» »

Pop TV in Kanal A plačljiva?

Pop TV in Kanal A plačljiva?

««
25 / 72
»»

miha1135899 ::

Pozdravljeni,

se opravicujem ampak nimam volje brat cele studije tegale problema zato bi kar direkt vprasal in upal da bo kdo tako dobr da podpre lenobo in jedrnato odgovori :D

Torej situacija je taka, da imam v sosednji hisi dedka z digitalnim sprejemnikom, ki bi gledal se naprej omenjena kanala. Zanima me katera bi bila najcenejsa opcija? Se da kako placat in se kanale odklene ali jih sploh ne oddajajo vec? Bi bil Total TV potem najcenejsa opcija? Sirokopasovnega priklopa tista hisa nima.
Hvala

Mato989 ::

miha1135899 je izjavil:

Pozdravljeni,

se opravicujem ampak nimam volje brat cele studije tegale problema zato bi kar direkt vprasal in upal da bo kdo tako dobr da podpre lenobo in jedrnato odgovori :D

Torej situacija je taka, da imam v sosednji hisi dedka z digitalnim sprejemnikom, ki bi gledal se naprej omenjena kanala. Zanima me katera bi bila najcenejsa opcija? Se da kako placat in se kanale odklene ali jih sploh ne oddajajo vec? Bi bil Total TV potem najcenejsa opcija? Sirokopasovnega priklopa tista hisa nima.
Hvala

Mislim da je total TV najbolj racionalna odločitev :)

Lonsarg ::

Najcenejša opcija je seveda da napelje Ethernet kabel od enega od sosedov(ki že ima trojček), ta pa nato za 3EUR mesece ekstra zakupi dodaten TV box ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Mato989 ::

Lonsarg je izjavil:

Najcenejša opcija je seveda da napelje Ethernet kabel od enega od sosedov(ki že ima trojček), ta pa nato za 3EUR mesece ekstra zakupi dodaten TV box ;)

No ja, če bi naredil tole za katerega soseda bi pričakoval 50% plačilo položnice :) ali pa vsaj TV dela :)

To bi lahko od nas, sem razmisljal in imam viska box, pa ker imamo skupno na 3km razdalje samo 10/1Mbps, pri prizganem 'HDTV' ostane se 4/1Mbps kar pa ne bi delil se na en TV :P Ko smo ze pri tem, je to sploh legalno naredit, peljat internet po kablu v drugo hisno stevilko od priklopa.

Bom predlagal tale total TV, hvala

737 ::

Alternativa vkopavanju kabla je investicija 150 eur v dve Mikrotik škatli, domet bo nekaj kilometrov, plus kakšen kabelček in luknja v zid.

next3steps ::

miha1135899 je izjavil:

To bi lahko od nas, sem razmisljal in imam viska box, pa ker imamo skupno na 3km razdalje samo 10/1Mbps, pri prizganem 'HDTV' ostane se 4/1Mbps kar pa ne bi delil se na en TV :P Ko smo ze pri tem, je to sploh legalno naredit, peljat internet po kablu v drugo hisno stevilko od priklopa.

Če ti operater download speed reže s televizijo, te nateguje na suho.
Namesto Mikrotika raje Ubiquiti.

lukslo ::

next3steps je izjavil:

A ne tega pocnejo kar vsi na xDSL povezavah?

Machete ::

next3steps je izjavil:

miha1135899 je izjavil:

Namesto Mikrotika raje Ubiquiti.

Moj pozitiven glas gre za Ubiquiti. Oddajam že ca dve leti, brez da bi se ukvarjal s čimer koli. Naštimaš in dela. Hitrost pri prejemniku pa je praktično identična moji, mogoče 80-90%.. Je pa razdalja manj od kilometra.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

J.McLane ::

Smo mi tudi malo poizvedovali in sem pri teh zadevah zgleda malo zaspal, že nekaj časa obstaja VDSL2b, za katerega nam na naši lokaciji obljubljajo preko 20 Mbit, kar pomeni končno malo več hitrosti za nas reveže na xDSL in 2 x HD TV (sicer tista bolj kompresirana varianta). Pogoj je seveda paket s primerno hitrostjo s katerim si opravičen do nadgradnje.

miha1135899, ali ima dedek še klasični telefonski priključek ali je brez? Koliko plačuje zanj? Morda kakšen TV paket preko xDSL skupaj z IP telefonom, nebi bilo slabo za preverit.

