» »

laptop piskanje

laptop piskanje

zero_max ::

Laptop:
-star nekaj tednov,
-Dell, Inspiron 5000 series, 17 palčni
- ostali podatki: https://imgur.com/UXNXNdX

Danes sem si naštimal en program (Deluge) in začel pobirati nekaj vsebine prek torentov. Sočasno sem imel še odprt Vlc player in Chrome (kakih 5 tabov).

In v roku 7-8 ur je trikrat zapiskalo (v razmiku cca. 2h). Nikoli prej ni piskalo.

Sicer vse dela normalno. Vsako datoteko, ki jo prenesem z neta pregledam z legalnim antivirusnim programom (ESET NOD).

Je možno, da je le 'RAM malo preobremenjen' če se lahko tako izrazim ali je kaj bolj resnega?

Hvala za pomoč!
  • spremenilo: zero_max ()

AC_DC ::

Lahko da piskajo kondenzatorji v napajalniku.

AC_DC je izjavil:

Lahko da piskajo kondenzatorji v napajalniku.

Je to kaj resnega?

Še en podatek...
Spet je zapiskalo (odprt Chrome, Delunge (20 torrentov), vlc player, word) in takoj za tem sem odprl upravitelja opravil in v 'stolpcu' Disk (skupna uporaba v vseh fizičnih pogonih) na vrhu je bilo rdeče obarvano in vrednost 99%. Je mogoče tole razlog piskanja?

shadeX ::

Iz kje prihaja pisk? Zvocnikov ali kje drugot?

Ne bi vedel točno...ko sem gledal nek film na laptopu, sem imel priklopljene slušalke, vendar tega piska skozi slušalke nisem slišal . Zvok filma nisem imel toliko na glas, tako da sem kljub slušalkam, slišal pisk od nekje zunaj. Zdi se mi kot da je zvok prišel z desne polovice laptopa (tam pod numerničnim delom tipkovnice).
https://imgur.com/ncopqfk

Zgodovina sprememb…

TOP ::

tole bo nekaj z ramom.

Se opravičujem...za spam in napako...sedaj sem slišal pisk najbolj razločno...na LEVI STRANI laptopa...poglejte na spodnji fotki...
https://imgur.com/HaL9VAZ

Evo...danes mi je laptop zmrznil...ob tistem značilnem pisku. Nato se je pojavil...
črni display: opcije reboot, diagnostics, setup. Poskusil reboot (večkrat) ni šlo. Nato diagnostics. Vse v redu, razne trdega diska ni zaznalo. Nato sem ugasnil laptop in dal ven baterijo, pa nato spet noter. Uspelo mi je priti v Windows.
Prenosnik mi je nuja.

Kaj naj naredim?
1. servis: (kateri: acord92 d.o.o. ali pro-servis d.o.o.?) Komp je še pod garancijo.
2. drugo

Hvala za pomoč.

MIHAc27 ::

1. Naredi backup podatkov. Če je disk kriv servis računa za backup.
2. Nesi na servis (Jaz poznam samo Acord92, so ok)

MIHAc27 je izjavil:

1. Naredi backup podatkov. Če je disk kriv servis računa za backup.
2. Nesi na servis (Jaz poznam samo Acord92, so ok)

bold: Windows10 mi ostanejo gor po servisu? Naredim back-up le (pomembnih) datotek ali je treba celotnega OS (System Image Backup)?

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visokofrekvečno piskanje v monitorju NEC Multisync 2170 NX

Oddelek: Pomoč in nasveti
163668 (3370) ivan01
»

Ugašanje prenosnika...

Oddelek: Pomoč in nasveti