Forum » Loža » Omaka iz vloženega čilija
Omaka iz vloženega čilija
eric_cartman ::
Živjo!
Od kolega sem dobil vložen habanero čili v kisu. Zdaj pa bi iz tega rad naredil kašno hudo pekočo omako, ki jo lahko shranim v hladilniku in jo uporabljam za omake itd.
Malo sem brskal po internetu in sem zasledil, kaj se lahko naredi iz posušenih ali svežih čilijev, ne pa iz vloženih v kisu.
Kakšna ideja od izkušenih čilijedcev mogoče?
Od kolega sem dobil vložen habanero čili v kisu. Zdaj pa bi iz tega rad naredil kašno hudo pekočo omako, ki jo lahko shranim v hladilniku in jo uporabljam za omake itd.
Malo sem brskal po internetu in sem zasledil, kaj se lahko naredi iz posušenih ali svežih čilijev, ne pa iz vloženih v kisu.
Kakšna ideja od izkušenih čilijedcev mogoče?
maco-maco ::
Tabasco se itak naredi iz čilijev in kisa. Jaz sem enostavno čilije s semeni vred narezal in pokuhal v kisu za vlaganje, potem pa zmiksal s paličnim. To gosto zmes sem dal v kozarce in v hladilnik. Lahko pa jo po parih tednih precediš, in imaš kao pravi tabasco.
Kaj?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ljubitelji pikantne hrane (strani: 1 2 3 4 … 26 27 28 29 )Oddelek: Loža | 253135 (37718) | FireSnake |
» | Dobra omaka za doma narejen hamburgerOddelek: Loža | 11017 (9360) | MTB |
» | Pekoče omake - začimbeOddelek: Loža | 6514 (4940) | satyr |
» | Pekoče omakeOddelek: Loža | 10549 (8279) | JoeHunter |
» | Recepti in slike tega, kar so ustvarile vaše roke in domišljija :)Oddelek: Sedem umetnosti | 13944 (10035) | St@jler |