Forum » Programska oprema » photoshop shranit .psd z alfo
photoshop shranit .psd z alfo
pizdarija1 ::
Zdravo rabi bi malo pomoči z photoshopom.
Imam .psd file s transparentnim ozadjem, problem nastane ko sliko dam v en program in ne zazna alfe.
Sicer dela ko shranim kot .png, vendar bi raje imel v .psd, da nebo preveč fajlov.
Do zdaj sem ugotovil da je .psd v RGB 24bit, .png pa v ARGB 32bit.
Tukaj pise solution http://www.helptouser.com/graphicdesign..., pa mi ne rata se ne spoznam na ps.
Se link do teh fajlov
link
Prosim za step by step rešitev. Hvala.
Imam .psd file s transparentnim ozadjem, problem nastane ko sliko dam v en program in ne zazna alfe.
Sicer dela ko shranim kot .png, vendar bi raje imel v .psd, da nebo preveč fajlov.
Do zdaj sem ugotovil da je .psd v RGB 24bit, .png pa v ARGB 32bit.
Tukaj pise solution http://www.helptouser.com/graphicdesign..., pa mi ne rata se ne spoznam na ps.
Se link do teh fajlov
link
Prosim za step by step rešitev. Hvala.
#000000 ::
odpreš PS file, greš desno kjer so layerji, izbereš channels, pokazalo ti bo 4 kanale, greš dol in kliknež na create new channel in naredilo ti bo še enega ki ima ime alfa.
no comment ::
Verjetno obstaja nebroj "custom" programov, ki dodatni kanal zapišejo/pričakujejo tam, kjer ga PS nikoli ne bo znal zapisat. Ja, imam tak program.
garamond ::
odpreš PS file, greš desno kjer so layerji, izbereš channels, pokazalo ti bo 4 kanale, greš dol in kliknež na create new channel in naredilo ti bo še enega ki ima ime alfa.Da, ampak poslan Mask.psd ima samo en kanal - sivine.
-> Še pred dodatkom alpha kanala poskusi z Image->Mode->RGB Color, CTRL+S - mogoče tvoj program ne podpira samo sivin.
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.
pizdarija1 ::
odpreš PS file, greš desno kjer so layerji, izbereš channels, pokazalo ti bo 4 kanale, greš dol in kliknež na create new channel in naredilo ti bo še enega ki ima ime alfa.Da, ampak poslan Mask.psd ima samo en kanal - sivine.
-> Še pred dodatkom alpha kanala poskusi z Image->Mode->RGB Color, CTRL+S - mogoče tvoj program ne podpira samo sivin.
Evo dela zakon!!!!
Sem naredil nov file kot RGB background transparent, alpha kanala sploh ni bilo treba dodat.
Ful hvala :) za pomoč
#000000 ::
garamond, v bistvu lahko alfa kanal izvoziš posebej v kr nekaj formatov, se pravi skraniš psd in alfa kanal ločeno, jest sem mislm da shranjeval alfo v tiff če se prov spomnim.
no comment ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | word - obrezovanje slike (kvaliteta)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1737 (1596) | harvey |
» | Program za izrezovanje določenih predmetov....Oddelek: Programska oprema | 6646 (5784) | Route66 |
» | Photoshop gradient problemOddelek: Programska oprema | 1707 (1551) | jizzer |
» | program za obdelavo slikOddelek: Programska oprema | 3282 (2627) | opeter |
» | Obdelava slike - orodje Resize - FiltriOddelek: Zvok in slika | 2305 (1886) | G@c |