Forum » Pomoč in nasveti » Kako predvajati avchd video na TV?
Kako predvajati avchd video na TV?
radoveden ::
Pred kratkim sem kupil Sony-jev fotoaparat, ki predvaja tudi AVCHD ter XAVC S formata. Zanima me kako naj predvajam AVCHD video (da sploh ne govorim o XAVC S :D ) na 8 let stari HD LCD televiziji? Gledal sem WD TV media player, ki bi naj bil sposoben predvajati AVCHD video na TV-ju, ampak ne vem ali bi to delovalo na mojem TV-ju?? Ali imate kakšno drugo boljšo idejo? Ali kdo pozna kakšen brezplačen program za izdelavo domačega filma v AVCHD formatu - podobno kot Windows movie maker? Hvala za odgovore.
Ja saj v tem je ravno težava, da TV ne podpira tega formata.Zato me zanima ali lahko s pomočjo WD TV media playerja predvajam avchd datoteke, čeprav sam tv tega ne zmore?
Hvala za odgovor
Hvala za odgovor
Anney ::
Če je navaden avchd potem lahko, če pa je kakšen čuden sonyev container zapakiran v avchd potem pa zna biti težava, kolikor pa je meni znano naj bi uporabljali MPEG-4 AVC/H.264 standard (MP4 container) in s tem nebi smelo biti težav.
XAVC pa ti nebo predvajal noben predvajalnik ker je posnetek posnet v levelu 5.2, predvajalniki podpirajo tja do 4.1, razen mogoče novejši, ki imajo podporo 4K (če je slučajno ta level vključen, nisem raziskoval). Lahko pa recimo z Sony Vegas Pro softwarom izvoziš ta format v kakšnega kompatibilnega na tvojem TVju, recimo mkv container, če tv podpira.
XAVC pa ti nebo predvajal noben predvajalnik ker je posnetek posnet v levelu 5.2, predvajalniki podpirajo tja do 4.1, razen mogoče novejši, ki imajo podporo 4K (če je slučajno ta level vključen, nisem raziskoval). Lahko pa recimo z Sony Vegas Pro softwarom izvoziš ta format v kakšnega kompatibilnega na tvojem TVju, recimo mkv container, če tv podpira.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
anney najlepša hvala za uporabne nasvete. Ima TV Philips 42PFL5322/10 LCD in upam,da bo možno predvajati avchd video :-). Bom v kratkem nabavil WD TV media player pa bomo videli kaj bo :-)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HD ali FULL HD KAMERAOddelek: Zvok in slika | 5583 (4607) | JOKER |
» | DLNA mreža za TV (PROGRAM)Oddelek: Programska oprema | 3667 (2813) | radmannsdorf |
» | Hd kamera, tv .... itdOddelek: Zvok in slika | 3604 (3246) | JOKER |
» | Kako konvertati mkv v bluray?Oddelek: Zvok in slika | 1981 (1768) | naret |
» | VIDEO EDITING : M2TS datoteke oziroma AVCHD kodek...Oddelek: Zvok in slika | 2858 (2437) | urosfri |