» »

Normiran s.p. vprašanja... ?

Normiran s.p. vprašanja... ?

Temo vidijo: vsi
««
93 / 260
»»

Pat_MaGroin ::

40% je potrjeno zdej?

matic492 ::

Andre je izjavil:

A prov razumem:
25000 80% = 5000 20% = 1000EUR
80000 40% = 48000 20% = 9600EUR
na 105k torej 10600e davka?

Kot že 100x predebatirano... problem je da ti to vse gre v osnovo za izračun prispevkov, tako da se ti bojo prispevki nenormalno dvignili.

Pat_MaGroin je izjavil:

40% je potrjeno zdej?

Mislim da, novica je dobro uro stara, na siolu in na 24kur

https://www.24ur.com/novice/slovenija/v...
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

seminal ::

A tudi če na normiranemu popoldancu več zaslužiš ti gre v osnovo pri redni zaposlitvi?

velikBrokoli ::

Verjetno bodo te ukrepe sprejeli kmalu, potem bo pa za leto 2023 veljalo.

150k prihodkov -> 20k dohodnine
100k prihodkov -> 10k dohodnine
50k prihodkov -> 4k dohodnine
25k prihodkov -> 1k dohodnine

Seveda bos pa s tem zelo hitro prisel na max prispevke, ki so trenutno 2600 oz. okoli 31k letno.

Zgodovina sprememb…

LapD ::

Najbolj vesela bo verjetno računovodkinja, ko bova šla nazaj na obračunavanje stroškov.
web&motion designer

seminal je izjavil:

A tudi če na normiranemu popoldancu več zaslužiš ti gre v osnovo pri redni zaposlitvi?

Ti konkretno stvari mešaš, nočem bit nesramen samo prosim malo pogooglaj. Spreminja se samo procent priznanih stroškov od prometa, nič drugega. Za popoldance je bilo prej 80%, zdaj samo še 40%. Davek se plača na preostanek.

Zgodovina sprememb…

Fantje, dobra penzija nas čaka, ker bomo visoke prispevke plačevali :)) idemo

AvtoR ::

Vsi normiranci bi se morali zbrati pred vlado.
Tudi jaz razmišljam , da bom zaprl dejavnost. Enostavno ni več računice...

Cupakabra123 ::

Juhu koncno bojo neki naredili s tega!

Mike_Rotch ::

V najem vzamem pisarno v Lendavi in Kopru. Ima kdo mogoče?

seminal ::

matic492 je izjavil:

seminal je izjavil:

Ti konkretno stvari mešaš, nočem bit nesramen samo prosim malo pogooglaj. Spreminja se samo procent priznanih stroškov od prometa, nič drugega. Za popoldance je bilo prej 80%, zdaj samo še 40%. Davek se plača na preostanek.

Ok hvala za pojay.. torej če grem sedaj na normiran normalni sp. In dobivam 100k na leto še vedno plačujem 4% davka ker je prihodek iz Anglije?

kikach ::

AvtoR je izjavil:

Bi se morali pa se bomo samo pos*ali. Škoda, dal bi jim tudi, če bi priznali 60% to pa je preveč.

seminal je izjavil:

Ok hvala za pojay.. torej če grem sedaj na normiran normalni sp. In dobivam 100k na leto še vedno plačujem 4% davka ker je prihodek iz Anglije?

Ne... to nima nobene veze z lokacijo prihodka (tisto je samo DDV - da ne bo kdo kaj rekel).

anketar ::

fantje bo treba stavkat ni druge, pred vlado pa kolesart

anketar je izjavil:

Zakaj? Da podpiramo "reveze" s 100k prihodka?

bigruno ::

Glede na to, da gre za tako drastično spremembo (iz 80% na 40%), je možno, da to GZS oz. nekdo da veto in gre v ponovno obravnavo?
Se mi zdi zelo nestabilno 3 mesece pred novim davčnim let naredit takšno drastično spremembo.

kikach je izjavil:

AvtoR je izjavil:

Bi se morali pa se bomo samo pos*ali. Škoda, dal bi jim tudi, če bi priznali 60% to pa je preveč.

Ja jaz sem tudi mislil da bo 60%... a jebiga, komunisti pač, favšija na polno.

Pa smo lepo napisali takrat, zakaj volit SDS, ampak eni niso verjeli.

Zgodovina sprememb…

martincek1 ::

Torej če moji izračuni držijo:

Nekdo ki je letos plačeval minimalne prispevke in bo naslednje leto zaslužil 100k:
Prvo leto mu bo ostalo 68800 eur
Drugo leto mu bo ostalo 62500 eur

Seveda brez trinajste plače, brez plačanega dopusta, brez bolniške, brez vseh ostalih stvari bo plačeval skoraj 40%.

martincek1 je izjavil:

Nekdo ki je letos plačeval minimalne prispevke in bo naslednje leto zaslužil 100k:

Seveda brez trinajste plače, brez plačanega dopusta, brez bolniške, brez vseh ostalih stvari bo plačeval skoraj 40%.
Hitro na redno zaposlitev predno znizajo place 😉

bigruno je izjavil:

Glede na to, da gre za tako drastično spremembo (iz 80% na 40%), je možno, da to GZS oz. nekdo da veto in gre v ponovno obravnavo?
Se mi zdi zelo nestabilno 3 mesece pred novim davčnim let naredit takšno drastično spremembo.

