» »

Elektromagnetno motenje signala pri wireless slušalkah

Elektromagnetno motenje signala pri wireless slušalkah

Murn ::

Postavljeni,

Imam eno težavo in sicer sem nabavil wireless slušalke in če priklopim adapter (polnilec) na konzolo ki oddaja signal slšalkam potem je izrazito moteč brneči zvok v slušalkah. Predvidevam da je to t.i. EMI oz. Electromagnethic interference. Kot zanimivost je to motenje skoraj nezaznavno ko namesto polnilca v oddajnik vstavim navadne baterije. Res pa je da imam polnilec za 0.5v močnejšega (5.0v) od predpisanega za oddajnik (4.5v). Zdaj me pa zanima če kdo ve kako se ta težava lahko odpravi in ali bo razlika v primeru da kupim 4.5v adapter to težavo res odpravila. Zanimivo se mi tudi zdi da medtem ko na oddajniku piše da rabi 4.5v polnilec, je pri baterijah veliko bolj varčen saj potrebuje le 2 AAA bateriji. Je polk voltaže pri EMI pomembno še kaj (morda W, Am...?)

Hvala za pomoč in lep pozdrav

jype ::

To je brum, ki se običajno pojavi, kadar po ozemljitvenih vodnikih teče induciran tok. Včasih pomaga, če povežeš napravo, ki oddaja zvok (računalnik ali kak drug predvajalnik) in napravo, ki ga sprejema (oddajnik za slušalke) na isto vtičnico. Če to ne pomaga, boš moral poseči po bolj zapletenih rešitvah (brum običajno nastane, ko se napetosti inducirajo v napačnih žicah).

Highlag ::

Brum je posledica slabega glajenja izmenične napetosti, ne induciranja v žicah.
Če je res to kar te moti, je možno odpravit tako, da se vgradi večji gladilni kondenzator. Ali je pa to res to kar te moti pa lahko ugotoviš tako da poveš ali ima adapter vgrajen klasičen transformator, oziroma ali je adapter stikalni napajalnik. - Če je velik in ima težo je transformator, če misliš, da imaš samo plastično škatlo iz katere pogleda žica je stikalni napajalnik.
Never trust a computer you can't throw out a window

Murn ::

Hvala obema za odgovor, vidim da moram mal dodatno opisat kaj točno imam:
Živim v starem bloku kjer so ko so gradili delali še PPR (podometne kable) tako da zemle ni. Adapter ki ga uporabljam je (po opisu sodeč) stikalni napajalnik (pač usb adapter kamor vtakneš usb kabel, od mobitela). Tudi Oddajnik in tv (pač iz tv-ja želim ponoči ko moja boljša polovica spi poslušat tv prek slušalk)sta oba v istem podaljšku. Tako da zaenkrat nimam še rešitve.

Hvala še enkrat za vsakršno pomoč

Murn ::

ok pravkar sem naredil en (sprva sem mislil da je nesmiseln) preizkus; z fazenbrieferjem sem se dotaknil vseh vtikačev v zidu kjer je zemla in povsod mi fazenbriefer posveti. Zanimivo :\ (mislm da to ni ravno ql. sicer napetost ni tako velika da bi bila nevarna ampak vseeno) Kak nasvet kako to odpravit (ne da bi podru vseh sten...)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

brum v zvočnikih kriv je štrom!

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
418627 (5848) settler
»

Piskajoč polnilec

Oddelek: Strojna oprema
112318 (2016) francek1
»

Polnilec za PMR walkie-talkie

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
161306 (1050) ToniT
»

asus wl-500g premium težava

Oddelek: Omrežja in internet
131840 (1357) potepuh
»

izdelava napajalnika

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
153751 (3535) Brane2

Več podobnih tem