavljate idiotske zaključke, kot je ta da Zaposleni na zavodu za zaposlovanje slabo delajo, ker imaš ti težave na sodišču.
PS Policija - določeni problemi, kasneje ustrezno sankcionirani, ZRSZ nima pojma o delodajalcih ali o tvojih možnostih, sodišča ne znajo obvestiti ali povrniti potnih stroškov (obratna situacija je pa malce bolj strožje kaznovana), potem imaš še navezo Policija - Sodišče, kjer je sodišče zavrnilo nekatere dokaze priložene od Policije in jih zahtevalo, da jih sam osebno prinesem (ti si nekaj let nazaj trdil, da si organi prepošljejo dokaze. Lej, bo treba malce v šolo, si jih ne, če naletiš na gluhega sodnika).
ja, točno o tem brezzveznem posploševanju govorim. Ker vem, da ne boš razumel: Ne trdim, da se ne more zgodit. Trdim, da na podlagi polresnic vlečeš idiotske posplošitve.
Kaj ko bi sproduciral kak vir, kjer sem trdil, da je karkoli izmišljeno? Govorim o tem, da na podlagi posameznih izkušenj (ponavadi celo iz 15 roke) postavljate idiotske zaključke, kot je ta da Zaposleni na zavodu za zaposlovanje slabo delajo, ker imaš ti težave na sodišču.
ja, točno o tem brezzveznem posploševanju govorim. Ker vem, da ne boš razumel: Ne trdim, da se ne more zgodit. Trdim, da na podlagi polresnic vlečeš idiotske posplošitve.
Kje sem trdil to. Pravim, da delajo za kurac, ker jim sistem več ne omogoča. Za funkcionalno polpismenega osebka pomeni, da sem nezadovoljen s sistem in ne delom, ki je posledica tega dela. Če se pa ti počutiš ogroženega, ker te zaposluje RS, nas pa boli kurac. In tudi tebe bi moral.
Kako lahko neko stvar označiš s polresnico, samo zato, ker se z njo ne strinjaš? In ne govorim o posplošitvah, temveč o točno določenih primerih.
Si lahko ziher, da se nisem pogovarjal 1 uro in pol na ZRSZ o sebi, kjer sma z delavko v roku treh minut prišla do tega, da mi več informacij ta organ ne more dati, temveč o njihovem sistemu. In vse trditve so bolj kot ne trditve delavke in ne mene.
Zgodovina sprememb…
Kaj drugega kot brezvezno posplošavanje pa je to, da na podlagi izjemno omejenih lastnih izkušenj sklepaš o delovanju sistema? To, da si nezadovoljen s sitemov nam je vsem jasno, samo kaj, ko si stažu primerno do tega zaključka prišel na podlagi posploševanja in gostilniških debat?
Ogroženega se pa zaradi takih slaboumnih ljudi ne počutim. Pa tudi javna uprava bo brez težav delovala tako kot do sedaj dokler imamo tako kritično razmišljujoče državljane.
In kaj točno ima delavka na ZRSZ s temi izjavami:
- PS Policija - določeni problemi, kasneje ustrezno sankcionirani,
- sodišča ne znajo obvestiti ali povrniti potnih stroškov (obratna situacija je pa malce bolj strožje kaznovana),
- potem imaš še navezo Policija - Sodišče, kjer je sodišče zavrnilo nekatere dokaze priložene od Policije in jih zahtevalo, da jih sam osebno prinesem
In potem se čudiš zakaj tvoje izjave označujem kot polresnice. Ker pač nakladaš.
Ogroženega se pa zaradi takih slaboumnih ljudi ne počutim. Pa tudi javna uprava bo brez težav delovala tako kot do sedaj dokler imamo tako kritično razmišljujoče državljane.
Si lahko ziher, da se nisem pogovarjal 1 uro in pol na ZRSZ o sebi, kjer sma z delavko v roku treh minut prišla do tega, da mi več informacij ta organ ne more dati, temveč o njihovem sistemu. In vse trditve so bolj kot ne trditve delavke in ne mene
- sodišča ne znajo obvestiti ali povrniti potnih stroškov (obratna situacija je pa malce bolj strožje kaznovana),
- potem imaš še navezo Policija - Sodišče, kjer je sodišče zavrnilo nekatere dokaze priložene od Policije in jih zahtevalo, da jih sam osebno prinesem
In potem se čudiš zakaj tvoje izjave označujem kot polresnice. Ker pač nakladaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Kaj drugega kot brezvezno posplošavanje pa je to, da na podlagi izjemno omejenih lastnih izkušenj sklepaš o delovanju sistema? To, da si nezadovoljen s sitemov nam je vsem jasno, samo kaj, ko si stažu primerno do tega zaključka prišel na podlagi posploševanja in gostilniških debat?
