Forum » Loža » se zavrže pakiranega piščanca, ki ima neprijeten vonj?
se zavrže pakiranega piščanca, ki ima neprijeten vonj?
Andruxa ::
... ker če bi zavrgel vsakega piščanca, ki ima malo slabši vonj, bi pometal stran vsako 3 pakiranje od perutnine ptuj, oziroma tisto zeleno pakiranje "naravno nekaj" po merkatorjih, ki glumi bio. Kdaj ga ostali zavržete, ko se ga malo voha na 5 cm, na 20 cm, ko se ga zavoha takoj, ko se predpre embalaža? Ali se to sploh ne zavrže in se ga samo bolj scvre?
Lp, A
someboody99 ::
Pri veliki večini raznih piščancev ali tudi pri kakšnih klobasah se takoj, ko odpreš embalažo ga zavoha tisti malo čuden vonj. Sicer pa na embalaži, mislim, da tam, ko je tista etiketa (ko so napisane sestavine) sigurno piše, da je treba po odprtju embalaže malo počakati.
Invictus ::
Večinoma smrdi konzervans. Če ni čez rok. Če je pa vonj res močan, pol pa je res zanič.
Sem nesel že nazaj ...
Sem nesel že nazaj ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Tim55 ::
Neprijeten vonj je ponavadi prvi pokazatelj povečane koncentracije mikroorganizmov v hrani. Če smrdi toliko, da je vzbudilo samo kanček tvoje pozornosti, najbrž nič ne bo narobe, če je hrana brez napake v pakiranju in ni čez rok uporabe, v kolikor piščanca dobro prekuhaš (kar ga v vsakem primeru moraš).
Če smrdi po mrhovini ali čem podobnem, priporočam, da zavržeš.
Predvsem so problem plesni (glive), saj njihovih toksinov s kuhanjem ne deaktiviraš. Ampak niso problem št. 1 pri mesu.
Sam ponavadi smrdeče meso raje zavržem, oziroma kupim takrat ko potrebujem.
Sem pa že opazil, da ima nekatero meso v trgovini res čuden vonj. Tudi tega raje zavržem oz. ga ne kupujem.
Skratka po pameti. Z razlogom imamo refleks, ki nam je ostal iz evolucije. Slaba hrana je tista, ki nam tako smrdi, da nas odvrne od zaužitja. Seveda pa previdnost nikoli ni odveč.
Če smrdi po mrhovini ali čem podobnem, priporočam, da zavržeš.
Predvsem so problem plesni (glive), saj njihovih toksinov s kuhanjem ne deaktiviraš. Ampak niso problem št. 1 pri mesu.
Sam ponavadi smrdeče meso raje zavržem, oziroma kupim takrat ko potrebujem.
Sem pa že opazil, da ima nekatero meso v trgovini res čuden vonj. Tudi tega raje zavržem oz. ga ne kupujem.
Skratka po pameti. Z razlogom imamo refleks, ki nam je ostal iz evolucije. Slaba hrana je tista, ki nam tako smrdi, da nas odvrne od zaužitja. Seveda pa previdnost nikoli ni odveč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tim55 ()
boogie_xlr ::
Nekje sem prebral da je napihnjena embalaža lahko pokazatelj pokvarjenega mesa. Je to res?
harvey ::
boogie_xlr je izjavil:
Nekje sem prebral da je napihnjena embalaža lahko pokazatelj pokvarjenega mesa. Je to res?
Vsaka sumljiva embalaža kaže na neko dogajanje.
Živila iz embalaže, ki je strgana, preluknjana, počena, pušča ali je kako drugače poškodovana, udarjena oziroma napihnjena, niso primerna za uživanje. Vir - dnevnik.si
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Tim55 ::
Mikroorganizmi med presnovo hrane oddajajo razne pline, tako da je to dober pokazatelj, prav tako taka hrana ki jo odpres lahko smrdi, odvisno za kateri plin gre. Embalaza pa je lahko tudi predrta, kar nam onemogoca, da bi opazili napihnjenost.
Vice ::
Če mesno smrdi in datum na embalaži še ni pretečen potem je bil verjetno pakiran v Reški luki.
Tim55 ::
ni nujno, lahko je bilo samo nekaj časa napačno shranjeno, kar skrajša rok uporabe...seveda pa kot sem že omenil, če smrdi po starem mesu je definitivno pokvarjen, če pa po nečem manj značilnim za meso, je vonj lahko posledica raznih dodatkov...saj vidiš, ko ga skuhaš...pakirano meso nekaterih proizvajalcev sploh nima okusa po mesu :)
FTad ::
Imam eno vprasanje.
