» »

Normiran s.p. vprašanja... ?

Normiran s.p. vprašanja... ?

Temo vidijo: vsi
««
97 / 260
»»

velikBrokoli ::

Stikalo je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

Geho je izjavil:

Kaj pa če obdržiš sp in odpreš sugar daddy doo?

...

V skrajni sili, če rabiš keš, si izplačaš dobiček (25% obdavčitev, še vedno manj kot 30% na sp).

Pozabil si na 19% DDPO, ki ga moraš v vsakem primeru plačat konec leta. Potem šele dodaj 25%, če želiš izplačati dividende.

pri d.o.o. je veliko manevrinega prostora. Lahko upoštevaš ure razvoja itd.. znaa se zgoditi da tistega 19% ne plačaš veliko in si nakažeš samo dobiček po 25% obdavčitvi. Je pa tako, da lahko marsikaj kupiš na d.o.o. Pri normirancu se ti pa ne upošteva noben strošek, ki jih dejansko imaš veliko, tudi če programiraš.

A SMO SPOSOBNI NAREDITI KAKŠEN TIH IN INTELEGENTNI PROTEST?

recimo, en dan blokiramo ljubljano. Vsi gremo v LJ in se vozimo od krožišča, do krožišča, naredimo par dodatnih krogov in ekola. Potrebovali bi cca 200 ljudi, pa je pomojem totalen kolaps.

Normiranec programer pa res nima stroškov. Na 2 leti kupiš nov komp, kar je lahko maks 5k ce se res preseravas.
Kako ne plačaš 19% in plačaš samo 25%? Razsvetli nas.

Protest bo težko inteligenten, če niti inteligence ne znaš črkovati ;((

xeon ::

Spremembe, ki jih bo uvedla vlada:

espe z dohodki v višini 25 tisoč evrov bo plačal tisoč evrov dohodnine(enako kot zdaj);

espe z dohodki v višini 60 tisoč evrov bo plačal 5.200 evrov dohodnine(2.800 več kot zdaj);

espe z dohodki sto tisoč evrov bo plačal deset tisoč evrov dohodnine (šesttisoč evrov več kot zdaj).

Ja, prispevkov pa nihče od "novinarjev" ne zna izračunati :)) v bistvu bo pa teh kar konkretno več..

https://docs.google.com/spreadsheets/d/...

^ smo že včeraj cel dan debatirali, tale kalkulator vsebuje novo in stari obdavčitev (file->make a copy ce zelite spreminjati)

Zgodovina sprememb…

BananaMan ::

Mike_Rotch je izjavil:

S.p. ima pri 150k efektivno 30% obdavčitev, d.o.o. pa blizu 42%. Se ne splača, razen, če imaš namen služiti nad 150k...

Pri d.o.o. vedno kombiniraš z izplačili. Nikoli ne izplačaš vsega v obliki plače oz. minimalna plača + izplačilo dobička. Efektivna obdavčitev je ZELO odvisna od posameznega primera.

Že npr. nakup avta na firmo lahko bistveno spremeni zadeve. Pickupu lahko odbiješ DDV, EVji so trenutno tudi deležni olajšav, boniteta je minimalna.

Pač, odvisno od situacije.

Kaj pa če obdržiš sp in odpreš sugar daddy doo?

Povezane osebe. Gre, do prvega inšpekcijskega pregleda.

Kaj pa ce je ta sugar daddy doo firma v tujini? npr. za romunijo se spomnem kak mesec nazaj, da so pripravili neke poceni pravne osebe...?
junkie

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

Pa saj d.o.o. bi bil super zadeva, če ne bi bilo 19% ampak recimo 10% davka na dobiček in pol 25% na izplačilo... razen če hodlaš delnice 15 al kolko že mora bit let
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Pri nas bo pa kmalu verjetno spet 19%+27.5%. Rop sredi belega dne.

Stikalo ::

velikBrokoli je izjavil:

Normiranec programer pa res nima stroškov. Na 2 leti kupiš nov komp, kar je lahko maks 5k ce se res preseravas.

Upoštevaš lahko olajšave na razvoj. Recimo, da razvijaš neko stvar, ki ti oljaša delo oz če razvijaš nek produkt, lahko ure razvoja upoštevaš kot olajšavo in ti ni potrebno za tisto upoštevati dobiška, ki je 19%. Mislim, da so tudi nobdavčena vplačevanja v pokojninsko shemo.

