Forum » Omrežja in internet » ebay -kasne izkusnje mate z njim?
ebay -kasne izkusnje mate z njim?
pingec ::
zanima me ce je kdo ze kej narocu iz zda pa kolko je casa rablo pa kloko je placal postnino pa ce je kaj problem na carini pa nasplosno vase izkušnje pa tudi kako je najbolse placat
LP in hvala za odgovore
LP in hvala za odgovore
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
Matek ::
to se vse zmeniš s pošiljateljem, eBay je samo posredna stran. Pošiljatelj ti pove kako bo poslal, kolko bo stalo, ti se dogovoriš kdaj in kam naj pošlje, itd. Jes sem kupo eno knjigo enkrat, vsota je bla manjša, pa je šla mama samo na banko z naslovom in so oni nekak nakazali. Lahko tut dobiš št. računa od lastnika pa nakažeš. Če je vsota malo večja, pa vsekakor preko Western Uniona.
Torej, nič ni določenega, vse je važno od dogovora.
Torej, nič ni določenega, vse je važno od dogovora.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
kaj pa je fora Western uniona se mi zdi da je neka koda sam kako tocno gre ta postopek oz. kaj je prednost?
||_^_|| ::
Uglavnem nihče ti ne zagotovi da boš plačano blago (ki ga moreš ponavad plačat vnaprej) tut v resnici dobil.
Law_Enforcer ::
Nakazilo preko banke = vsaj 5 dni preden tisti, ki mu nakazuješ (torej nakazanec) dobi denar, poceni varianta (vsaj z našimi bankami ).
Western Union transfer - instantni transfer denarja oz. 2-3 ure, da dobiš njihovo kodo, ki ji potem sporočiš prejemniku in on z njo odkoraka v poslovalnico WU, kjer mu izplačajo denar, načeloma dražja varianta od bančnega nakazila (sploh pri višjih zneskih).
Western Union transfer - instantni transfer denarja oz. 2-3 ure, da dobiš njihovo kodo, ki ji potem sporočiš prejemniku in on z njo odkoraka v poslovalnico WU, kjer mu izplačajo denar, načeloma dražja varianta od bančnega nakazila (sploh pri višjih zneskih).
se pravi je prednost Western Uniona samo v hitrosti?
b0j3 ::
Jaz sem naročal in plačeval preko banke in ni bilo problemov.
Dobro je, če prej pogledaš kaj drugi uporabniki mislijo o prodajalcu - čeprav tudi to ni 100%.
Če gre za več keša, je fajn, da zavaruješ zadevo - če je to možno.
Nekateri imajo "potrdilo", da so OK prodajalci - če verjameš OK, če ne tut
Bral pa sem tudi post enega tipa, ki si je naročil Psiona (S7) in je dobil počen LCD - kaj sedaj?
Torej moj policy je, če je do 100 USD pač tvegam.
Glede poštnine pa prej vprašaj koliko je do Slovenije, čeprav se mi je že zgodilo, da so mi poslali cifro in ko je tip robo pošiljal je ugotovil, da je dražje - sam robo je pa že poslal; tough luck
Dobro je, če prej pogledaš kaj drugi uporabniki mislijo o prodajalcu - čeprav tudi to ni 100%.
Če gre za več keša, je fajn, da zavaruješ zadevo - če je to možno.
Nekateri imajo "potrdilo", da so OK prodajalci - če verjameš OK, če ne tut
Bral pa sem tudi post enega tipa, ki si je naročil Psiona (S7) in je dobil počen LCD - kaj sedaj?
Torej moj policy je, če je do 100 USD pač tvegam.
Glede poštnine pa prej vprašaj koliko je do Slovenije, čeprav se mi je že zgodilo, da so mi poslali cifro in ko je tip robo pošiljal je ugotovil, da je dražje - sam robo je pa že poslal; tough luck
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Paypal-Bolha goljufija? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17349 (9668) | Furbo |
» | international Money OrderOddelek: Loža | 4370 (3675) | baker |
» | "money order" - kaj je to?? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12852 (10518) | Tody |
» | A je to še komu sumljivo... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10514 (7764) | Jst |