Forum » Loža » Klobase v naravnem crevu - plesen
Klobase v naravnem crevu - plesen
m0LN4r ::
Moje mnenje je, da se ne igraj z zdravjem. Vrži jih stran. Že tako ali tako v surovih prekajenih in sušenih proizvodih je lahko zraste čuda in pol. Da bi pa užival tako meso, ki že na zunaj zgleda pokvarjeno pa je norost. Zraste lahko kot pri tebi od plesni, do bakterij in praživali.
V tem primeru niso surove, so barjene 90 minut po navodilih.
Klobase so poceni.
Ja une umetne brez mesa.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
m0LN4r ::
Sm pojel pol para, pa dal se macku. Se vidmo jutri.
...
al pa tudi ne
...
al pa tudi ne
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
nurse013 ::
Mater, da nebo maček crkno nebi bilo fer. ..
:)
you gotta be kidding me...
you gotta be kidding me...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nurse013 ()
maco-maco ::
Pozdravljeni,
naše podjetje je specializirano za nudenje vrhunskih pogrebnih storitev. Z vseseljem bomo prevzeli Vaš primer.
Lep pozdrav.
naše podjetje je specializirano za nudenje vrhunskih pogrebnih storitev. Z vseseljem bomo prevzeli Vaš primer.
Lep pozdrav.
Kaj?
harvey ::
Ni mi pa znano da bi klobase barili in potem to sušili
Pri kranjski klobasi je postopek, da najprej osušiš (da se enakomerno zdimi) potem vroče prekadiš (60 - 75 °C)in nato še pasteriziraš (70 °C) ter takoj ohladiš.
Res mal čuden postopek, da prej bariš in potem sušiš. Sicer pa je v Sloveniji izdelava mesnih izdelkov sila pestra (koline) in je tudi to lahko kakšen lokalni štos.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
nurse013 ::
Hahhahaa tok se pa že doug nism nasmeju.
Kaj ti je smešno?!? Maček črkuje ti se pa smejiš. ..
:)
you gotta be kidding me...
you gotta be kidding me...
m0LN4r ::
Ni mi pa znano da bi klobase barili in potem to sušili
Pri kranjski klobasi je postopek, da najprej osušiš (da se enakomerno zdimi) potem vroče prekadiš (60 - 75 °C)in nato še pasteriziraš (70 °C) ter takoj ohladiš.
Res mal čuden postopek, da prej bariš in potem sušiš. Sicer pa je v Sloveniji izdelava mesnih izdelkov sila pestra (koline) in je tudi to lahko kakšen lokalni štos.
Ja naceloma delamo tak ja.
Pocutim se kot, da bi legaliziral marihuano zle.
xD
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
jizzer ::
Smo že slabše(jedi) jedli, pa boljše(jedi) kozlali. Nima ti kaj bit, ti kar pojej. V najslabšem primeru ti bo zelo slabo - manjša zastrupitev.
Lp
Lp
Klemen86 ::
A lahko poveš še razlog zakaj to ješ? Namerno se izpostavljat nevarnostim, vse skupaj pa ni vredno 5 EUR.
m0LN4r ::
Dejansko so isto dobre, kot pred dvemi mesci, mogoce se celo boljse
Nvem, ljudje marsikaj jedo od netopirjem, posranih zuzelk, vse do napol uzitnih gob in plesnivega sira
A lahko poveš še razlog zakaj to ješ? Namerno se izpostavljat nevarnostim, vse skupaj pa ni vredno 5 EUR.
Nvem, ljudje marsikaj jedo od netopirjem, posranih zuzelk, vse do napol uzitnih gob in plesnivega sira
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Tilen ::
Vseeno piši za mnenje na urad za varno hrano. Dodaj, da si eno pojedel in da ni panike, vendar imaš pomisleke glede večjih količin.
gp.uvhvvr@gov.si
gp.uvhvvr@gov.si
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
donvito ::
Tokle škrt ni noben gorenc, ne vem kaj sploh sprašuješ potem. Pojej, če ti je škoda proč vršt.
In še enkrat, pečenice se ne barijo, jih pa nekateri pred pečenjem zavrejo v vodi, nato vodo odlijejo in spečejo, eni pa dodajo olju malo vode in takoj dajo pečt.
