Forum » Pomoč in nasveti » Samodejni izklop na win2000 ne dela
Samodejni izklop na win2000 ne dela
boste ::
Pozdravljeni!
Moj problem je tak, da ko zaustavim sistem ta noče samodejno ugasniti računalnika. Pravi, da sedaj lahko ugasnem računalnik, kar pa lahko storim le z dolgim pritiskom na stikalo za vklop, kar je malce moteče. To se je pojavilo z instalacijo sistema win2000, na win ME tega problema ni. Ali je kriva kakšna nastavitev v bios-u ali je to možno nastaviti "nekje" v win 2000?
Plošča je ena starejših Abit VA6.
LP, Bošt
Moj problem je tak, da ko zaustavim sistem ta noče samodejno ugasniti računalnika. Pravi, da sedaj lahko ugasnem računalnik, kar pa lahko storim le z dolgim pritiskom na stikalo za vklop, kar je malce moteče. To se je pojavilo z instalacijo sistema win2000, na win ME tega problema ni. Ali je kriva kakšna nastavitev v bios-u ali je to možno nastaviti "nekje" v win 2000?
Plošča je ena starejših Abit VA6.
LP, Bošt
hruske ::
Lahko, da so w2k nameščeni brez podpore ACPI, kar bi pomenilo, da bi jih moral ponovno namestiti.
V nasprotnem primeru pa se da to nastaviti v registru. Glej TU!
V nasprotnem primeru pa se da to nastaviti v registru. Glej TU!
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
Poldi112 ::
Ne rabis registra spreminjat za to. V Power options v control panelu nekaj vklopis. Mislim da ravno acpm. To govorim malo iz glave, ker je kak teden od tega, ko sem to pri kolegu naredil. Se pa winsi vedno nalozijo z acpm, ce le plata to podpira (je pa tezko kako najti, ki tega ne podpira)
LP
LP
perci ::
Control panel>Power options>APM>enable advanced power management support - obkljukaj okence. To je to.
Je bila pa ta tema že miljonkrat obdelana, tko da lahko tudi search uporabite.
Je bila pa ta tema že miljonkrat obdelana, tko da lahko tudi search uporabite.
hruske ::
w2000 se privzeto res instalirajo z ACPI. Lahko pa to pri instalaciji izklopis. Sem imel eno tako težavo...
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ugašanje z win 2000Pro??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1217 (1114) | zee |
» | Windows XP ne ugasneOddelek: Pomoč in nasveti | 1982 (1810) | hubahaba |
» | Avtomaticno ugasanje racunalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1908 (1659) | Highlag |
» | WinXP probljemOddelek: Operacijski sistemi | 1768 (1357) | RUSKIE |
» | Win 2k serverOddelek: Pomoč in nasveti | 856 (777) | iBojan |