Namrec do vceraj je bil rok za piscancje prsi na embalazi. Sem vceraj odprl to embalazo in je takoj udarilo malo vonja. Zdaj, ce je meso se sveze, ima obicajno vec ali manj nevtralen vonj.
Zanima me, ce je kaj narobe, ce se to meso malo spere pod vodo. Namrec slabega vonja potem ni bilo vec. Meso sem malce popivnal s papirnato brisacko, zapakiral in ga dal v skrinjo. A bo po odmrzovanju meso uzitno, ali je bolje, da vse vrzem stran?
Namrec do vceraj je bil rok za piscancje prsi na embalazi. Sem vceraj odprl to embalazo in je takoj udarilo malo vonja. Zdaj, ce je meso se sveze, ima obicajno vec ali manj nevtralen vonj.
Zanima me, ce je kaj narobe, ce se to meso malo spere pod vodo. Namrec slabega vonja potem ni bilo vec. Meso sem malce popivnal s papirnato brisacko, zapakiral in ga dal v skrinjo. A bo po odmrzovanju meso uzitno, ali je bolje, da vse vrzem stran?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FTad ()
Unknown_001 ::
Če fejst smrdi in je mogoče cwlo malo bolj sluzast povrhu samo stran. Piščanec se hitro kvari in je idealno živilo za fasat salmonelo.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Okapi ::
Če bi takoj (dobro) spekel, ne bi bilo nič hudega, zmrzovati pa takšnega mesa, ki je na meji, ni priporočljivo.
Invictus ::
Varianta je da opereš malo s kisom in pod vodo, potem pa res dobro prepečeš.
Po debati z mesarjem je praktično vse piščančje meso okuženo s salmonelo.
Po debati z mesarjem je praktično vse piščančje meso okuženo s salmonelo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Unknown_001 ::
Varianta je da opereš malo s kisom in pod vodo, potem pa res dobro prepečeš.
Po debati z mesarjem je praktično vse piščančje meso okuženo s salmonelo.
To je res, ker piščavnci imajo med prehrano tudi nekaj izzrebkov kjer se bakterije zaredijo. Vseeno je rok trajanja dovolj kratek da meso še ni neužitno.
Pri piščancu je treba res paziti da se ga dobro prepeče skkzi in skozi tako da temperatura v notranjosti preseže 80°C. Vseeno pa ko je meso do neke mere pokvatjeno se ga ne da več "očistit" in "sterilizirat" . Na pol razkrojeno ni glih zdravo.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
D3m ::
Še pes ne je, kar mu smrdi. Zaupaj svojemu nosu, zato ga maš
Iz kje si pa to potegnil?
|HP EliteBook|R5 6650U|
FTad ::
Hvala za odgovore.
Glede na to, da piscanec ni drag, bom raje tisto meso vrgel stran. Ne bom tvegal.
Glede na to, da piscanec ni drag, bom raje tisto meso vrgel stran. Ne bom tvegal.
Unknown_001 ::
Še pes ne je, kar mu smrdi. Zaupaj svojemu nosu, zato ga maš
Iz kje si pa to potegnil?
Pes bo včasih tudi svoj kaki ali bruhi popapcal.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
RejZoR ::
boogie_xlr je izjavil:
Nekje sem prebral da je napihnjena embalaža lahko pokazatelj pokvarjenega mesa. Je to res?
Ne če piše, da je bilo pakirano v kontrolirani atmosferi. Kar pomeni, da je embalaža napolnjena s plinom, običajno CO2. Podobno kot vakum, samo v drugo smer. Zato je taka embalaža lahko celo mal napihnjena.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
smacker ::
Unknown_001 je izjavil:
Še pes ne je, kar mu smrdi. Zaupaj svojemu nosu, zato ga maš
Iz kje si pa to potegnil?
Pes bo včasih tudi svoj kaki ali bruhi popapcal.
Ma pač drugačen okus za kaj diši in kaj smrdi kot ti. Naš poje marsikaj, smrdljive klobase pa še povohat noče. Kolegica mu prinese ostanke iz delikatese in včasih ma kakšna neprijeten vonj. Sprva smo se trudili z ločevanjem, pol smo pa pogruntali da zna sam ločit kaj je užitno.
dreta ::
Res je. Zivali vedo kaj pojesti in kaj ne. Ljudje bi pa pojedli celo mrtve zivali, ki povrhu se smrdijo.