Mikrotik Ubiquiti, razlago prosim, kašno vezo ima to z rezanjem hitrosti downloada pri TV?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: J.McLane ()

mumbo ::

Če hočeš samo tv programe je verjetno najcenejša varianta Total TV, v veliko primerih po Sloveniji je tudi edina.

Ko smo že pri "rezanju hitrosti" interneta ob prižganem TV. Mi imamo doma Telekomov paket TopTrio Enostavni, ki stane 35,95 eur na mesec. TV shema je bolj boga, internet je 3mb. Ko se glede tv internet pade na 1mb in če želim jaz zraven gledet nekaj na HBO Go seveda ne dela ok. Ali lahko prosim/zahtevam na Telekomu da mi vsako po svoji liniji napeljejo, se pravi net+tel skupaj, tv pa posebaj? Verjetno majo zdej kar fraj na centrali, ker jih je veliko šlo na internet preko Simobil novwga oddajnika in so odklopili adsl.

Ampak potem potrebuješ dva ločena telefonska priključka do hiše, jih imaš? Je pa vprašanje ali je pri tebi bottleneck naročeni paket ali fizična omejitev priključka. Če si zelo daleč stran od centrale gre za fizično omejitev, ni pa noben greh poklicat na Telekom in naj ti izmerijo koliko bi bil max prenos, če si blizu centrale (manj kot 2 km) povprašaj še za VDSL.

To glede dveh priključkov ne vem, imeli smo pa včasih ISDN in dve telefonski številki. Je fizična omejitev, ker vem da sem daleč od centrale, več kot 4km.

To da je sploh možen trojček na taki liniji je kakšnega pol leta, prej to ni bilo možno. Ne vem kaj so spreminjali, da so to omogočili. VDSL je mogoč samo če si oddaljen manj kot 2km?

VDSL zna izkoristit kratko razdaljo, če si predaleč je pa isto kot ADSL (ali celo slabše?). Mini paket za TV lahko uporablja manjši bitrate, torej slika je še bolj zakompresirana in gre skozi na počasni liniji. Poceni opcije nimaš, lahko dodaš k naročnini mobilni paket preko LTE (če imaš signal), in ga vklapljaš po potrebi ko potrebuješ, 10 GB je 10€, 25 GB 16€, 50 GB 23 €, neomejeno 30-40 € odvisno od zahtevane hitrosti.

BorutK-73 ::

mumbo, imaš možnost kabelske? Tam si net in tv ne delata štale, je vsak na svoji frekvenci.

Žal ne, sem iz vasi in ni tu nikakršne kabelske. Veliko sosedov ne more imeti niti normalnega interneta razen sedaj preko 4g, ko so postavili Simobil anteno.

737 je izjavil:

Alternativa vkopavanju kabla je investicija 150 eur v dve Mikrotik škatli, domet bo nekaj kilometrov, plus kakšen kabelček in luknja v zid.

Mikrotik poznam, za ta namen sigurno predrago, ce bi kabel vlekel bi ga po zraku, gre samo cez cesto po dvoriscu, vcasih smo tam imeli iz stare v novo hiso potegnjeno pa stresno anteno.

lukslo je izjavil:

next3steps je izjavil:

A ne tega pocnejo kar vsi na xDSL povezavah?

Ja, ko si na adsl tehnologiji 2800m od centrale oddaljen si obsojen na skupno cca. 10Mbps downlinka, potem je pa od tebe odvisno kako ga pokoristis. Lahko imas HDTV (6Mbps) ostane 4Mbps za net, SDTV (3Mbps) ostane 7 za net, lahko pa imas vse za net pa satelitsko televizijo. Zal tako to je.
Sem pa razmisljal in bom probal kako bo z VDSL modemom, ki sicer spet na taki razdalji ni ucinkovit ravno najbolje, upam pa vseeno, da bo stisnu kak Mbps vec iz sebe... Meni ki sem vajen teh nizkih hitrosti se bosta tudi 2 vec poznala, kdo drug me bo mel pa za bedaka... tko je :)

