» »

Tweaking & repairing stuff

Tweaking & repairing stuff

slitkx ::

Uporabljam:
- FixWin10
- Winaero Tweaker (nastavim in pustim pri miru)
- Ultimate Windows Tweaker
- System Explorer
- Tweaking.com: Registry Backup, Registry Compressor (redko), Simple System Tweaker in Windows Repair.

Malce sem v precepu, če bi še uporabljal Simple System Tweaker. Videti je namreč, da vse njegove funkcionalnosti pokriva Ultimate Windows Tweaker.

Vaše izkušnje? Je še kako učinkovito in varno (fallback) orodje?

(Izognite se filozofiranju in moraliziranju.)

Lp.
  • spremenil: slitkx ()

Gejspodar ::

-Windows 7
-Izklopljen UAC in Windows Update
-??????
-Profit

mihec87 ::

Preveč tweakerjev, na koncu je ponavad isto ali še slabše...

hojnikb ::

mihec87 je izjavil:

Preveč tweakerjev, na koncu je ponavad isto ali še slabše...

točno to. Manj je več.
#brezpodpisa

Nimajo vsi enakega namena.
FixWin in Windows Repair sta mi prišla prav že zelo pogosto. Ostalim bi se načeloma lahko odrekel, ker so bolj kot ne bližnjice do ročnega nastavljanja v registru in nadzorni plošči.

Zgodovina sprememb…

Siddh ::

In kaj točno pridobiš z vsem tem?

Jaz uporabljam CCleaner takrat ko mi zapaše. To je to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Siddh ()

zasran sistem
#brezpodpisa

System Explorer pa niti ni tweaker, temveč Task Manager na steroidih. Nikakor ne zasmeti sistema.

za reg nastavitve mas regedit...
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

za reg nastavitve mas regedit...
Ker je pragozd regedit vejevja res prijazen za uporabo ...

Mimogrede, za Windows Repair in FixWin je zadaj v pomoč Black Viper, http://www.blackviper.com/. Ni ravno amater.

Zgodovina sprememb…

Koliko pa tweakaš kaj pridobiš?

Tweakam za izklop določenih procesov, ki jih ne potrebujem. (Lahko bi tudi proko registra, Windows Shell, services.msc oz. gpedit.msc, a bi porabil bistveno več časa.)
Tweakam lahko hitrost zagona računalnika, pa porabo pomnilnika, odklep skritih funkcij itd..

Pač, poglej si navedene programe, so na svojih straneh dobro predstavljeni.

windows sam izklapla nepotrebne procese...
free ram is wasted ram

najvec pridobis z vgradnjo ssdja, ne z sarjenjem po registru.
#brezpodpisa

Siddh ::

Ko imaš SSD pa lahko začneš šarit po biosu ker post traja dlje kot zagon windowsa. :D

Ne vidim smisla zakaj bi na vsaj napol spodobnem računalniku toliko časa zapravil in toliko orodij za tweakanje. Jaz si takrat ko se spomnim izklopim nepotrebne programe pri zagonu (na win8.1 se to zelo lepo uredi skozi task manager) in malo prečistim z CCleanerjem.

technolog ::

- Linux
- Tweak tool (http://www.pcworld.com/article/2152546/... )
- Profile Cleaner za Chrome in Firefox (https://github.com/graysky2/profile-cle... )
- trim za SSD: fstrim -v /
- profit

Zgodovina sprememb…

slitkx je izjavil:

Tweakam za izklop določenih procesov, ki jih ne potrebujem. (Lahko bi tudi proko registra, Windows Shell, services.msc oz. gpedit.msc, a bi porabil bistveno več časa.)
Tweakam lahko hitrost zagona računalnika, pa porabo pomnilnika, odklep skritih funkcij itd..

Pač, poglej si navedene programe, so na svojih straneh dobro predstavljeni.

Bolj kaplja v morje torej-smo se igrali z temi zadevami pa tweakerji pa optimizerji,boosterji v času win xp.. Pa je na konc računalnik brez tega bloatwara ter z ročno izklopljenim kakim eye candy bombončkom delal lepše...

Ja izklopiš nepotreben proces pri zagonu, zraven pa dodaš zagon tega tweakerja...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

Če hočeš tweakat zadeve, namest Gentoo. Windows se na sploh več ali manj pusti pri miru, ker je že tako tako zabloatan sistem, da se tisto malo pacanje sploh ne pozna.

OP: Ti pa vsekakor pretiravaš. Polhno neznanega softwera. Če ni vsaj enega virusa v vsem tem sranju, naj me koklja nažuli v rit.

Evo, profile-cleaner:

Zgodovina sprememb…

SSD že imam.

hojnikb, si si sploh vzel nekaj minut in pregledal lastnosti navedenih programov?

technolog, debata o Linuxu me ne zanima. Hvala za razumevanje.

Zgodovina sprememb…

Sem ti povedal. Pretiravaš s temi programi, za katerimi v večini stojijo neke luzerske indijske programerske firme. To je tako kot da bi ti bajto čistilo 10 čistilk iz 10 različnih podjetij, nekega dne bi pa zlat nakit zmanjkal iz nočne omarice. Kaj narediš?