Ja, računalnik je 2k€, telefon vsako leto je 1k€, elektrika za prostor, najemnina, ogrevanje, kilometrina, malica. Konec koncev si verjento lahko kupiš tudi športno opremo, da lahko televadiš, plačaš si lahko mesečno karto za fitnes, ker zaradi narave dela rabiš gibanje in sprostiev. Teh strškov je takoj 1k€ mesečno, + 2k€ mesečno je neka plača, ki si jo nakazuješ in imaš mesečno že 3k€ stroškov, kar je 36k€ letno. Če ti uspe napisati že za 20k€ davčnih olajšav, ker si raziskovalno podjetje se nabere. Kar pa ostane pa palačaš tisti 19% davek.

Telo težko se bo izgoniti davku, ampak s.p. v takem novem smislu so izpostavljeni velikemu prepihu. Dobro je, da ima s.p. denarne zaloge vsaj za 5 mesecev.

xeon ::

Zanimivo, kako pridni so v očeh Goloba in Mesca zlobni ljudje? Enostavno spodbujajo, da služiš manj. Moto Golobove vlade "Vzamimo pridnim in dajmo lenim!"

Najbolje se ima lokalni mehanik. Ima 30€ na uro, do tazadnjega evra vse podrgne na roke. 5k€ na roke mesečno. Verjetno v resnici še več. Brez računov.

kriptobog ::

Stikalo je izjavil:

Najbolje se ima lokalni mehanik. Ima 30€ na uro, do tazadnjega evra vse podrgne na roke. 5k€ na roke mesečno. Verjetno v resnici še več. Brez računov.

Sem gledal mojega mehanika. Lani je imel uradno 7k prometa. Ima pa novo hiso, novega Ford Raptorja v garazi, celo poletje na dopustu, pa se kaj bi nasel :))

Pat_MaGroin ::

Sem pogledal Excel od Brokolija.

Najbolj zapeče skok prispevkov iz 450 na 900. Razmišljam, pri 65k letno se potem splača raje običajni s.p., kjer naviješ ravno toliko stroškov, da ostaneš na 450-500 prispevkih. To pomeni, da bi moral naklofat vsaj 35k letnih stroškov, če sem pravilno takole na pamet izračunal?

D3m ::

kriptobog je izjavil:

Stikalo je izjavil:

Sem gledal mojega mehanika. Lani je imel uradno 7k prometa. Ima pa novo hiso, novega Ford Raptorja v garazi, celo poletje na dopustu, pa se kaj bi nasel :))

Car.
|HP EliteBook|R5 6650U|

user4683 ::

Stikalo je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Upoštevaš lahko olajšave na razvoj. Recimo, da razvijaš neko stvar, ki ti oljaša delo oz če razvijaš nek produkt, lahko ure razvoja upoštevaš kot olajšavo in ti ni potrebno za tisto upoštevati dobiška, ki je 19%. Mislim, da so tudi nobdavčena vplačevanja v pokojninsko shemo.

Ja, računalnik je 2k€, telefon vsako leto je 1k€, elektrika za prostor, najemnina, ogrevanje, kilometrina, malica. Konec koncev si verjento lahko kupiš tudi športno opremo, da lahko televadiš, plačaš si lahko mesečno karto za fitnes, ker zaradi narave dela rabiš gibanje in sprostiev. Teh strškov je takoj 1k€ mesečno, + 2k€ mesečno je neka plača, ki si jo nakazuješ in imaš mesečno že 3k€ stroškov, kar je 36k€ letno. Če ti uspe napisati že za 20k€ davčnih olajšav, ker si raziskovalno podjetje se nabere. Kar pa ostane pa palačaš tisti 19% davek.

Telo težko se bo izgoniti davku, ampak s.p. v takem novem smislu so izpostavljeni velikemu prepihu. Dobro je, da ima s.p. denarne zaloge vsaj za 5 mesecev.

Bo treba nekaj dejanskega razviti, da te ne bo inspektor butasto gledal, ko mu bos dajal svoje ure za freelanceanje v olajsave.

matic492 ::

Odgovor na vse mutenje z stroški je: JA - dokler ni inšpektorja.

