» »

iPhone padel v wc...

iPhone padel v wc...

Stari maček ::

Kaj naredit z njim glede na to, da je baterija vgrajena...

gddr85 ::

a tud na wc ne gre brez iphona :)), drugače pa menda riž pomaga pa seveda servis

...:TOMI:... ::

V riž pa na radiator, sedaj, ko je zimska sezona,.
Tomi

Han ::

Pa postavi ga pokonci, da odteče voda skozi luknje...

mihec87 ::

Garancije itq ni več..Odpreš odklopiš baterijo in sušit..Če je padu v vodo z urinom itd..je bolje sprat z čisto..

...:TOMI:... ::

Bolj težko odpreš, ker rabiš izvijač za iphone in pa eno "prisesalko" ali kako naj to povem... Skratka tisto, kar ustvari vakum, ko se prisesa na šipo, recimo nosilec za telefon ipd.

Če ni enega izmed teh stvari, potem ti nič ne pomaga nasvet, da ga je treba odpret.

Šele sedaj pa sem končno ugotovil, zakaj delajo tako velike telefone. Da se ustavijo prej, preden padejo v vodo :D
Tomi

Stari maček ::

Ma to se je zgodilo moji znanki; jaz itak ne obrajtam ajfonov ravno zato, ker ne moreš enostavno odklopit baterije...je pa zbit spredaj in zadaj. Če ga grem odpirat, bo šel v trske...

Heavy ::

OS nima kaj dosti veze z tem, da je telefon v vodo padel (waterproof app je verjetno za iphone in androide).

Bi bili pa userji high end hemeroidov brez skrbi, saj so ti telefoni v večini vodo odporni. Sklepam, da bo Apple to predtsavil v iPhonu 7, in množice bodo slavile genialnost Appla :D

Na temo:
Prvo se telefon spere z navadno oz. še boljše - destilirano vodo. Potem se za nekaj dni pusti v vrečki riža, da posrka vlago v sebe. Potem pa upaš na najboljše. Lahko se zgodi, da bo šele čez par mesecev kakšen konektor korodiral in telefon bo šel kaput.

SeMiNeSanja ::

Namesto riža bi jaz raje uporabil silikagel.
Res, da je riž povsod pri roki, vendar nimaš popolnoma nobenega nadzora nad tem, koliko je suh in (še) sposoben vezati vlago.

Silikagel pa je po drugi strani možno dati za dve uri v pečico na 120 stopinj, da odda vso vlago in tako maksimiraš njegove možnosti vezave vlage.

Največja pomanjkljivost silikagela je ta, da ga nikoli nimaš pri roki, ko bi ga potreboval - vsaj ne v količini, ki bi jo potreboval za sušenje npr. telefona.

Problem je tudi 'butična prodaja' silikagela v malih vrečkicah z nenormalno ceno. Se moraš že prav potruditi, da najdeš kakšno ponudbo 'na kilo', kjer so cene v povsem sprejemljivih mejah. Če nabaviš 2kg, jih imaš lahko za lepo večnost, saj ga po uporabi preprosto regeneriraš.

dzinks63 ::

Kakorkoli obrneš je zadeva resna, zahtevajo se zato tudi takšni odgovori.

Heisenberg ::

silikon dobiš tudi v mačjem pesku - samo mora pisati gor "silica" ali kaj podobnega. Vem ker imam v štumfu pol kile mačjega silica peska in v avtu pod zicom, da mi veže vlago in stem sem odstranil notranje zamrzovanje in rošenje šipe.

Domobrancek ::

Meni je brat večkrat rekel, da če telefon ali katera druga naprava pade v vodo jo "moraš" potopiti v alkohol (s čim večjim % alkohola. Medicinski bi bil primeren). Rekel mi je sicer, da moraš to storiti takoj tako da nevem, če nisi že prepozen :) Probaš pa vseeno lahko. Zgubiti nimaš kaj.

Siddh ::

NE potapljat v katerkoli alkohol. V trgovini dobiš izopropilni alkohol za dobrih 5€ na liter, če se že misliš s tem poskusit.


