» »

Eno vprašanje glede slo-tech podobnim stranem?

Eno vprašanje glede slo-tech podobnim stranem?

Poletnik ::

Mene pa zanima kak se v dreamweaverju naredi stran kot je recimo slo-techova. Zanima me pa sam to, kak se naredi da se spreminja sredine strani linki okol so pa skos enaki. Nekaj sm gledal v dreamweaverju frame sam mi ni uspelo tega sestavit... kok in s čim se to nardi... Hvala za odgovore (pa komi sm zacel delat strani tak da nimam velik izkušenj zato prosim za potrpljenje... hvala)
http://www.norestrani.com

Ziga Dolhar ::

Dreamweaver Templates.
https://dolhar.si/

asPeteR ::

Hja, to da je en del strani staticen drug pa se lahko muva - to so frajmi. To spada pod osnove HTMLja ...

Dej poglej si kaksen tutorial na netu. Jih je ogromno!(W3schools - le eden od njih, pa zelo dober)

8-)

sopex ::

to se reši z funkcijo include... seveda pol deluje u php-ju (tako kot ta stran)...
koda pa zgleda prbližn tkole:


switch ($_GET['tema']) {

case "krneki2":
include("krneki2.php");
break;

case "krneki3":
include("krneki3.php");
break;

case "krneki4":
include("krneki4.php");
break;

case "krneki5":
include("krneki5.php");
break;

case "krneki6":
include("krneki6.php");
break;

};


valda morš pa to napisat v kodi, v dreamweaverju pa nevem kako bi to izpelu :)

alesrosina ::

sopex: hm, ne spoznam se lih na php, ampak a ne bi blo to lazi narest tkole:
include($_GET['tema'] + ".php");

Poletnik: ce si zacetnik, potem delaj s ksnimi templatsi, par tutorialov si preber pa to ... drgac pa mas za take zadeve vec resitev.

darh ::

ASPmaster. Da se. Pejdi brat moj članek objavljen tukaj če se ti da. Pa boš videl zakaj to ni pametno :)

sopex -- drugače je bolj easy in user-frendly:


$avalible = array('lala.php', 'lalal2.php' ... );

if ( isset($_GET['page']) && in_array($_GET['page'], $avalible) ) {
include $_GET['page'];
}


;)
Excuses are useless! Results are priceless!

Tody ::

a ni lažz z include"glava.php"
TEKST KI SE SPREMINJA
¸ include"noga.php"

sopex ::

ja no.... vem da obstaja velik rešitev za to, ampak je ta varna :)

Poletnik ::

Ne vem glih v čem je prednost php-ja proti html-ju v mojem primeru ampak jst sm to rešo v Dreamweaverju MX z frami, potem sm se mal spilo in vido da gre... Neki me še zanima a se da dobit .com domena zastonj. Ka pa .si domeno sam arnes ponuja in ali je le-ta zastonj?
http://www.norestrani.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Poletnik ()

Gandalfar ::

tiste 2-3k/leto bos pa ze dal za .com/net/org domeno :)

W|ndKiller ::

framsi so vlki sux. Tabele in če je možnost seveda include funkcija phpja.!!!8-)
.: Nuclear Power Boys - Ultras Krško :.

Cokolesnik ::

"framsi" so "sux", če se jih loti "sux" designer na "sux" način in z "sux" utemeljitvijo glede uporabe "frams-ov".
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

ali3n ::

...in še enkrat - Naučite se uporabljati "SUX" >:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Tody ::

Čokolino frame so bedni samo za to ker težko dohajajo različne resulucije. Ker en ma 800*600 drugi spet 1024*768 in če ti delaš v taki ali še višji resoluciji in uporabnik gleda v 800*600 vidi zmazek oziroma pol strani in se drajsa levo in desno. NO če nimam prov mi prosim pokaži kako preprečiš to z frami in kak primer prosim.

