Forum » Kaj kupiti » Nadgradnja HP compaq 6715b
Nadgradnja HP compaq 6715b
|ke ::
Pozdravljeni,
rad bi malo osvežil tale starejši laptop in sicer nov disk ter ram. Že dolgo se nisem ukvarjal z računalniškimi komponentami in bi prosil za vaš nasvet.
disk: po kratkem surfu novitet sem se nekak odloču za SSD disk. ne potrebujem ekstremno veliko prostora in raje investiram v hitrost. naj bi bilo kompatibilno tudi s starejšimi prenosniki.. se motim? v mislih imam kingston 120 GB/240 GB. kakšni predlogi? cenovni rang med 50 in 100€
ram: tukaj imam v mislih 2 x 2 GB ddr3, 1333mhz. maksimalno kar podpira naj bi bilo 4gb. so kakšne posebne omejitve, ki bi jih še moral upoštevat, glede maksimalnih številk, ki jih še lahko sprejme ta prenosnik? cenovni rang nekje do 50€ za komplet.
računalnik se uporablja samo za internet, office itd.. in bi rad samo dobil nekaj na brzini
lp
rad bi malo osvežil tale starejši laptop in sicer nov disk ter ram. Že dolgo se nisem ukvarjal z računalniškimi komponentami in bi prosil za vaš nasvet.
disk: po kratkem surfu novitet sem se nekak odloču za SSD disk. ne potrebujem ekstremno veliko prostora in raje investiram v hitrost. naj bi bilo kompatibilno tudi s starejšimi prenosniki.. se motim? v mislih imam kingston 120 GB/240 GB. kakšni predlogi? cenovni rang med 50 in 100€
ram: tukaj imam v mislih 2 x 2 GB ddr3, 1333mhz. maksimalno kar podpira naj bi bilo 4gb. so kakšne posebne omejitve, ki bi jih še moral upoštevat, glede maksimalnih številk, ki jih še lahko sprejme ta prenosnik? cenovni rang nekje do 50€ za komplet.
računalnik se uporablja samo za internet, office itd.. in bi rad samo dobil nekaj na brzini
lp
Ike
Egidij88 ::
DDR2 SO-DIMM 200pin imaš. Če se ne motim: en slot spodaj, en pod tipkovnico. Simple. SSD pa itak.
hojnikb ::
http://www.edigital.si/ssd-pogoni/inten...
pa rame iz bolhe
lahko tudi kakšen TL-68 vržeš not, če maš zdej kakega semprona noter
pa rame iz bolhe
lahko tudi kakšen TL-68 vržeš not, če maš zdej kakega semprona noter
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
tony1 ::
Najprej si potegni dol navodila, in si poglej, kako se sname tipkovnico. Nato jo previdno snemi in poglej, kako je podatkovni kabel tipkovnice vštekan v plato: če ima pravi plastični ZIF konektor (s plastično varovalko, ki se dvigne in nato lepo kabel potegne ven), je vse OK; če pa je že tiste serije, kjer je HP prišparal $0,00005c in varovalke ni, kabel pa je samo porinjen noter in zalepljen s selotejpom, pa vedi, da ti tipkovnica ne bo več delovala, ko boš 7 let star selotejp odlepil.
Nato sam presodi, kaj od nadgradnje boš brez odstranitve kabla tipkovnice naredil. Morda celo vse.
Še to: večina telih laptopov je že pocrkala (svojega si moral blazno šparati ???), ker folk ni nikoli zamenjal termalne paste. Obvezno namažni novo pasto.
Nato sam presodi, kaj od nadgradnje boš brez odstranitve kabla tipkovnice naredil. Morda celo vse.
Še to: večina telih laptopov je že pocrkala (svojega si moral blazno šparati ???), ker folk ni nikoli zamenjal termalne paste. Obvezno namažni novo pasto.
Sami ::
Moja mama ima enaki prenosnik, nadgradil sem na 2X2GB RAM-a in deluje zadovoljivo, s SSD-jem pa bi skoraj letelo :D
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Hvala za nasvete.
Kako pa je z izdelavo particij na teh ssdjih? Navajen sem namrec da si naredim manjso particijo na kateri laufam OS ostalo mam pa na drugi.. je vse normalno kot pri starejsih diskih?
Kako pa je z izdelavo particij na teh ssdjih? Navajen sem namrec da si naredim manjso particijo na kateri laufam OS ostalo mam pa na drugi.. je vse normalno kot pri starejsih diskih?
Ike
Sami ::
Hvala za nasvete.
Ne vem zakaj bi na SSD-ju delal particije, raje naredi novo mapo ali zadeve shranjuj na zunanji disk.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
d4vid ::
Npben problem s particijami, isto kot navaden HDD.