Compufreek ::

Daj ga v riž pa bo več kot dovolj, če bi napisal kiri model je se pa lahko tudi vidi ali je možno ga odpret ali ne, z drobnim ravnim izvijačem za ure lahko odpreš večino iphonev brez problema in nato odklopiš baterijo, daš na riž in je, so pa vse druge možnosti tudi dobre kar so jih napisali, tale z alkoholom pa ne če neboš odstranil baterije.

Lp

Blazz ::

v pečico na 50 stopinj za 24-48 ur, tako sem jaz zrihtal 150 eur tipkovnico, ko sem jo polil z vinom, nato pa za 1 uro potunkal v toplo vodo.

twom ::

Naprav priključenih na elektriko ali baterijo ne potapljajte v tekočine!!!

V primeru namakanja imate samo prekleto srečo da voda (ali pa alkohol) ni prodrla dovolj globoko v aparat in skurila vezja in baterije.

V takih primerih so zračni mehurčki v aparatu zadrževali vodo stran od vezja.

Tudi mehurčki ne morejo kar tako ven, če je ohišje tako tesno, brez odprtin, mora na eni strani zrak ven, da gre voda lahko na drugi not - kar potopi plastenko v vodo, ali pa polno obrni na glavo da vidiš kako voda vdira v 2 cm veliko luknjo...

Obriši svinjarijo z vlažno krpo, razkuži z alkoholom in daj sušit (in če imaš apetit uporabljaj naprej).

Pithlit ::

Blazz je izjavil:

v pečico na 50 stopinj za 24-48 ur, tako sem jaz zrihtal 150 eur tipkovnico, ko sem jo polil z vinom, nato pa za 1 uro potunkal v toplo vodo.

Ker tipkovnica je čist primerljiva s telefonom...
Life is as complicated as we make it...

Yohan del Sud ::

@ OP. Vodo potegni. >:D

Malo bolj resno, če ni v garanciji (sklepam, da ni najnovejši model), potem so kolegi nad mano svetovali dovolj. X% je možnosti, da bo po sušenju oživel, ampak zelo verjetno z zmanjšano življenjsko dobo. Telefon potegnjen iz WC-ja je enako na streho obrnjenem avtu v Ljubljanici.
www.strancar.com

šernk ::

ah marsikateri telefon je že oživel pa delal še X let, če se ga je pravilno posušilo. Tudi tak namočen v morju :))

še huje: 2 telefona sta bila na isti dan namočena v vodi en vodoodporen drugi ne. vodoodporen se ni nikoli več prižgal, nevodoodporen je deloval čez 3 ure brez ga sušit :))
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

erex ::

Riž bedarija. Razen če to privabi kitajca, ki ti ga popravi... Osnovno dej v isopropanol pa z kartacko zdrgni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: erex ()

Dober dan ::

Meni je padla v WC Omnia 7, zadeva je zoksidirala...

Seljak ::

Heisenberg je izjavil:

silikon dobiš tudi v mačjem pesku - samo mora pisati gor "silica" ali kaj podobnega. Vem ker imam v štumfu pol kile mačjega silica peska in v avtu pod zicom, da mi veže vlago in stem sem odstranil notranje zamrzovanje in rošenje šipe.


Zelo zanimiv podatek. Tega pa res nisem vedel. Sicer pri tem avtu,ki ga imam sedaj nimam teh problemov,ampak sem pa imel pri starejšem. Drugače pa ja,ta silica granulat je kar draga zadeva.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

moker telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
213171 (2585) azislo
»

Nexus 4 se sreča z vodo

Oddelek: Mobilne tehnologije
213500 (2850) FX6300B
»

Telefon mi je padel v vodo!!!

Oddelek: Mobilne tehnologije
212119 (1564) koyotee
»

Telefon padel v vodo (BlackBerry Curve 8900) pomoč...

Oddelek: Pomoč in nasveti
436942 (5642) clothes
»

Mobitel v snegu, kaj storiti?

Oddelek: Mobilne tehnologije
173074 (1922) ziga1990

Več podobnih tem