» »

Pop TV in Kanal A plačljiva?

Pop TV in Kanal A plačljiva?

««
9 / 72
»»

solatjek ::

Zdaj bom pa iz principa gledal reklame. Če bom plačal, hočem gledat !!! :D

xmetallic ::

Fascinantno kako se noben ponudnik ne upa upret. Jst iz principa ne bi ponudil proplus kanalov. Operater bi mogoče izgubil manjši del starejših občanov bi pa po drugi strani pridobil mlajše generacije, ki tega sranja ne gledajo in ne želijo plačevat 5€ na mesec. Še bolje bi bilo če bi operater ubral drugačno strategijo in gledalcem omogočil en kanal z dobrimi filmi brez reklam kot kompenzacijo za umik proplusa iz vseh shem.

Aston_11 ::

Jaz bi takoj zamenjal ponudnika s takim, ki pop sranje ne bi ponujal.

tikitoki ::

c3p0 je izjavil:

poweroff je izjavil:

No, da vas vidim koliko vas bo odpovedalo TV pakete, junaki.

Sem že, pred leti. Svet brez reklam je skoraj popoln.

Tudi sam ne gledam TVja ze leta, ce sem kje na obisku in tako nanese in ga tudi ne pogresam.

sennheiser ::

Aston_11 je izjavil:

Dvomim, da se bo katerikoli ponudnik upal POP TV ne dati v osnovno shemo in nato dvigniti ceno.

Zakaj ne? Kapo dol tistemu, ki bo to naredil. Oprosti, če hoče kdo gledati Big brother, gostilo, 24 ur, usodno vino itd. pa naj plača.
Enostavno bi moralo biti urejeno tako kot vse ostalo. Če hočeš jesti, plačaj. Če se hočeš z avtom peljati plačaj gorivo. Ampak pri vsem tem je pa izbira kaj boš jedel in kam se boš peljal neomejena.
To je isto kot da mi rečejo za 5€ se lahko voziš samo po 2 ulicah, drugje pa ne.

Besna Glista ::

xmetallic je izjavil:

Fascinantno kako se noben ponudnik ne upa upret. Jst iz principa ne bi ponudil proplus kanalov. Operater bi mogoče izgubil manjši del starejših občanov bi pa po drugi strani pridobil mlajše generacije, ki tega sranja ne gledajo in ne želijo plačevat 5€ na mesec. Še bolje bi bilo če bi operater ubral drugačno strategijo in gledalcem omogočil en kanal z dobrimi filmi brez reklam kot kompenzacijo za umik proplusa iz vseh shem.

Žal je realno stanje tako, da si operaterji tega enostavno ne morejo privoščiti. Gledanost teh kanalov je enostavno prevelika. Podatki iz prve, ajde druge, roke ;)

Tudi med mladimi...

Besna Glista je izjavil:

Žal je realno stanje tako, da si operaterji tega enostavno ne morejo privoščiti. Gledanost teh kanalov je enostavno prevelika. Podatki iz prve, ajde druge, roke ;)

Tudi med mladimi...

Če vsi operaterji umaknejo proplus slednji takoj propade. Seveda bodo nekateri rekli da gre za monopol. Pa naj bo monopol. Plačali bodo par sto tisoč evrov kazni in karavana gre dalje. Še prej bi morali dokazati da dejansko gre za monopol. Po drugi strani bi rad videl koliko tednov bi proplus zdržal ko bi ga operaterji odklopili. Enostavno nimajo hrbtenice.

Raje prispevam operaterju 5EUR vsak mesec za boje na sodiščih proti tej propagandni televiziji kot en sam cent proplusu.

Zgodovina sprememb…

scipascapa ::

Jaz odjavim TV, takoj,

xmetallic je izjavil:

Če vsi operaterji umaknejo proplus slednji takoj propade. Seveda bodo nekateri rekli da gre za monopol. Pa naj bo monopol. Plačali bodo tisti par sto tisoč evrov kazni in karavana gre dalje. Še prej bi morali dokazati da dejansko gre za monopol. Po drugi strani bi rad videl koliko tednov bi proplus zdržal ko bi ga operaterji odklopili. Enostavno nimajo hrbtenice.

Raje prispevam operaterju 5€ vsak mesec za boje na sodiščih proti tej propagandni televiziji kot en sam cent proplusu.