Starši so imeli firmo že od osamosvojitve in včasih se je dalo vse dat na stroške... zadnjih 10 oz. malo več let pa ni več tako, in samo enkrat vas morejo dobit da dobite kazen in plačilo za nazaj z obrestmi. Saj je prav da debatiramo pa to, tudi sam sem kaj napisal, ampak na koncu je še vedno boljše dražji normiranc, pa imaš mir pred vsem (pa še sploh ti ni treba pisati stroškov in plačevat posledično dražje računovodstvo)
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

hbgqzR ::

Sem dal junija ene obrobe delat na balkonih, mojster, ki se ga je tezko dobilo, ni niti razumel, da rabim (ne toliko hocem) racun, je rekel, da bo 9,5% drazje in me gledal. Sem rekel, ja, vem. Potem dobim racun cez dolgo casa stevilka yyyy-05 (nic pet, ne pet nic):-))

Davkarija blentava pa pac vseka po tistih, po katerih je najlazje, jaoj, jebiga slovenistan pac.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hbgqzR ()

Mi smo tudi meli enega mojstra, ki ni nti pravilnega DDVja na račun napisal, mislim da je napisal 9% ali nekaj takega, ne pa 9.5%. Pa račun je bil v wordu :D

Vsi obrtniki 80% biznisa naredijo na crno, tu se skriva milijarda davka, ne pa 5k IT programerjev :).

kikach ::

Tega pač ne razumejo, da je treba dela na črno prvo zrihtat. Najlažje je po poštenih vdarit kot vedno.
Kakšne so možnosti, da to ne gre skozi do začetka 2023 ali smo pečeni in se ne, da več ostavit skozi proceduro in amandmaje? Me zanima, kako zdravniki, pravniki gledajo na to :)

To bo slo skozi, normiranci so v SLO popolnoma nemočna skupina + narod jih ne mara, ker so bogatuni. Pri tem vsi pozabijo, da povprečen mehanik mesečno na črno pospravi 20k v žep.

Seveda, keramičar te čundno gleda če mu rečeš za račun. Valda, Prikazanega prometa ima mogoče cca 15k€, od tega je 6k€ prispevkov in 9k€ materiala. Dobiček 0.

Spura ::

Stikalo je izjavil:

Seveda, keramičar te čundno gleda če mu rečeš za račun. Valda, Prikazanega prometa ima mogoče cca 15k€, od tega je 6k€ prispevkov in 9k€ materiala. Dobiček 0.
Prispevki ne zmanjsujejo dobicka.

Spura je izjavil:

Stikalo je izjavil:

keramičar ima s.p. po dejanskih stroških, ker ne izdaja računov. Pridno si beleži in obračuna samo odhodke. :D

davek pri 100k€ je za državo 30%, po svoje je to še ok, ampak če se ti promet zniža moraš še vedno plačevati mastne prispevke. Pri s.p. pa vemo da promet niha. Če imaš vsako let rast to še nekako gre, si pa 2 meseca bolan te pa udari akontacija in prispevki in gre vse skupaj hitro na 40-50%, kar je pa katastrofalno.

Webmojster ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Vsi obrtniki 80% biznisa naredijo na crno, tu se skriva milijarda davka, ne pa 5k IT programerjev :).

Zato pa še vedno zelo veliko folka v trgovinah plačuje z gotovino (pač nimaš prihodkov na bančnem računu)

x3ca ::

Stikalo je izjavil:

Pri s.p. pa vemo da promet niha. Če imaš vsako let rast to še nekako gre, si pa 2 meseca bolan te pa udari akontacija in prispevki in gre vse skupaj hitro na 40-50%, kar je pa katastrofalno.

Ce si bolan, ne rabis placat prispevkov, kolikor vem.

x3ca je izjavil:

Stikalo je izjavil:

Pri s.p. pa vemo da promet niha. Če imaš vsako let rast to še nekako gre, si pa 2 meseca bolan te pa udari akontacija in prispevki in gre vse skupaj hitro na 40-50%, kar je pa katastrofalno.

Ce si bolan, ne rabis placat prispevkov, kolikor vem.

Do 20 dni sam plačaš, nad 20 dni pa časti država. Daleč od idealnega..

