» »

Razlika med jumpanjem diska

Razlika med jumpanjem diska

Skatey ::

Torej danes ko sem prišel domov, potem ko je računalnik tekel že nekaj časa, sem videl da se mi je usul drugi disk, ker imam nekatere stvari linkane preko prvega, so se tako usuli še windowsi in začeli prbijati ene čudne napake, pač da ne morjo pisati na disk.

Torej potem ugasnem mašino, odprem ohišje, probam disk in je bil zelo vroč >:D. Pač ga pustim da se ohladi 10min, vmes prižgem računalo pogledam da prvi disk normalno dela. Potem ko se drugi ohladi ga vtaknem normalno nazaj kakor je bil, ter prižgem.

Pride mi do zaznavanja diskov nakar cela stvar ne dela, ne najde nobenega diska, malo gledam, dam ven pogledam jumperje pa je use uredu pa dam spet not, le da sem malo bolj poslušal če se disk kaj oglaša, in res je med zaganjanjem nekaj glave škripale, potem še vedno ne dela, ter ga vzamem ven. ;(

Potem spremenim jumperje iz načina 16 heads v način 15 heads use v Slave načinu, ter dam nazaj notri. Vsa stvar se prižge še hitreje kot prej, tudi začetni del v windowsih se prej naloži, ter dostopanje do diska se pohitri. Pustim delovati, kasneje ugasnem. Sedaj prižgem se lepo zažene in dela. :))

Sedaj pa vprašanje:
- Kaj pomenijo tiste oznake za jumpanje, 16heads, 15heads, 32gb clip...
- Ali pomenijo kaj pri performancu diska

Lahko povem da je disk IBM 60gb, prvi disk je pa 40gb, ter sta do sedaj delovala dobro, sedaj pa še bolje zato bi rad razjasnil tele heade, da pogledam ter mogoče spremenim še prvi disk.

Thank you...
Design, elephants and stuff... www.yukaii.com/blog

Jux ::

Jst sem mel podobne težave z IBM;(( ;(( diskom, isto ni delu ful cajta, pol sem ga pa not prklopu pa je čudežno začel delat.. hvala bogu sem rešu podatke dol in ga mam zdej za disk ki ga je treba čimprej pokvart pol pa garancijo uveljavlat...

PS: na tvojem mestu, bi zamenju ta disk z enim novim, ker nikol ne veš kdaj se bo dokončno pokvarku
PPS: pomojem una fora z 15 headi ni nč spremenila, fora je sam da je treba ful cajta počakat pa kaj vem mal prerukat disk da spet začne delat, vsaj tko je blo pr men, čaku sem en tedn in panično not pa ven daju disk, dokler ni kr na enkrat spet začel delat.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Phoenix bios

Oddelek: Strojna oprema
9846 (747) Duhec
»

Kako namestiti pATA poleg sATA trdega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
7947 (823) Malcolm_Y
»

Resetiranje velikosti diska ter odklep diska

Oddelek: Strojna oprema
281441 (982) suse80
»

sata disk (Hitachi 7k250), namestitev

Oddelek: Strojna oprema
453196 (2220) Blind
»

Stari disk - ne znam ga priklopiti

Oddelek: Strojna oprema
6727 (581) krneki

Več podobnih tem