Problem je v tem, ker niso vsi operaterji za to.. Telemach računa, da bo pohopsal še vse preostale male kablaše, ki ob tej ponudbi nimajo šans da preživijo + računa na Total TV v vukojebinah, kjer ostali operaterji ne pridejo v poštev. Telekomu pa je vseeno, ker je s Planetom v položaju da lahko draži eno ali drugo.

zmaugy ::

webmaher je izjavil:

T-2 bo kot kaže s5 na udaru zato sta pa Telesmeh in Telekom brez obotavljanja pristala na vse zahteve Brankeca :))

T-2 bo na udaru zakaj? A ker ne bo mogel pol leta skrivati podražitve pred kupci in bo moral takoj in v celoti dvigniti ceno?
To je odlična priložnost za njih, da naredijo proplus ločen plačljivi paket. V tem primeru takoj odjavim Telekom in grem na T-2 na polno. In ne bi bil edini se mi zdi.

xmetallic je izjavil:

THIS! Netflix na primer.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

konspirator ::

--

Invictus ::

Zgleda sam jaz ne štekam tega biznisa...

Ampak glede na to, da ProPlus nima infrastrukture za distribucijo, bi moral on plačati operaterjem, da imajo njihove kanale v svoji ponudbi ?!?!?!
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Proplus bi rad stroške distribucije iz dvb-t (ki jih sedaj plačuje rtvslo, potem bi bili 0 eur) preložil na iptv operaterje ter hoče, da se njihova programa uvrstita v osnovno shemo pri slednjih.

Ampak glede na to, da ProPlus nima infrastrukture za distribucijo, bi moral on plačati operaterjem, da imajo njihove kanale v svoji ponudbi ?!?!?!

Ja, dobro razumeš.

Namesto da bi operaterji izsiljevali ProPlus (naj jim ProPlus plača, da predvajajo) se dogaja obratno, tako kot npr 75 milijonska Turčija izsiljuje 500 milijonsko Eu.
--

Zgodovina sprememb…

webmaher ::

Ditka pravi da ne bo še nič podražila...živel Telesmeh :))
T-2 je izgubil zdaj SportKlube v HD, ki jih že tako ni plačeval ravno poceni zdaj ga pa čaka še POP podražitev... ne vem sicer kdaj jim poteče pogodba... me pa zanima kako bodo sedaj preživeli mali kabelski sistemi na katere tako željno čaka Telesmeh ... če do poletja spravijo skupaj 100.000 novih naročnikov se nam obeta pocenitev :))

konspirator je izjavil:

zmaugy
Tak paket že obstaja
https://www.t-2.net/voyo
http://telemach.si/Televizija/Dodatne-s...
http://www.amis.net/web3/poslovni-upora...
http://www.telekom.si/zasebni-uporabnik...

Nisva se razumela - jaz sem za to, da na primer T2 loči proplus in za isto dodatno naročnino ponudi izbiro med Netflix in Proplus. Po ceni za Netflix >:D

Vem kaj bi ti rad, samo to ni enako, kaj bi proplus rad (da postane voyo paket sestaven del osnovne naročnine), ki bi ga proplus seveda zaračunal.
--

Kaj bi proplus rad se meni sladko ..be. >:D Če bo na primer T2 prisiljen zaračunat v štartu, nekateri drugi pa bi se lahko šli dumping nekaj časa, potem je edina možna poteza z njihove strani ta, da dajo proplus v ekstra plačljivi paket in kot alternativo dajo na primer Netflix.
S tem bo podražitev transparentna in bodo ostalim pokvarili biznis, saj če bodo nekateri hoteli podražiti kasneje, bo vsem jasno zaradi česa se je podražitev čez na primer 6 mesecev zgodila in vsi tisti, ki ne bodo hoteli placati za butaste reality showe, bodo vedeli kje je prava alternativa.
T2 ima samo eno pametno moznost.

Ne T-2, ne kateri drug operater, ne bo dobil Netflixa v shemo...

Žal so to samo mokre sanje...