Webmojster ::

Čudi me tudi, da nihče ne omenja prispevkov.

Ker prispevki + računovodstvo + dodatni dejanski stroški + akontacija davka na dobiček/dohodnina hitro nanese 600€+.

Torej pri 600€ mesečnega prometa si komaj na nuli. Torej se s.p. pri prometu pod 1500€ mesečno sploh ne splača odpirat.

Webmojster je izjavil:

Čudi me tudi, da nihče ne omenja prispevkov.

Ker prispevki + računovodstvo + dodatni dejanski stroški + akontacija davka na dobiček/dohodnina hitro nanese 600€+.

Torej pri 600€ mesečnega prometa si komaj na nuli. Torej se s.p. pri prometu pod 1500€ mesečno sploh ne splača odpirat.

Sem skoraj prepričan, da je to zato, ker novinarji ne razumejo in dejansko ne znajo izračunati prispevkov. Vsi znajo samo znesek dohodnine izračunati in potem pametovati, kako je normiranec poceni.

amacar ::

Ni čudno, da novinarji ne znajo izračunati, saj še tule večini dela probleme ;)

Tanja@finance, če v naslednjem članku ne omeniš prispevkov, ti gremo gnila jajca na streho metat:))

Stikalo je izjavil:

Spura je izjavil:

Stikalo je izjavil:

keramičar ima s.p. po dejanskih stroških, ker ne izdaja računov. Pridno si beleži in obračuna samo odhodke. :D
Tudi ce imas s.p. po dejanskih stroskih, davki in dajatve ne zmanjsujejo dobicka, niso strosek.

Spura je izjavil:

Stikalo je izjavil:

Spura je izjavil:

Stikalo je izjavil:

Tudi ce imas s.p. po dejanskih stroskih, davki in dajatve ne zmanjsujejo dobicka, niso strosek.

Seveda so stroški. Plača in prispevki za plačo so stroški. Pri s.p. so strošek prispevki, plača je pa kar ostane - torej dobiček s.p. gre v dohodninsko lestvico. To je pri dejanskem s.p. Tam to 15k-20k€ na letno se ti NE splača normiran s.p., razen to da je računovodstvo res preprostješe.

baltso ::

ales85 je izjavil:

baltso je izjavil:

Koliko je potem meja, ki se še najbolj splača med 40-50k?

Nad približno 41k se začne dvigovati višina prispevkov.

Kako pa je s popoldanci? Od katerega zneska naprej se njim več ne splača?

Stikalo je izjavil:

Spura je izjavil:

Stikalo je izjavil:

Spura je izjavil:

Stikalo je izjavil:

Seveda so stroški. Plača in prispevki za plačo so stroški. Pri s.p. so strošek prispevki, plača je pa kar ostane - torej dobiček s.p. gre v dohodninsko lestvico. To je pri dejanskem s.p.
Ne. Prispevki niso poslovni strosek. Denar, ki na koncu ostane ni placa, lahko ti ta denar tko imenujes pa tvoji kolegi v gostilni tut, ampak ni placa. Polega tega ne gre v nikakrsno dohodninsko lestvico. S.p formalno nima place.

Kot s.p. imas prihodke. Ce od njih odstejes stroske (oprema, material in NE davki, prispevki, itd), dobis dobicek, s katerim ti kot podjetnik "prosto" razpolagas. Imas pa potem davcne in druge obveznosti (prispevki), ki se na podlagi dobicka obracunajo. Predhodno sem dal "prosto" v narekovaje, ker verjetno iz dobicka placujes te obveznosti, zato je prosto razpolaganje s celotnim dobickom bolj na papriju, v praksi pa razpolagas z dobickom zmanjsanim za dajatve.

baltso je izjavil:

ales85 je izjavil:

baltso je izjavil:

Koliko je potem meja, ki se še najbolj splača med 40-50k?

Nad približno 41k se začne dvigovati višina prispevkov.

Kako pa je s popoldanci? Od katerega zneska naprej se njim več ne splača?

Oni so itak omejeni na 50k se mi zdi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spura ()

Spura je izjavil:

Popoldanskemu s.p.ju priznajo 50k normiranih stroškov (še vedno pa je limit 300k/2 leti), trenutno 80% od 50k, po novem zakonu pa bo zgolj 40% od 50k.

