» »

Opravljanje splošne mature

Opravljanje splošne mature

RatedR ::

Lep pozdrav, zanima me par stvari glede splošne mature. Sem na poklicni smeri, zanimajo me pa za nadaljni študij univerzitetne smeri za kar trenutno nisem kvalificiran.
Šel bi torej opravljat maturitetni tečaj pa sem vprašal našo svetovalno delavko glede dijakov ki so šli s poklicne na splošno maturo pa mi ni znala kej dost povedat, večina se jih vpiše samo zaradi statusa.

Najboljše je da poiščem feedback tu, kdor je šel s poklicne mature potem še maturitetni tečaj opravljat naj spodaj komentira da ga izprašam, lahko tudi na ZS.

- Zanima me kakšna je stopnja zahtevnosti? (kolikor se potrudiš, ja ampak hočem vedet kaj več)
- Katere 2 izbirna predmeta ste imeli?
- Zadovoljni z odločitvijo?
- Pa kako se to točkuje za naprej?

Yacked2 ::

Odvisno kam hočeš naprej, na večino UNI študijev se lahko upišeš samo s tem, da narediš 5. predmet, na določene pa ne (medicina, pravo...).
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

RatedR ::

To vem, samo se mi zdi da je malo prepozno da bi hkrati z maturo in izdelkom opravljal pa še 5.predmet, je pa možnost.

urli ::

Zakaj bi sploh šel na uni? Saj lahko greš tudi iz vš na magisterij. Sam imam narjeno gimnazijo ampak če bi se še enkrat vpisoval, bi izbral vš. Brezveze se zajebavati na uni. Z bolonjskim študijem so po moje uni povsem razvrednotili oz. izenačili z vš. Brezveze vse skupaj, če mene vprašaš. Zakaj si življenje komplicirati, če ni potrebe?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urli ()

St235 ::

RatedR je izjavil:

To vem, samo se mi zdi da je malo prepozno da bi hkrati z maturo in izdelkom opravljal pa še 5.predmet, je pa možnost.


IMO bo 5. predmet bistveno lažji kot cela matura. Odvisno je pa seveda tudi od tega kaj bi naprej sploh rad študiral. Če ti zadostuje 5. predmet je to nedvomno lažja in bolj smiselna rešitev. 5. predmet lahko vedno narediš tudi jeseni, če ne bi šlo v rednem roku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Siddh ::

Jaz sem elektrotehnik, opravljal sem poklicno maturo + maturitetni izpit oz. 5. predmet iz angleščine. Nikakor ni to isto kot splošna matura, kar nekateri govorijo. Pogledaš na kateri višješolski program bi se rad vpisal in preveriš kakšne omejitve imajo. Jaz sem se vpisal na FERI in je na spletni strani točno pisalo kateri predmeti omogočajo vpis v določen program. Izbral sem si angleščino in ker smo to že imeli na naši šoli nisem rabil hodit na ure angleščine na gimnazijo. Če pa si izbereš kak drug predmet, ki ga nimate na vaši šoli pa bo najverjetneje treba odit k uram na gimnazijo.
Za bolj točne informacije se idi pozanimat na šolo v kateri bi opravljal 5. predmet, tja boš moral tudi nesti prijavnico. Pa tudi mislim, da si že določene roke zamudil, zato čimprej to uredi.




Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ukinitev splošne mature v srednjih šolah?

Oddelek: Šola
3610459 (9442) Phantomeye
»

FDV

Oddelek: Šola
143484 (2733) RatedR
»

Peti predmet dodatno

Oddelek: Šola
123851 (3560) St235
»

A se bo dal čez 4 let vpisat na univerze

Oddelek: Šola
203810 (2964) Invictus
»

elektr...računalniški tehnik...ali tehnična gimnazija?

Oddelek: Šola
314604 (4157) DavidJ

Več podobnih tem