» »

Nakup laserske multifunkcijske naprave

Nakup laserske multifunkcijske naprave

firsht ::

Pozdravljeni! Zanimam se za nakup laserske multifunkcijske naprave za domačo rabo. Obvezna sta tiskalnik in scanner. Tiskalnik je lahko tudi črnobel (barv ne potrebujem), mora pa biti laserski. Iščem nekaj v rangu 200, morda največ 300 evrov. Kaj mi priporočate? Hvala!

dogo ::

Jaz imam samsung scx 3400w in mi popolnoma zadostuje, ne vem pa če je še kak novejši model ker ga imam že nekaj časa.

...:TOMI:... ::

Tudi jaz imam samsunga scx 4200 in mi povsem zadostuje. 100 € je bil ze precej let nazaj.
Tomi

RutS ::

Zdravo...
tu mene zanima za nakup tiskalnika, ki ima poleg še skener in možnost kopiranja. Sedaj imam brother MFC-7420 ( http://www.cnet.com/products/brother-mf... ),vendar mi daja zapacane kopije. V eni trgovini so mi pradlagali MF211 od Canona, rabil bi nekaj preprostega, vendar kvalitetno, do nekje 150€, lahko tudi kaj več, če upravičuje ceno. Kopiram,printam 50 strani na mesec, kdaj tudi več.
Hvala za odgovore in priporočila, lep podrav

cjen ::

kaj pa izkusnje z LED barvnimi printerji/multifunkcijskimi napravami.
po moznosti 1200x1200 DPI?

Izkušenj, niti na netu nisem videl zaenkrat, z LED barvnimi printerji nimam.... drugače pa barvnega ne potrebujem. Še kakšni predlogi prosim? Vidim na enaa da so tudi xerox popularni...kakšne izkušnje?
Hvala,lp

borisk ::

Res rabiš laser?
mi imamo v pisarni 2 MFD in sicer hp8600 in hp8620 (naslednjik). ob uporabi originalnih kartuš je print na tem injetu cenejše od laserja 1,3centa na stran(30EUR za 2300strani). ob uporabi kitajskih nadomestkov pa si še na boljšem (5e na kom za kao isto št strani). poleg tega pa lahko tiskaš tudi barvno.

http://www.computerworld.com/article/24...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borisk ()

PARTyZAN ::

Oboji imajo svoje prednosti in slabosti. Če printaš malo, se ti kartuše zasušijo, če printaš veliko znajo bit inkjeti počasni. Če si printaš fotke, verjetno ne boš zadovoljen z laserjem. Vsak ve kaj rabi glede na svoje potrebe. Cene tonerjev/kartuš se pa seveda zelo razlikujejo, in za oba tipa imaš aftermarket/fake robo, ki je cenejša. Samo malo researcha je treba naredit pred nakupom, da ni potem presenečenj.

Mimogrede: pri budgetu 300€ dobiš že solidne barvne laserske MF naprave. HP M277dw recimo. Ali pa verzijo brez scannerja za 200€.

borisk...
glede na to da je recimo okoli 50 strani na mesec, se bojim da bi se kartuše zasušile in potem bi mel spet en kup stroškov z nakupom le teh (vsake koliko časa?) (+ ali je pacanje strani pogosto pri inku, + 2h lasercih kar imam težave, ne vem ali zaradi fake tonerja ali je to klasika...)...ali iz izkušenj ni temu tako? barvnega printerja-laserski ali ne, pa ne potrebujem,če je pa zraven, pa ok.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: RutS ()

Nejcos ::

Že nekaj časa imajo inkjeti zaščito proti zasušenju, samo mora biti naprava vklopljena v elektriko. Če nekaj časa ne uporabljaš vseeno malo barve brizgne skozi. Če sprintaš 50 listov na mesec je to več kot dovolj da se ti ne zasuši.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nejcos ()

seminal ::

Odločam se med tema dvema Epson L130 ITS in Canon pixma G1400. Oba podobne funkcije kaj priporočate na dolgi rok, imel že oba pa pri obeh nisme pazil in je šla glava hudiču, a HP še ima vedno glave na kartušah?
Pa če ve kdo če sta kje ugodneje canon na mimovrste za 120€, epson pa je v BB presenetljivih 100.
LP

zgoraj omenjeni HP 8600 in 8620 ne več , so samo rezervoarčki.

sem preveril in ima naš najstarejši 8600 14tisoč natisnjenih strani in zaenkrat še ni videt nobenih težav ali padec kvalitete tiskanja.

klekej ::

Tudi jaz bi rabil novga laserca (fax, fotokopirc, skener). Danes je mrknil Xerox 3100 s katerim pa nismo bili najbolj zadovoljni, zato bi se mogoče ognil Xeroxa. Pomembno je tudi, da je nek dobr value med ceno tonerjev in izpisi. Pa če se da brez reset kartice, katera je delala težave pri Xeroxu. Kakšen predlog?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Kaj kupiti
799161866 (280) Han
»

Laserski vs Injket TISKALNIK

263795 (3156) styrian
»

Katero MFC napravo se izplača kupiti?

317576 (4573) 1309976
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )