» »

Srednja Šola

Srednja Šola

stropy_ ::

Pozdravljeni, obiskujem 9. razred osnovne šole. Sem zelo zainteresiran v računalništvo. Ampak se ne morem odločiti na katero šolo naj grem(Celje, Maribor, Kranj, Velenje). Mi lahko prosim svetujete kam naj grem. Hvala!!

koyotee ::

Si zelo zainteresiran v igranje igric?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

stropy_ ::

Niti ne, raje izdelujem/programiram programe.. ampak tudi včasih igram igrice.

Znam malo C-ja in pythona ter html/php kar se tiče drugih jezikov pa še ne

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: stropy_ ()

Siddh ::

V najblizjo racunalnisko solo. Nobena srednja sola ne izstopa posebej glede podanega znanja racunalnistva oz. programiranja. Glede programiranja pa je tako, da kolikor bos sam naredil in vlozil casa toliko bos znal, v soli ti itak pokazejo samo osnove, ce sploh. Moras sam mentorje za rokav cukat, da pokazejo kaj vec, ce te res zanima programiranje.


mikrosoftic ::

Gimnazija - obvezna smer za mlade :) Programiranja se v srednji ne boš veliko naučil, boš moral kar sam gristi, iskati in spraševati - naj me kdo popravi, če se motim.
Gimnazija ti bo dala širino, predvsem pa znanje angleščine - verjemi, presneto prav ti pride v življenju.
Mimogrede, če ne trolaš - kapo dol za zagnanost :D

MIHAc27 ::

Mnja.... če ti v šoli gre super in se rad učiš...potem ok, pojdi gimnazijo. Ker če greš je fax nuja.
Če greš pa na srednjo računalniško, pa fax ni taka nuja.

Raw ::

Iz osebnih izkušenj:
Povdarek na "če se rad učiš" in temu bi dodal še "na pamet" in "te (zelo) zanima še (vse) kaj drugega kot računalništvo", oz če bi rad pršu na UNI faks -- potem gimnazija. Če ne pa srednja računalniška.
Na gimnaziji pozabi da bo karkoli uporabnega, sploh če greš naprej na rač. faks VS. Edino matematika, angleščina pogojno. Večina ostalega je živ dolgčas in zguba cajta. Pa po gimnaziji takorekoč nisi zaposljiv. Morš it na faks.
"Širina" my ass. Se ne splača tolk (več) matrat zarad tiste razlike, ki ti jo nudi gimnazija napram drugi srednji šoli.
Šel na gimnazijo, skor umrl od dolgčasa in brezglavega/brezciljnega piflanja. Odnesel velik manj uporabnega kot sošolci na faksu, ki so prišli iz drugih šol.

MB (serš) je po mojih izkušnjah in pričevanjih boljša izbira kot LJ.
I am what I am and I do what I can

invi2020 ::

Tehniška gimnazija s poudarkom na računalništvu bi ti prav prišla v tem primeru.

Siddh ::

Iz srednje računalniške tudi lahko brez težav prideš na UNI faks, to ni problem, da ne bo kdo širil napačnih dejstev. Poleg poklicne mature pač opraviš maturitetni izpit iz enega predmeta na gimnaziji. Nič težkega.


stropy_ ::

Hvala, mislim da bom šel kar na računalniško v Celje. Obvladam angleščino in ne vidim kakšen bo problem pri vpisu na faks. Sem bom pač moral več sam učit kar je tudi vredu in zabavno :P. Hvala vsem za odgovore.

Gama ::

Največ glede računalnika se naučis sam, brez šole.

Tako da si še vedno lahko programer tudi če greš na avtokleparsko.

stropy_ ::

Gama, samo potem je težko najdi zaposlitev če nimaš šole..

BorutO ::

V gimnaziji se osnov računalništva oz. programiranja ne boš naučil, kot ti nekdo svetuje ... ker ko boš šel naprej na faks, boš mogel vedeti že nekaj osnov programiranja, med tem, ko bodo tam bolj kot ne že nadaljevali s snovjo, ki so jo jemali v srednji šoli, zato ti računalništvo zelo priporočam kot sam poklic, pa tudi, da izbereš računalniško srednjo šolo. V gimnazijo hodijo samo tisti, ki nimajo neke prihodnosti kaj bi radi počeli v življenju, tam v štirih letih naštudirajo kaj jih sploh veseli, neke osnove poklica,katerega bodo pol izbrali, pa nimajo. Največ v smeri poklica se naučiš v srednji šoli, gimnazijo pa prepusti piflarjem, kine vedo kaj bi radi, dokler ne bodo 18 stari.