J.McLane je izjavil:

Smo mi tudi malo poizvedovali in sem pri teh zadevah zgleda malo zaspal, že nekaj časa obstaja VDSL2b, za katerega nam na naši lokaciji obljubljajo preko 20 Mbit, kar pomeni končno malo več hitrosti za nas reveže na xDSL in 2 x HD TV (sicer tista bolj kompresirana varianta). Pogoj je seveda paket s primerno hitrostjo s katerim si opravičen do nadgradnje.

miha1135899, ali ima dedek še klasični telefonski priključek ali je brez? Koliko plačuje zanj? Morda kakšen TV paket preko xDSL skupaj z IP telefonom, nebi bilo slabo za preverit.

Mikrotik Ubiquiti, razlago prosim, kašno vezo ima to z rezanjem hitrosti downloada pri TV?

Samo res, klasicen telefon ima, mogoce bi s tem prisel se res najceneje skozi, bom pregledal malo. Glede obljub o VDSL, na kaksni razdalji od centrale pa si? Meni na 2800m cincajo, je ravno nekje na meji ko vdsl ze na adsl hitrosti pride, ne zna noben povedat da bo boljse, edino da lahko probam pa da vidimo.

mumbo je izjavil:

To glede dveh priključkov ne vem, imeli smo pa včasih ISDN in dve telefonski številki. Je fizična omejitev, ker vem da sem daleč od centrale, več kot 4km.

To da je sploh možen trojček na taki liniji je kakšnega pol leta, prej to ni bilo možno. Ne vem kaj so spreminjali, da so to omogočili. VDSL je mogoč samo če si oddaljen manj kot 2km?

No, morem bit kr zadovoljen s svojimi 10Mbps :P Na 4+km je sigurno fizicna omejitev, VDSL ne pride v postev, loceno bi dal kot je bilo receno na 2 prikljicka edino lahko, ne vem pa kako to potem zaracunavajo in v kaksnih primerih se za kaj takega sploh lahko dogovoris.
Zgodnji boxi in sagemi so se tako delali, da so si tisto svojo potrebno pasovno sirino zrezervirali in jo drzali tudi ob izklopljenem komunikatorju in TV. Na boxu z diskom vem da sem moral box Hard izklopit (1/0 tipka za 7 sekund), da je sprostil TV pasovno sirino na net, box S pa to ze lepo samodejno naredi (verjetno so tudi ostali dobili update glede tega). Ampak to zal na tako slabih povezavah pomeni velik korak naprej :)

konspirator ::

Pri tvoji razdalji pomoje prej adsl2+.

Vpiši Downstream Attenuation v kalkulator (podatek najdeš na modemu):
http://www.speedguide.net/dsl_speed_cal...

--

Zgodovina sprememb…

Sicer že malo zahajamo izven teme, ampak jaz podatka o Downstream Attenuation v nastavitvah za Iskratel Sinope modem nisem našel. Po cesti oddaljenost ni več kot 1 km, bom poročal koliko mi bodo sposobni zagotovit, ko bodo zrihtal, predvidoma prihodnji petek.

SumTingWong ::

Bad things are gonna happen after 1.2./1.3. ...

J.McLane
http://ts.sdn.si/api/telefoni/41324
Vidim da res nima.Mogoče TK helpdesk ima ta podatek.
--

Zgodovina sprememb…

Kebo ::

Danes dobil od lokalnega ponudnika obvestilo, da bodo sedanjega dobavitelja signala Telemach zamenjali za KRS in da bo mogoče potrebno ponovno ročno nastavit iskanje kanalov. Pa 20 dni bodo vsi programi na voljo vsem naročnikom. Me zanima kakšne zahteve so imeli s telemacha, da so se odločili za zamenjavo.

...:TOMI:... ::

Finančne zahteve so bile.
Tomi

Kebo ::

Piše zaradi boljšega signala in bolj pestre ponudbe :)

Spc ::

Kebo je izjavil:

Piše zaradi boljšega signala in bolj pestre ponudbe :)

Seveda tako piše saj veš da ne bodo pravega razloga razkrili.

:))

Tilen ::

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

4knative ::

Ne verjamem žutim medijem.