Zakaj ne? Saj bi plačali za vsakega uporabnika, dobijo nek minimalen rabat zaradi obsega in prodajo naprej z minimalnim dobičkom, da zeznjo konkurenco in proplus.

dj_uro ::

T2 bo kmalu padel pod okrilje Telemacha, zato je brezveze karkoli govorit...
Telemach zaenkrat ne bo drazil paketov, cez cas pa zagotovo...
Namesto da bi se jim uprli, bomo takratko SPET potegnili mi...
vw-klub.si

Cervantes ::

Tle ste eni čist odbluzl!
Evidentno odločni samci, živijo sami, brez ene stare tete ali babice ali morda celo žene. Vse te že napol mokre čakajo, da se začne tista mehiška marmelada. Namesto da bi z veseljem dali tistih 10 eur na mesec več za dve uri NA DAN! ljubega miru.
Odklopit TV?
Japajade.

Pithlit ::

za tiste dve uri miru na dan se gre v oštarijo...
Life is as complicated as we make it...

mojster_joni ::

Besna Glista je izjavil:

xmetallic je izjavil:

Tudi med mladimi...

zakaj si ne bi mogli privoščit? dajo te programe ven iz osnovnega paketa in mu na račun tega spustijo ceno, tisti, ki si jih želijo gledat, pa doplačajo in so na istem kot prej, tisti, ki si jih ne želimo gledat pa prišparamo par eur

win win

potem naj pa dajo ven še rtv slo in naredijo tako da če ga nimaš ne plačuješ rtv prispevka

Tarzan ::

Če bodo pogojevali -ali v osnovnem paketu, ali ne sploh, potem jih lahko T2 toži in bo tožbo tudi dosti enostavno dobil. Je pa vprašanje, če ne bodo prej škripnili, kot bi dočakali epilog.

Domen13579 ::

Jaz pa imam eno vprasanje, namreč ker živim na vasi(večje mesto je 2km stran) nimamo optike. Po vasi so nam napeljali javno razsvetljavo, zraven pa so vrgli se cevi za optiko. Cevi za optiko imamo, vedar pa se mi zdi da, same optike še 10let ne bojo povezal.TV najvec gledata starša, ker pa je televizija delala preko antene na kateri bojo nehal oddajat POP in Kanal A, me zanima kaj dejansko lahko nardimo da bomo mel neke normalne programe. Internet je linija 10/10, vendar se mi zdi da ob 3 televizijah in 3 računalnikih to nebo šlo skoz. Pač pa bi vzeli paket ob kakšnega Telemacha ali T2. In sedaj me dejansko zanima, ce ima kdo predlog kaj naj nardimo da bomo imel neko normalno izbiro programov, dovolj hitrr internet da bo to use sfolgov, pa da je neka stabilna linija. To se pravi..optike se mi zdi da se nekaj casa ne bo(2 mesca nazaj poslali prosnje, odgovora ni), s sedanjim internetom ne vrjamem da bo tv in racunalniki delali normalno. Tko da ksn pameten predlog dobrodosu.. se opravi ujem za napake, napisano na telefon

Zgodovina sprememb…

bambam20 ::

Linija se poviša, čeprav ne vem kako imaš ti 10/10 linijo na vdsl-u, ker tega še nikjer nisem zasledil, da bi bil UL enak Dl-ju. Vedno je nižji ali pa kaj ne vem.

Domen13579 ::

ko kej prenašam prek utorrenta mam prenosa 800kb/s. Na Siolu so nam rekli da je to najvec kar lahko spravijo do nas, več od tega se baje ne splača. Se mi pa zdi da je paket 10/10, sam nisem 100%

J.McLane ::

Imam isti problem, ena izmed opcij je Totalni trojček (satelitska + xDSL), za 3 televizije in osnovno izbiro programov te bo prišlo 56 EUR, minus je še da nimaš ogleda za nazaj, ampak samo timeshift in snemalnik v samem STB.

Druga opcija je, da nekaj skombiniraš z mobilnim LTE omrežjem in xDSL pustiš samo za TV, ampak dvomim da bo vleklo 3x TV, pa to spet pride kar drago, npr. Amis + Simobil z začetno shemo 50+ EUR.

Tretja opcija dve bakreni parici, dvakrat xDSL in spet dodaten strošek dveh naročnin.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: J.McLane ()

sennheiser ::

Opcija in mogoče dejansko tudi realna, je da T2 recimo osnovno shemo zaračunava enako kot do sedaj, Proplus pa v dodaten paket. Cene ne bodo spustili na račun pop tv in a kanal, sploh če so dejansko jih imeli zastonj.

KraitPay ::

NAjlažje je govoriti tja v tri dni.