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Dejansko kaj profitiraš, ker jaz že od XPjev naprej, razen CCja več nič ne uporabljam....
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Dejansko kaj profitiraš, ker jaz že od XPjev naprej, razen CCja več nič ne uporabljam....

Poglej si možne tweake omenjenih orodij, pa boš vedel. Pa to ne pomeni, da vklopim vse tweake.

Ja možni tweaki že... Koliko pa ti tweaki v realnosti doprinesejo?

Glede na izkušnje, na urejenem sistemu več ali manj ne pridobiš nič..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

naredi enkrat side by side primerjavo, pa bos videl kok je profita od teh tweakerjov >:D
#brezpodpisa

Poglejte, s temi tweakerji naredim isto kot bi brez njih po dolgi poti.
Za vsak klik si prej preberem, kakšna je vsebina izvršenega .reg oz. .cmd fajla.

Žeže, ampak vprašat se morš, kolk je smiselno sploh tweakat te zadeve...

Najbrž software firma kot je M$ bolje ve, kaj je dobro za sistem kot neka indijska garažna firma z 2 programerjoma.

Časi, ko smo tweakal sistem, da bi "bolje" delal, so mimo. Haska tako ni blo nobenga, samo zgubljen čas in zasmeten sistem z tweak programi...

Leave it as it is, če pa ne dela, pa pofixaš potrebno manualno.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Povej mi, zakaj bi mi na tabličnem hibridu privzeto laufali procesi, namenjeni strežniškim opravilom, virtualizaciji, deljenju internetne povezave, ustvarjanju .xps datotek, itd.?

FixWin je all-in-one paket MS-jevih orodij za odpravljanje težav. Mnoge MS-jeve moraš iskati po njihovih straneh, ker privzeto niso vsi vidni v nadzorni plošči.

Zgodovina sprememb…

>Povej mi, zakaj bi mi na tabličnem hibridu privzeto laufali procesi, namenjeni strežniškim opravilom, virtualizaciji, deljenju internetne povezave, ustvarjanju .xps datotek, itd.?

Povej mi, koliko resourov ti ti procesi vzamejo (če sploh kaj) in kje se to pozna.
Kakšen real world test, ki je ponovljiv, nebi škodu.
#brezpodpisa

Pozna se na tem, da mi obremenitev procesorja pade z 90 na 60%.

Hmm, jst tega na podhranjeni škatlici z baytrail nisem opazil. Pa sem najprej imel vse nepotrebo izklopljeno in potem pustil, tako kot je stock.
#brezpodpisa

m0LN4r ::

slitkx je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Poglej si možne tweake omenjenih orodij, pa boš vedel. Pa to ne pomeni, da vklopim vse tweake.

Kaj me to briga, jaz lahk tut napišem en kup fensi besed na tipke.
Izmerjeno, preverjeno me zanima.

slitkx je izjavil:

Pozna se na tem, da mi obremenitev procesorja pade z 90 na 60%.

90 na 60 ? Pol maš že nekaj tko al tko narobe...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Ne, pred tweaki nimam nič "tako ali tako" narobe. Le privzeto vklopljeno, kar je takoj po namestitvi.

Tole sem še želel omeniti ....

Indijci so zelo iskatni IT-jevci, precej jih je tudi v Microsoftu. Nimam razloga, da ne bi zaupal "nekemu" IT-jevcu, ki je izdelal že precej uporabnih orodij.

Invictus ::

slitkx je izjavil:

Tole sem še želel omeniti ....

Indijci so zelo iskatni IT-jevci, precej jih je tudi v Microsoftu. Nimam razloga, da ne bi zaupal "nekemu" IT-jevcu, ki je izdelal že precej uporabnih orodij.

Joke dneva.

Sem videl zelo malo uporabnih Indijcev.

Fora Indijcev je da hočejo službo v znani firmi. SAP, IBM, Siemens, Microsoft. Kaj tam delajo, nihče ne ve. zaposleni so in opravljajo dela, ki jih Evropejci in Američani nočejo. Za bakšiš. Po pol leta spokajo v drugo firmo, kjer zaradi prejšnje zaposlitve v znani firmi dobijo 10% višjo plačo. In tako naprej. Praktično nič ne naredijo. Ker se pol leta samo šolajo.

Recimo, Siemens je v Indijci PRISILIL vse zaposlene s pogodbo, da ostanejo v podjetju vsaj 2 leti. Drugače jih niso zaposlili. ker morajo še kaj uporabnega narediti.

Ja, tudi kak dober Indijec se najde. Saj jih je 1,2 milijardi. Ampak to je pa tud to. Bolj v smislu, tudi slepa kura zrno najde.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
285724 (3291) Marley94
»

Inštalacija Windows 7 (strani: 1 2 )

5610920 (10040) RuskiSnajper
»

Ali bo AMD-jev CPU deloval na Gigabyte matični? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8514153 (12844) opeter
»

WinXP - samodejna prijava na userja po 30s

5768 (706) DavidJ

Več podobnih tem