Splača se pa verjetno še vedno, ker nimaš ravno alternative, če si redno zaposlen. D.o.o. je pa itak dražji.

velikBrokoli je izjavil:

Spura je izjavil:

Popoldanskemu s.p.ju priznajo 50k normiranih stroškov (še vedno pa je limit 300k/2 leti), trenutno 80% od 50k, po novem zakonu pa bo zgolj 40% od 50k.

Splača se pa verjetno še vedno, ker nimaš ravno alternative, če si redno zaposlen. D.o.o. je pa itak dražji.

To je malenkost. Dohodnina je itak 1/3, prispevki pa 2/3 pri normirancu, in popoldanci imajo fiksne prispevke 65 evrov ali nekaj takega. To pomeni ful manjso podrazitev.

Spura je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Spura je izjavil:

To je malenkost. Dohodnina je itak 1/3, prispevki pa 2/3 pri normirancu, in popoldanci imajo fiksne prispevke 65 evrov ali nekaj takega. To pomeni ful manjso podrazitev.

Pri 50k prihodkov na popoldancu imaš trenutno dohodnine 50k*0.2*0.2=2k eur. Pri novem zakonu bo to 50k*0.6*0.2=6k eur. 4k letno res ni ogromno, ne vem pa kdo bo vesel tega :D

Kako je pa glede popoldanski s.p.????

redno delo + popoldansko......kje je meja?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Pa daj preberi nekaj postov nad tvojim, smo ravnokar razložili...

Meja je zaenkrat ista, 50k. So pa v predlogu navajali, da bodo zmanjšali na 25k - zna biti da pride potem v kakšnem letu ali dveh.

Asking for a friend:

Kakšna je recimo praksa, če bi se zmenil z nekom, da me zaposli za minimalca (da lahko imaš popoldanski SP), in pač nič ne delaš za njega? Dokler se delodajalec strinja s tem da ti plačuje plačo, ti pa nič ne delaš valda ne more bit kakšnega prekrška?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Redno delo imam cca. 25k € na leto.

Raje vidim, da obdržijo 50k, ker drugače bom primoran zapreti.
|HP EliteBook|R5 6650U|

https://siol.net/posel-danes/novice/vla...

Popoldanski normiranci

Za popoldanske normirance s 15 tisoč evrov dohodka se bo davek zvišal s 600 na 1.800 evrov, s 25 tisoč evrov dohodka s 1.000 na 3.000 evrov, s 60 tisoč evrov dohodka s 4.000 na 8.000 evrov in s 100.000 evrov dohodka z 12 tisoč na 16 tisoč, so izračune predstavili na ministrstvu.

Kaj ti ne vejo, da je omejitev, ali sem jaz kaj zajebal? Kako lahko ima popoldanc 100 jurjev dohodka? Eno leto 100 jurjev, potem pa moraš zapret?

Zgodovina sprememb…

Še enkrat - popoldanski s.p. je omejen na 300k/2 leti. Le normiranih stroškov se prizna 50k, ne 100k, kot pri navadnem normirancu.

velikBrokoli je izjavil:

Še enkrat - popoldanski s.p. je omejen na 300k/2 leti. Le normiranih stroškov se prizna 50k, ne 100k, kot pri navadnem normirancu.

Misliš rečt do max. 40k (po današnjem) in 20k (po novem) :P

To 300k/2leti vem ja, samo sem mislil da če presežeš 50k na popoldancu da ga moraš zapret.

I mean - potem je rešitev preprosta - zaposlim se nekje za minimalca in naprej laufam na popoldanc, kar delam- plačam pa samo davek in 75EUR prispevkov?

Zgodovina sprememb…

matic492 je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Misliš rečt do max. 40k (po današnjem) in 20k (po novem) :P

To 300k/2leti vem ja, samo sem mislil da če presežeš 50k na popoldancu da ga moraš zapret.

Ja, govoril sem za mejo, ne 80% od meje :)

Ne, popoldanec lahko tudi služi po 150k letno. Ampak redki to počnejo, ker se ne splača. Pri takšnih cifrah je bolje opustiti redno zaposlitev in imeti polni normiran s.p. (plačuješ manj davkov).