Če pa kuhaš potem že dimljeno, jo pa seveda kuhaš, ko zavre še cca 15 minut.
In še enkrat, pečenice se ne barijo, jih pa nekateri pred pečenjem zavrejo v vodi, nato vodo odlijejo in spečejo, eni pa dodajo olju malo vode in takoj dajo pečt.
Če pa kuhaš potem že dimljeno, jo pa seveda kuhaš, ko zavre še cca 15 minut.
nurse013 ::
Ne ne,zihr ni Gorenc, kaj trolas, če pa je dal mačku koncu klobase...
:)
you gotta be kidding me...
you gotta be kidding me...
Unknown_001 ::
Pozdravljeni,
naše podjetje je specializirano za nudenje vrhunskih pogrebnih storitev. Z vseseljem bomo prevzeli Vaš primer.
Lep pozdrav.
Reklamacij pa tudi verjetno še ni bilo :P
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
D3m ::
Do it for the lulz OP!
top kek!
top kek!
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: [D]emon ()
fikus_ ::
To bi lahko reševal, če bi takoj opazil plesen, sedaj je pa prepozno.
V bodoče v izogib tega pa dodaj kemijo (E250, E252) ali po domače Salamurin, dobiš na vsaki zadrugi.
Sicer bo potem pol domača (meso in slanina) pol kupljena (kemija) .
V bodoče v izogib tega pa dodaj kemijo (E250, E252) ali po domače Salamurin, dobiš na vsaki zadrugi.
Sicer bo potem pol domača (meso in slanina) pol kupljena (kemija) .
opeter ::
Daj jih kuhat pa soseda povab
Haha, zanimiv nasvet
erkgheoruugh je izjavil:
A si gorenjc drugače?
Kje pa, Prekmurec je ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
korenje3 ::
klobase morajo biti na suhem in hladnem. ta plesen je posledica vlage v zraku.
plesen v siru je umetno kultivirana in se smatra za dobro plesen. niso vse plesni enake.
Dejansko so isto dobre, kot pred dvemi mesci, mogoce se celo boljse
A lahko poveš še razlog zakaj to ješ? Namerno se izpostavljat nevarnostim, vse skupaj pa ni vredno 5 EUR.
Nvem, ljudje marsikaj jedo od netopirjem, posranih zuzelk, vse do napol uzitnih gob in plesnivega sira
plesen v siru je umetno kultivirana in se smatra za dobro plesen. niso vse plesni enake.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
m0LN4r ::
Ja verjetno je bilo krivo to nihanje temperatur od -1 pa do +15 in vsak dan megla cel dopoldan.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
korenje3 ::
ps, stvari v hladilniku že po defaultu plesnijo, če si že kdaj imel sir s plesnijo notri. ta plesen je hudo nalezljiva in gre na vsako stvar, zato recimo sirarne kjer pridelujejo sir s plesnijo so daleč stran od drugih sirarn (zorilnice sira), tja od 1km in več, ravno zaradi tega, da plesen ne prestopi na sir kjer plesen ni zaželena. 1 košček sira s plesnijo lahko namreč uniči več ton sira.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Mare2 ::
Ja verjetno je bilo krivo to nihanje temperatur od -1 pa do +15 in vsak dan megla cel dopoldan.
Dej povej os kod si, če se ju3 ne oglasiš, te pridemo zbudit. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
m0LN4r ::
Pojedu pol para, ziv, nobene slabosti ali cesarkoli. Maco se tut ne pritozuje.
Jutr gre to v zelje pa bo ok.
Jutr gre to v zelje pa bo ok.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Glugy ::
Nisem mesar ampak že sam pogled na plesen me odbija. Ti nared kokr hočš ampak jz ...ne bi mogu tega prebavt..že zato ker zgleda tak grozn.
Tarzan ::
Hahaha, Sam ne bi jedel, ampak če ti paše, potem pa izvoli. Glede plesni je tako, nobena ni površinska, večina, če ne kar vse, v okolje iz katerega rasejo spuščajo za plesen specifične snovi, encime, antibiotike, probiotike,... ... in toksine. Velikokrat sama plesen sploh ni škodljiva, ubije te pa tisto, kar plesen nakaka v medij na katerem raste.
