» »

črn monitor

črn monitor

renegade22 ::

Lep pozdrav

zadnje čase se mi dogaja da monitor kar črn postane, računalnik pa še vedno deluje, igra zadaj glasba.... po restartu računalnika se normalno zažene in deluje spet.. ni nekako časovno opredeljeno da monitor postane črn. Kakšna ideja zakaj? kaj naj pogledam?

hvala in lp

||_^_|| ::

Se je morda pred kratkim posodobil driver za grafično?

Yelyboo ::

mislim da so krivi rami!

BCSman ::

Če reinstall driverjev od grafične ne bo pomagal, testiraj še z integrirano.

renegade22 ::

tnx... bom testiral

Zgodovina sprememb…

MIHAc27 ::

Lahko je več krivcev. Kakšna grafična in gonilniki bi bili prvi na sumu. Nato monitor (sploh če je malce starejši). Rami bi tudi bili lahko krivi, a mislim da manj verjetno.

SloBiscuit ::

Kaj pa počneš ko se to zgodi? Če maš sam muzko pa nč druzga potlej je lohka "power saving" na računalniku al pa na monitorju, pa ugasne monitor po parih minutah. Maš preko HDMIja?

Pri meni je tako da, če je ekran čisto črn se ugasne dokler ne premaknem miške al pa se kaj spremeni na namizju. Npr. ko gledam film, če je "cut" narjen in je črno, se ugasne in ko je konc "cut-a" deluje naprej.
neznanec555

renegade22 ::

med delom...kar črte nastanejo na monitorju potem zabliska se pokaže spet slika in še parkrat isto potem pa tema na monitorju...po resetu z gumbom normalni zagon in normalno dela naprej...čudno

AC_DC ::

Katera grafična, napajalnik, starost obeh ?

BCSman ::

Zdaj pa še jaz problem. Včeraj še vse normalno delalo, danes ob vklopu pc-ja black screen. Ob hard resetih je pc crknil za dve sekundi pol se spet sam prižgal. Spet tema. Grafična HD4870. Zamenjal sem za manj potratno HD5450 in sprva so bili po 3 piski v nedogled, po ponovnem izklopu/vklopu pa sedaj dela normanlo. Napajalnik je Seasonic 550W. Se da sklepat brez dajat 4870-ke v drug pc ali napajalnik crkuje ali je kaj z grafično narobe?

renegade22 ::

grafa: AMD RADEON 6700
napajalnik:

starost 3 leta

renegade22 ::

še vedno se to dogaja...naredi se na 3 dni...računalnik je vedno prižgan....čudna stvar...po resetu se normalno odziva in zažene


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535470 (4406) svetetko
»

Monitor ne prikaže slike

Oddelek: Zvok in slika
5548 (495) rhymzo
»

Utripajoča lučka na monitorju

Oddelek: Pomoč in nasveti
292535 (2081) black soul
»

Težave z vklopom

Oddelek: Strojna oprema
231361 (1258) Jernej L
»

Škart Inno GF 4 Ti 4200?

Oddelek: Strojna oprema
432392 (1336) LeQuack

Več podobnih tem