Nestabilnost poslovnega okolja je slovenska specialiteta.

Mato989 ::

Mike_Rotch je izjavil:

Na Ptuju nudim fake pisarno da si pišete potne... Najemnina 300EUR/mesec... lahko sharing 2 firmi vsaka 200EUR =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Cupakabra123 je izjavil:

anketar je izjavil:

zato, ker bodo ali zaprli ali šli v tujino ali delal na črno, nobenga dodatnega + ne bo v blagajni, to je utopija, ki je leičarji sanjajo

martincek1 je izjavil:

In seveda dodatno še vse stroške, ki jih imaš pisarna, oprema, prevoz, malice, računovodstvo itd.

anketar je izjavil:

Cupakabra123 je izjavil:

anketar je izjavil:

zato, ker bodo ali zaprli ali šli v tujino ali delal na črno, nobenga dodatnega + ne bo v blagajni, to je utopija, ki je leičarji sanjajo

Ce si dober bos dobil redno zaposlitev za +70k €

seveda, ampak gre se za to kolk se boš pustu državi da te cuza, preden jo odjebeš in greš naprej

anketar je izjavil:

seveda, ampak gre se za to kolk se boš pustu državi da te cuza, preden jo odjebeš in greš naprej
Bi sprejeli socialno kapico od NSi-ja pa bi bilo ok za vse. Samo kaj ko je folk napacne volil.

AvtoR ::

Glede na vso inflacijo, bi morali mejo namesto pri 25000 postaviti pri 40-50000€.
25000 brez dopusta, bolnišk in ostalih bonitet + placilo vseh prispevkovje navadno životarjenje...
Ne dobiš ven niti minimalne plače!
Kakšne vajence imamo v vladi...

25000 je ugodno samo za tiste, ki ne izdajajo računov. In samo tisti bodo še ostali v tej ureditvi.

AvtoR je izjavil:

Glede na vso inflacijo, bi morali mejo namesto pri 25000 postaviti pri 40-50000€.
25000 brez dopusta, bolnišk in ostalih bonitet + placilo vseh prispevkovje navadno životarjenje...
Ne dobiš ven niti minimalne plače!
Kakšne vajence imamo v vladi...

Ja, vlada, ki s predlogom želi zaščititi izkoriščane prekarce je zakon zastavila tako, da ravno izkoriščani prekaci še vedno najebejo enako kot do zdaj.

Prevetritev sistema normirancev

Precejšnje spremembe so predvidene pri obdavčitvi samostojnih podjetnikov, ki so vključeni v sistem normiranih odhodkov. Za s. p., ki imajo do 25.000 evrov dohodka, se ne bo spremenilo nič, za del dohodka nad 25.000 in do 100.000 evrov pa se bodo priznani normirani odhodki znižali na 40 odstotkov (sedaj 80 odstotkov, a največ 80.000 evrov), pogoj bo vključenost v pokojninsko in invalidsko zavarovanje vsaj devet mesecev (prej pet mesecev). Priznani normirani odhodki bodo na 40 odstotkov znižani tudi za vse popoldanske s. p. (sedaj do 50.000 evrov prihodka 80 odstotkov, a največ do 40.000 evrov).

Za polne normirance s 60.000 evrov dohodka se bo po navedbah ministrstva tako davek zvišal z 2400 na 5200 evrov, s 100.000 evrov dohodka s 4000 na 10.000 evrov.

Za popoldanske normirance s 15.000 evrov dohodka se bo davek zvišal s 600 na 1800 evrov, s 25.000 evrov dohodka s 1000 na 3000 evrov, s 60.000 evrov dohodka s 4000 na 8000 evrov in s 100.000 evrov dohodka z 12.000 na 16.000 evrov, so izračune predstavili na ministrstvu.

Kako lepo hinavsko noben ne omeni prispevkov :)

Olajuwon ::

Nič. Nazaj na klasičen SP in nabijanje potnih stroškov.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Mike_Rotch je izjavil:

To sem predlagal ze 10x tle.

5 komadov nas bo vzelo pisarno v Gornji Radgoni.

Ma okej, to pišete potne stroške, pa kolko je to, 500€ na mesec?

22 dni x 0,42 eur x 400 km :).

Zgodovina sprememb…

Ja, kje boš pa dobil račune za gorivo in boš sam na avtu števec naprej vrtel? Al je celo ideja, da se vsak dan 5 ur voziš?

Pat_MaGroin je izjavil:

22 dn x 0,42eur x 400km

Torej skoraj 4 jurje?