Haha, si bom zapomnil, ko boš nekomu trdil, da si Policajci in sodišča prepošiljajo dokaze. Ah, si jih ne. Izjava sodnika.
To, da je sistem slab, je dejstvo. Do tega dejstva nisem prišel na podlagi osebnih izkušenj. Obratno, osebne izkušnje so bile razlog, da sem šel iskat komentarje o sistemu na vse omenjene organe. Torej ne vlečem zaključka iz sebe, temveč pri tistem organu zaposlenih ljudi.
Jebat ga, socialni inžiniring je močen, škoda, da ga ne znaš razumeti.
Si lahko ziher, da se nisem pogovarjal 1 uro in pol na ZRSZ o sebi, kjer sma z delavko v roku treh minut prišla do tega, da mi več informacij ta organ ne more dati, temveč o njihovem sistemu. In vse trditve so bolj kot ne trditve delavke in ne mene
Podal sem ti eno pojasnilo za en organ, ki si ga ti razširil na vse. Polpismenost na vrhuncu. Tole, da se omejim na tisto področje, v katerem je oseben zaposlen je jasno logično in racionalno. Ne vem kako bi človek sploh mislil, da bom čistilko spraševal o pravnikih.
Zgodovina sprememb…
To, da je sistem slab, je dejstvo. Do tega dejstva nisem prišel na podlagi osebnih izkušenj. Obratno, osebne izkušnje so bile razlog, da sem šel iskat komentarje o sistemu na vse omenjene organe. Torej ne vlečem zaključka iz sebe, temveč pri tistem organu zaposlenih ljudi.
Glede na to, da je dejstva zelo lahko dokazat bi rekel, da imaš velike težave.
In vse trditve so bolj kot ne trditve delavke in ne mene...
Podal sem ti eno pojasnilo za en organ, ki si ga ti razširil na vse. Polpismenost na vrhuncu.
So true...
Haha, si bom zapomnil, ko boš nekomu trdil, da si Policajci in sodišča prepošiljajo dokaze.
Please do tell...
Invictus ::
ja, in na podlagi negativne osebne izkušnje si kot predstavnik manj izobražene kaste prišel do modre ugotovitve, da je cel sistem zanič in da delavci na Zavodu za zaposlovanje vsi povrsti zanič delajo, ker imaš ti težave z povsem tretjim zaposlenim v povsem drugi inštituciji. Povsem v skladu z mojo analogijo o prodajalki v mercatorju.
Prijavi se na zavod, pa boš videl kako se dela. navadno jebivetrstvo.
Glavno delo je kavica in nakupovanje med službenim časom, ter teženje neukim iskalcem zaposlitve.
Skratka, čisto lahko bi jih zamenjala kaka dobra aplikacija. Vsaj 90%. Plače pa niti niso slabe.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
z3ro ::
Ne vem kakšne svetovalke ste imeli vi, meni je moja našla službo in to celo dokaj skladno z tem za kar sem izšolan. Klicala me je če sem za, poslal sem prošnjo, šel na razgovor in to je bilo to. Ne rečem, da je ne vem kako dobra služba ampak nekaj pa je. Sem bil tudi sam presenečen ampak sem dobil občutek da se svetovalka kar trudi - mogoče pa je svetla izjema :D Pa sem že prej poslal ogromno prošenj okrog ampak jih 90% ni niti odgovorilo.
[D]emon ::
Potem imas sreco, da nisi naletel na tipicno jebivetersko svetovalko, kakrsnih je 99% na zavodu za prodajanje megle PARDON na zavodu republike slovenije za zaposlovanje.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
jalovec09 ::
Le zakaj vas je*ejo, če pa pridete na zavod brez cilja, rečeš, da si zelo in max. aktiven iskalec, da povprašuješ prijatelej, znance, pošiljaš ponudbe, prijave, kličeš....da to in tretje....
[D]emon ::
Hahaha, a si ti v zivljenju ze bil na ZRSZ ? Na katerikoli izpostavi ? Ta zavod je sam sebi namen.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
lisaac ::
Vsaka nova zaposlena stranka, je za zavod izgubljena stranka ... zato se jim pa gladko j* za posameznike če dobi šiht čez 3 dni, čez 3 mesce al pa čez 3 leta..navsezadnje je to njihov šiht =)
Mavrik ::
Tole žaljivo nabijanje na pamet je prišlo čez meje dobrega okusa.
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ZRSZ dilema (Zavod za zaposlovanje) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9873 (6515) | djabi |
⊘ | Ko se te hoče zavod za zaposlovanje znebit (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 74163 (65111) | dzinks63 |
» | Je kdo bil prijavljen na ZRSZ in CSD?Oddelek: Loža | 10054 (8987) | jalovec09 |
» | Prisilno delo, ki te napoti ZRSZ (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24649 (22159) | Invictus |