Če je oranžno ali črno ne jest, če je plavo, belo ali zeleno pa izvoli, če te sam videz ne odbija, potem ne bi smelo bit večjega problema. Za vsak slučaj predlagam aperitiv pred in po klobasi.
Če je oranžno ali črno ne jest, če je plavo, belo ali zeleno pa izvoli, če te sam videz ne odbija, potem ne bi smelo bit večjega problema. Za vsak slučaj predlagam aperitiv pred in po klobasi.
fosil ::
Pojedu pol para, ziv, nobene slabosti ali cesarkoli. Maco se tut ne pritozuje.
Jutr gre to v zelje pa bo ok.
Ponoč boš pa školjko objemal.
Če boš imel srečo.
Drugače boš pa fasal še kakšne hujše posledice.
Tako je!
BigWhale ::
m0LN4r ::
Pojedu pol para, ziv, nobene slabosti ali cesarkoli. Maco se tut ne pritozuje.
Jutr gre to v zelje pa bo ok.
A si dal na YouTube?
Damn, ne. Naslednjic.
Evo nic ni blo. FTW !
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Mare2 ::
p5068606 Evo nic ni blo. FTW ![/st.citat naj bi izjavil:
Rak se ponavadi razvije
Rak se ponavadi razvije kasneje. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
nagobčnik ::
Daj še mal pofotkat te famous klobase. Mislim, da imamo novo "nevarno" delikateso tipa fugu, slovenski trg že maš v žepu. Lahko začneš printat $$$. Kdo še upa probat?
MoLN4r, a že čutiš kak tingling sensation, ki je na en metaforičen način boljši od orgazma?
MoLN4r, a že čutiš kak tingling sensation, ki je na en metaforičen način boljši od orgazma?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nagobčnik ()
mihec87 ::
To bi lahko reševal, če bi takoj opazil plesen, sedaj je pa prepozno.
V bodoče v izogib tega pa dodaj kemijo (E250, E252) ali po domače Salamurin, dobiš na vsaki zadrugi.
Sicer bo potem pol domača (meso in slanina) pol kupljena (kemija) .
Zakaj bi uporabljal kemijo če je sol čisto dovolj+ustrezno sušenje in skladiščenje...
Ljudje v suhe mesnine tlačijo vse možne pripravke potem pa pogorijo na osnovah kot sušenje ipd...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
m0LN4r ::
Ja skuhusm vse, tak da zle nebo vec fotosutinga. Mogoce nasladnje leto/rundo.
xD
xD
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
BigWhale ::
Okapi ::
Natrijev klorid je sigurno hujša. Klor je bojni strup, natrij pa lahko vnetljiva kovina. Že vsak posamezno sta nevarna, kaj šele v kombinaciji.
msjr ::
Čeprav, je pa treba pogledat, natrijev klorid nima svoje E številke in je zato sigurno zdrav.
Drugače pa molnar, te tvoje fugu klobase že vidim v minimalistični restavraciji, kako razni natripani poslovneži ne morejo brez srhljivega užitka pričakovanja, a jih bo pobrala ali ne bo pobrala plesen.
Jest bi registriral ime fugu klobasa asap
Drugače pa molnar, te tvoje fugu klobase že vidim v minimalistični restavraciji, kako razni natripani poslovneži ne morejo brez srhljivega užitka pričakovanja, a jih bo pobrala ali ne bo pobrala plesen.
Jest bi registriral ime fugu klobasa asap
mihec87 ::
V klobase se marsikje rine svašta praškov dostikrat odmerja kar tako rekla kazala(gdo še bere navodila)..V bistvu pa šepajo pri osnovah.... Odloči se pa naj vsak sam...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plesen na stenah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 49526 (28001) | Matejjjjj |
» | Pokvarjena kraška panceta?Oddelek: Loža | 3700 (2376) | krneki0001 |
» | se zavrže pakiranega piščanca, ki ima neprijeten vonj?Oddelek: Loža | 19632 (15992) | harvey |
» | Sušenje mesa in konzervansiOddelek: Loža | 13286 (12430) | harvey |
⊘ | odkrivanje patogenovOddelek: Loža | 1273 (972) | Meizu |