Cervantes ::

žuto maybe.
Verjetno vsekakor.

primar ::

Eno vprašanje za vas, ko ste bolj podkovani v informatiki. Torej za test sem si nabavil Alternet - povezavo sem meril, preko Mobitela in je nekje med 4 in 8Mbs odvisno od dela dneva. Vendar mi pa zadeva ne dela. Preko Android naprav še nekak gre, preko PC-ja pa sploh ne oz VLC se po nekaj minutah štekanja obesi, tudi če VLC izklopiš ostane zadaj proces na 100%. In to tako na Win7 kot Win10. Na službeni liniji (optika) zadeva špila brez težav na enakem PC-ju.
Torej vprašanje, ko delam speed test - kaj tam izmeriš? Ali omrežje lahko stalno niha med 10 in 0Mbs, jaz pa potem zmerim povprečje 5Mbs, da mi zadeva tako šteka doma? Na njihovi strani pravijo da bi 3Mbs moralo biti dovolj.
Preko KODI-ja gledam fime in gre.

LP

http://www.alternet.si/?page_id=534
Pogoji za gledanje Alternet TV
internet dostop z minimalno hitrostjo prenosa 3Mbit/s
aplikacijo, ki podpira gledanje IPTV (m3u8 hls) npr. Kodi, VLC, Safar, Chrome ipd.
dostop do Alternet TV je lahko nameščen na večih napravah hkrati, vendar je hkratno delovanje onemogočeno za vse naprave, razen za prvo prijavljeno napravo v omrežje.
Alternet TV je možno uporabljati tudi na mobilnih napravah (Android, iOS).

Kakšne številke dosegaš http://www.speedtest.net ?
Kako dela preko kodi http://kodi.wiki/view/HOW-TO:Install_Ko... ?

Namesto vlc https://potplayer.daum.net ali http://smplayer.sourceforge.net .
--

Zgodovina sprememb…

primar ::

Hitrost je med 4 in 8Mb/s ampak če opazuješ meritev to zelo niha.... Sem probal zadevo dat v KODI pa mi ni ratalo, bom poskusil še z predlaganim playerjem. Ampak glede na to da mi v službi dela, je pomoje ta povezava kriva...

LP Borut

alexz ::

4knative je izjavil:

tudi na amisovi strani piše da bojo podražli http://www.amis.net/web3/pomoc-in-podpo...

SumTingWong ::

Vsi operaterji, ki ponujajo TV, bodo podražili za vsaj 3 € (+).

Medtem pa še POPTV vedno oddaja reklame preko DVB-Tja.

d4vid ::

Heh tale alternet je ena posebna zadeva. Tud meni na 10/1 ne dela cist tako kot bi moglo. Medtem ko mi 3 TVji prek amisa delajo bp.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

alexz je izjavil:

4knative je izjavil:

tudi na amisovi strani piše da bojo podražli http://www.amis.net/web3/pomoc-in-podpo...

Dobro so skrili:
Hkrati se bodo s 1. 3. 2017 predvsem zaradi spremembe poslovnih modelov nekaterih izdajateljev televizijskih programov za 3 EUR z DDV zvišale cene mesečnih naročnin vseh paketov za zasebne in poslovne naročnike, ki vsebujejo storitev Televizija ali storitev TM TV, Televizijo pri operaterju TSRPL d.d v omrežjih Si.mobil ter Telekom Slovenije.

Poleg tega bodo dvignili ceno tudi neTV paketom:
Vsem paketom za zasebne naročnike v omrežju Si.mobil ter Telekom Slovenije, ki ne vsebujejo storitev Televizija ali storitev TM TV, se bo cena zvišala za 1 EUR z DDV. Izjema so paketi v kabelskih omrežjih, pri katerih cene ostajajo nespremenjene.
Seznam paketov katerim se spremeni cena se nahaja na tej povezavi http://www.amis.net/web3/files/docs/Pak... .
--

Zgodovina sprememb…

Tarzan ::

Banda pokvarjena

modelno1 ::

Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

opeter ::

Vsi bodo kazali drug na drugega, v resnici pa se gre zgolj za večje prihodke. Kar je logično. Dokler se potrošnik spusti molsti, zakaj pa ne?
Itak bo večina naročnikov tiho in bo lepo pogoltnila višje cene ter plačevala naprej.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Agencija RS za varstvo konkurence oz Urad za kartelni dogovor bo posredoval ?
--

wragetz ::

V butalah nič novega.
In potem gledaš na popu neko oddajo o "kao" hipnozi, kjer poneumljajo že do konca neumne osebke... In se po petih minutah vprašaš: a za to bom sedaj plačeval 3 EUR več? Bolano do konca.

thramos ::

Lepo, da vsaj T-2 ni zvišal cene tudi samo za internet.