RejZoR ::
Vprašaj Švede glede njihove nacionalne specialitete imenovane Surstromming. Dobesedno gnile ribe. A pa razni plesnivi in črvivi sirčki Francozov in Italijanov. Vse stvari kjer ti tulijo vsi alarmi, da zadeve ne smeš dat v usta ampak od njih začuda nihče ne umre al pa se resno zastrupi. Ne samo to, imajo jih za specialitete. Go figure :P
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Unknown_001 ::
Vprašaj Švede glede njihove nacionalne specialitete imenovane Surstromming. Dobesedno gnile ribe. A pa razni plesnivi in črvivi sirčki Francozov in Italijanov. Vse stvari kjer ti tulijo vsi alarmi, da zadeve ne smeš dat v usta ampak od njih začuda nihče ne umre al pa se resno zastrupi. Ne samo to, imajo jih za specialitete. Go figure :P
Niso vse plesni strupene. Bela plesen navadno ni škodljiva. Kakšna črna ali zelena pa je zelo verjetno da spušča toksine.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
dreta ::
Še nisi videl psa, ki je konjske fige?
Videl sem cloveka, ki je jedel slonje fige.
Eno je survival mode, drugo pa ko imas vsega na voljo toliko, da se ti s pokvarjeno hrano res ni treba ubadat.
Eni imajo res cudne specialitete. Meni se plesniv sir smrdi. In kar mi smrdi ne dam v usta.
smacker ::
RejZoR ::
Unknown_001 je izjavil:
Vprašaj Švede glede njihove nacionalne specialitete imenovane Surstromming. Dobesedno gnile ribe. A pa razni plesnivi in črvivi sirčki Francozov in Italijanov. Vse stvari kjer ti tulijo vsi alarmi, da zadeve ne smeš dat v usta ampak od njih začuda nihče ne umre al pa se resno zastrupi. Ne samo to, imajo jih za specialitete. Go figure :P
Niso vse plesni strupene. Bela plesen navadno ni škodljiva. Kakšna črna ali zelena pa je zelo verjetno da spušča toksine.
Ja, ampak po prvem pogledu in vonju bi pa reku, da je primerno samo še za kanto. In marsikateri sir ima tako barvo plesni, da bi se lahko debatiralo ali je odtenek zelene ali modre.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Unknown_001 ::
Še nisi videl psa, ki je konjske fige?
Videl sem cloveka, ki je jedel slonje fige.
Eno je survival mode, drugo pa ko imas vsega na voljo toliko, da se ti s pokvarjeno hrano res ni treba ubadat.
Eni imajo res cudne specialitete. Meni se plesniv sir smrdi. In kar mi smrdi ne dam v usta.
Brie recimo ima veliko manj izrazit vonj kot ementalec.
Sir že ve osnovi ni drugega kot sesirjeno mleko. Postopek je seveda nadzorovan in stvar je še užitna. Treba je ločit med PREDELAVO živila z bakterijami in RAZKROJEM.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
vostok_1 ::
Če mesno smrdi in datum na embalaži še ni pretečen potem je bil verjetno pakiran v Reški luki.
??
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
Unknown_001 ::
Unknown_001 je izjavil:
Vprašaj Švede glede njihove nacionalne specialitete imenovane Surstromming. Dobesedno gnile ribe. A pa razni plesnivi in črvivi sirčki Francozov in Italijanov. Vse stvari kjer ti tulijo vsi alarmi, da zadeve ne smeš dat v usta ampak od njih začuda nihče ne umre al pa se resno zastrupi. Ne samo to, imajo jih za specialitete. Go figure :P
Niso vse plesni strupene. Bela plesen navadno ni škodljiva. Kakšna črna ali zelena pa je zelo verjetno da spušča toksine.
Ja, ampak po prvem pogledu in vonju bi pa reku, da je primerno samo še za kanto. In marsikateri sir ima tako barvo plesni, da bi se lahko debatiralo ali je odtenek zelene ali modre.
Odvisno od človeka do človeka. Gnusenje je naravna zaščita pred zastrupitvijo. Ampak ko bi bila res huda lahkota bi garantirano jedel tudi pokvarjeno hrano.
Ja. Razumljivo, ne gre ti oz. bolje preventivno ukrepat kot pa se zagiftat. Če ne veš kaj delaš ni ok probat.
