» »

Normiran s.p. vprašanja... ?

Normiran s.p. vprašanja... ?

Temo vidijo: vsi
««
313 / 313
»
»»

pingme ::

ViperR je izjavil:

Tisti, ki delate s tujino, je kaksna novost pri oddajanju ddv-o obrazca? Do sedaj sem enostavno izpolnil okence 12 in to je to. Je sedaj porebno še kaj?

Preberi si malce temo za nazaj, ddv-o ne oddajaš več, ampak moraš oddati posamezne fakture čez mini blagajno. Če si mesečni, bi to moral početi že od avgusta (za julij) dalje, če si trimesečni, boš sedaj prvič oktobra (za julij-september).

CoreySteel ::

Jest zadnja dva meseca nisem imel računa, tako da sem oddal prazen DDV-O kar preko e-davkov in zaenkrat še ni bilo nobenih klicev :P
Twitter: @CoreySteel_

Pegaz ::

A res do konca leta ne bomo vedeli ali se meje za normirance spreminjajo (nazaj)? Če ne, moram odpret d.o.o., poiskat računovodski servis, ... Te stvari trajajo. Naj se podvizajo in se že odločijo kaj bo, da imamo čas reagirat.

Mato989 ::

Pegaz je izjavil:

A res do konca leta ne bomo vedeli ali se meje za normirance spreminjajo (nazaj)? Če ne, moram odpret d.o.o., poiskat računovodski servis, ... Te stvari trajajo. Naj se podvizajo in se že odločijo kaj bo, da imamo čas reagirat.

Za nazaj se skoraj zagotovo ne bo spremenilo... računaj kot da se ne bo, tako boš najboolj varen, vse ostalo je prevelik gamble...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

tecton ::

Bostjancic nas drzi v sahu do zadnjega, potem nas bo pa kot mesija odresil...

bm1973 ::

Pegaz je izjavil:

Za nazaj se ne da, večinoma niti ne sme spreminjati.

Sploh ne finančnih zadev...

Nima vlada čarobne palčke za take zadeve...

Odpreti boš moral d.o.o in spremeniti pogodbe za vse stranke. Žal.

Meni bo s.p. odprla žena... Normiranca...

delavec44 ::

Seveda se da za nazaj spreminjati, če je nova uredba bolj prijazna do davkoplačevalcev.

bm1973 je izjavil:

Povezane osebe?

Zgodovina sprememb…

velikBrokoli ::

delavec44 je izjavil:

Seveda se da za nazaj spreminjati, če je nova uredba bolj prijazna do davkoplačevalcev.

bm1973 je izjavil:

Povezane osebe?

Najbrž bo on zaprl, žena pa odprla. Zabavno, dokler FURS ne pride in začne raziskovati, kar je pa seveda zelo malo možnosti.

Saj bo žena delala... Hallo...

Zako ::

faking glupa drzava - omejujejo podjetnike. Tipicni komunisti, omejujeo osebe.
Takoj ko vzamem kredit, odprem firmo v tujini. Sedaj placujem prispevke 1100, od takrat bo 0.
Zako je zakon!!!

ViperR ::

bm1973 je izjavil:

Saj bo žena delala... Hallo...

Ti ni to preveč risky? Za 5 let nazaj lahko gledajo..

x3ca ::

Mi lahko kdo pove, če prav razmišljam?

1. Če bo za letos še zmeraj veljala meja 60k, bo potem 2026 obvezen izstop iz normiranega s.p. v klasičnega.
2. 2026 začne veljati nov zakon, ki zviša mejo 120k za normirance, ampak hkrati tudi zakon, da ko enkrat izstopiš iz normiranca, 5 let nazaj ne moreš več nazaj.
3. Ali lahko potem leta 2027 nazaj vstopim v normiran s.p. ali ne? Jaz mislim, da ne, ker bo že veljal nov zakon.

Tako nekako...

Catch 22...

Kanban ::

Komplicirate glede teh nekih namišljenih retroaktivnosti. Status tvojega s.p.-ja (normiran/nenormiran) se za tekoče leto določi na dan 1.1., glede na pravila, ki veljajo na tisti dan (v praksi to nakljukaš ob oddaji DDDD, ampak velja pa od 1.1. naprej). Nima veze, kakšen je zakon danes, ali pa 31.12., noben te za novo leto ob polnoči ne brcne iz sistema. Boš pa od 1.1. naprej primoran biti ne-normiran, če, glede na zakon, ki je v veljavi 1.1., ne izpolnjuješ pogojev za normiranca.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kanban ()

Pegaz ::

A mi lahko prosim kdo na ZS pošlje priporočilo za kakšno računovodstvo za enoosebni d.o.o.? Idealno, če ima računovodstvo izkušnje s tem, da d.o.o. investira v finančne inštrumente (ETFje, delnice, ...) in kako to početi optimalno na dolgi rok.

jan_g ::

Kanban je izjavil:

Komplicirate glede teh nekih namišljenih retroaktivnosti. Status tvojega s.p.-ja (normiran/nenormiran) se za tekoče leto določi na dan 1.1., glede na pravila, ki veljajo na tisti dan (v praksi to nakljukaš ob oddaji DDDD, ampak velja pa od 1.1. naprej). Nima veze, kakšen je zakon danes, ali pa 31.12., noben te za novo leto ob polnoči ne brcne iz sistema. Boš pa od 1.1. naprej primoran biti ne-normiran, če, glede na zakon, ki je v veljavi 1.1., ne izpolnjuješ pogojev za normiranca.

Točno tako. Zdaj je pa samo vprašanje, ali bodo te spremembe res uzakonili v predlagani obliki in dovolj hitro.

Ascendor ::

Kanban je izjavil:

Končno nekdo pameten. In ja, sedaj pa samo vprašanje ali bojo spremembe sprejete ali ne...
««
313 / 313
»
»»