Forum » Loža » Plesen in sajenje
Plesen in sajenje
marko181914 ::
Posadil sem sadike feferonov. Za sajenje sem uporabil kokosove tabletke in zaprto navlaženo plastenko. S časoma se mi vnot pojavi bela plesen. Eni pravijo da gre za neškodljivo plesen, katere namen je ščititi sadike pred raznimi bolezni. Na enih semenih glih gor raste. Kaj naj naredim?
LP.
LP.
Tarzan ::
Načeloma ni škodljiva. No, taka bolj puhasta bela zna biti škodljiva, tista drobna bela plesen, katero predvidevam imaš, ki ni videti 'kosmata' pa po mojih izkušnjah še nikoli ni delala škode. Koliko čilijev si pa poflancal? Jaz sem za zdaj dal samo par testnih v lončke, da vidim, če bo kaj kalilo. Upam, da ne bom spet zadnji in bom nabiral prve zrele plodove okoli prve slane.
Glede plesni. Meni se je letos tudi pojavila (nekosmata) in dejansko rastejo zadeve tam kjer ta plesen je, bolje, kot pa tam kjer je ni. Ali nima nobenega efekta ali pa je indikator da je nekaj tako kot mora biti in tudi rastline lepo uspevajo.
Glede plesni. Meni se je letos tudi pojavila (nekosmata) in dejansko rastejo zadeve tam kjer ta plesen je, bolje, kot pa tam kjer je ni. Ali nima nobenega efekta ali pa je indikator da je nekaj tako kot mora biti in tudi rastline lepo uspevajo.
omnimint ::
Nekje sem prebral, da je proti plesni zelo učinkovito, če zemljo po sejanju posuješ s cimetom v prahu, nisem pa še poskusil.
marko181914 ::
Načeloma ni škodljiva. No, taka bolj puhasta bela zna biti škodljiva, tista drobna bela plesen, katero predvidevam imaš, ki ni videti 'kosmata' pa po mojih izkušnjah še nikoli ni delala škode. Koliko čilijev si pa poflancal? Jaz sem za zdaj dal samo par testnih v lončke, da vidim, če bo kaj kalilo. Upam, da ne bom spet zadnji in bom nabiral prve zrele plodove okoli prve slane.
"Kosmata" takšna je ko pajčja mreža!
innerspace ::
Sadike sadis, semena sejes. To ni isto.
Druga stvar so gljive kot mikoriza, ki se nahajajo v substratu in vcasih izgledajo kot plesen na povrsini. Pomembno je, da opazis razliko in ugotovis ce mas kaksno skodljivo obliko plesni.
V primeru da gre za plesen, bo opaziti zaustavljen razvoj poganjkov, vsekakor jih pusti dokler rastejo ter spremljaj razvoj in ne zalivaj prevec.
Druga stvar so gljive kot mikoriza, ki se nahajajo v substratu in vcasih izgledajo kot plesen na povrsini. Pomembno je, da opazis razliko in ugotovis ce mas kaksno skodljivo obliko plesni.
V primeru da gre za plesen, bo opaziti zaustavljen razvoj poganjkov, vsekakor jih pusti dokler rastejo ter spremljaj razvoj in ne zalivaj prevec.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vzmetnica, plesenOddelek: Loža | 6757 (1376) | geofull |
» | Ljubitelji pikantne hrane (strani: 1 2 3 4 … 26 27 28 29 )Oddelek: Loža | 253179 (37762) | FireSnake |
» | se zavrže pakiranega piščanca, ki ima neprijeten vonj?Oddelek: Loža | 19455 (15815) | harvey |
» | Klobase v naravnem crevu - plesen (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28884 (25206) | Unknown_001 |
» | Plesen v omariOddelek: Loža | 9602 (8082) | MatijaZ |