Pa to dejansko pije vodo?

Pat_MaGroin je izjavil:

22 dn x 0,42eur x 400km

Ma po mojem moraš bit malo pazljiv. Ker, če si jih preveč nabiješ, potem zna bit da fašeš inšpekcijo. IMO, če imaš več kot 10K na leto potnih stroškov, ti bodo začeli gledati pod prste

Itak, da ne pije vode.

endelin ::

Hahaha na hitro so vas pojebali.
Je treba zrihtat denar za Nvoje.

Meni tukaj ena opica že joka kako je to ratalo slabo. A par mescev nazaj v vsaki družbi shillal to malo govno z "2mio nagrade v drzavnem podjetju" od predsednika vlade

Škoda ker morajo pametni trpeti zaradi neumnih

:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

endelin je izjavil:

Hahaha na hitro so vas pojebali.
Je treba zrihtat denar za Nvoje.

Meni tukaj ena opica že joka kako je to ratalo slabo. A par mescev nazaj v vsaki družbi shillal to malo govno z "2mio nagrade v drzavnem podjetju" od predsednika vlade

:))

Ja... Folk je enostavno preveč glup, da bi šel si gledal "programe" strank. Raje se posvetujejo s POPTVjem in Necenzurirano.si glede tega koga naj volijo.

endelin je izjavil:

Škoda ker morajo pametno trpeti zaradi neumnih

V moji bližnji družini so vsi volili golobiča.. samo ne zaradi tega. Nekaj se norčujejo pol iz desničarjev, pa kak SDS samo dedki volijo. Jaz sem lepo povedal, da sem volil SDS in da zaradi davčne politike, pa je bilo tiho.

Zdej sem jim samo reku da za božič nič ne dobijo, ker bom mogu davke, ki so jih izvolili plačat :))

Zgodovina sprememb…

link_up ::

ma sej ne upajo sprejet tega, malo vas bodo prestrasli, ostale pustili.

Vseeno vam priporocam d.o.o. Boste vsaj rasli lahko normalno.
In and Out

link_up je izjavil:

ma sej ne upajo sprejet tega, malo vas bodo prestrasli, ostale pustili.

Vseeno vam priporocam d.o.o. Boste vsaj rasli lahko normalno.

Ne vem, tole so že kr dolgo nazaj debatirali, piše da bodo sprejeli.. razen če se bo kak na nasprotnem polu zavzel za nas :)

Gremo emaile spamat SDSu hehe :D

Obljubljena donacija za naslendjo kampanjo?

Vsak 5 jurjev SDS-u, pa bo cenej kot ta zakon.

Startal smo na 60 %, zdej 50, zdej 40.

Mnjah, hrvaška u mojem srcu :).

LapD ::

Ja, ker SDS s 27 poslanci res lahko blokira vse predlagane spremembe :) Lets face it, zadeva bo šla skozi in bo začela veljati za leto 2023, tako da je do marca čas, da si vsak preračuna kaj se mu izplača.
web&motion designer

LapD je izjavil:

Ja, ker SDS s 27 poslanci res lahko blokira vse predlagane spremembe :) Lets face it, zadeva bo šla skozi in bo začela veljati za leto 2023, tako da je do marca čas, da si vsak preračuna kaj se mu izplača.

Če imaš nad 50K prometa, močno dvomim da se ti normiranstvo še splača.

Po hitrem neuradnem telefonskem pogovru bi tole z potnimi stroški za 0.42€ po km težko šlo skozi, če si pišeš 0.21€ pa imaš kako dokazilo (recimo račun za kavice in malice okoli pisarne) pa načeloma ni problemov.

LapD je izjavil:

Zakaj marca? Saj valda ne morejo za 2022 mi že davka nabit? naslednjo leto si še ok, samo davek se ti dvigne.

Zgodovina sprememb…

Zakaj 0.42 ne?

Ja, do 1.1.2024 smo ok. Pol pa topli kraji, hehe.

Pat_MaGroin je izjavil:

Zakaj 0.42 ne?

Ja, do 1.1.2024 smo ok. Pol pa topli kraji, hehe.

Tako neuradno mi je bilo rečeno, da bi se verjetno bolj inšpektor v višjo tarifo vpičil.

Mislim, če bi si dejansko pisal teh 3670EUR na mesec in imaš konec leta 44 jurjev potnih stroškov, pa si programer... je takoj jasno, kaj se greš. ampak valda vse gre skozi dokler ni inšpektorja.

Drugače je pa računica seveda ugodna :D

minimalec 1075 bruto + 3800EUR prevoz in malica = 5065EUR strošek firme, "plača" na račun pa 4534EUR

Zgodovina sprememb…

Sam to je spet mutenje, kar je zabavno, dokler ne pride inšpektor. Ravno to je najboljši del normiranca, ker se ne rabiš hecat s temi stroški in ti lepo priznajo v naprej določen odstotek.
««
93 / 260
»»