Ker zelo veliko delam po tujini, ti svetujem nekaj zelo dobrega ... Ker si še zelo mlad, pojdi v računalniško šolo, OBVEZNO se napiflaj in znaj tekoče govoriti nemški jezik (in tudi angleški), poglobi se v programiranje in vrata v tujini pa tudi pri nas v sloveniji so ti na veliko odprta ... še posebej v takih firmah, ki se ukvarjajo s programiranjem po tujini oz v proizvodnjah.

Za nami pač pridejo električarji, potem pa programerji, noben programer nima pod 20 eur na uro, trpi pa 10x manj kot mi. Nad nami in električarji so vedno programerji. Pa še ogromno primerov poznam, predvsem iz nemčije, ko imajo programerji na BMWju po 50 eur in več na uro.

Tak, da ne poslušaj raznih nasvetov za gimnazijo, prepusti to onim, ki nimajo cilja. Če ne verjameš, vprašaj tvoje sošolke in sošolce, ki gredo v gimnazijo, zakaj hočejo iti tja, pol pa jih vprašaj kateri poklic bi si zdaj izbrali, vsak ti bo nekaj cajta tuhtal pa potem povedal, "ne vem, mogoče to ... ali pa ono, ne vem" ...

Smurf ::

Vau toliko bedarij kot jih je sedaj napisal Borut0, pa ze dolgo nisem prebral. Dvomim, da sploh delas v programerskem poklicu. Gimnazija ti da vec sirine v znanju kot srednja sola, prav tako imas moznost, da se naucis bolje programirati kot tisti v srednjih solah (najboljsi programerji generacije so praviloma na gimnaziji). Na faksu imajo v znanju praviloma prednost tisti iz gimnazije (lazje nadoknadijo mankajoce znanje, ki jo imajo tisti v srednji soli, kot pa obratno, srednjesolci tisto kar se naucijo gimnazijci).

Jaz vedno svetujem tako, da je zadeva odvisno od zivljenskih ciljev cloveka. Za neko povprecno SLO firmo je srednja sola cisto dovolj. Ce bi pa rad posegel po zgornjih 10% (ali tujini) pa definitivno svetujem gimnazijo. Seveda pa si v nobenem primeru ne zapiras vrat.

dice7 ::

Na faxu se na dalec vidi kdo prihaja iz gimnazije in kdo iz racunalniske; prvi popadajo pri programiranju, medtem ko slednji pri matematiki. Ce te zanima racunalnistvo pojdi na racunalnisko in ne gimnazije, to bi menda moglo bit vsem jasno.

Edino pametno stvar ko jo potegnes z gimnazije so delovne navade, pa se to odvisno od posameznika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dice7 ()

BorutO ::

Smurf? Čemu pol v srednji šoli računalniška šola, če se tam ne učiš programiranja ipd? Sem mel kar nekaj kolegov iz naših krajov, ki so hodli na računalniško šolo, kjer so programirali v drugem ali tretjem letniku, če se ne motim. Sem bil pri sosedu in mi je kazal program, ki sta ga z njegovim sošolcem skupaj napisala. Očitno po tvoje na računalniški šoli celo šolsko leto samo igrice igrajo, ali kaj? Ne pametuj. Če si hodil v gimanzijo, pol veš, da se zelo motiš, če pa si hodil v srednjo poklicno, pa ne vem kje si ti bil v času pouka.
Povej mi, kaj od računalništva se učijo v gimnaziji, bolj natanko, ker očitno nisem dovolj informiran glede gimnazije.

Gimnazija je za nekoga, ki nima še ciljev, kaj bo v življenju počel, na gimnaziji se v vseh predmetih učiš vsako snov veliko bolj podrobno kot v srednji, ipd. Pokaži mi gimnazijo, v kateri programirajo in se na veliko učijo o računalništvu, npr. Ne nekaj. Pol naj srednje šole ukinejo, bodo ljudje začeli hoditi še samo v gimnazijo, če se tam največ naučijo o svojem bodočem poklicu, po tvojem.