Če mesno smrdi in datum na embalaži še ni pretečen potem je bil verjetno pakiran v Reški luki.
??
Rijeka ima verjetno pakirnico kjer verjetno delajo nekaj narobe ali pa pakorajo ne sveže meso. Načelno ne vem ali je na tem kaj resnice ker sem meso vedno porabil še isti dan.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Samael ::
Če mesno smrdi in datum na embalaži še ni pretečen potem je bil verjetno pakiran v Reški luki.
??
Verjetno sarkazem, ki se nanaša na tisto afero na hrvaškem kakšno leto oz. nekoliko manj nazaj, ko so meso s pretečnim rokom prepakirali in vrnili nazaj na police.
http://www.24ur.com/novice/svet/na-hrva...
http://svet24.si/clanek/novice/svet/583...
oz. še pred tem dve leti nazaj v reški luki http://www.24ur.com/novice/crna-kronika...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
Unknown_001 ::
Če mesno smrdi in datum na embalaži še ni pretečen potem je bil verjetno pakiran v Reški luki.
??
Verjetno sarkazem, ki se nanaša na tisto afero na hrvaškem kakšno leto oz. nekoliko manj nazaj, ko so meso s pretečnim rokom prepakirali in vrnili nazaj na police.
http://www.24ur.com/novice/svet/na-hrva...
http://svet24.si/clanek/novice/svet/583...
oz. še pred tem dve leti nazaj v reški luki http://www.24ur.com/novice/crna-kronika...
BINGO
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Okapi ::
Unknown_001 je izjavil:
Treba je ločit med PREDELAVO živila z bakterijami in RAZKROJEM.Pravilneje bi bilo reči med nadzorovanim in nenadzorovanim razkrojem.
Sardinski casu marzu recimo dobesedno pomeni gnil sir, notri so že ličinke muh ... Vsak normalen človek bi to takoj stran vrgel, preprisani Lahi ti ga pa drago prodajo.
Casu marzu @ Wikipedia
Unknown_001 ::
Unknown_001 je izjavil:
Treba je ločit med PREDELAVO živila z bakterijami in RAZKROJEM.Pravilneje bi bilo reči med nadzorovanim in nenadzorovanim razkrojem.
Sardinski casu marzu recimo dobesedno pomeni gnil sir, notri so že ličinke muh ... Vsak normalen človek bi to takoj stran vrgel, preprisani Lahi ti ga pa drago prodajo.
Casu marzu @ Wikipedia
Imaš prav, da. Ampak predelava hrane se lepše sliši za potoršnike :D
Zanimivo to s sirom.
@Okapi nekaj mi povej. A si mogoče kak biolog po struci ? Odkar spremljam forum dobivam občutek da si nekje v tem fohu pa tudi nadimek malo namiguje ;)
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
guybrush ::
Jst zadnje cajte nabavljam iz Eurospina meso in zaenkrat se ni smrdelo po crknjeni podgani iz kleti kot ponavadi smrdi meso iz Mercatorja, Lidla, Hoferja itd.
Ce recimo piscanec iz mercatorja smrdi iz Eurospina pa ne potem ves, da je nek narobe in ga pac fuknes v kanto. Najboljse je pa da si zrihtas domace meso, ko ves da ni blo filano z antibiotiki pa vsem zivim sranjem in ga povohas in si zapomnis kak vonj ima. Od takrat naprej, ce ima meso podoben vonj ga jes, ce ne pa v kanto.
Ce recimo piscanec iz mercatorja smrdi iz Eurospina pa ne potem ves, da je nek narobe in ga pac fuknes v kanto. Najboljse je pa da si zrihtas domace meso, ko ves da ni blo filano z antibiotiki pa vsem zivim sranjem in ga povohas in si zapomnis kak vonj ima. Od takrat naprej, ce ima meso podoben vonj ga jes, ce ne pa v kanto.
Darko! ::
Če ga zavohaš iz pulta vrž pšanca v kanto.
Sam večinoma kupim pišcanca od kakšnega kmeta, ki jih redi in pol na šverc prodaja. Kdo bi se sicer spotaknil ob dejstvo, da če zadeva ni kontrolirana, potem sploh ne veš s čim ga hranijo. Zaenkrat me to ne skrbi. Zadnje par rund sem jih kupil od enega štajerca, ki jih s kombijem vozi vse do žabarjev.
