» »

Moten vklop računalnika!

Moten vklop računalnika!

Rok Woot ::

Včasih se mi PC noče zagnati, moram tudi poizkusiti tudi 20x. Vem da ni knof, ker imam vklop naštiman tudi prek tipkovnice, kjer je enak problem. Je možno da je zaradi baterije na matični plošči.

Han ::

Je, pa tudi zaradi opešanega napajalnika in napihnjenih/dotrajanih kondijev na plati...

Alien123 ::

ni baterija.. Al je napajalnik al pa rami

Da bi bil napajalnik se mi zdi malo verjetno, zakaj je pa pol skoz stabilen? Sploh se mi se nikoli ni sesul. Pa ponavadi se normalno prizge, vcasih pa ne. To se zgodi tko enkrat na ~50 primerov. Kak kondezator bi pa znal biti, plata je res stara. Pa da ga jebe ko ni ogret, sam tud to je čudno.

AC_DC ::

Plato na mizo, odstrani priklope iz ohišja , na plati pusti od koponent samo 1x ram in gpu,
prižgi z jumperjem (ga vtakneš v power_sw za 1s in odstraniš).

Kondije lahko zamenjaš sam https://slo-tech.com/clanki/06002/ ali na bližnjem rtv servisu.Če nimajo pravih jih naroči na hte.
Preveriti je potrebno tudi stanje onih na psu.

Napiši sestavo (cpu, psu, mb, rami, hdd) in starost.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

FX6300B ::

kot je rekel AC DC drugače pa napajalniki lahko tudi crknejo :D, če imaš možnost tudi stestiraj komponente v kombinaciji z drugimi , če imaš kaj v kakšnem predalu, ali pa od kakega drugega računalnika
May the force be with you!

MIHAc27 ::

Napajalnik je prvi (in glavni) osumljenec. Če je starost preko 2leti pa sploh.

asus p5k
rami team(model tream)
napajalc seasonic
cpu xeon X3370

Res nebi nekega tkaega testiranja, kot je opisal AC DC, nimam cajta, lahk pa na hit pomerim napajalec al pa kej ...

AC_DC ::

Moje testiranje, če delaš kot črnogorec in zraven spiješ veliko bavarsko pivo traja 1 uro.

Ali pusti pc prižgan :D.

Jah problem pri tvojem testiranju je, ko se men pc že tko 99% cajta normalno prižge. Tko da nikoli pol nevem ali imam srečo al je kaj na tem ...

Npajalec je pa star 3 leta in dva mesec, torej dva mesca izven garancije. Ostalo je pa staro kot zemlja, sam dobr dela ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Rok Woot ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ugaša med prižiganjem

Oddelek: Pomoč in nasveti
181102 (715) ncop1
»

Zagon - prižiganje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti