Forum » Operacijski sistemi » kateri Linux za atom n455 2gb ram
kateri Linux za atom n455 2gb ram
renofkinja ::
Pred kratkim sem upgradal tale 10 inčn laptop (medion akoya e1226) iz win7 starter na 10 in dela grozno počasi. sicer ga uporabljajo tastari za brskanje po spletu in nič drugega. je pa na win 10 tako počasen, da je gledanje youtube posnetkov že težko, brez vkloplenega adapterja pa skoraj nemogoče (brez ukloplenga adapterja se avtomatsko omeji hitrost procesroja na 1ghz in se ne da spremenit oz zelo tezko). je bil pa racunalnik ze na win7 starter ubijalsko počasen vendar uporaben. sedaj razmisljam o linuxu. kar je važno je da brskanje po spletu dela čim hireje in da se lahko tastari brez kakršnekoli zajebancije priklopijo na domaci wifi. je to na linuxsu sploh možno? torej kaj proporočate? ostaja pa opcija win xp.
neboben ::
tastari brez kakršnekoli zajebancije priklopijo na domaci wifi. je to na linuxsu sploh možno?
Je. Network manager oz. nm-applet je dokaj preprost in intuitiven za uporabljat...
torej kaj proporočate?
namizna okolja: LXDE ali XFCE
distribucija Linux-a: Manjaro LXDE ali Manjaro XFCE
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neboben ()
neboben ::
Že kr dolgo časa ne uporabljam windowsov. Tko da ne morem primerjat z Windowsi.
Film ti bo tekel enako kot na windowsih, če ti je na widnowsih štekal ti bo tudi na linux-u.
Internet pa nebi smel biti problem. Jest mislm da ti bo LXDE deloval normalno, ker manj zahteva kot windows 7.
Nimam računalnika z atom procesorjem, sem pa namestil ubuntu 14 na pcduino...ki deluje na ARM arhitekturi, se prav to je slašši računalnik kot tvoj atom. Mi ob parih zavihkih normalno, ko jih pa več naštepam pa počasi... samo mislm da ti z 2gb spomina ne boš imel teh problemov. Moj pcduino ima 1gb spomina pa veliko slabši procesor.
Lej probat boš moral sam in izkusit na lastni koži. Potem boš vedel a ti to ustreza.
Film ti bo tekel enako kot na windowsih, če ti je na widnowsih štekal ti bo tudi na linux-u.
Internet pa nebi smel biti problem. Jest mislm da ti bo LXDE deloval normalno, ker manj zahteva kot windows 7.
Nimam računalnika z atom procesorjem, sem pa namestil ubuntu 14 na pcduino...ki deluje na ARM arhitekturi, se prav to je slašši računalnik kot tvoj atom. Mi ob parih zavihkih normalno, ko jih pa več naštepam pa počasi... samo mislm da ti z 2gb spomina ne boš imel teh problemov. Moj pcduino ima 1gb spomina pa veliko slabši procesor.
Lej probat boš moral sam in izkusit na lastni koži. Potem boš vedel a ti to ustreza.
renofkinja ::
gor je šla nadgradnja ki se je avtomatsko pojavila v win 7 starter. keri pa nevem ker so bli originalni gor.
d4vid ::
Win7 Starter so mislim da samo 32 bitni, torej se ti je najbrž nadgradilo na 32 bitno verzijo.
Komaj se izbrskal nekaj podatkov o prenosniku. Če sem prav našel, imaš SATA disk, zato bi se mogoče disk zamenjal s SSDjem? Definitivno bo opazna pohitritev, za koliko pa, pa ne vem. Se pa dobi 128GB za ~50€.
Samo za info: meni je Asus EEE 701 s 4GB ssdjem in 2 GB rama deloval hitreje kot 10" EEE s Atomom in HDD diskom.
Komaj se izbrskal nekaj podatkov o prenosniku. Če sem prav našel, imaš SATA disk, zato bi se mogoče disk zamenjal s SSDjem? Definitivno bo opazna pohitritev, za koliko pa, pa ne vem. Se pa dobi 128GB za ~50€.
Samo za info: meni je Asus EEE 701 s 4GB ssdjem in 2 GB rama deloval hitreje kot 10" EEE s Atomom in HDD diskom.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
AC_DC ::
https://slo-tech.com/forum/t594525/p429...
ostali:
puppylinux, damnsmalllinux, lxle, easypeasy, archbang, crunchbang, simplicitylinux, bridge linux.
ostali:
puppylinux, damnsmalllinux, lxle, easypeasy, archbang, crunchbang, simplicitylinux, bridge linux.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | windows 7 starter - asus eeeOddelek: Pomoč in nasveti | 680 (458) | Heavy |
» | A se da tule kaj pohitrit? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14113 (12656) | DMX |
» | Netbook, Ubuntu?Oddelek: Operacijski sistemi | 9226 (8267) | NSA Agent |
» | Kateri windows naložiti na netbook? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11689 (10646) | toblak |
» | Asus x101hOddelek: Pomoč in nasveti | 727 (627) | andrejhr |