A zdaj pa mislijo ponudniki nam naložit da pokrijemo minus od gnilega pro plusa, ki je zabredel v rdeče številke? Tožiti bando lopovsko, naj grejo v stečaj raje. Jaz ne mislim reševati še zasebnih podjetij, zadosti je bila bančna luknja, zdravstvo, nasedle naložbe...

A ne smeš odjavit TVja?

mihec87 ::

Kaj ste pa pričakovali da bodo šli sebi v skledo rezat...Zato pa so operaterji hiteli podpisat zahtevo proplusa-novi naročniki+podražajo...

Nisem rabil dolgo čakat

mihec87 je izjavil:

StarMafijec je izjavil:

mihec87 je izjavil:

Imam občutek da bo šlo nekako tako.. Zadeva bo ostala v shemah cena naročnine bo zaenkrat nespremenjena, čez čas pa bojo naročnine počasi podražali.. Lahko da se motim-če se super... Sam pa vem da še veliko ljudi meni da se naj naredi opcijsko paket PRO PLUS..

In kako bi lahko dosegli, da ponudniki televizije ne bi imeli te programe kot obvezne? Kaj ni to nekaj podobnega kot kartelni dogovor?

Opcij ni prav veliko..
-PRO PLUS shema opcijsko(to kaže da odpade)
-vključijo PRO PLUS v shemo in ob tem dvignejo cene naročnin(diši po kartelnem)
-vključijo PRO PLUS in pač vzamejo strošek sebi v minus
-vključijo PRO PLUS "brezplačno" in naredijo mehki prehod ter v roku parih let dvignejo cene

Bomo kmalu videli katera opcija bo..

thramos je izjavil:

A ne smeš odjavit TVja?

A ne smejo proplus dat posebi..
A ne.....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

Njihova stvar.

Če boš njihov naročnik pa tvoja.

roCkY ::

thramos je izjavil:

A ne smeš odjavit TVja?

Podpirat Poop-ke, če hočeš še naprej gledat iste TV kanale je očitno normalno za bananastan.
Očitno gremo s 1/5 do 31/9 na poletni paket. Bomo pa nekaj prišparali glede na zadnja leta. Žalostno pa je da bodo Poop-ki dobili svoje.

Jutri lahko še HBO podpiše pogodbo z vsemi ponudniki, če slučajno zabrede v rdeče številke. Mi to rešimo. Isto kot bančno luknjo.
Spet ne bo svobode izbire in boš pač plačal dodatnih 5eur. Srečno!

mihec87 je izjavil:

Kaj ste pa pričakovali da bodo šli sebi v skledo rezat...Zato pa so operaterji hiteli podpisat zahtevo proplusa-novi naročniki+podražajo...

http://www.zurnal24.si/na-pop-tv-polici...

Kolko vem je vseskupaj korupcija in ilegalna pogodba med operaterji in Šrot TVjem, tako da od mene ne dobijo niti centa.

roCkY ::

Upam da je v Slo kak urad, ki bo te podražitve okarekteriziral kot kartelni dogovr in malo prestrigel krila. Kaj dosti v končni fazi sicer ne bo pomagalo, če potegnemo kako vzporednico z dogajanjem okoli obračunov in cen elektrike pred leti.
««
25 / 72
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

POP TV in Kanal pod isto streho kot Telemach (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
8426487 (20754) Ajnstajn`
»

Peticija za umik Pop tv-A kanal iz ponudbe ponudnikov. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15443606 (37251) next3steps
»

Planet TV (strani: 1 2 3 )

13633781 (28563) zuz3k
»

Boš septembra doma?

4510687 (5977) Silck
»

TV Pika odhaja, prihaja POP BRIO