» »

Katera grafična za starejši PC

Katera grafična za starejši PC

ufek ::

Sicer je čas za upgrade celotnega PC-ja, a sem se odločil da bom še malo počakal dokler ne pride ven Nvidia Pascal (se mi ne mudi tako zelo). Ker pa me je po dolgem času prijelo, da bi odigral kakšno igro, bi tačas nadgradil obstoječo grafično z eno rabljeno, ki bi še lahko maksimalno izkoristila moje stare komponente, ki so:

Matična: Asus M2N-SLI Deluxe (AM2+)
CPU: AMD Phenom II X4 955 (AM3) - navit iz stock 3,2 na 3,6 GHz
RAM: 6GB DDR2 (2x2GB 667MHz + 2X1gb 800Mhz)
Trenutna grafična: Nvidia GeForce 9500GT 512MB DDR2
Disk: 1TB (Samsung), 500GB (WD), 320GB (Seagate) - vsi klasični
Napajalnik: Corsair HX520W

Torej moje vprašanje je katero rabljno grafično se še splača dati v to konfiguracijo, da ne bo ratal bottleneck. RAMa ne mislim več nadgrajevati. Nasplošno v to konfiguracijo ne mislim več nič vlagati razen pač grafične, ker je vse ostalo waste of money.

DarwiN ::

To 7870tko zglihaš na 70€ in roka..

Ne vem pa, kaj je mislil s tem: Graficna ima napako z cinom, ki se je po moznosti odcinal. Verjetno le kakšna kozmetična napaka. :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Leprechaun ::

@DarwiN: No ja, te napake naj kar obdrži z grafično vred. Takle "nedolžen" pripis je včasih dovolj za zavrnitve reklamacij, češ saj sem napisal da "tralala hopsasa". :)

@ejnita: Hvala za link.

Drugače pa v prvi vrsti me zanimajo teoretične in praktične omejitve za omenjeni sistem v obliki modela kartice tako enega kot drugega tabora. Šele potem se bom zagnal v ponudbo trga.

Leprechaun ::

Čisto odvisno. Poglej nekje do GTX 760 - 670 pri zelenih, pri rdečih pa do 280x.
Sicer pa je 100EUR za 7950 (skoraj enaka 280 in 380, ki sta samo malce posodobljeni) dobra cena - če je seveda vse OK. Malo naviješ in je grafična na ravni 280x, GTX 770.

Aha, pri rabljenih bodi pozoren edino na ventilatorje (da ne ropotajo) in temperaturo, takšne z garancijo so redke.

Zgodovina sprememb…

No tak odgovor sem hotel. Pomembno mi je namreč da zmogljivost grafične ne povozi starih počasnih ramov in cpu-ja. Hvala. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica (strani: 1 2 3 4194 195 196 197 )

Oddelek: Kaj kupiti
98381184629 (17614) scythe
»

Upgrade pcja? (strani: 1 2 3 )

12413830 (10455) gddr85
»

Katera grafična kartica?? (strani: 1 2 )

8812778 (9871) m0LN4r
»

Nova grafa do okrog 140€?

335855 (4901) PugPlug
»

Računlanik za 360evrov (strani: 1 2 )

6913109 (12082) hojnikb

Več podobnih tem