Kar se pa samega prenosnika tiče pa dvomim če se splača nadgradit, saj radi crkujejo,
Kar se pa samega prenosnika tiče pa dvomim če se splača nadgradit, saj radi crkujejo,
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Najprej si potegni dol navodila, in si poglej, kako se sname tipkovnico. Nato jo previdno snemi in poglej, kako je podatkovni kabel tipkovnice vštekan v plato: če ima pravi plastični ZIF konektor (s plastično varovalko, ki se dvigne in nato lepo kabel potegne ven), je vse OK; če pa je že tiste serije, kjer je HP prišparal $0,00005c in varovalke ni, kabel pa je samo porinjen noter in zalepljen s selotejpom, pa vedi, da ti tipkovnica ne bo več delovala, ko boš 7 let star selotejp odlepil.
Na spodnji strani so 2 ali 3 vijaki od tipkovnice, potem pa zobčke na zgornji strani tipkovnice slajdneš dol in počasi jo dvigneš ven. Za samo ram zamenjati je ne rabiš niti odklopiti. Če se ne pregreva mu ni treba še paste menjati.
Npben problem s particijami, isto kot navaden HDD.
Zakaj ne, saj te samo ram stane nekaj flik. SSD prestaviš, če laptop umre. Prav zato bi jaz raje kupil 256GB v tej situaciji in gre čez leto ali dve v novega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Egidij88 ()
Običajno crkne grafika na mamaplati, ki jo hladi isti sklop heatsinka kot procesor, zato je termalno pasto treba nujno namazati na novo, pa bo delal še naprej.
Tudi sam sem jih že videl več crknjenih po nekaj letih heavy duty uporabe, vsake toliko se pa najde kakšen od kakšnega upokojenca (ki je bil prižgan nekaj ur tedensko), pa še vedno dela b.p. ...
Poznam kar nekaj takšnih primerov, ki še vedno delujejo. Pa so prižgani po 8 ur in nihče ni paste menjal. Drugače pa ja, rada jim crkne grafa.
solatko ::
Egidij88 - Bolj malo poznaš primerov, da HP z AMD-jem deluje nekaj let b.p.. Čisto novi so se solidno pregrevavli in delovanje nekaj ur dnevno, jih je pošteno skurilo.
Danes so to raritete, ki so zelo redke - delujoče.
So samo za odpad, ker jih tudi za dele ne moreš uporabit.
Delo krepa človeka
jukoz ::
Na firmi smo jih imeli par - delali odlično, brez pregrevanja in podobno. Za svoj čas so imeli p/p odličen - 4GB rama, Turion X2 in 1680x1050 15" zaslon za nekih 700€ (??)
Res pa je da gor nismo gonili Viste (razen v virtualcih, za kar so bili pa tudi super zaradi AMD procesorja - AMD-V oz podpora za virtualizacijo, ki je pri Intelu rada manjkala).
Res pa je da gor nismo gonili Viste (razen v virtualcih, za kar so bili pa tudi super zaradi AMD procesorja - AMD-V oz podpora za virtualizacijo, ki je pri Intelu rada manjkala).
Hvala vsem za nasvete. Malo sem primerjal tele ssdje in me zanima sledece..
Kingston hyperx savage 240Gb vs.
Samsung 850 evo
Razlika v ceni je 15 evrov.. glede na teste po internetu je samsung zlo boljsi. Pa me zanimA vase mnenje
Samsung 850 evo
Razlika v ceni je 15 evrov.. glede na teste po internetu je samsung zlo boljsi. Pa me zanimA vase mnenje
Ike
Egidij88 - Bolj malo poznaš primerov, da HP z AMD-jem deluje nekaj let b.p.. Čisto novi so se solidno pregrevavli in delovanje nekaj ur dnevno, jih je pošteno skurilo.
HPji iz teme se z AMDji niso ne pregrevali in tudi glasni niso bili - dokler so bili še novi in je pasta še opravljala svoje delo.
Aja, P/P je bil svoje čase zelo spodoben, pomembno je tudi, da je bil ekran mat.
Samsung 850 evo
Sam bi vzel Samsunga, preprosto zato, ker sem jih navajen...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
hojnikb ::
Samsung 850 evo
vzami najcenejši 240GB, ker je itk vseeno, saj prenosnik nima sata6g
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri SSD? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8713 (324) | Han |
» | Nadgradnja prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 3378 (2255) | turob |
» | Izteka se možnost brezplačne nadgradnje na Windows 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 25883 (19079) | orreel |
» | SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 9678 (7287) | Mare2 |