Je pa res, da se način vzreje po mesu vidi. Kdor je kdaj kupil majhne piščančke in jih potem zredil gor v velike pišance - to pomeni, da jih je do 3 mesece futral s koruzo, ječmenom in nekaj "krmili za piščance" - dokler niso imeli okrog 2,5 - 3 kg ve, da je meso takšnega piščanca precej bolj kompaktno in trše. Piščanec ne razpade v ustih tako kot štacunski.
In potem se ti lahko zgodi tako, kot je razlagal nekdo, ki je prodal par kil takšnih piščancev neki lublanski srajci.
In ta mona mu prinese drug dan vse piščance nazaj in mu pravi, "da njega pa že ne bodo nategn'l in mu prodal stare kure. Da on že ve kaj je mlad piščanec".
Sam večinoma kupim pišcanca od kakšnega kmeta, ki jih redi in pol na šverc prodaja. Kdo bi se sicer spotaknil ob dejstvo, da če zadeva ni kontrolirana, potem sploh ne veš s čim ga hranijo. Zaenkrat me to ne skrbi. Zadnje par rund sem jih kupil od enega štajerca, ki jih s kombijem vozi vse do žabarjev.
Je pa res, da se način vzreje po mesu vidi. Kdor je kdaj kupil majhne piščančke in jih potem zredil gor v velike pišance - to pomeni, da jih je do 3 mesece futral s koruzo, ječmenom in nekaj "krmili za piščance" - dokler niso imeli okrog 2,5 - 3 kg ve, da je meso takšnega piščanca precej bolj kompaktno in trše. Piščanec ne razpade v ustih tako kot štacunski.
In potem se ti lahko zgodi tako, kot je razlagal nekdo, ki je prodal par kil takšnih piščancev neki lublanski srajci.
In ta mona mu prinese drug dan vse piščance nazaj in mu pravi, "da njega pa že ne bodo nategn'l in mu prodal stare kure. Da on že ve kaj je mlad piščanec".
korenje3 ::
kupujem izključno piščance ki so bili ubiti 1 ali 2 dni prej maksimalno.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
[D]emon ::
Piščanec ne razpade v ustih tako kot štacunski.
Ne vem sicer, v kateri stacuni si ti kupoval piscanca, ampak meni do sedaj se noben ni "razpadel v ustih".
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Darko! ::
Piščanec ne razpade v ustih tako kot štacunski.
Ne vem sicer, v kateri stacuni si ti kupoval piscanca, ampak meni do sedaj se noben ni "razpadel v ustih".
Piščanca ne kupujem. Purana ja, piščanca ne, oziroma redko, če je kdaj treba kaj na žar vrečt.
Grem pa kdaj kam jest - in dobim piščanca. Ali pa ti ga nekdo pripravi "štacunskega".
Potem vidiš in čutiš razliko.
[D]emon ::
renofkinja je izjavil:
@demon
zgleda še nisi jedel piščanca ampak le industrijskega.
Sem jedel vse od najcenejsega mercatorjevega, do takega, ki sem ga sam zaklal.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
next3steps ::
Oh, kar nekaj nesmislov sem našel v tej temi.
1. Futranje z antibiotiki:
Na to ni treba paziti, saj v Sloveniji relativno malo uporabljamo zdravila pri živini. Prvič, ker je zakonodaja kar zahtevna, drugič, ker je ekonomsko kar potratno.
Ah, pa še KARENCA any1?
2. Če je pakunga piščanca napihnjena, je po vsej verjetnosti konzervans plin. Drugih konzervansov se pri nas samo pri razrezanih ali celih zaklanih piščancih ne uporablja (razen, če štejemo začimbe pri začinjenem mesu kot konzervans).
3. Piščanc iz trgovine ali piščanc od švercarja iz kmetije ? Popolnoma enako sranje. Tisti, ki na veliko prodajajo iz kombija direkt v tvoje naročje po vsej verjetnosti hranijo živino enako kot tisti, katerih piščance kupite v trgovini minus quality control.
4. Različne pasme piščanca imajo lahko relativno drugačno teksturo in vonj mesa.
5. Če meso smrdi, se ga vrne prodajalcu, prodajalec pa nazaj v fabriko, kjer začnejo razmišljati, kje je šlo narobe. Lahko, da je meso predolgo stalo v fabriki (lulz, zelo poredko (to je morda 2-3 dni)), po vsej verjetnosti pa pride do napake pri transportu ali hrambi živila pri trgovcu.