Veliko piflarjev poznam, ki so naredili gimnazijo, naprej pa niso šli, ali pa niso naredili mature, danes delajo v gostinstvu itd. Če pa hočeš še poklic, pa ali greš nazaj v srednjo poklicno ali pa opraviš faks, ki te zanima. Vrata na faks so ti isto na veliko odprta, če narediš srednjo poklicno izbranega poklica, tako kot gimnazija.

Smurf ::

@dice7
S tem, da praviloma jih popade bistveno vec tistih iz racunalniske na matematiki kot pa obratno.

@Borut0
V gimnaziji dobis splosno razgledanost, ki jo kasneje rabis (od jezikov, do matematike, fizike, se celo psihologija zna biti zanimivo). Ne vem zakaj govoris, da je ucenje na gimnaziji piflanje na pamet. Tisti, ki se pifla na pamet, se uci samo zaradi ocen in ne zaradi znanja. Tak bo itak imel kasneje probleme (verjetno bo jamral na forumi, da ga gimnazija/faks nista nic naucila), je pa to odvisno od posameznika ne tipa sole.

Glede programiranja na gimnazijah. Najbolj sposobni ucenci generacije gredo praviloma na gimnazijo, posledicno imas najvec dobrih programerjev (lahko npr. pogledas tekmovanja iz programiranj iz katerih sol prihajajo) tam. Tebi kot posamezniku najbolj koristi, da si v okolici, ki pozna neko tematiko/znanje. Ko imas okoli sebe kar nekaj sosolcev, ki znajo programirati se lahko lazje vkljucis v to tudi ti (recimo prek krozkov, popoldanskega skupnega prezivljanja etc.).

S tem, da za dobrega razvojnika samo programiranje ni dovolj. Zelo ti lahko koristi znanje matematike in fizike, prav tako moras znati tudi kaksen tuj jezik, biti mentor, voditi projekte, itd. Skratka potrebujes celostno izobrazbo. In tukaj ti lahko vec ponudi gimnazija.

BorutO ::

ok, bom vprašal mojo sestrično, ki je hodila v gimnazijo, pol pa naredila za programerko na faksu .. bom jo vprašal kolko jih je bilo iz gimnazije, srednje in kako uspešni so bli eni in drugi.

MasterKiD ::

V računalniški šoli se ne učiš nič kaj preveč uporabnega... raje pojdi kaj drugo.

BorutO ::

Evo, tu mate odgovor sestrične, ki je šla študirat za programerko po gimnaziji.

Odločitev je pa na vaši strani.
xStrozeRx, po mojem mnenju izberi srednjo poklicno računalniško šolo.

opeter ::

Zakaj bi šel v gimnazijo, če imaš konkretno solidne strokovne srednje šole?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Smurf ::

BorutO je izjavil:

Evo, tu mate odgovor sestrične, ki je šla študirat za programerko po gimnaziji.

Odločitev je pa na vaši strani.
xStrozeRx, po mojem mnenju izberi srednjo poklicno računalniško šolo.

Sej ne, da ni zanikala katerekoli moje teze. Se enkrat, jaz pravim, da lahko v gimnaziji dosezes visji potencial znanja. Ce jo pa znas to izkoristiti pa je to stvar posameznika (podobno je s faksom). Nikjer pa nisem napisal, da je treba it nujno na gimnazijo.

Mimogrede torej ti dejansko nimas izkusenj iz programerskega podrocja?

@opeter
Ker imamo se bolj kvalitetne gimnazije.

DOOM_er ::

:))

kvalitetne gimnazije. Pa še kaj
Robots will steal your job. But that's OK

PandaFlow2 ::

opeter je izjavil:

Zakaj bi šel v gimnazijo, če imaš konkretno solidne strokovne srednje šole?


Če ti je dovolj dobro, da na tehničnih srednjih šolah ne pridejo z matematiko do limit, odvodov in integralov, potem imamo zelo dobre srednje šole.

OP: Jaz bi šel na gimnazijo, 4 leta je dolga doba in mogoče boš ugotovil, da te zanima kaj drugega. Ni veliko ljudi, ki bi pri 15-ih vedelo kaj bi delalo do konca življenja. Gimnazija ti da neko dobro osnovo za karkoli boš počel v življenju, pa malo širši pogled.

Aston_11 ::

PandaFlow2 je izjavil:

pa malo širši pogled.
Potem, ko si že daleč izven dilem o tem, kaj bi in zakaj bi, ostane to: da se, ko imaš 40, nimaš kaj pametnega pogovarjati s takimi, ki so dali čez samo poklicne stvari.