Nihče ne bo ukinil PROPLUSA, ker so dejansko najbol gledana TV pri nas. Pa je lahko to še kako žalostno, tako pač to je. Pri meni gledajo to starši, stari starši, teta, stric. Enako pri sosedih in sosedi od sosedov. Seveda to niso ravno mlajši gledalci, zato jim pa tudi paše gledati razne šove in podobno.

Če ukinejo kanala, bi se izgubili ogromno ljudi. Penzijonistov je pri nas ogromno in to dobro vedo ponudniki storitev. Tudi sam ne gledam teh kanalov, pa bom moral požreti višji račun, ne glede na to, da tega ne gledam.
Če bi bilo po mojem, bi nekako spregledal to naročnino, ampak bi se morali oglasi popolnoma odstraniti, nazaj pa bi moralo priti tisto pravo raziskovalno novinarstvo in ne copy -> paste način.

Pithlit je izjavil:

za tiste dve uri miru na dan se gre v oštarijo...

5x na teden? bankrot :P

scipascapa je izjavil:

Zarad dveh pirov na dan boš bankrotiral? Pol litra vina? Dej ne ga srat :P

Razen če misliš da se ga je treba na mrtvo napit zato da imaš 2 uri miru. Pol pa ja.

[D]emon ::

rupsi31> Linija se poviša, čeprav ne vem kako imaš ti 10/10 linijo na vdsl-u, ker tega še nikjer nisem zasledil, da bi bil UL enak Dl-ju. Vedno je nižji ali pa kaj ne vem.

VDSL je samo asimetricen, medtem ko VDSL2 podpira tako asimetricen kot simetricen promet.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

bambam20 je izjavil:

Linija se poviša, čeprav ne vem kako imaš ti 10/10 linijo na vdsl-u, ker tega še nikjer nisem zasledil, da bi bil UL enak Dl-ju. Vedno je nižji ali pa kaj ne vem.

Siol je, vsaj včasih, na VDSL nudil sinhrone prenose. Kako je sedaj ne vem... je pa ponavadi tako da lahko na starem paketu ostajaš še dolgo za tem ko ga že ni več v ponudbi (jaz sem včasih imela 5/5).

[D]emon je izjavil:

VDSL je samo asimetricen, medtem ko VDSL2 podpira tako asimetricen kot simetricen promet.

No, to... da me ne bo kdo na tehnikalije VDSL/VDSL2 lovil.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

NooB ::

LP, JAZ

haha, smetana slovenskih tv programov. Sam bom dejansko spremenil svoje internet naročnine, če mi poskušajo zaračunat vse te trash programe, ker se mi bi ob tem obračal želodec.

Naj naredijo pakete, pa bo zadeva hitro rešena

Zastonj programi v en paket, ostali v plačljive glede na providerja. Ki naj jih določi provider.

Pa bomo videli... Kdo opleta s tujim po koprivah...

J.McLane ::

Sama uvrstitev kanala v DVB-T ne more biti draga, če uspe neki Sponki in Golici TV. Zakaj zaboga ne kodirajo svojega kanala na DVB-T, in dajo mesečno naročnino tistih 5€? Enako Planet TV, če želijo zaračunavat naj pač zaračunavajo, res ne vem zakaj je treba zato ukinjat DVB-T. Aja sem pozabil, uporabniku hočejo to zaračunavanje prikriti. Tole je res zdravo za inšpekcijo.

Spc ::

Od danes naprej odpovedujem vse slovenske tv kanale.

KraitPay je izjavil:

Nihče ne bo ukinil PROPLUSA, ker so dejansko najbol gledana TV pri nas. Pa je lahko to še kako žalostno, tako pač to je. Pri meni gledajo to starši, stari starši, teta, stric. Enako pri sosedih in sosedi od sosedov. Seveda to niso ravno mlajši gledalci, zato jim pa tudi paše gledati razne šove in podobno.

Zato proplus lahko izsiljuje. Ker bo vedno dovolj ovac, ki bodo nasedale big brotherjem, kmetijam in ostalemu sranju. Kanali, ki očitno poneumljajo ljudi bi morali biti zakonsko prepovedani.

AmokRun ::

Ne vem, če ne bi še jaz poslal svojemu operaterju, da mi plača 10 € na mesec, da bom uporabljal njihovo omrežje.

[D]emon ::

xmetallic> Kanali, ki očitno poneumljajo ljudi bi morali biti zakonsko prepovedani.