Zgodovina sprememb…

velikBrokoli je izjavil:

Ja, govoril sem za trenutni sistem.

Ne, popoldanec lahko tudi služi po 150k letno. Ampak redki to počnejo, ker se ne splača. Pri takšnih cifrah je bolje opustiti redno zaposlitev in imeti polni normiran s.p.

Po zdajšnjem ja, po novem pa ne :)

Torej računica:
minimalna plača ~1200EUR na mesec = 1415EUR strošek delodajalca. od tega dobiš 900EUR, torej je strošek, ki ga moraš "doplačat" še 500EUR (1415 * 12 = 16980EUR) minus neto plača 900* 12 = 10800 ==> 16980 - 10800 = 6180 strošek zaposlitve.

Popoldanc je okoli 80EUR na mesec za prispevke. Torej (80 * 12 + 6180) / 12 = 595EUR na mesec + davek od popoldanca :)

Torej, če si v rangu 60k + na leto, prišparaš s tem prispevke. 60k - 20k (priznani stroški popoldanca) = 40 * 0.2 = 8k / 12 = 666EUR + 595EUR = 1261EUR na mesec. Če si pa polni normiran SP imaš pa 870EUR prispevkov + 437EUR davka = 1300EUR na mesec.

(zdaj pa vprašanje - če se lahko zmeniš z kom da preko tvojega minimalca vleče denar iz svoje firme hehe - ampak ja mutenje)

EDIT: pri 100k se seveda bolj pozna - 1333EUR davka + 595EUR napram 1673EUR prispevkom in 833EUR davka (1928EUR vs 2506EUR)
Pri 150k pa še večja razlika (2166 + 595) vs (1666 + ~3k prispevkov)

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

A ni žalostno da je tema šla iz normirancev v način kako se splača in ne, lepo so vas zjebali, škoda :(
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

410k idiotov me je zjebalo. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Cupakabra123 ::

Mato989 je izjavil:

A ni žalostno da je tema šla iz normirancev v način kako se splača in ne, lepo so vas zjebali, škoda :(

Meni se pa ne zdi skoda. SP bi moral biti namenjen tistim, ki so strokovnjaki na svojem podrocju in delujejo kot svetovalci vec razlicnim podjetjem. V Sloveniji pa je 90% normirancev v IT-ju bilo tistih, ki pac nimajo skilla, da bi zahtevali visjo placo v redni zaposlitvi in so sli zato na normiranca, da scuzajo drzavo a hkrati delali le za eno stranko, po moznosti se na njihovi opremi in iz njihove pisarne. Prav je, da se malo vrnejo na realna tla. Tisti, ki je dober bo se vedno sluzil, ostali se bodo pa pod nosom obrisali.

Cupakabra123 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Meni se pa ne zdi skoda. SP bi moral biti namenjen tistim, ki so strokovnjaki na svojem podrocju in delujejo kot svetovalci vec razlicnim podjetjem. V Sloveniji pa je 90% normirancev v IT-ju bilo tistih, ki pac nimajo skilla, da bi zahtevali visjo placo v redni zaposlitvi in so sli zato na normiranca, da scuzajo drzavo a hkrati delali le za eno stranko, po moznosti se na njihovi opremi in iz njihove pisarne. Prav je, da se malo vrnejo na realna tla. Tisti, ki je dober bo se vedno sluzil, ostali se bodo pa pod nosom obrisali.

Nov zakon bo ravno tiste strokovnjake, ki dobro služijo, najbolj prizadel. Tisti, ki po tvoje "nimajo skilla", bodo verjetno še vedno na popolnoma istem.

Sicer pa s takimi izjavami, kot jih imaš ti, vidim, da ti veliko stvari o normirancih ni jasnih.

ales85 ::

matic492 je izjavil:

I mean - potem je rešitev preprosta - zaposlim se nekje za minimalca in naprej laufam na popoldanc, kar delam- plačam pa samo davek in 75EUR prispevkov?

Ni tako preprosto "kar nekje se zaposliti". Tudi tu so tveganja, predvsem za delodajalca.

Cupakabra123 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Tebi pa nevoščljivost ne da miru. Celo toliko, da ti je zabrisalo um in niti ne sklepaš več prav.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ales85 ()
««
97 / 260
»»