1. Futranje z antibiotiki:
Na to ni treba paziti, saj v Sloveniji relativno malo uporabljamo zdravila pri živini. Prvič, ker je zakonodaja kar zahtevna, drugič, ker je ekonomsko kar potratno.
Ah, pa še KARENCA any1?
2. Če je pakunga piščanca napihnjena, je po vsej verjetnosti konzervans plin. Drugih konzervansov se pri nas samo pri razrezanih ali celih zaklanih piščancih ne uporablja (razen, če štejemo začimbe pri začinjenem mesu kot konzervans).
3. Piščanc iz trgovine ali piščanc od švercarja iz kmetije ? Popolnoma enako sranje. Tisti, ki na veliko prodajajo iz kombija direkt v tvoje naročje po vsej verjetnosti hranijo živino enako kot tisti, katerih piščance kupite v trgovini minus quality control.
4. Različne pasme piščanca imajo lahko relativno drugačno teksturo in vonj mesa.
5. Če meso smrdi, se ga vrne prodajalcu, prodajalec pa nazaj v fabriko, kjer začnejo razmišljati, kje je šlo narobe. Lahko, da je meso predolgo stalo v fabriki (lulz, zelo poredko (to je morda 2-3 dni)), po vsej verjetnosti pa pride do napake pri transportu ali hrambi živila pri trgovcu.
RejZoR ::
Največji problem pri teh zadevah je manjko feedbacka, ker folk vrže zadevo stran in so jezni na firmo/trgovino ker je prodala zanič robo, nihče v verigi pa ne izve o težavi/nevšečnosti. Redko, da se folku da nest nazaj, če pa to storijo, šele takrat bo trgovina videla, da nekaj ni štimalo oz bojo stopil v kontakt s proizvajalcem, ker je nakoncu v njihovem interesu kot interesu proizvajalca, da imata oba med kupci dobro ime. Prodana pokvarjena roba pač meče slabo luč na oba neglede na to kje točno je razlog oz kdo je kriv.
Btw, folk misli, da če je domače, da pa je boljše. Če gre za firmo se morajo kar zelo striktno držat pravil in standardov. Doma pa folk paca vse živo. Sploh je to pri raznih "bio" izdelkih. Mi je oče razlagal o sodelavcu, ki je tud kmet z bio kmetijo. Mu inšpekcija non stop preverja stvari stvari, delajo analize zemlje in prostorov itd. Tam ni zajebancije in če bojo našli karkoli ne spada v bio kmetovanje bo izgubil licenco. Nek kmet, ki pa te licence nima ampak vsi mislijo, da ima vse 100% naravno pa temu mogoče ni tako. Namerno ali pa povsem nenamerno iz neznanja. Lahko narediš veliko neumnost že samo z napačno uporabo nekega škropiva, po čisti neumnosti.
Btw, folk misli, da če je domače, da pa je boljše. Če gre za firmo se morajo kar zelo striktno držat pravil in standardov. Doma pa folk paca vse živo. Sploh je to pri raznih "bio" izdelkih. Mi je oče razlagal o sodelavcu, ki je tud kmet z bio kmetijo. Mu inšpekcija non stop preverja stvari stvari, delajo analize zemlje in prostorov itd. Tam ni zajebancije in če bojo našli karkoli ne spada v bio kmetovanje bo izgubil licenco. Nek kmet, ki pa te licence nima ampak vsi mislijo, da ima vse 100% naravno pa temu mogoče ni tako. Namerno ali pa povsem nenamerno iz neznanja. Lahko narediš veliko neumnost že samo z napačno uporabo nekega škropiva, po čisti neumnosti.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
harvey ::
5. Če meso smrdi, se ga vrne prodajalcu, prodajalec pa nazaj v fabriko, kjer začnejo razmišljati, kje je šlo narobe. Lahko, da je meso predolgo stalo v fabriki (lulz, zelo poredko (to je morda 2-3 dni)), po vsej verjetnosti pa pride do napake pri transportu ali hrambi živila pri trgovcu.
Največkrat je težava v prekinjeni hladni verigi in poškodovana pakunga na ravni trgovca.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kupovanje hrane v trgovinah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 27588 (22454) | Unknown_001 |
» | Eksotične vrste mesa (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9859 (8041) | avtek |
» | Ventilacijska pečica dela slaboOddelek: Loža | 4676 (3870) | feryz |
» | postarana hrana (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14648 (12409) | imagodei |