Forum » Pomoč in nasveti » Ni slike na monitorju (RAM?)
Ni slike na monitorju (RAM?)
Excavator ::
Danes sem si sestavil računalnik:
CPU Intel Core i5 6500 4x 3.2 GHz BOX
Inno3D Geforce GTX 970 Gaming
240GB Crucial SSD
ASRock B150M Pro4S Intel B150 Dual Channel DDR mATX Retail
DDR4 8GB Crucial DDR4-2133 DIMM CL15-15-15 Single (2x)
650W Corsair VS Series Non-Modular
Ko sem ga bootal, so se vsi ventilatorji normalno zagnali, vse se je vrtelo itd.. ampak na monitorju ni bilo slike. Najprej sem preveril pine če so ok..vse še enkrat in enako. Potem sem ven vzel 1 ram in zadeva se je prižgala. Poskusil sem že v vseh slotih (A1 A2 B1 B2) torej v A1B1 in A2B2 in ne deluje. Slika se pokaže samo, če imam vstavljen samo eno palčko rama. Mogoče je ram DOA ali kaj drugega?
CPU Intel Core i5 6500 4x 3.2 GHz BOX
Inno3D Geforce GTX 970 Gaming
240GB Crucial SSD
ASRock B150M Pro4S Intel B150 Dual Channel DDR mATX Retail
DDR4 8GB Crucial DDR4-2133 DIMM CL15-15-15 Single (2x)
650W Corsair VS Series Non-Modular
Ko sem ga bootal, so se vsi ventilatorji normalno zagnali, vse se je vrtelo itd.. ampak na monitorju ni bilo slike. Najprej sem preveril pine če so ok..vse še enkrat in enako. Potem sem ven vzel 1 ram in zadeva se je prižgala. Poskusil sem že v vseh slotih (A1 A2 B1 B2) torej v A1B1 in A2B2 in ne deluje. Slika se pokaže samo, če imam vstavljen samo eno palčko rama. Mogoče je ram DOA ali kaj drugega?
OZZY ::
A ti dela na ta način tudi če zamenjaš palčke. Se pravi se boota samo z prvo notri in isto z drugo. Če je tako ram ni DOA.
LAhko je problem dual channel. Če nisi kupil v kompletu oba rama lahko zadeva nagaja. Načeloma bi moralo delati če daš na plati v slote, ki ne linkajo dual channel.
Jaz bi dal oba rama notri in probal resetirat bios... vzameš baterijo ven. S tem se postavi bios na defoult nastavitve.
Poglej tudi kaj plata dejansko podpira glede ramov. Podpira single sided in dual sided rame ali samo ene in v kaki konfiguraciji dela.
LAhko je problem dual channel. Če nisi kupil v kompletu oba rama lahko zadeva nagaja. Načeloma bi moralo delati če daš na plati v slote, ki ne linkajo dual channel.
Jaz bi dal oba rama notri in probal resetirat bios... vzameš baterijo ven. S tem se postavi bios na defoult nastavitve.
Poglej tudi kaj plata dejansko podpira glede ramov. Podpira single sided in dual sided rame ali samo ene in v kaki konfiguraciji dela.
Go with the flow.
Sem zdaj sprobal vse slote z palčkami...ena dela v vseh slotih, druga pa v nobenem. Pogledal sem in plata podpira moje rame...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Excavator ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ram problemOddelek: Strojna oprema | 857 (670) | Ahim |
» | Računalnik se ne zažene zaradi RAM-ovOddelek: Pomoč in nasveti | 1544 (1113) | Han |
» | Ram 4 vrsticeOddelek: Pomoč in nasveti | 2016 (1709) | Aneja |
» | 3x2gb ram-a problem!!??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1325 (1200) | opeter |
» | Navijanje na deklarirano frekvencoOddelek: Navijanje | 2038 (1760) | strumf666 |