» »

SREDNJA ŠOLA

SREDNJA ŠOLA

urostech ::

Pozdravljeni!

Sem v 8. razredu, in se že počasi odločam o srednji šoli. Naj kar povem na začetku, da me zanima računalništvo, poudarek na programiranju. Primerna šola se mi zato ne zdi nobena od gimnazij. Zamimam se predvsem za Vegovo. Tu so trije oddelki. Se pravi:
-Tehnik Računalništva,
-Elektrotehnik,
-Tehniška Gimnazija.
Elektroteknik, me ne zanima. Zdaj se pa odločam med prvo in zadnjo opcijo. Mimogrede, kar se tiče ocen. Sem pravdober. V 7. razredu sem imel povprečje 4,17. To in naslednje leto pričakujem nekaj podobnega. Zanima me predvsem, če je kdo tukaj, ki je bil, ali je na Tehnični gimnaziji ali tehnik računalništva na vegovi. Kakšne so izkušnje? Ali je vegova res ZELO TEŠKA ŠOLA, kot pravijo nekateri? In če bi znal kdo opisati na kratko, kakšni so profesorji?

V Ljubljani, je tudi srednja šola tehiških strok. Vem da tudi ta ponuja program Tehnik računalništva. Ali se vam zdi to bolj primerno kot vegova?

Hvala vsem za odgovore in nasvete :) !

lebdim ::

Zelo zanimivo. Iz prebranega sem razbral, da te zanima samo programiranje, verjetno razvijanje aplikacij. Sklepam, da te zanima računalniška znanost (standardi za Computer science). Zame to pomeni, da te zanima računalništvo. Moraš se zavedati, da uporaba računalnikov (tudi na software / hardware programski opremi) in računalništvo nista eno in isto. Pravzaprav ima računalnik toliko skupnega z računalništvom kot teleskop z astronomijo (Dijkstra).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lebdim ()

noob96 ::

urostech je izjavil:

Ali je vegova res ZELO TEŠKA ŠOLA, kot pravijo nekateri?


S takšno slovnico bo vsaka srednja šola "teška". >:D

Drugače pa kar pogumno. Vsaki izobrazbi boš enkrat v življenju hvaležen. Splošna razgledanost je dandanes premalo cenjena. In pa še nasvet: priporočam, da se sam začneš učiti programirati, nadgrajuješ znanje, itd...saj te naši formalni izobraževalni zavodi ne bodo najbolje pripravili na življenje programerja ;)

lebdim ::

Najprej seveda lahko začneš programirati v Scratchu, App Inventorju, Snapu, lahko se za začetek naučiš Python ali Pascal, da sploh osvojiš osnovne koncepte programiranja in osnovno programersko logiko. Lahko začneš tudi z Arduinom in prižiganjem ledic. Se pa zavedaj pri Arduinu, da je v ozadju C-jevska sintaksa. Skratka, tega je v zadnjih letih ogromno.

Siddh ::

Raje nam povej, če si že sploh kaj programiral. Poznam nekaj ljudi, ki so bili oh in sploh navdušeni nad programiranjem, zdaj pa pri predmetu programiranja komaj dosegajo minimalne zahteve za pozitivno oceno.


urostech ::

Okejj.. hvala lepa vsem za odgovore.... kar se tiče programiranja.. že od 5. razreda programiram.. Najprej sem začel v BATCHU, zdaj se trenutno še učim html, planiram pa če JavaScript čez počitnice, da bom lahko spomladi še kšno igrco naredu!

LP, Uroš

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: urostech ()

urostech ::

Še Eno vprašanje? Je možno nadaljevati iz programa TEHNIK RAČUNALNIŠTVA na študij? Imam namen študirat, čeprav je še kar dolga pot do tam, me vseeno zanima.

Siddh ::

Ja je možno. Poti po srednji šoli so še vedno zelo odprte. Npr. imam kolega, ki je končal srednjo zdravstveno, zdaj pa hodi na feri. Tako da, če tudi čisto zgrešiš srednjo šolo, si še vedno lahko (v večini primerov) izbereš višjo, ki ti bolj ustreza.




Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Punca -> Tehnik računalništva, Vegova LJ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
12931421 (25082) x128
»

Izbira srednje šole - Računalništvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6014674 (12362) amacar
»

Programski jezik

Oddelek: Šola
132500 (2123) eatinggrin
»

Vegova

Oddelek: Šola
122928 (2585) nononono
»

Računalniška srednja šola

Oddelek: Šola
3011299 (8416) Halfdead987

Več podobnih tem