LP

Gandalfar ::

Tody: zato pa svoje strani sproti preverjas na 800x600 monitorju, ki ga imas zraven svoje 21" ane :)

Cokolesnik ::

Tody: če se omejiš na velikost brskalniškega okna za 800x600 v kolikor imaš vse celice (frajme) fiksirane po širini/dolžini, je zadeva dovolj kompatibilna. Moj izdelek v frajmih.

Če pa gledaš spletne strani brez celic, boš pa tako videl, da se vsi omejujejo na 800x600, primer www.siol.net, www.finance-on.net, www.24ur.com, kjer so bodisi na desni, bodisi na levi in desni strani prazni prostori, ki se povečujejo sorazmerno s povečevanjem ločljivosti uporabnika. Največje izkoriščenje prostora pa predstavlja uporaba odstotkov namesto pik za tabele oz. tudi celice, npr. slo-tech, kjer se stran dinamično prilagaja uporabnikovi ločljivosti.

Ločljivost lahko spreminjaš v Namizje / Lastnosti / Nastavitve in po končani izdelavi spletno stran tako preizkusiš v vseh željenih ločljivostih (800x600, 1024x768 itd.). Danes se pričakuje, da se bo spletna stran lepo videla v 800x600 ali več, čeprav se bo tudi ta "standard" kmalu povečal (zaradi vse večje uporabe novejših monitorjev, ki omogočajo brez problema 1024x768 ali pa še več).
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

W|ndKiller ::

hvala na popravku, bom pa req da so framsi DREK !!!!!!!!!!!;(( >:D >:D
.: Nuclear Power Boys - Ultras Krško :.

Sergio ::

Kakšna utemeljitev, ali si to pač pobral iz pogovora dveh ljudi, pa si se odločil posredovati naprej? :\
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

W|ndKiller ::

not
evo citata
framsi" so "sux", če se jih loti "sux" designer na "sux" način in z "sux" utemeljitvijo glede uporabe "frams-ov".
.: Nuclear Power Boys - Ultras Krško :.

Poletnik ::

Zdej sm tud sam opazo, da je z frami mal težk delat ampak vseeno. Poglejte to stran moja prva stran narejena z frami in, če kdo zna naj mi pomaga... V desnem framu bi rad naredo slider da bi lahka skrolal po novicah. Do sedaj sploh nisem opazil težave ker nism mel tako dolgih strani ob strani... In pa še ena stran: moja druga stran. Druga stran je narejena skoraj celotna v Swishu v 2.0. Kljub nekaj napakam mislim, daje dokaj dobro narejena proti prvi strani... Kaj pa vi kej mislite. Prosim čim več komentarjem na mail. Hvala
http://www.norestrani.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Poletnik ()

l_jst ::

A lahko to en mal bl razloži? Kako ste na slo techu dosegl, da se iz lev pa desn del strani pomikata dol skupi z ostalo stranjo
K frami ne pridejo v poštev k mam nekak predolg lev frame in izpade ful bedno za pomikat navzdol se pa pol k dam na server pojau sam u osrednjem okvirju. A bi se dal to kako program prepričat, da odpre v keri drugi celici tabele in bi to naredu s tabelami?

alesrosina ::

naredi tabelo. 3 stolpci.
in potem v sredinskem menjavas vsebino.
cemas staticen html, potem to naredis za vsak html, drugca si pomaga z php (ze opisano zgoraj kako) ali kako drugace. probaj malce google "how to include a file in php" al pa kej tazga.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mysql, insert, values, select

Oddelek: Programiranje
91396 (1223) boskor
»

[php-html] začetniški problemi

Oddelek: Programiranje
301295 (1008) Ziga Dolhar
»

Includanje

Oddelek: Izdelava spletišč
7914 (758) McAjvar
»

Ista resolucija

Oddelek: Izdelava spletišč
16907 (717) bozjak
»

PHP Include

Oddelek: Izdelava spletišč
6901 (817) talmai

Več podobnih tem