In kako tocno bi ti zakonsko definiral "poneumljanje ljudi", brihta ?
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Pithlit je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Zarad dveh pirov na dan boš bankrotiral? Pol litra vina? Dej ne ga srat :P

Razen če misliš da se ga je treba na mrtvo napit zato da imaš 2 uri miru. Pol pa ja.

290 socialka sončna uprava press...dokler ne bo čuka+ šihta....

scipascapa je izjavil:

290 socialka sončna uprava press...

A veš kolk takih mam jst? Polno. Pa mi noben niti centa ni dolžan.

Na drugi strani imam folk ki ima več kot dovolj denarja... pa jih moram zapisat... in pol ko mojca čakat da kekec rožco najde.

Pol litra vina na dan je 100€/mesec. Manj kot čiki. Pa se ma folk vsaj fajn... mogoče zato ker se lahko z mano vsaj normalno lahko pogovarjajo o praktično vsem (ker nobenga ne ignoriram).

Dobro 10€/mesec je cenej, sam na to ni nobene dodane vrednosti. Z mano lahko tud šah igrajo, al pa briškulo, tršet, tarok... človek ne jezi se. Dost obvladam da lahko neopazno zgubim.

c3p0 ::

KraitPay je izjavil:

NAjlažje je govoriti tja v tri dni.

Saj, naj gledajo. Tudi pravico do poneumljanja imajo.

Če bi ponudniki sprevideli, da oni imajo vso moč, bi pogajanja stekla v drugo smer. ProPlus bi hitro hladno zašvical, ko bi bil dobesedno brez gledalcev.

Ampak, če smo realni, največji ponudniki so ali že bili predhodno dogovorjeni z njimi, da njihovi trash programi grejo v osnovno shemo, ali pa so zelo slabi pogajalci. V slednje dvomim.

Sago, kaj ti ni jasno? Nekaj postov višje si preberi. Telemachu in Telekomu je ta poteza proplusa povšeči, ker si od tega obetata korist. Ostali so pa premajhni playeri, da bi imeli kaknnšo besedo in enostavno si ne morejo privoščiti scanja proti vetru.

c3p0 ::

Meni je vse jasno, a sem napisal kaj v nasprotju s tem? Uspelo pa jim bo zaradi vseh ovc, ki ne gledajo teh programov, a bodo vseeno raje plačevali, kot bili vsaj enkrat malo načelni in odjavili TV.

Jaz osebno ne plačujem nič že leta, dovolj je 12,75 EUR davka za RTV.

V prvi fazi je definitivno ta poteza proplusa v interesu operaterjev ITV, saj dobijo kup novih naročnikov. Upam da operaterji kasneje stisnejo proplus in ga porinejo v plačljiv paket.

opeter ::

konspirator je izjavil:

stara mama je izjavil:

Vrjetno do takrat, ko se bo prah polegel.
Napoved za december 2017: Telekom zvišal cene

In to, kdo bi si mislil, za 1 eur (tako kot vsako leto dosedaj ;(().No, mogoče bodo drugo leto dvignili za 2.in Naslednje za 3.

Naj dvignejo. Lahko tudi +5 €/mesec. Bomo videli, koliko ljudi bo pripravljeno plačat.

c3p0 je izjavil:

Jaz osebno ne plačujem nič že leta, dovolj je 12,75 EUR davka za RTV.

Pametno.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

issak ::

zmaugy je izjavil:

Zakaj ne? Saj bi plačali za vsakega uporabnika, dobijo nek minimalen rabat zaradi obsega in prodajo naprej z minimalnim dobičkom, da zeznjo konkurenco in proplus.

Ker netflix ni televizijski kanal, ampak VOD. Saj ga lahko posebaj vzameš, ne glede na ponudnika interneta, zakaj bi plačeval T-2 12€ extra, če jih plačaš 10€ direkt netflixu?
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
««
9 / 72
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

POP TV in Kanal pod isto streho kot Telemach (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
8426488 (20755) Ajnstajn`
»

Peticija za umik Pop tv-A kanal iz ponudbe ponudnikov. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15443617 (37262) next3steps
»

Planet TV (strani: 1 2 3 )

13633782 (28564) zuz3k
»

Boš septembra doma?

4510687 (5977) Silck
»

TV Pika odhaja, prihaja POP BRIO