Njihov domet je... enostavno skromen.

Dejansko pa je čisto vseeno, ali greš na faks iz gimnazije ali pa iz kakšne lesne, bistveno je, kaj imaš pod pokrovom, pa ni nobenih ovir, da ne bi naredil, kar si si zamislil. Razlika je edino v tem, ali boš šel na lahko skozi ali malo težje. Tale "na lahko skozi" je enim itak vodilo življenja, njihov domet pa je... enostavno skromen.

Smurf ::

@DOOM_er
v bistvu so nase boljse gimnazije na vrhu v svetovnem merilu. So celo primerljive prestiznim ameriskim gimnazijam. Ni nakljucje, da kar nekaj dijakov iz teh gimnazij nato nadaljuje s studijem na najbolj prestiznih univerzah na svetu (=opravijo odlicno z mednarodni testi), podobno so uspesni na mednarodnih tekmovanjih itd.

@Aston_11
+1

invisuu ::

stropy_ je izjavil:

Gama, samo potem je težko najdi zaposlitev če nimaš šole..


stropy_ je izjavil:

Hvala, mislim da bom šel kar na računalniško v Celje. Obvladam angleščino in ne vidim kakšen bo problem pri vpisu na faks. Sem bom pač moral več sam učit kar je tudi vredu in zabavno :P. Hvala vsem za odgovore.


Dečko, s takšnim razmišljanjem že v osnovni šoli je zate vseeno kam greš. Ti se boš znašel in dobro ti bo šlo v življenju (vsaj kar se denarja tiče).



(Osebno bi ti sicer priporočal gimnazijo iz preprostega razloga, da imaš štiri leta čas kikle loviti. Na faksu jih praktično ne bo.)

opeter ::

Smurf je izjavil:

@opeter
Ker imamo se bolj kvalitetne gimnazije.


Strokovna šola naj bi ti dala "stroko".
Res pa je, da so dandanes na slovenskem trgu dela vse zafurali in čisto deklasificirali takšno izobrazbo ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

DOOM_er ::

@Smurf
Ja, ampak po drugi strani imamo pa kar nekaj takih ki pa niso kvalitetne in so namenjene same sebi.
Robots will steal your job. But that's OK

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DOOM_er ()

videc ::

PandaFlow2 je izjavil:

opeter je izjavil:

Zakaj bi šel v gimnazijo, če imaš konkretno solidne strokovne srednje šole?

Če ti je dovolj dobro, da na tehničnih srednjih šolah ne pridejo z matematiko do limit, odvodov in integralov, potem imamo zelo dobre srednje šole.
OP: Jaz bi šel na gimnazijo, 4 leta je dolga doba in mogoče boš ugotovil, da te zanima kaj drugega. Ni veliko ljudi, ki bi pri 15-ih vedelo kaj bi delalo do konca življenja. Gimnazija ti da neko dobro osnovo za karkoli boš počel v življenju, pa malo širši pogled.
Na katerih tehničnih šolah pa je to? Mi smo na SERŠ v Velenju pri matematiki delali praktično samo to, limite, odvode, integrale, vrste... So bili na gimnaziji ene dva meseca zadaj s snovjo. Mogoče smo imeli pa samo srečo z učiteljico.
Pa računalniška v Celju je tako ali tako v sklopu centra Lava, kjer so še ostale srednje, kemijska, gradbena, ... tudi gimnazija. Tako da bo tudi "kiklc" dost. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: videc ()

loveJDM ::

PandaFlow2 je izjavil:

opeter je izjavil:

Zakaj bi šel v gimnazijo, če imaš konkretno solidne strokovne srednje šole?


Če ti je dovolj dobro, da na tehničnih srednjih šolah ne pridejo z matematiko do limit, odvodov in integralov, potem imamo zelo dobre srednje šole.



Kak te nimajo?Odvodi so ziher...pa tudi če jih ne bi bilo,ko jih jebe


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prepis iz gimnazije na računalniško šolo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10719527 (17531) Smurf
»

Gimnazija ali srednja računalniška

Oddelek: Šola
296158 (5144) urosz
»

Izbira srednje šole - Računalništvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6014658 (12346) amacar
»

Prepis iz gimnazije na srednjo računalniško šolo

Oddelek: Šola
166831 (6381) riho
»

4. letnik gimnazije (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6926256 (25025) Smurf

Več podobnih tem